forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Izopačenost Zagorovih neprijatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Vlladimir
Senior Member

1913 Posts

Member since 26/08/2009

Posted - 15/08/2019 :  18:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlladimir a Private Message  Reply with Quote
Billy Boy.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
2438 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 15/08/2019 :  18:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Neki dan prolazim malo kroz redovnu seriju i dohvatim se "Krv Mohawka" epizode koja mi je ostala u odlicnom sjecanju. Prelistavam tako epizodu za epizodom i kontam - koji qurac nije u redu sa ovim Robertom? Mislim, mucenja, ohola ubijanja sa raznim spravama do genocida.

Mora da on ima neki antisocijalni poremecaj sa sadistickim elementima u sebi. Izopacem je bas...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnikGermany
1068 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 15/08/2019 :  20:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Mortimer mi je ipak najveći bolesnik iako je konkurencija žestoka. Zato što je narcis, psihopat, a uz to još hladan i proračunat. Takav neki lik, zao i hladan, e pa na takve se baš ježim. Radije bih u životu srela Hellingena nego Mortimera. Hellingena bi ubrala u prve tri rečenice i pobjegla glavom bez obzira. A Mortimer? On ti može biti susjed koji će te ljubazno pozdraviti i odvajati smeće na papir, plastiku i bio otpad, a kad padne noć, nekom prereže grlo.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
2438 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 15/08/2019 :  20:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Mortimer je jako izopačen, u kriminalnom smislu. Mada ja mislim da on više odgovara sociopatima (oni pak imaju veću šansu da se snekim zbliže), najviše zbog odnosa sa Sybil. Zajedničko kod Hellingena i Mortimera je to što je njihov krimnal uglavnom vođen zadovljavanjem nekog cilja. Vjerujem da bi Mortimer bio još izopačeniji kada bi imao elemente sadizma u sebi.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
2438 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 15/08/2019 :  21:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Da se malo više uključim na ovu temu, čisto u pokušaju da je raspalim malo. Ovu temu sam čisto otvorio jer nekada, nakon neke pročitane epizode, volim sjest i malo uživat razmišljajući o Zagorovim negativcima. Ovaj topic može služiti za analizu negativaca, raspravu o njima, a čisto me zanima neko vaše mišljenje o negativcu, vaši izbori i razlozi zašto tog i tog smatrate izopačenim. Nemojte shvatati topic previše ozbiljnim, jer je ipak čisto radi zabave napravljen. Naslov sam prmijenio jer mislim da se ne može utvrditi koji negativac bi bio najizopačeniji, ali se zato makar mogu uspoređivati.

Ja započinjem prvi sa svojom analizom. Ponovo, nemojte shvatiti ovo nužno ozbiljnim, jer ovo što pišem je samo moje mišljenje, možda vi dijelite posve suprotno mišljenje, pa mi uvijek drago čuti šta vi mislite. Takođe, ja nisam neki stručan psiholog, većinu stvari koje saznam su iz DSM-V priručnika ili pak sa televizije ili internet dokumentaraca. Ovo radim čisto radi zabave

Svoju prvu analizu negativaca bih započeo sa Robertom Greyom, u publici bolje poznat kao Alhemičar.

VELIKI SPOJLERI!

Profil:


Ime:Robert Grey
Nadimci:Alhemičar
Kreatori:Daniele Nicolai i Franco Donatelli (1986), Moreno Burattini i Alessandro Chiarolla (2008)
Pojavljivanja:"Alhemičareve žrtve" (251-253#) i "Krv Mohawka" (514-516#)
Posebne titule:vojni (bivši) major
Okupacija:alhemičar, bivši major
Uloga u stripu:negativac, ludi naučnik
Osobine:inteligencija, kalkulativnost, znanje iz alhemije i vojnog inženjeringa, hladnokrvnost, osvetoubilački ego, sadističan, manipulativan, džentlemenski stav
Dijagnoza:megalomanijak sa anti-socijalnim poremećajem ličnosti u kombinaciji sa sadističkim elementima

Analiza lika:
Robert Gray, lik nastao iz spisateljskog pera Daniele Nicolai, scenariste koji je ostavio isuviše mal trag na Zagoru a dovoljno upečatljiv da se uvijek rado sjetimo njegovih epizoda, predstavlja jednog od najizopačenijih naučnika protiv kojih se Zagor borio. Svoje prvo pojavljivanje bilježi u "Alhemičareve žrtve" (1986) da bi se nakon 30 i kusur godina vratio Burattinijevom zaslugom.
Moj razlog zašto smatram da je ovaj lik jedan od najizopačenijih ličnosti u serijalu jeste zbog njegove krvoločne osvete koju smo imali priliku viditi tokom prvog pojavljivanja a koja se udvostročila u zadnjem pojavljivanju. Grey je bivši major, uvaženi naučnik i sadistički osvetnik. Iz vojske je bio povučen zbog svojih bolesnih nauma da svoje naprave testira na zatvorenicima osuđenim na smrt. Pošto je sadistični genije proizvodio oružje koje samo potvrđuje njegovu bolest, skupina naučnika odlučuje da mu podmetne malu nesreću u alhemijskom laboratoriju, nakon čega Grey gube svoje šake. Taj mali gubitak nadoknađuje metalnim protezama koje funkcioniše savršeno kao prave. Nakon saznanja da iza njegovog izbaćaja iz vojske se kriju naučnici kolege, Grey kreće u krvavu osvetu na koju je Zagor dva puta morao da stane.

Genijalnost:
Robert Gray, kao i profesor Garth Hellingen, pokazuje osobine genija-naučnika, što možemo viditi u raznim napravama koju je vojska koristila tokom njegovog služenja. Među arsenalom, koji potvrđuje veliku genijalnost ovog lika, možemo nabrojati; metalne šake, nevidljivi štit, samo-funkcionalne topove, skrivene oštrice, plašt za kamuflažu, otrovni plinovi i namazi, skriveni odbrambeni mehanizmi te kiseline. Grey se također jako dobro snalazi u alhemijskim naukama zbog čega će zaslužiti nadimak "Alhemičar."

Oružanost:
Robert Grey se prvenstveno može pohvaliti genijalnim, ubojitim napravama kojima se služio tokom svojih pojavljivanja. Najpoudanije oružje su mu dakako njegove metalne šake, na kojima je čak izvršio nekoliko nadogradnji (upaljač, oštrica). Međutim, njegovo drugo najveće oružje bi bilo inteligencija. Grey je nadaren naučnik i odličan manipulator. U "Alhemičarevim žrtvama" imalo smo priliku viditi njegov odnos sa Zagorom, gdje je Grey svoju krvoločnu prirodu krio u džentlemenskom ponašanju. Odlično se snalazi u pričama sa drugim likovima, ima dobar tajming kada treba izvršiti svoje akcije te je plus baš proračunat.

Karakter:
Kada se krije, onda je Grey savšreni džentlemen stare klase, manipulativno pričljiv i šarmantan u raznim konverzacijama, hladan i proračunat kada dolazi do akcija. Međutim, primijeti se njegova impulsivnost kada dolazi do direktne osvete nad njegovim protivnicima. Primjer kada se suočava sa profesorima u drugom pojavljivanju. U priči je djelovao jako agresivan, ljut i nadasve sadističan. Grey ima veliki osjećaj za osvetom, ne podnosi jednostavno tako lako gubitak, naročito kada mu bude smješteno da ode iz vojske. Njegova hladnoća, okrutnost, osvetoljubljivost i odustnost emptaije prema svojim žrtvama veliki su pokazatelji da se vjerovatno radi o osobi koja pati od anti-socijalnost poremećaja ličnosti (psihopatija/sociopatija) sa velikom primjesom sadizma. Njegova osvetoljubljivost je vidljiva u genocidu, kojeg je počinio nad Mohawcima u drugom pojavljivanju. Sadizam se pak može viditi u njegovom mučenju vojnog časnika kiselinom, nakon čega ga ostavlja da se muči u špilji, dok ga Zagor ne spašava. Grey je generalno hladan lik.Zaključak:
Bolje ne stati na put ovome sadističnom, osvetoubilačkom megalomanijaku. Njegovo isključenje iz vojske je u svakom pogledu bio opravdan. Njegov sadizam i ubojita genijalnost od njega čine dakako jednog od najizopačenijih ličnosti skojima se Zagor sukobio. Generalno, jedan od naubojitijih naučnika u serijalu. A ne trebam naglasiti da je jedan od rijetkih koji su uspjeli Zagra, skoro da bace na koljena.

Eto, ovo je neki moj mini opus. Volio bih čuti vaša mišljenja :)

Edited by - WOLF-HUNTER on 15/08/2019 22:02:49
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnikGermany
1068 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/08/2019 :  18:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Tema ti je odlična i odgovaram na nju kako bi skočila "gore". Prva stranica bonellija sami neki pollovi "sarma vs punjena paprika". A šteta da ovo prođe neprimječeno.

Teme o Zagorovim neprijateljima vrlo često završe na Hellingenu/Kandraxu/Rakosiju i drago mi je što si izvukao Graya za početak.
Od poremečenih, sjetila sam se još i Hakarama. On je bio dosta morbidan. Kidao glave i vješao tzantze.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
2438 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/08/2019 :  20:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Hvala Grofice :)
Trudim se da malo podforum, pa makar sa ovim, a temu sam otvorio jer volim Zagorove protivnike.

Jap, Hakaram je priča za sebe...
Go to Top of Page

KnickS
Starting Member14 Posts

Member since 15/05/2019

Posted - 16/08/2019 :  22:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KnickS a Private Message  Reply with Quote
najizopačeniji negativac...
svi su bar po malo izopačeni,
ali,
Mortimer je definitivno najizopačeniji.

where's my pictures?
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member13933 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 17/08/2019 :  20:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Meni je uvijek svježa reminiscencija na " oca " iz priče golgota /strah na visokoj sieeri.
Baš bolestan neki lik i način na koji se odnosio prema ljudima, na kraju ga je žrtva koštala glave.
Odlična priča i volio bih da se Caleb vrati.

If I had all the money in the world,I'd probably burn it all.If a smile could save the world,You know I'd heal you all.

Edited by - Tonka24 on 17/08/2019 20:56:39
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
3474 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/08/2019 :  22:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
I meni je taj iz golgote ekstra izopacen, kao i tata onih psihopata iz kuce na hridinama
Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
40580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/08/2019 :  22:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Da se malo više uključim na ovu temu, čisto u pokušaju da je raspalim malo. Ovu temu sam čisto otvorio jer nekada, nakon neke pročitane epizode, volim sjest i malo uživat razmišljajući o Zagorovim negativcima. Ovaj topic može služiti za analizu negativaca, raspravu o njima, a čisto me zanima neko vaše mišljenje o negativcu, vaši izbori i razlozi zašto tog i tog smatrate izopačenim. Nemojte shvatati topic previše ozbiljnim, jer je ipak čisto radi zabave napravljen. Naslov sam prmijenio jer mislim da se ne može utvrditi koji negativac bi bio najizopačeniji, ali se zato makar mogu uspoređivati.

Ja započinjem prvi sa svojom analizom. Ponovo, nemojte shvatiti ovo nužno ozbiljnim, jer ovo što pišem je samo moje mišljenje, možda vi dijelite posve suprotno mišljenje, pa mi uvijek drago čuti šta vi mislite. Takođe, ja nisam neki stručan psiholog, većinu stvari koje saznam su iz DSM-V priručnika ili pak sa televizije ili internet dokumentaraca. Ovo radim čisto radi zabave

Svoju prvu analizu negativaca bih započeo sa Robertom Greyom, u publici bolje poznat kao Alhemičar.

VELIKI SPOJLERI!

Profil:


Ime:Robert Grey
Nadimci:Alhemičar
Kreatori:Daniele Nicolai i Franco Donatelli (1986), Moreno Burattini i Alessandro Chiarolla (2008)
Pojavljivanja:"Alhemičareve žrtve" (251-253#) i "Krv Mohawka" (514-516#)
Posebne titule:vojni (bivši) major
Okupacija:alhemičar, bivši major
Uloga u stripu:negativac, ludi naučnik
Osobine:inteligencija, kalkulativnost, znanje iz alhemije i vojnog inženjeringa, hladnokrvnost, osvetoubilački ego, sadističan, manipulativan, džentlemenski stav
Dijagnoza:megalomanijak sa anti-socijalnim poremećajem ličnosti u kombinaciji sa sadističkim elementima

Analiza lika:
Robert Gray, lik nastao iz spisateljskog pera Daniele Nicolai, scenariste koji je ostavio isuviše mal trag na Zagoru a dovoljno upečatljiv da se uvijek rado sjetimo njegovih epizoda, predstavlja jednog od najizopačenijih naučnika protiv kojih se Zagor borio. Svoje prvo pojavljivanje bilježi u "Alhemičareve žrtve" (1986) da bi se nakon 30 i kusur godina vratio Burattinijevom zaslugom.
Moj razlog zašto smatram da je ovaj lik jedan od najizopačenijih ličnosti u serijalu jeste zbog njegove krvoločne osvete koju smo imali priliku viditi tokom prvog pojavljivanja a koja se udvostročila u zadnjem pojavljivanju. Grey je bivši major, uvaženi naučnik i sadistički osvetnik. Iz vojske je bio povučen zbog svojih bolesnih nauma da svoje naprave testira na zatvorenicima osuđenim na smrt. Pošto je sadistični genije proizvodio oružje koje samo potvrđuje njegovu bolest, skupina naučnika odlučuje da mu podmetne malu nesreću u alhemijskom laboratoriju, nakon čega Grey gube svoje šake. Taj mali gubitak nadoknađuje metalnim protezama koje funkcioniše savršeno kao prave. Nakon saznanja da iza njegovog izbaćaja iz vojske se kriju naučnici kolege, Grey kreće u krvavu osvetu na koju je Zagor dva puta morao da stane.

Genijalnost:
Robert Gray, kao i profesor Garth Hellingen, pokazuje osobine genija-naučnika, što možemo viditi u raznim napravama koju je vojska koristila tokom njegovog služenja. Među arsenalom, koji potvrđuje veliku genijalnost ovog lika, možemo nabrojati; metalne šake, nevidljivi štit, samo-funkcionalne topove, skrivene oštrice, plašt za kamuflažu, otrovni plinovi i namazi, skriveni odbrambeni mehanizmi te kiseline. Grey se također jako dobro snalazi u alhemijskim naukama zbog čega će zaslužiti nadimak "Alhemičar."

Oružanost:
Robert Grey se prvenstveno može pohvaliti genijalnim, ubojitim napravama kojima se služio tokom svojih pojavljivanja. Najpoudanije oružje su mu dakako njegove metalne šake, na kojima je čak izvršio nekoliko nadogradnji (upaljač, oštrica). Međutim, njegovo drugo najveće oružje bi bilo inteligencija. Grey je nadaren naučnik i odličan manipulator. U "Alhemičarevim žrtvama" imalo smo priliku viditi njegov odnos sa Zagorom, gdje je Grey svoju krvoločnu prirodu krio u džentlemenskom ponašanju. Odlično se snalazi u pričama sa drugim likovima, ima dobar tajming kada treba izvršiti svoje akcije te je plus baš proračunat.

Karakter:
Kada se krije, onda je Grey savšreni džentlemen stare klase, manipulativno pričljiv i šarmantan u raznim konverzacijama, hladan i proračunat kada dolazi do akcija. Međutim, primijeti se njegova impulsivnost kada dolazi do direktne osvete nad njegovim protivnicima. Primjer kada se suočava sa profesorima u drugom pojavljivanju. U priči je djelovao jako agresivan, ljut i nadasve sadističan. Grey ima veliki osjećaj za osvetom, ne podnosi jednostavno tako lako gubitak, naročito kada mu bude smješteno da ode iz vojske. Njegova hladnoća, okrutnost, osvetoljubljivost i odustnost emptaije prema svojim žrtvama veliki su pokazatelji da se vjerovatno radi o osobi koja pati od anti-socijalnost poremećaja ličnosti (psihopatija/sociopatija) sa velikom primjesom sadizma. Njegova osvetoljubljivost je vidljiva u genocidu, kojeg je počinio nad Mohawcima u drugom pojavljivanju. Sadizam se pak može viditi u njegovom mučenju vojnog časnika kiselinom, nakon čega ga ostavlja da se muči u špilji, dok ga Zagor ne spašava. Grey je generalno hladan lik.Zaključak:
Bolje ne stati na put ovome sadističnom, osvetoubilačkom megalomanijaku. Njegovo isključenje iz vojske je u svakom pogledu bio opravdan. Njegov sadizam i ubojita genijalnost od njega čine dakako jednog od najizopačenijih ličnosti skojima se Zagor sukobio. Generalno, jedan od naubojitijih naučnika u serijalu. A ne trebam naglasiti da je jedan od rijetkih koji su uspjeli Zagra, skoro da bace na koljena.

Eto, ovo je neki moj mini opus. Volio bih čuti vaša mišljenja :)

Nije ovaj toliko lud,ne bi mu da više od f43.8 ostale reakcije na teški stres .

La libertad sublime derrama las auroras de su invencible luz. La humanidad entera,que entre cadenas gime,comprende las palabras del que murió en la cruz

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
2438 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 18/08/2019 :  00:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Da li je moguće da osoba sa F34.8 može poćiniti ovakve stvari?
Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
40580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/08/2019 :  07:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ne 34.8 nego 43.8 . Zašto ne bi mogla? Dijagnoza ne utiče na inteligenciju , želja za osvetom zbog traume žari i pali,postaje jedini cilj . Npr . na plesu ubija kolegu i njegovu ženu otrovom. Ukra mu je posal,pokuša ga je ubit u exploziji i još jebe a ti Roberte drkaj metalnom rukom. Al on ide i dalje od toga i nastoji potamanit svakog ko je ikako povezan s tim događajima. Ljude praktički svodi na laboratorijske štakore.

La libertad sublime derrama las auroras de su invencible luz. La humanidad entera,que entre cadenas gime,comprende las palabras del que murió en la cruz

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Go to Top of Page

Curunir
Advanced MemberCroatia
9119 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/08/2019 :  15:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Ne 34.8 nego 43.8 . Zašto ne bi mogla? Dijagnoza ne utiče na inteligenciju , želja za osvetom zbog traume žari i pali,postaje jedini cilj . Npr . na plesu ubija kolegu i njegovu ženu otrovom. Ukra mu je posal,pokuša ga je ubit u exploziji i još jebe a ti Roberte drkaj metalnom rukom. Al on ide i dalje od toga i nastoji potamanit svakog ko je ikako povezan s tim događajima. Ljude praktički svodi na laboratorijske štakore.
Život ne pocinje ni zacecem ni rodjenjem nego odlaskom iz ove primitivne vukojebine.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced MemberCroatia
9119 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/08/2019 :  15:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
mlogo, mlogo bolno...

Život ne pocinje ni zacecem ni rodjenjem nego odlaskom iz ove primitivne vukojebine.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
28779 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/08/2019 :  17:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bolje i metalna ruka nego obična kuka, tako su gusari ostajali bez oka kada ih pogodi ptičja sraćka.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnikVatican City
3615 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 18/08/2019 :  17:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonor's Homepage  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
Da li san ja jedini kojem je Nat Murdo jedan od najhladnokrvninih neprijatelja?!
Mortimer sta se tice genijalnosti, ali Murdo je bas onaj bad boy koji ne jebe zivu silu ni 5%!
Hellingen je predvidljiv i zato mi nije toliko napet, dok su ova dvojica taman po mjeri 😉

Dragi Teen, imam 18 godina i zaspala sam pokraj otvorene boce! Da li sam pijana?
Go to Top of Page

Curunir
Advanced MemberCroatia
9119 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/08/2019 :  20:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sonor

Da li san ja jedini taman po mjeri 😉Pa, dalo bi se raspravljati.

Život ne pocinje ni zacecem ni rodjenjem nego odlaskom iz ove primitivne vukojebine.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced MemberCroatia
5925 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/08/2019 :  20:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sonor

Da li san ja jedini kojem je Nat Murdo jedan od najhladnokrvninih neprijatelja?!
Mortimer sta se tice genijalnosti, ali Murdo je bas onaj bad boy koji ne jebe zivu silu ni 5%!
Hellingen je predvidljiv i zato mi nije toliko napet, dok su ova dvojica taman po mjeri 😉Murdo je na koncu ispao pussy i samoisključio se iz reda neprijatelja!
Obraćenik, nešto kao naš Tonka24.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
2438 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 18/08/2019 :  21:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Ima dosta toga sto Iwood govori ali cinjenica je da je Gray u proslosti imao sadisticku primjesu.
Nor. scena gdje saopstava kolegi kako bi volio isprobati plamenobacac na pravim ljudima.
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnikVatican City
3615 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 18/08/2019 :  23:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonor's Homepage  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by sonor

Da li san ja jedini taman po mjeri 😉Pa, dalo bi se raspravljati.Znan da san ti tiha patnja!

Dragi Teen, imam 18 godina i zaspala sam pokraj otvorene boce! Da li sam pijana?
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
3474 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/08/2019 :  23:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Murdovu karizmu je unistio bozeli u skotskoj epizodi.
quote:
Originally posted by sonor

Da li san ja jedini kojem je Nat Murdo jedan od najhladnokrvninih neprijatelja?!
Mortimer sta se tice genijalnosti, ali Murdo je bas onaj bad boy koji ne jebe zivu silu ni 5%!
Hellingen je predvidljiv i zato mi nije toliko napet, dok su ova dvojica taman po mjeri 😉

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnikCroatia
26836 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/08/2019 :  07:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sonor

Da li san ja jedini kojem je Nat Murdo jedan od najhladnokrvninih neprijatelja?!
Mortimer sta se tice genijalnosti, ali Murdo je bas onaj bad boy koji ne jebe zivu silu ni 5%!
Hellingen je predvidljiv i zato mi nije toliko napet, dok su ova dvojica taman po mjeri 😉
Očito nisi čitao povratak Nata Murda :(
Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
12334 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/08/2019 :  10:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Nat Murdo je najbolji "negativac" serijala i točka!

Kapetan Midnight nije nekakava degradacija lika nego jednostavno stripovsko rješenje za karizmatičnog neprijatelja. Ne rješavaš se takvih "sivih" likova metkom u čelo.
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnikVatican City
3615 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 19/08/2019 :  15:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonor's Homepage  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by sonor

Da li san ja jedini kojem je Nat Murdo jedan od najhladnokrvninih neprijatelja?!
Mortimer sta se tice genijalnosti, ali Murdo je bas onaj bad boy koji ne jebe zivu silu ni 5%!
Hellingen je predvidljiv i zato mi nije toliko napet, dok su ova dvojica taman po mjeri 😉
Očito nisi čitao povratak Nata Murda :(
Alooooooo
Ja san ga napisa 🤣

Naravno da san ga cita, ali tu on nije neprijatelj 😉

Dragi Teen, imam 18 godina i zaspala sam pokraj otvorene boce! Da li sam pijana?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000