Author |
Topic |
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 16/05/2024 : 16:19:31
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by vetropiroman ... u istoj ediciji će se pojaviti i Žiže, tačnije Džeri Spring, i to kako Bog zapoveda, crno-beo! U kom obimu i kojim tempom, nije konkretizovano.
Ja ga imam u boji i ništa me ne smeta (možda zato što sam ateist )!
Šalu na stranu samo neka se što prije objavi.
Ovo baš puno bolje izgleda u boji. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21205 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10399 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/05/2024 : 22:37:46
|
quote: Originally posted by vetropiroman
Ovaj kolor zapravo i nije loš, ali mi je opet draže da te stripske mastodonte vidim i kako su originalno bili objavljivani...
Mislim da su originalno bili objavljeni u boji. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
lifesence
New Member
118 Posts
Member since 14/04/2010 |
Posted - 17/05/2024 : 00:09:23
|
Mislim da se ti materijali u boji ne mogu ni sakupiti kako Bog zapovijeda, a i sam Žiže je više puta izjavio da mu se ovaj kolor ne dopada, tako da su verovatno kupljeni Dupuisovi c/b integrali, koji su po meni savršeni, i prepuni dodatnih tekstova i skica... |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1939 Posts
Member since 14/11/2001 |
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 17/05/2024 : 03:40:57
|
Uostalom:
"Autor je mislio i crtao avanture Džeri Springa crnim mastilom na belom papiru. U ovom integralu, table koje je nacrtao Žozef Žilan biće stoga predstavljene crno-belo, po želji autora i za najveće zadovoljstvo ljubitelja."
Ovo stoji u Jerry Spring CB Integralu #1, Dupuis, 2010. |
Piši propalo! |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15749 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/05/2024 : 07:19:59
|
Crno - bijeli je ipak ljepši i atraktivniji.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
DRAŽEN
New Member
185 Posts
Member since 06/12/2015 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 17/05/2024 : 09:27:18
|
Sublimirane Golconda novosti od jučerašnjeg gostovanja dva Bojana u Bulevar Booksu:
- Koncentracija na završavanje započetih serijala ove godine, barem onih koji se najbrže mogu završiti. - Dobili su zeleno svetlo za završetak Trapera Kerija, odnosno poslednje 3 epizode. Trenutno se skeniraju i sređuju s obzirom da one nisu bile ponovo reizdavane usled Sklavijevog prigovora, kako kaže legenda, tako da će te epizode biti jedna mala ekskluziva. S obzirom da nema naslovnica, iste će da radi domaći car-kralj Bane Kerac. - Uskoro nastavak započete Bonelijane, Natana, Julije, Magičnog etc. Nisam ciljna grupa pa nisam ni pamtio ovo. - Uskoro nova kiosk-Spajdermen sezona. - Biće novih kornjača, sledeće će kornjače da praše Ulične borce, za sve retro entuzijaste. - Edicija "Majstori stripa", će promptno da završi Berardi-Milazzo materijal (do Sajma), a pored njih, u istoj ediciji će se pojaviti i Žiže, tačnije Džeri Spring, i to kako Bog zapoveda, crno-beo! U kom obimu i kojim tempom, nije konkretizovano. Pominuli su i Kastelinija u ovoj ediciji, ako nisam utripovao. - Sa četvrtom Durango knjigom će završiti Svolfsov trk na crtanju i stati, makar dok se ne nakupi materijala za sledeći integral. - Do kraja godine ide prvi integral XIII, materijali iz francuske edicije za 30 godina serijala, 4 epizode po integralu. Nakon glavnog serijala ide i spinoff. - Badi Longvej minimum još jedna knjiga do kraja godine. - Jakari se nastavlja, očekuju se još dve knjige do sajma, ali ovog puta po 5 epizoda po knjizi. - Ove godine još 3 knjige iz edicije Kist, od čega 2 Transportera. - Oldboj 4. tankobon u avgustu, ostatak serijala završava do kraja godine. To je to što se tiče mangi, za sad. - Pominjao se Del Kastiljov Larami, ali ne za skorije vreme. - Što se tiče tehnikalija, polako će da prebacuju štampanje Publikumu, što me ekstremno veseli.
Verovatno sam nešto zaboravio, bilo je previše informacija za moje limitirane memorijske ćelije.
hvala za info.
mene razočarava što mi je krajem prošle godine rečeno da će prugnea završiti integralno u što kraćem roku, a evo na polovini smo i 2024. od njega ni traga, ni glasa.
tu sam grešku napravio što nisam čekao fibrino integralno izdanje (tačnije, nisam znao da će fibra to objaviti u integralu). |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4374 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/05/2024 : 09:37:19
|
Na Peyovoj usporedbi kolor i meni izgleda daleko bolje. Ali to je i zbog toga što je na CB lošiji sken. :) Na Džimijevom primjeru ipak CB ipak daleko superiornija, i to vjerojatno zbog lošijeg odabira i ispranosti. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 17/05/2024 09:38:03 |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2843 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 17/05/2024 : 09:39:14
|
Sublimirane Golconda novosti od jučerašnjeg gostovanja dva Bojana u Bulevar Booksu:
- Koncentracija na završavanje započetih serijala ove godine, barem onih koji se najbrže mogu završiti. - Dobili su zeleno svetlo za završetak Trapera Kerija, odnosno poslednje 3 epizode. Trenutno se skeniraju i sređuju s obzirom da one nisu bile ponovo reizdavane usled Sklavijevog prigovora, kako kaže legenda, tako da će te epizode biti jedna mala ekskluziva. S obzirom da nema naslovnica, iste će da radi domaći car-kralj Bane Kerac. - Uskoro nastavak započete Bonelijane, Natana, Julije, Magičnog etc. Nisam ciljna grupa pa nisam ni pamtio ovo. - Uskoro nova kiosk-Spajdermen sezona. - Biće novih kornjača, sledeće će kornjače da praše Ulične borce, za sve retro entuzijaste. - Edicija "Majstori stripa", će promptno da završi Berardi-Milazzo materijal (do Sajma), a pored njih, u istoj ediciji će se pojaviti i Žiže, tačnije Džeri Spring, i to kako Bog zapoveda, crno-beo! U kom obimu i kojim tempom, nije konkretizovano. Pominuli su i Kastelinija u ovoj ediciji, ako nisam utripovao. - Sa četvrtom Durango knjigom će završiti Svolfsov trk na crtanju i stati, makar dok se ne nakupi materijala za sledeći integral. - Do kraja godine ide prvi integral XIII, materijali iz francuske edicije za 30 godina serijala, 4 epizode po integralu. Nakon glavnog serijala ide i spinoff. - Badi Longvej minimum još jedna knjiga do kraja godine. - Jakari se nastavlja, očekuju se još dve knjige do sajma, ali ovog puta po 5 epizoda po knjizi. - Ove godine još 3 knjige iz edicije Kist, od čega 2 Transportera. - Oldboj 4. tankobon u avgustu, ostatak serijala završava do kraja godine. To je to što se tiče mangi, za sad. - Pominjao se Del Kastiljov Larami, ali ne za skorije vreme. - Što se tiče tehnikalija, polako će da prebacuju štampanje Publikumu, što me ekstremno veseli.
Verovatno sam nešto zaboravio, bilo je previše informacija za moje limitirane memorijske ćelije.
Pola od ovoga ove godine je moooožda realno! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18970 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/05/2024 : 10:08:37
|
kakvo plavo kamenje ,..Jerry mora bez kolora! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 17/05/2024 10:08:55 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40458 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2727 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1992 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 17/05/2024 : 19:45:02
|
quote: Originally posted by john connor
kolor Strip agent
Izaslo ili je najavljeno? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2727 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 19/05/2024 : 23:19:44
|
Lepe vesti za Dzerija i Jakarija!
Sto se mene tice Dzeri je vise nego OK crno-beli.
Od svega sto je Zize nacrta a ja procitao, Dzeri mi je najbolje nacrtan, onda ide Tangi i Laverdir, a Ridjobradi je na trecem mestu |
Edited by - alaniusfordius on 19/05/2024 23:23:10 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 20/05/2024 : 13:27:26
|
Evo i boljeg kolora one strane iz integrala u boji. Kolor je i dalje debilan, sa plavim stenama i kaktusima. Vidi se da litograf nije imao pojma koje boje gde da stavi i nikad nije video meksicku pustinju Jedino sto valja je Dzerijev konj Rubi koji je ofarban tamno crveno.
Sto se pak Peyovog primera tice, prisutno je apsolutno likovno neznanje koloriste, nedostatak maste i otaljavanje posla. Ja razumem da neko voli da je nesto sareno kakvo god da je, ali skrnaviti neciji umetnicki grafizam je greh. I to samo zato sto je neki krele urednik nekad davno rekao da su stripovi za decu pa posto deca vole sarenis, daj da im onda ofarbamo stripove. A autore niko nije pitao da li hoce da im neki laik bojadise crteze.
[url=https://postimg.cc/N2sGGN1t][/url] |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10399 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 20/05/2024 : 13:45:08
|
Odsad kupujem samo c/b stripove.
Ako vidim da netko kupi kolorca ima da mu kažem da je krele ili ŠBD (šareno budali drago).
Ajmo bez pretjerivanja. Kupujmo svako što voli bez etiketiranja.
Imam istih stripova u c/b i kolor verziji zato što mi tako paše, ali npr. AF nikad ne bih uzeo u boji zato što mi je tamo neprirodna, ali gdje nije nemam problema s bojom (Bone, Asteriks i sl.).
Kao što rekoh kako kome drago i uživajte. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8385 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/05/2024 : 14:19:30
|
Ja bih Džeri Springa verovatno uzeo i u boji i CB. (Mislim, jednu opciju samo, koja prva bude mi dostupna).
Pre svega, zato što me njegovo ime podseća na omiljenog mi voditelja Džeri Springera.
A sem toga, jasno je da ovde nema kvalitetnog ponovnog kolorisanja, kao kod Bluberija, Asteriksa, Riđobradog..., nego samo prvobitni kolor i njegove varijante, koji nije baš dobar. Tako da mu CB dođe bolji izbor. Za ljubitelje crteža, ostala strip-publika će žaliti za bojom. Ljudi vole i ofarbanog Alana Forda, starog Zagora itd. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6102 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 20/05/2024 : 14:31:24
|
quote: Originally posted by Peyo
Odsad kupujem samo c/b stripove.
Ako vidim da netko kupi kolorca ima da mu kažem da je krele ili ŠBD (šareno budali drago).
Ajmo bez pretjerivanja. Kupujmo svako što voli bez etiketiranja.
Čudi me ovakva reakcija, pogotovo od tebe. Nije Bane rekao da je kolor sam po sebi loša stvar, nego da je u konkretnom primjeru koji si stavio loše odrađen. I dalje ti se može sviđati, zašto ne?
Ne treba upise na forumu doživljavati osobno. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
alexts
Advanced Member