forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Golconda - službena tema
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 178

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 16/05/2024 : 16:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by vetropiroman
... u istoj ediciji će se pojaviti i Žiže, tačnije Džeri Spring, i to kako Bog zapoveda, crno-beo! U kom obimu i kojim tempom, nije konkretizovano.

Ja ga imam u boji i ništa me ne smeta (možda zato što sam ateist )!

Šalu na stranu samo neka se što prije objavi.

Ovo baš puno bolje izgleda u boji.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21205 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/05/2024 : 17:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Boja obavezno

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10399 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/05/2024 : 17:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Bit će odličan i c/b:

https://www.dupuis.com/seriebd/jerry-spring-l-integrale/3021
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11093 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/05/2024 : 22:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovaj kolor zapravo i nije loš, ali mi je opet draže da te stripske mastodonte vidim i kako su originalno bili objavljivani...

Mislim da su originalno bili objavljeni u boji.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

lifesence
New Member

118 Posts

Member since 14/04/2010

Posted - 17/05/2024 : 00:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lifesence a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se ti materijali u boji ne mogu ni sakupiti kako Bog zapovijeda, a i sam Žiže je više puta izjavio da mu se ovaj kolor ne dopada, tako da su verovatno kupljeni Dupuisovi c/b integrali, koji su po meni savršeni, i prepuni dodatnih tekstova i skica...
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 17/05/2024 : 00:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Crno-beli Džeri, pametan izbor!

Prelistaje ovaj integral, šta se tu dobija bojom?
Gubi se puno.

https://archive.org/details/jerry-spring-int-5-1966-1977-jije-lob-philip-1920/mode/2up

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 17/05/2024 : 03:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Uostalom:

"Autor je mislio i crtao avanture Džeri Springa crnim mastilom na belom papiru. U ovom integralu, table koje je nacrtao Žozef Žilan biće stoga predstavljene crno-belo, po želji autora i za najveće zadovoljstvo ljubitelja."

Ovo stoji u Jerry Spring CB Integralu #1, Dupuis, 2010.

Piši propalo!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15749 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/05/2024 : 07:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Crno - bijeli je ipak ljepši i atraktivniji..

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

DRAŽEN
New Member

185 Posts

Member since 06/12/2015

Posted - 17/05/2024 : 07:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DRAŽEN a Private Message  Reply with Quote
Meni boja ne bi smetala. Ljepše je.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7817 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/05/2024 : 09:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sublimirane Golconda novosti od jučerašnjeg gostovanja dva Bojana u Bulevar Booksu:

- Koncentracija na završavanje započetih serijala ove godine, barem onih koji se najbrže mogu završiti.
- Dobili su zeleno svetlo za završetak Trapera Kerija, odnosno poslednje 3 epizode. Trenutno se skeniraju i sređuju s obzirom da one nisu bile ponovo reizdavane usled Sklavijevog prigovora, kako kaže legenda, tako da će te epizode biti jedna mala ekskluziva. S obzirom da nema naslovnica, iste će da radi domaći car-kralj Bane Kerac.
- Uskoro nastavak započete Bonelijane, Natana, Julije, Magičnog etc. Nisam ciljna grupa pa nisam ni pamtio ovo.
- Uskoro nova kiosk-Spajdermen sezona.
- Biće novih kornjača, sledeće će kornjače da praše Ulične borce, za sve retro entuzijaste.
- Edicija "Majstori stripa", će promptno da završi Berardi-Milazzo materijal (do Sajma), a pored njih, u istoj ediciji će se pojaviti i Žiže, tačnije Džeri Spring, i to kako Bog zapoveda, crno-beo! U kom obimu i kojim tempom, nije konkretizovano. Pominuli su i Kastelinija u ovoj ediciji, ako nisam utripovao.
- Sa četvrtom Durango knjigom će završiti Svolfsov trk na crtanju i stati, makar dok se ne nakupi materijala za sledeći integral.
- Do kraja godine ide prvi integral XIII, materijali iz francuske edicije za 30 godina serijala, 4 epizode po integralu. Nakon glavnog serijala ide i spinoff.
- Badi Longvej minimum još jedna knjiga do kraja godine.
- Jakari se nastavlja, očekuju se još dve knjige do sajma, ali ovog puta po 5 epizoda po knjizi.
- Ove godine još 3 knjige iz edicije Kist, od čega 2 Transportera.
- Oldboj 4. tankobon u avgustu, ostatak serijala završava do kraja godine. To je to što se tiče mangi, za sad.
- Pominjao se Del Kastiljov Larami, ali ne za skorije vreme.
- Što se tiče tehnikalija, polako će da prebacuju štampanje Publikumu, što me ekstremno veseli.

Verovatno sam nešto zaboravio, bilo je previše informacija za moje limitirane memorijske ćelije.

hvala za info.

mene razočarava što mi je krajem prošle godine rečeno da će prugnea završiti integralno u što kraćem roku, a evo na polovini smo i 2024. od njega ni traga, ni glasa.

tu sam grešku napravio što nisam čekao fibrino integralno izdanje (tačnije, nisam znao da će fibra to objaviti u integralu).

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4374 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/05/2024 : 09:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Na Peyovoj usporedbi kolor i meni izgleda daleko bolje. Ali to je i zbog toga što je na CB lošiji sken. :)
Na Džimijevom primjeru ipak CB ipak daleko superiornija, i to vjerojatno zbog lošijeg odabira i ispranosti.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 17/05/2024 09:38:03
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2843 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 17/05/2024 : 09:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sublimirane Golconda novosti od jučerašnjeg gostovanja dva Bojana u Bulevar Booksu:

- Koncentracija na završavanje započetih serijala ove godine, barem onih koji se najbrže mogu završiti.
- Dobili su zeleno svetlo za završetak Trapera Kerija, odnosno poslednje 3 epizode. Trenutno se skeniraju i sređuju s obzirom da one nisu bile ponovo reizdavane usled Sklavijevog prigovora, kako kaže legenda, tako da će te epizode biti jedna mala ekskluziva. S obzirom da nema naslovnica, iste će da radi domaći car-kralj Bane Kerac.
- Uskoro nastavak započete Bonelijane, Natana, Julije, Magičnog etc. Nisam ciljna grupa pa nisam ni pamtio ovo.
- Biće novih kornjača, sledeće će kornjače da praše Ulične borce, za sve retro entuzijaste.
- Edicija "Majstori stripa", će promptno da završi Berardi-Milazzo materijal (do Sajma), a pored njih, u istoj ediciji će se pojaviti i Žiže, tačnije Džeri Spring, i to kako Bog zapoveda, crno-beo! U kom obimu i kojim tempom, nije konkretizovano. Pominuli su i Kastelinija u ovoj ediciji, ako nisam utripovao.
- Sa četvrtom Durango knjigom će završiti Svolfsov trk na crtanju i stati, makar dok se ne nakupi materijala za sledeći integral.
- Do kraja godine ide prvi integral XIII, materijali iz francuske edicije za 30 godina serijala, 4 epizode po integralu. Nakon glavnog serijala ide i spinoff.
- Jakari se nastavlja, očekuju se još dve knjige do sajma, ali ovog puta po 5 epizoda po knjizi.
- Oldboj 4. tankobon u avgustu, ostatak serijala završava do kraja godine. To je to što se tiče mangi, za sad.
- Što se tiče tehnikalija, polako će da prebacuju štampanje Publikumu, što me ekstremno veseli.

Verovatno sam nešto zaboravio, bilo je previše informacija za moje limitirane memorijske ćelije.

Pola od ovoga ove godine je moooožda realno!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18970 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/05/2024 : 10:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kakvo plavo kamenje ,..Jerry mora bez kolora!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 17/05/2024 10:08:55
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40458 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/05/2024 : 13:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovo za Kerija me najvise obradovalo!!!!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2727 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 17/05/2024 : 19:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ne znam u cemu je problem, cb Golconda, kolor Strip agent' i svako neka bira.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1992 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 17/05/2024 : 19:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

kolor Strip agent

Izaslo ili je najavljeno?

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2727 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 18/05/2024 : 08:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je negde najavljeno, ne mogu da se setim gde tacno...
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 19/05/2024 : 23:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lepe vesti za Dzerija i Jakarija!

Sto se mene tice Dzeri je vise nego OK crno-beli.

Od svega sto je Zize nacrta a ja procitao, Dzeri mi je najbolje nacrtan, onda ide Tangi i Laverdir, a Ridjobradi je na trecem mestu

Edited by - alaniusfordius on 19/05/2024 23:23:10
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 20/05/2024 : 13:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Evo i boljeg kolora one strane iz integrala u boji.
Kolor je i dalje debilan, sa plavim stenama i kaktusima. Vidi se da litograf nije imao pojma koje boje gde da stavi i nikad nije video meksicku pustinju
Jedino sto valja je Dzerijev konj Rubi koji je ofarban tamno crveno.

Sto se pak Peyovog primera tice, prisutno je apsolutno likovno neznanje koloriste, nedostatak maste i otaljavanje posla.
Ja razumem da neko voli da je nesto sareno kakvo god da je, ali skrnaviti neciji umetnicki grafizam je greh. I to samo zato sto je neki krele urednik nekad davno rekao da su stripovi za decu pa posto deca vole sarenis, daj da im onda ofarbamo stripove. A autore niko nije pitao da li hoce da im neki laik bojadise crteze.

[url=https://postimg.cc/N2sGGN1t][/url]
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10399 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/05/2024 : 13:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Odsad kupujem samo c/b stripove.

Ako vidim da netko kupi kolorca ima da mu kažem da je krele ili ŠBD (šareno budali drago).

Ajmo bez pretjerivanja. Kupujmo svako što voli bez etiketiranja.

Imam istih stripova u c/b i kolor verziji zato što mi tako paše, ali npr. AF nikad ne bih uzeo u boji zato što mi je tamo neprirodna, ali gdje nije nemam problema s bojom (Bone, Asteriks i sl.).

Kao što rekoh kako kome drago i uživajte.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8385 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/05/2024 : 14:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja bih Džeri Springa verovatno uzeo i u boji i CB. (Mislim, jednu opciju samo, koja prva bude mi dostupna).

Pre svega, zato što me njegovo ime podseća na omiljenog mi voditelja Džeri Springera.

A sem toga, jasno je da ovde nema kvalitetnog ponovnog kolorisanja, kao kod Bluberija, Asteriksa, Riđobradog..., nego samo prvobitni kolor i njegove varijante, koji nije baš dobar. Tako da mu CB dođe bolji izbor.
Za ljubitelje crteža, ostala strip-publika će žaliti za bojom. Ljudi vole i ofarbanog Alana Forda, starog Zagora itd.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6102 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/05/2024 : 14:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Odsad kupujem samo c/b stripove.

Ako vidim da netko kupi kolorca ima da mu kažem da je krele ili ŠBD (šareno budali drago).

Ajmo bez pretjerivanja. Kupujmo svako što voli bez etiketiranja.

Čudi me ovakva reakcija, pogotovo od tebe. Nije Bane rekao da je kolor sam po sebi loša stvar, nego da je u konkretnom primjeru koji si stavio loše odrađen. I dalje ti se može sviđati, zašto ne?

Ne treba upise na forumu doživljavati osobno.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/05/2024 : 14:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ja mislim da se Peyo sali ;) ali treba to znati razbrati, citati između redova.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8385 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/05/2024 : 14:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja se ne šalim za Springera.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6102 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/05/2024 : 15:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ja mislim da se Peyo sali ;) ali treba to znati razbrati, citati između redova.

S prve dvije rečenice Peyo namjerno karikira, ali je doživio Banetov upis osobno. A Bane je kritizirao samo kolorista.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page
Page: of 178 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000