Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/04/2021 : 18:37:53
|
A da izdavači probaju BD na kioske?Album u boji na roto papiru kao sto su Ludensovi i Stripagentovi stripovi u boji.Cijena 25 kn.Uostalom SA to radi samo s djecjim stripovima(sestre,vatrogasci)ali na bonelli formatu po 2 albuma za 25kn.A bolje bi bilo 1 album na a4 formatu.Trošak papira isti,ista cijena... |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17592 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 04/04/2021 : 18:43:51
|
Pa zar nije probala Čarobna knjiga sa Štrumpfovima? Izdržali su četiri broja.
Kad to nije prošlo, ne vjerujem da bilo šta drugo ima šansi. |
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 04/04/2021 : 18:53:27
|
Mekokoričeni BD albumi su se prije nekoliko godina mogli kupiti za tri evra. Znamo kako je projekat okončan i u kakvim je problemima taj izdavač. Priča o izdavačkoj politici, izboru naslova prebrzom širenju ponude i ostalo bla bla bla Ne mijenja činjenicu da aktivnih kupaca bd albuma nema 1000 i to za malo "jače" naslove.
Jedva čekam ovog DžT to će biti treći album Golkonde u mojoj kolekciji
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 04/04/2021 : 19:50:07
|
Kakvi crni francuzi...samo vi gurajte stare dobre bonelli stripove...a francuze ionako izdaje hrpa izdavaca...neki dan slucajno odem na neki fibrin zavir, da vidim na sta to lici..nemam pojma koji strip je bio, znam samo ga hvale ovdje na forumu pa rekoh da vidim i ja...kad sam otvorio, crtez kao da je neko dijete od 8-9 godina crtalo...ja kontam neko se zeza ovdje..i za to dati 200+ kuna..ma dajte...zato Golconda, samo sibajte boneli, ima jos hrpa toga sta se moze objaviti, to sigurno prolazi... |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2078 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 04/04/2021 : 19:51:57
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Kakvi crni francuzi...samo vi gurajte stare dobre bonelli stripove...a francuze ionako izdaje hrpa izdavaca...neki dan slucajno odem na neki fibrin zavir, da vidim na sta to lici..nemam pojma koji strip je bio, znam samo ga hvale ovdje na forumu pa rekoh da vidim i ja...kad sam otvorio, crtez kao da je neko dijete od 8-9 godina crtalo...ja kontam neko se zeza ovdje..i za to dati 200+ kuna..ma dajte...zato Golconda, samo sibajte boneli, ima jos hrpa toga sta se moze objaviti, to sigurno prolazi...
Sad ce anto da te isprasi.  |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1070 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 04/04/2021 : 20:22:12
|
quote: Originally posted by feniks
Ja želim više vesterna Durango je ok ali ima još zanimljivih naslova
Dobrih vesterna nikad dosta.  |
HOKA-HEY |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts
Posted - 04/04/2021 : 21:22:02
|
Mekokoričeni BD albumi su se prije nekoliko godina mogli kupiti za tri evra. Znamo kako je projekat okončan i u kakvim je problemima taj izdavač.
Nije to baš tako.Darkwood je izdavao "prave"albume u mekim koricama. I nisu išli na kioske. Mislim na rototisak sa rotopapirom(kao što radi strip agent sa sestrama i vatrogascima)gdje je cijena tiska puno manja. To još niko nije probao plasirati(osim strip agentovih dječjih smanjenih bd albuma). |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts
Posted - 04/04/2021 : 21:25:10
|
quote: Originally posted by delboj
Kad to nije prošlo, ne vjerujem da bilo šta drugo ima šansi.
Nije bio rototisak pa je cijena tiska bila veća. + štrumfovi i nisu neki magnet za bilo koga.Djeca bi radije spajdermena a nama starima su štrumfovi smiješni.Mislim na mainstreem BD albume,avanturističke,westerne...Evo Durango bi bija dobar strip za pokušat tako nešto. |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1070 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Posted - 04/04/2021 : 21:43:03
|
quote: Originally posted by jaki
Mekokoričeni BD albumi su se prije nekoliko godina mogli kupiti za tri evra. Znamo kako je projekat okončan i u kakvim je problemima taj izdavač.
Nije to baš tako.Darkwood je izdavao "prave"albume u mekim koricama. I nisu išli na kioske. Mislim na rototisak sa rotopapirom(kao što radi strip agent sa sestrama i vatrogascima)gdje je cijena tiska puno manja. To još niko nije probao plasirati(osim strip agentovih dječjih smanjenih bd albuma).
Znači po tebi je pravi album u mekim koricama za tri evra manje privlačan publici od kiosk izdanja slabijeg kvaliteta uveza i štampe s nešto nižom cijenom? Koliko nižom? 2,5 ili 2 evra? Ispade da postoji nekoliko 1000 kupaca koji samo čekaju takvo izdanje. Ne bih rekao. Publike nema odnosno ima ali ta brojka jedva četverocifrena
|
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts
Posted - 04/04/2021 : 22:32:55
|
Znači po tebi je pravi album u mekim koricama za tri evra manje privlačan publici od kiosk izdanja slabijeg kvaliteta uveza i štampe s nešto nižom cijenom? Koliko nižom? 2,5 ili 2 evra? Ispade da postoji nekoliko 1000 kupaca koji samo čekaju takvo izdanje. Ne bih rekao. Publike nema odnosno ima ali ta brojka jedva četverocifrena
Jesu li ti albumi išli na kioske? I ako na koliko su mjesta bili dostupni? Uostalom,Strip Agent izdaje sestre i vatrogasce na kioske. Četverocifrena publika je više publike od publike za većinu bonellija danas.Zar misliš da se Kit,Miki,Dampyr pa i ostali prodaju u više komada?Pa Zagora se proda u HR možda 1500 komada.
|
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
|
Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 05/04/2021 : 08:00:56
|
quote: Originally posted by delboj
Kad to nije prošlo, ne vjerujem da bilo šta drugo ima šansi.
A išao je i Veseli četvrtak sa Taličnim Tomom na kioske, pa ni on nije prošao...
...Doduše, kod VČ stagnira i ono što prolazi kod publike... |
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 05/04/2021 : 11:00:39
|
Kakvi crni francuzi...samo vi gurajte stare dobre bonelli stripove...a francuze ionako izdaje hrpa izdavaca...neki dan slucajno odem na neki fibrin zavir, da vidim na sta to lici..nemam pojma koji strip je bio, znam samo ga hvale ovdje na forumu pa rekoh da vidim i ja...kad sam otvorio, crtez kao da je neko dijete od 8-9 godina crtalo...ja kontam neko se zeza ovdje..i za to dati 200+ kuna..ma dajte...zato Golconda, samo sibajte boneli, ima jos hrpa toga sta se moze objaviti, to sigurno prolazi...
na čemu si ti zemljače?
upravo suprotno, na sceni je hiperprodukcija bonellija od svih mogućih izdavača sa ovih prostora, a vidim i američki superheroji se polako probijaju na drugo mjesto.
bonelli je prevaziđen, loš, dosadan, naivan, pravljen za osnovce i ne može u istu ravan sa BD školom, ni po čemu, tu apsolutno nema raspravljanja niti diskusije.
ne kažem da bonelli treba ukinuti, izdavači zarađuju na njemu, ali kažem da ne treba smanjivati produkciju BD škole zarad bonellija. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 05/04/2021 : 11:12:25
|
quote: Originally posted by I like girlz
na čemu si ti zemljače?
upravo suprotno, na sceni je hiperprodukcija bonellija od svih mogućih izdavača sa ovih prostora, a vidim i američki superheroji se polako probijaju na drugo mjesto.
bonelli je prevaziđen, loš, dosadan, naivan, pravljen za osnovce i ne može u istu ravan sa BD školom, ni po čemu, tu apsolutno nema raspravljanja niti diskusije.
ne kažem da bonelli treba ukinuti, izdavači zarađuju na njemu, ali kažem da ne treba smanjivati produkciju BD škole zarad bonellija.
Pa i nemoze u ravan sa BD...jer je Bonelli klasu bolji od smarajuceg BD-a. Sto se i vidi po prodaji jer ljudi nece kupovati nesto sto nevalja. Bonelli stalno napreduje, prilagodava se trzistu i nadje su tu ponesto za svakog. Tvoje su ocjene pausalne i bezveze. Procitaj dobrog Texa umjesto Strumfova da malo nadođes 😉
|
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 05/04/2021 : 11:43:35
|
Ma kakav BD..to vas par forsira, ali ste glasni i samo o tome pisete pa bi se reklo da vas ima puno..ali samo boneli prolazi, i to treba forsirati.. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 05/04/2021 : 12:51:57
|
Jaki, uopće ne čitaju šta si napisa... pogledaj komentare.
Srićom, ima i BD-a dovoljno i bit će ga još po svemu sudeći. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 05/04/2021 : 13:09:53
|
quote: Originally posted by logo111 Pa i nemoze u ravan sa BD...jer je Bonelli klasu bolji od smarajuceg BD-a. Sto se i vidi po prodaji jer ljudi nece kupovati nesto sto nevalja. Bonelli stalno napreduje, prilagodava se trzistu i nadje su tu ponesto za svakog. Tvoje su ocjene pausalne i bezveze.
Ovako zasigurno na nekom glazbenom forumu pišu "znalci" kada se dive dostignućima i prodaji turbofolka u odnosu na recimo rock and roll. |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3152 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 05/04/2021 : 13:13:13
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by logo111 Pa i nemoze u ravan sa BD...jer je Bonelli klasu bolji od smarajuceg BD-a. Sto se i vidi po prodaji jer ljudi nece kupovati nesto sto nevalja. Bonelli stalno napreduje, prilagodava se trzistu i nadje su tu ponesto za svakog. Tvoje su ocjene pausalne i bezveze.
Ovako zasigurno na nekom glazbenom forumu pišu "znalci" kada se dive dostignućima i prodaji turbofolka u odnosu na recimo rock and roll.
 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Posted - 05/04/2021 : 13:34:52
|
Ovako zasigurno na nekom glazbenom forumu pišu "znalci" kada se dive dostignućima i prodaji turbofolka u odnosu na recimo rock and roll.

ja samo ne mogu da verujem da kad god se povede slična rasprava,ma eto ti ga logo za 5 minuta. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Stark
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
504 Posts
Member since 22/05/2018 |
Posted - 05/04/2021 : 14:26:33
|
Ekipa iz Golconde s obzirom da je prekucala Bonelli, i da je krenula i sa BD ambiciozno, znate šta vam je dalje činiti - USA produkcija vas čeka  |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 05/04/2021 : 17:18:09
|
Nitko normalan.
Jedino što nas još zanima su transcendentalni stripovi, ostalo je bljak !
Inače ovo je odgovor na pitanje tko čita Bonelli stripove na stranici prije.
Pa za nekog tko se "prodaje pod neku toleranciju i veliko znanje" ni manje ni više nego u jednom postu uvrijedi više od pola foruma.
Samo ti čitaj svoje šrupfove i ostave nas "nenormalne" da pročitamo nešto drugo znalče.
|
Edited by - logo111 on 05/04/2021 17:21:38 |
 |
|
Topic  |
|