Rim, bliska budućnost. U hladnom, tehnokratskom svetu, život programera ume da bude dosadan i težak... posebno ako patite od šizofrenije. Samotna i melanholična svakodnevica Roka Bazilea, međutim, doživeće nagli zaokret ka avanturi. Kad bude svedočio krvavom ubistvu, zateći će se u središtu globalne zavere, mračnog i nastranog zapleta u kojem budućnost miliona visi o koncu.
Format: 17x25 Br. str.: 128
„Klon“ je Bonelijeva priča u boji koja bi se mogla opisati kao naučnofantastična. Međutim, to nije naučna fantastika ispunjena svemirskim brodovima, sukobljenim galaktičkim carstvima, vanzemaljskim vrstama koje prete univerzumu, svesnim mašinama i robotima. Umesto toga, njen autor Korado Mastantuono – koji uživa status popularnog ilustratora za Dizni, a sarađuje i sa izdavačkim kućama Boneli („Nik Rajder“, „Teks Viler“, „Dilan Dog“) i Hjumanoids – nudi nam psihološko-politički triler u kome je stalno prisustvo biotehnologije i kompjuterskih nauka pomešano s dimenzijama mentalne patologije.
„KLON“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 940 dinara, od četvrtka, 28. novembra, do ponedeljka, 2. decembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.050 dinara, a u ostalim knjižarama 1.399 dinara.
Pročitao sam strip. Crtež je OK, priča je bzvz, strip je baš teški prosjek i to govorim ovako subjektivno kao ljubitelj svega vezanog uz SF. Ugl jedan od lošijih stripova iz Riznice Bonelli.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Mastantuona baš volim,a ovako obojenog tek volim.Jedan od najkvalitetnijih crtača SBE-a. Kao scenarista i nije nešto,pa se nadam da će se ubuduće držati olovke i tuša,a i bojica,što da ne.
Priča i nije toliko loša - u stvari,ideja je jako dobra,ali izvođenje amatersko.Kad se sve zbroji,i uz činenicu da ovo izgleda vizuelno prelepo,dobijamo strip koji i nije tako loš da se ubije dokolica.
Rim, 2072.godine.Roko Bazile je programer,jedan od boljih u svom poslu,a to je rad na instalaciji sistema zaštite.Pozvan je od strane ministra Keplera,koji je netom pre toga imao neprijatan razgovor sa predstavnikom moćne korporacije Pflegemlih farmaceutike.Radeći u ministrovom kabinetu,trojica naoružanih tipova uleću i pobijaju sve koji su se tu zatekli,a Roko im izmiče iz šaka,i sticajem okolnosti sakriva se kod Veronike,komšinice za koju nije pre poznavao. Dan nakon nemilog događaja,Roko je u čudu - niko ne pominje ovaj kriminalistički čin;ni televizije,ni bilo ko.Treba reći da naš junak ima izvesne mentalne devijacije,koje će uticati na razvoj događaja koji će uslediti.
Sve u svemu, SF akcioni triler sa mlakom pričom korektne završnice,grafički odličan;uloga Veronike mi se nije svidela. 2.5/5
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Poceo citati prvih par stranica, nista ja ovdje nisam skuzio. Mozda da ostavim citanje za neki dr. put ili da uopce ne radim ovakve izlete s ovakvim stripovima.
Poceo citati prvih par stranica, nista ja ovdje nisam skuzio. Mozda da ostavim citanje za neki dr. put ili da uopce ne radim ovakve izlete s ovakvim stripovima.
ReemCP, legenda si. Pa otkud te s ovim (žanrom)? Jedino ako sam propustio da si već čitao i da su ti se svidjeli Nathan Never, Brendon, Brad Barron, Morgan Lost ili slični. Kako god, trebao bi objaviti autobiografiju "Moj povratak stripovima", bilo je zanimljivih situacija.
A poceo skupljat tu ediciju grande, jos skuzio usput da su to u biti specijali JDJP edicije, pa reko ne bi bilo lose to uzimati Morat cu se natjerati pa procitati ovo, zasad odgadjam citanje