forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Šta se dešava sa Darkwoodom, očito nije dobro?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11747 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 12/07/2019 : 21:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Imali su CK i DW zajednicku saradnju. Cini mi se da su zajedno i knjizaru otvorili. Moguce da je mislio na raskinut ortakluk.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 12/07/2019 : 21:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by maelstrom

quote:

Prvo, meni puca neka stvar kako je nekima koji hoće da imaju sve posloženo od 1 do beskonačno na polici i uopšte ne trebam da razmišljam o takvima. Oni nek se bave svojim problemima, to im uopšte ne branim i ne znam gdje si vidio da ja to "ne dopuštam". Fino sam napisao kako se JA osjećam povodom toga i nikom nisam ništa predbacivao.
Drugo, za kopanje groba sam pisao vezano za to što svako očekuje da se izda SVE od junaka kog on prati, a to je teško izvodljivo bilo kom izdavaču, pa su i najbolji na tom polju (Fibra i Libelus) morali praviti rezove ili usporavati i slično. To je bilo na temu spominjanja serijala koji su završeni ili nezavršeni od strane DW, tako da nisam promašio temu, kako kažeš.
Treće, ja neću biti POTPUNO ZADOVOLJAN ako DW ne nastavi rad, imam hrpetinu njihovih stripova, ima svašta za probrati, imaju ok cijene, zašto bih bio "potpuno zadovoljan"? Druga stvar je što oko toga neću baš lomiti glavu, život ide dalje, prate se stripovi drugih izdavača, naručuju se na engleskom, neću se valjda stresirati što nije objavljen kompletan Marsupilami? Kad je BP pukao, ono što je ostalo nekompletirano kupio sam na engleskom i super. Naravno da bih više volio da je BP nastavio sa izdavaštvom, ali tako je bilo kako je bilo.
Zapravo ne znam uopšte s kim se svađaš u ovim odgovorima meni, ne znam čime sam te zabočio

Ako tebi kako ne baš lepo tvrdiš "puca" neka stvar kako neki drugi razmišljaju po ovom pitanju, zamisli kako tek onda nama kolekcionarima "puca" isto neka stvar za vas koji periodično kupite neki strip, pročitate ga pa ga se rešite, okupljate se na nekom festivalu, drugujete i popijete po koju sa predstavnikom izdavača i jedva čekate da dotrčite na forum i napišete neki post o određenom najnovijem izdanju, po mogućnosti i pre nego što je izašlo iz štampe maltene.
Svakako da kolekcionari daleko više pune džepove izdavačima nego takvi.

I da, itekako si promašio temu, niko ne traži da neki izdavač (u ovom slučaju Darkwood) izdaje sve ili sve od određenog junaka ili bilo šta što nije isplativo.Mi se jedino pitamo hoće li izdavati bilo šta?A inače, niko ih nije puškom terao da započinju sve te silne serijale, to su sami hteli kako bi se što više širili, čak su vršili i pritisak na druge sitnije izdavače da rade sa njima u određenoj korelaciji.Znači, sami su hteli da se prošire što je više moguće, to je činjenica.
I naravno da niko ne očekuje beskonačno ređanje svih stripova edicije po polici, između toga i recimo samo 2 knjige Mek Koja, ogromna je razlika.Jeste, zaista je bezobrazno očekivati treću knjigu neke edicije, to je stvarno beskonačni niz.I to za izdanje za koje su mnogi pisali da je izdanje godine.

Niko ne tvrdi da si ti zadovoljan posrtanjem Darkwooda, nego sam tvrdiš kako ti ne smeta da od određenih edicija imaš samo ono što je do sada izašlo.A eto, neki od nas bi voleli da od tih edicija vide još ponešto, nebitno od strane bilo kog izdavača i u bilo kom obliku, naravno ako se izdavačima to isplati, nemoguće je da im se ništa ne isplati, pogotovo što pričamo o uglavnom poznatijim stripovima i strip junacima.Apsolutno mi je jasno da neke stvari ne idu tako lako sa prodajom.
Stvara se neka priča kako je Darkwood već uradio ogroman posao, ali činjenica je da bi prekidom rada mnogo toga dobrog poništio.Ja bih rekao pre da su oni uradili dobar posao do sada gledano kvaliteta njihovih izdanja i cena, ali što se tiče obima njihovog posla, nisu previše daleko otišli, a opet ponavljam, niko ih nije puškom terao da se toliko šire u izdavačkom smislu.

Ne svađam se ni sa kim, valjda imam pravo da odgovorim na nešto za šta smatram da ima razloga?Lepo sam i napisao da je priča sa serijalima gde je epizoda svaka za sebe relativna stvar, odnosno može da bude

Vidi, ja ne znam da li si ti iskompleksiran nekim forumašima koji se skupljaju po kafanama i druguju sa izdavačima i kako si mene uopšte utrpao u taj koš, jer niti se družim sa ijednim forumašem, niti sam ikad sjedio, pio ili uopšte progovorio sa predstavnikom nekog izdavača. Odakle si ovo sve umislio, nemam pojma, ali da imaš ozbiljnih problema sa razumjevanjem postova i paranojom, očigledno imaš. Kad smo već kod "ne baš lepih tvrdnji".
Vi kolekcionari niste ništa bitniji od nas nekolekcionara (ako me se tako može nazvati pošto imam pozamašan broj stripova na policama i tek 2-3 puta sam razmijenio poneki), jer vas "moram skupit sve" kolekcionara ima daleko manje nego nas kežual kupaca. Tako da ste vi nebitniji izdavaču od nas.
A DW je i da se sad ugasi po meni uradio fin posao. Samo oni Jezovnici vrijede za sve pare, kamoli još hrpa raznih drugih stripova.

Umiri se malo slobodno, ne moraš biti toliko nervozan zato što neko ima drugačije mišljenje od tvog.Ta tvoja nervoza sve sama za sebe govori.
Voliš da izigravaš drvenog advokata izdavačima, u stvari uživaš da udaraš kontru svakom ko ne razmišlja u pravcu tog nekog takozvanog modernog trenda (mada đavo će ga i znati šta je to zaista kada su stripovi u pitanju).Nisi ni prvi ni poslednji koji misli da je em zanimljiv, em da će pobrati brojne poene ako konstantno brani izdavače.

A vidiš mene za to ubiranje poena baš briga kao i za to da li će me momentalno napasti deset drvenih advokata.Ja uvek iznosim neki svoj stav i često ću ga otvoreno braniti i kada skoro ceo forum tvrdi drugačije.
Eto, ne tako davno Zlatan Bihać je napisao kako ja branim Veseli četvrtak posle su neki drugi tvrdili da ih napadam.
No, ja sam opisujem stvari kako ih vidim, briga me za poene, dobre odnose, zajedničke ture pića, festivalska okupljanja, kumstva......
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 12/07/2019 : 21:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:

To širenje na svakakve serijale diskutabilne prođe sam i ja pominjao par puta u zadnjih godinu-dvije. Kakve Valentine, Cice i slično, ja sam ubijeđen da se to otplatiti nikad neće. Rokamboleske? Pa nema šeme da to ide. Ne ulazim u kvalitet tih stripova, ali to-se-neće-prodati.
DW je poprilično najebao i zbog ČK, da se razumijemo. Jebena konkurencija s kojom si pride u konfliktu.

sa ovim se ni najmanje ne slažem - možeš li mi objasniti ovo?
ČK i DW su izdavači kojima se sfere izdavaštva malo poklapaju.

Baš tako.Večito se spočitava kako ČK vodi neku prljavu kampanju protiv Darkwooda, a ja sam do sada naišao samo na gomilu pljuvačine protiv ČK i gomilu drvenih advokata koji su Darkwoodu držali stranu.A ne znam zašto bi uopšte bilo kom tu trebalo držati stranu, neka izdavaštvo svake kuće govori samo za sebe.

Kako niko da napiše da je eto recimo Darkwood konkurencijom ubio ostale izdavače?Pogotovo što dobro znamo da su mnoge manje izdavače pritiskali da sarađuju sa njima, znamo dobro priču sa Feniks presom recimo i šta se tu dešavalo i koliko ih dugo nije bilo na Darkwoodovom sajtu niti njihovih izdanja u Darkwood striparnici.
Ali naravno da je i to glupost.Pa na srpskom tržištu praktično nema poklapanja istih izdanja, toga čak ima u nekoj manjoj meri u Hrvatskoj, ali u Srbiji ne.Dakle, nikom nikome ne smeta već je svako kovač svoje sreće i odgovoran za sopstvene propuste ili dobre poteze.

Edited by - maelstrom on 12/07/2019 21:56:24
Go to Top of Page

Zormi
Starting Member

5 Posts

Member since 24/08/2018

Posted - 12/07/2019 : 22:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zormi a Private Message
quote:

quote:

To širenje na svakakve serijale diskutabilne prođe sam i ja pominjao par puta u zadnjih godinu-dvije. Kakve Valentine, Cice i slično, ja sam ubijeđen da se to otplatiti nikad neće. Rokamboleske? Pa nema šeme da to ide. Ne ulazim u kvalitet tih stripova, ali to-se-neće-prodati.
DW je poprilično najebao i zbog ČK, da se razumijemo. Jebena konkurencija s kojom si pride u konfliktu.

Bas si pogodio Crepaxa i Valentinu, esencijalna heroina i jednog od naj boljih crtaca uopste.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2019 : 01:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:

quote:

Evo već ti je odgovoreno par postova niže. Ne mislim ni na kakve prljave kampanje ili slično, već cijelu situaciju oko ortakluka.
@maelstrom
Ajme, ti baš imaš problema
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 13/07/2019 : 01:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message
Varaš se, nemam problema, zato sam i otvoren jer se ne ustežem da pokrenem bilo koju temu, probleme potraži tako što ćeš biti samokritičan iako znam da ti je to nešto sasvim strano.
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 13/07/2019 : 08:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message
Znači, sad bi mogao i Yu Tarzan 9 za sajam knjige u Bg, kad su sređeni unutarnji problemi?
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/07/2019 : 09:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:

Varaš se, nemam problema, zato sam i otvoren jer se ne ustežem da pokrenem bilo koju temu, probleme potraži tako što ćeš biti samokritičan iako znam da ti je to nešto sasvim strano.

Ne stignem od silnog cuganja sa Slobom, Koltom i ostalim izdavačima
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 13/07/2019 : 12:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
Moje misljenje je da je Darkwood napravio vise gresaka ne samo u izdavackom nego i na menadzment i marketinskom planu. Hteli su dosta toga da pokrenu, da priblize strip i starijoj i mladjoj citalackoj publici i time stvore siroku bazu kupaca. Zamisao je bila dobra pogotovo sto su cene stripova bile sjajne ali to je s druge strane zahtevalo stampanje mnogo vise primeraka. Vremenom se ulozeni novac merio zarobljenom kolicinom stripova sto se relativno skoro pokazalo gde su se stripovi prodavali daleko ispod cene na akciji koju su imali u aprilu.
Idavastvom su otisli mnogo u sirinu, poceli su da stampaju stripove koji su susedi vec uveliko izdali pa cak i reprintovali. Mogu da razumem da se neki naslov izda ali oni su poceli da rade stripove koje je prvenstveno Fibra odavno izbacila (From Hell, Povratak zemlji, Spagetti brothers, Duga noc vjestica, Skalpirani, Punisher, Kolekcionar, Metalne godine i na kraju Ken Parker...) i koje su ljudi uveliko kupili. Ja prvi ne bih menjao Fibrine i Libellusove albume zato sto treba da izadje izdanje na srpskom jeziku. A verujem da ima jos dosta ljudi koji razmisljaju na isti nacin kao i ja. A oni koji se raduju na Darkwood forumu zbog izdanja na srpskom jeziku (a da nisu kupili hrvatsko izdanje) je toliko mali da je pravi pokazatelj upravo taj u kakvoj se situaciji nalazi izdavac.
I na kraju jos najavljuju Ridjobradog a libellus izbacio vise od 30 albuma .

Pored svega toga losa komunikacija na sopstvenom forumu gde se drze toga da najave ne objavljuju unapred, da za objavu za sajamske popuste saznas dan pred sajam i sl. im je veliki minus. A da ne pricam za trenutnu situaciju na koju se niko ne oglasava. Kartice za popust nisu zazivele iako to ne bi bio los potez da nisu navikli kupce na sajamske cene. S obzirom da zivimo u zemlji Srbiji odredjeni broj kupaca je bazirala svoj budzet prvenstveno za kupovinu na sajmu jer ih tamo stripovi izadju jeftinije nego sa popustima ostvarenih na kartici. Tako da je je potez sa karticama pomalo besmislen.
Za izdavanje drustvenih igara dok pojedini serijali stoje ne bih trosio mnogo reci.
I na kraju, nesto sto su trebali jos davno da urade sa pokretanjem foruma i sajta jesu aukcije. Bilo je reci jos mnogo ranije da ce kao na principu stripovi.com postojati i aukcije a to nikada nisu realizovali. Steta jer od provizije na prodate predmete bi imali dodatni vid zarade i eventualnog pokrica za neuspele izdavacke poteze.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27324 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/07/2019 : 14:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Radili su ambiciozno kako i treba raditi a sad su tu gdje jesu.Nije vazno zbog cega nego samo hoce li se oporaviti i kako i koliko ce nastaviti izdavati stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3348 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 13/07/2019 : 14:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message
quote:
Originally posted by talicnitom
I na kraju jos najavljuju Ridjobradog a libellus izbacio vise od 30 albuma .

Neka dupliranja izdanja i imaju smisla, pogotovo kad su u pitanju stripovi koji su dobrim delom rasprodati poput Riđobradog. A i integrali su praktičniji i jeftiniji za većinu kupaca. Tog Riđobradog na primer da izbaci ČK, a ne DW naravno jer bi ga izdavali 100 godina, integral sa po tri albuma, sa cenom ko za Asteriksa, to verujem da bi moglo da ima solidnu prođu.

Realno, neka izdanja u startu je ličilo da neće biti komercijalno uspešna, ali nije ni u njima problem, nego konstantnom zatrpavanju sa novim novim novim. Lako je biti general posle bitke, ali zar nije logičnije da izguraš recimo Korta i Skalpirane. Pa onda počneš Tin Tina i Punisher recimo. Pa kad to zaokružiš kreneš nekog Konana i koznaštaveć. A ne sve istovremeno pokreneš jer si poodavno uzeo prava da ih slučajno neko drugi ne bi uzeo.
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 13/07/2019 : 17:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
@Red Marquis

Slazem se s tim sto si napisao. Da su isli na taj nacin i zavrsavali serijale + nastavljajuci edicije koje su zapoceli ne bi izgubili poverenje kupaca nego su sve poceli i sada vecina ostala nezavrsena. Da ne ispadne da sam general nakon bitke pa se javljam sada prvi put... iako retko pisem ja sam im to jos ranije napisao na forumu. Na kraju krajeva, ko sam ja da se mesam u necije poslovne planove, neka rade kako zele a ja cu odluciti da li cu i sta kupovati. Mnogo stvari su zapoceli i u velikoj vecini sam ih podrzavao kupovinom ali sam uvidom da odustaju od nekih serijala, odugovlacenjem i rasplinjavanjem na mnoge strane odlucio da i ja odustanem od kupovina.
Zelim im da se oporave i da nastave sa izdavanjem. Prvenstveno sa dovrsavanjem zapocetog.
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 13/07/2019 : 18:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message
Ja bih istakao da cela ova situacija, a i neke ranije sa drugim izdavačima koji su upali u probleme, treba da posluži nama kupcima za nauk.
Nisu izdavači svete krave pa da ne sme nijedna kritika da im se uputi, pogotovo ka onima koji su prisutni na forumu ili čiji je forum.A većina nas se strašno boji da uradi tako nešto, ne znam zašto.A i ako nema straha tu je onda ono što bi im se zamerao, nije li bolje da im budem omiljen, tako lepo popričamo ponekad.......
Ako se baviš nekim poslom, valjda je sasvim normalno da budeš spreman da primiš kritike za kvalitet i obim istog.To je tako u svim drugim branšama, zašto ne bi bilo i kada su stripovi u pitanju?
Ali realnost je da se predstavnici izdavača ponašaju kao uvređene mlade na bukvalno svaku kritiku, još onda kreću u kontranapad.Naravno da ne treba kritikovati bez potrebe i zarad raznih sitnica u vezi već izašlog izdanja, ali svaka dobronamerna kritika treba da bude dobrodošla.

Eto, i u slučaju Darkwooda kao što je bilo ranije i sa drugima, sve donedavno nam je od njihovih predstavnika prikazivano kako je sve u savršenom redu.Za sve su nalazili opravdanje, i to ne u smislu zašto nešto ide slabije nego u fazonu kako ništa nije usporeno, kako samo menjaju neke prioritete jer su kupci tako tražili, kako od ničega nisu odustali (biće uskoro najave...) i slično.
A kada su stvari postale naravno jasne tokom ove godine, usledio je isto očekivani zid ćutanja.Viđeno mnogo puta do sada i kod drugih izdavača u sličnoj poziciji.

E to je ono što meni najviše smeta u celoj priči, budi čovek pa otvoreno reci neke stvari, onda ćeš naići na puno veće razumevanje svih.
Zbog svega toga svaki problem koji kod bilo kog izdavača uočimo ubuduće treba itekako odmah potencirati i ne nasedati na jeftina opravdanja.

Edited by - maelstrom on 13/07/2019 18:59:00
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9199 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/07/2019 : 20:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
quote:

Ja bih istakao da cela ova situacija, a i neke ranije sa drugim izdavačima koji su upali u probleme, treba da posluži nama kupcima za nauk.
Nisu izdavači svete krave pa da ne sme nijedna kritika da im se uputi, pogotovo ka onima koji su prisutni na forumu ili čiji je forum.A većina nas se strašno boji da uradi tako nešto, ne znam zašto.A i ako nema straha tu je onda ono što bi im se zamerao, nije li bolje da im budem omiljen, tako lepo popričamo ponekad.......
Ako se baviš nekim poslom, valjda je sasvim normalno da budeš spreman da primiš kritike za kvalitet i obim istog.To je tako u svim drugim branšama, zašto ne bi bilo i kada su stripovi u pitanju?
Ali realnost je da se predstavnici izdavača ponašaju kao uvređene mlade na bukvalno svaku kritiku, još onda kreću u kontranapad.Naravno da ne treba kritikovati bez potrebe i zarad raznih sitnica u vezi već izašlog izdanja, ali svaka dobronamerna kritika treba da bude dobrodošla.

Eto, i u slučaju Darkwooda kao što je bilo ranije i sa drugima, sve donedavno nam je od njihovih predstavnika prikazivano kako je sve u savršenom redu.Za sve su nalazili opravdanje, i to ne u smislu zašto nešto ide slabije nego u fazonu kako ništa nije usporeno, kako samo menjaju neke prioritete jer su kupci tako tražili, kako od ničega nisu odustali (biće uskoro najave...) i slično.
A kada su stvari postale naravno jasne tokom ove godine, usledio je isto očekivani zid ćutanja.Viđeno mnogo puta do sada i kod drugih izdavača u sličnoj poziciji.

E to je ono što meni najviše smeta u celoj priči, budi čovek pa otvoreno reci neke stvari, onda ćeš naići na puno veće razumevanje svih.
Zbog svega toga svaki problem koji kod bilo kog izdavača uočimo ubuduće treba itekako odmah potencirati i ne nasedati na jeftina opravdanja.

Tačno je tako.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10556 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/07/2019 : 22:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
Po meni je ova šutnja loš znak u smislu da će teško doći do oporavka.

Pa ih je možda strah da bi iskrenost još više smanjila prodaju nedovršenih serijala.

Ali to su samo pretpostavke i nadam se pogrešne.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17874 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/07/2019 : 09:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
Znate ono po gradu
Zatvoreno zbog renoviranja
I tako 12 godina stoji

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/07/2019 : 09:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Nema toga više u nas. Svuda uvuku fast food.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11747 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 14/07/2019 : 10:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Dajte malo optimizma. :)

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6991 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 14/07/2019 : 10:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Jedini optimizam je da sa sobom neće odnijeti sve u provaliju već ponuditi Čarobnoj (ne vidim nikog drugog u Srbiji sad) da preuzme neke serijale. Naravno, imaju brojke prodaje, Čarobna svoj način rada i možda bi tu ljudski do nečeg moglo doći.
E sad ne znam kako su se plaćali serijali koji u Italiji još traju poput Julije ili JDJP ali na kraju bi Čarobna možda sve mogla okrenuti na svoju formulu da stavi 2 ili 3 broja u 1 izdanje i to gura u tiražu koji smatra najprimjerenijim.

loading...
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1660 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 14/07/2019 : 13:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

E sad ne znam kako su se plaćali serijali koji u Italiji još traju poput Julije ili JDJP ali na kraju bi Čarobna možda sve mogla okrenuti na svoju formulu da stavi 2 ili 3 broja u 1 izdanje i to gura u tiražu koji smatra najprimjerenijim.

Onda bolje da ne izlaze nikako... Za Juliju i JDJP samo dolaze u obzir pojedinačni brojevi, sa zasebnim naslovnicama i mekim koricama.
Po mom mišljenju, naravno.
Ovo što Čarobna knjiga objavljuje Boneli junake 3-4 u 1 sa sve tvrdim koricama ne dopada mi se ni najmanje.
Sva sreća pa me ni ti serijali ne privlače, Merkurio Loj i šta ti ja znam...
Jedino Jana Diksa planiram da uzmem a i to je pitanje kad ću.
Hoću da kupim određenu epizodu koja me privuče u određenom trenutku i za koliko para trenutno imam,
a ne da kupujem u paketu 2 epizode koje me zanimaju i 2 koje mi se neće svideti. (To pogotovo važi za JDJP.)

Da izlaze pojedinačne epizode, pa još da se mogu naći na kiosku, za mene bi bilo idealno.
Ali, Darkvud nije želeo da svoja Boneli izdanja šalje na kioske, iz raznih razloga,
možda zbog načina postupanja sa njima, da ne bi došlo do oštećenja primeraka, ili toga što se stripovi ionako na većini kioska
i ne vide u izlogu,
a verovatno je najveći razlog problem naplate od distributera, što su naveli i u vezi Stripoteke,
rekli sa da je ona u stanju da samu sebe otplaćuje od prodaje, ali distributeri ne isplaćuju svoja dugovanja.

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3348 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 14/07/2019 : 14:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message
Čarobna nije blesava pa da puca sebi u nogu i preuzima tuđe serijale koji nisu dobro išli. Mislim to što neko voli Juliju i slično je jedno, ali zna se šta može da prođe a da DW drži...A tek sveske i kiosk, čisti suicid.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6991 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 14/07/2019 : 14:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
quote:
Originally posted by Red Marquis

Čarobna nije blesava pa da puca sebi u nogu i preuzima tuđe serijale koji nisu dobro išli. Mislim to što neko voli Juliju i slično je jedno, ali zna se šta može da prođe a da DW drži...A tek sveske i kiosk, čisti suicid.

Pa po tome im nijedan nije dobro išao ako su stali...
Navodno se i rasprodalo ne znam koliko početnih brojeva (10+) JDJP, ne znam tko je to pisao, ali kad ni sam ne znaš ritam pa ni sve šta izdaješ, od Japana do Italije, onda ima čitatelja koji prekriže izdanje.
Ne znam kako je Čarobna onda zaključila da joj je isplativo Skriveno lice. Ali dobro... ni ne zanima me, valjda gubitci koji će tu imati neće utjecati na Komesara, Mercuria i Asterixa.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 14/07/2019 15:17:28
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/07/2019 : 14:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message
Stoje neke izrečene stvari, ali mislim da pojedinci malo neke svoje (ne)afinitete pokušavaju da proguraju kao neku realnost u poslovanju Čarobne knjige, što možda baš i nije tako.

Kao prvo, Čarobna knjiga je već preuzela tuđe nedovršene Bonelli serijale, pa Dagda je izdavala Skriveno Lice i Jana Diksa.Verovatno će i Šangaj Devila uskoro izdati.Dakle, itekako su našli neki svoj interes u tome.

Kao drugo, leteći start prve knjige Skrivenog lica barem koliko sam ja video u Novom Sadu u knjižari Bulevar books je bio neverovatan.Isti još nije bio istekao, a ja sam uzeo bukvalno pretposlednju knjigu, bogami sam se u prvi mah bio i zabrinuo jer sam ih jedva uočio zbog smanjene brojnosti.Naravno da su posle dobili nove količine, ali takvu situaciju nisam primetio barem u Novom Sadu ni sa Asteriksom koji se isto dobro prodaje.

Kao treće, a ovo je moj lični stav isključivo, knjige Bonelli junaka sa tvrdim koricama su nešto najbolje što je Čarobna knjiga mogla da napravi.Jednostavan dizajn, a opet su lepe, neosetljivije na raznorazna oštećenja nego bilo koja slična izdanja konkurentskih kuća i dobiješ dosta stranica za odličnu cenu.Meni se izuzetno sviđaju, a verujem da nisam jedini.To što se nekom drugom ne sviđaju, njegova stvar, ali dajte nemojte da zbog toga što se to vama ne sviđa izvodite neke opšte zaključke, ima itekako onih kojima se to sviđa.

Samo neka Čarobna gura i dalje kako je započela, jedni su od retkih kojima nemam ama baš nijednu zamerku da istaknem.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10910 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/07/2019 : 15:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
ck boneli je bulja, onakve dimenzije su dno dna. a opet poslovna politika im je (ocigledno) odlicna. pritom ne ne nastavljaju 'tudje' serijale nego sve rade od pocetka svoja. i tako treba!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6991 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 14/07/2019 : 15:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Meni se sviđaju trpanja više brojeva u jednu knjigu, čitam stripove a ne divim se naslovnicama. Npr. Jan Dix je savršeno odrađen, bar primjerci koji su mene 'zapali'. Ako se Skriveno Lice dobro prodaje sve super.

loading...
Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000