U nadi da sam ovo sad uspio završiti u nekom zdravom duhu, dobra vijest. Našao sam neki mob Noa T20 za 200kn. Idem na odvikavanje od androida. Drž'te fige..
Nije ovdje riječ o boljem ili lošijem. Ako je rezultat dobar i inspirirajući, tada je nebitno jeli s kompa ili sa zida pećine. No opet, najnaivniji potez kistom je vrijedniji od najboljeg poteza na Cintiqu ili nekom sličnom smeću.
Kompjuter se može recimo iskoristiti za skiciranje, te za lakši i brži odabir boja. Ajmo reć da tako štedimo boje (akvarelne, recimo) i vrijeme pripreme. Kada se malo poigramo skicama i varijantama kolorita, bacimo se na original. Ali, opet, ručne priprema, ručne skice i testovi boje su ponekad bolje i od završnog originala. Uglavnom, kompjuter je baš ono, krivi kolosjek.
Ono u čemu je dobar jesu ovi forumi. Bez obzira što se radi o najnižem obliku komunikacije, ostaje pisani trag. Riječi ne odu u vjetar. Želim reći, u velikoj ste opasnosti (sudionici ovog topica) da završite u Smeću.
Za dobru epizodu stripa "Goni to smeće" ima materijala i više nego dovoljno. Jedino nam fali još malo mesa, još malo začina... kad bi bar Igor izašo na megdan, ko pravi vitez, onda bi bio to strip ipo.
Baš listam Maršala Basa. Briljantno. Macan piše za Kordeja, trpa ga svime da ponekad imam osjećaj da čak i Igor dahće hvatajući korak za Darkom. Macan tu kolo vodi kako spada. Izdanje Lokomotive je crno bijela bomba. Sva raskoš Igorova crteža dolazi do izražaja. U originalnom izdanju digitalna boja je mogla biti tek flet, fino i pomno odabrana. Bilo bi puno upečatljivije, ali ponavljam, crno bijela bomba.
Edi je bio inspiracija, Kordej nije. On je dobar uzor u tehničkom dijelu, u inspirativnom ne. Te stvari nisu iste. Kao što nit svaki alat nije isti, kao što nit svaki likovni uradak nije umjetničko djelo.
Maršal Bas, Lokomotivin. Ničijin sin, str.167, kadar drugi. Fali najbitniji dio teksta u najboljem dijelu. Šteta. No, svak ga može sam nadopisat. Nije teško :) Bude originalno.
E tu je Igor, car. Čak više ilustrator nego crtač, stripu stvarno puno daje. Meni osobno najluđi uradak je Batman i Tarzan, U kandžama žene mačke :) Tko želi nešto naučit o hard core crtanju, grafici, crno bijelim odnosima, anatomiji i storitelingu ne smije propustiti ovaj strip. Crno bijeli je u izdanju System comicsa. Ludnica teže kategorije. Zabavan je i za čitanje.
Drugari, sad je stvarno dosta. Zle krvi tu više nema. Ovaj topic će se pretvorit u Goni to smeće, jednom. Svi vitezovi će biti unutra, Milivoj i Igor, bezobraznik Frano i ostali paževi :)
PS valjda bude mjesta i za princezu PS2 ćao pilići :)