forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 OHOHO tribina o stripu - subota!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

MarkoDj
Junior MemberCroatia
492 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 21/06/2019 :  00:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote


U sklopu OHOHO Festivala održat će se tribina na temu aktivizma u stripu. Ako aktivizam definiramo kao djelovanje usmjereno na problematiziranje nekih pojava s ciljem poboljšanja situacije kroz promjenu percepcije, osvještavanje ljudi o nekom problemu, odnosno kao poticaj na drugačije djelovanje, vidjet ćemo da se radi o vrlo širokom i sveobuhvatnom pojmu. Može li se, kako i koliko utjecati na društvo, politiku, umjetnost i svakodnevnu percepciju nekih pojava, odnosno mijenjati svijet kroz medij stripa saznat ćemo u razgovoru s našim glavnim gostima koji po tom pitanju iza sebe imaju već OHOHO iskustva.
Jedan od naših gostiju nije strip-autor, već nakladnik i urednik. Radi se o Ivanu Sršenu iz „Sandorfa“, jednog od kvalitetom vodećih nakladnika u Hrvatskoj, koji osim knjiga objavljuje i stripove, te literaturu o stripu. Tu je i Simon Bogojević Narath, redatelj festivalski uspješnih animiranih filmova i strip-autor čije table plijene pažnju svojom estetikom i teatralnošću režije, dok su teme, svakako vezane za naziv tribine. Predstavnice ženskih snaga u strip-aktivizmu na tribini su Helena Klakočar i Ena Jurov. Helena je nagrađivana strip-autorica i slikarica čiji novi uradak 'Nemirno more 2' govori o prikladnoj temi izbjeglištva i rata, a valja se podsjetit da je za prvi dio albuma je 2000. godine dobila drugu po važnosti nagradu "Alph-Art" u Angoulemeu. Ena Jurov, mlada je umjetnica, strip autorica i grafička dizajnerica koja objavljuje u Komikazama, sa temama koje i nju , svakako kandidiraju za sudjelovanje u ovoj tribini.
I na kraju, kakva bi to tribina o aktivizmu u stripu bila kad bismo preskočili fanzinsku scenu. Što bi rekli: „Nacrtajte se na tribini“!

Voditelj tribine je Darko Josipović.

..................................................

OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi - crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori - usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Teme OHOHO festivala u 2019. su: subverzija i aktivizam.
Pristup svim festivalskim događanjima besplatan je.
Vidimo se u AKC Medika, 20.-25.6.2019.! ♥

PROGRAM: https://attack.hr/ohoho-2019/

RASPORED STRIP-ZBIVANJA:
✊ 20.6.-25.6.2019. > OHOHO izložba / Galerija Siva
✊ 21.6.2019. > Promocija strip-zina Majdanska Garaža #2 / Galerija Siva
✊ 22.6.2019. > OHOHO Comic Jam Session / Galerija Siva
✊ 22.6.2019. > OHOHO tribina / ex-Jogurt galerija
✊ 22.6.2019. > OHOHO party / MIKRO
✊ 23.6.2019. > OHOHO radionica otiskivanja naljepnica tehnikom stirotiska / Galerija Siva
✊ 24.6.-25.6.2019. > OHOHO fanzin / Galerija Siva

* * *
Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, a u 2019. umjetnički ga oblikuje četvero hrvatskih umjetnika/ca - Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Goran Rakić. Autorica vizualnog identiteta festivala je http://smallfox.net.

OHOHO 2019. financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova te Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

https://attack.hr/ohoho-festival/

web: http://markodjeska.com/
fb:https://www.facebook.com/markodjeskaart/

MarkoDj
Junior MemberCroatia
492 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 22/06/2019 :  11:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
Gosti i gošće današnje tribine:
web: http://markodjeska.com/
fb:https://www.facebook.com/markodjeskaart/
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000