forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 USA 2020
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 102

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 12:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by Kruger

Dogodi se ali to baš nije uredu. Zato i propadamo što nas navlače na globalističko zlo.

Tko to propada?

Pa općenito kao civilizacija, odmičemo se od čovjeka i njegova duha, predajemo se materijalnom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2020 : 12:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Trenutak u kojem DNC nominira Joea Bidena i zatvara usta svima koji su pričali da će ga stranka zamijeniti na konvenciji:

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 19/08/2020 : 12:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
I čovijek je materija tako naravno da se bavimo materijalnim. Nitko ne propada, svijet ide naprijed u svakom pogledu pa i duhovnom. Da, postoje oni koji bi čovjećanstvo vratili na razinu plemena i nepismenosti ali su debela manjina i tako treba. Progres i sloboda su vrijednosti koj nam (vi konzervativci i tradicionalisti) nećete oteti!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 19/08/2020 12:35:45
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 12:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

I čovijek je materija tako naravno da se bavimo materijalnim. Nitko ne propada, svijet ide naprijed u svakom pogledu pa i duhovnom. Da, postoje oni koji bi čovjećanstvo vratili na razinu plemena i nepismenosti ali su debela manjina i tako treba. Progres i sloboda su vrijednosti koj nam (vi konzervativci i tradicionalisti) nećete oteti!

To što pričaš su su isprazne floskule. Neke stvari nisu zastarjele tijekom godina niti neće, a te priglupe floskule tipa vraćanja na razinu plemena govore o samim njima ili njihovoj progresivnoj nazadnosti. Kad pogledam te progresivne „ naprednjake „ u Americi vidim taj plemenski mentalitet.
Podjele ove i na one su pomalo zastarjele, sad se svijet dijeli na suvereniste i globaliste. Ja sam suverenist. Globalisti su vrh zla koje će nas urušiti ako pobjede. A mislim da smo blizu propasti koje je svako Carstvo doživjelo.
Čovjek nikad duhovno nije bio slabiji. Naravno i ja sam generacija koja je duboko zatrovana isticanja potrebe za materijalnim.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 19/08/2020 : 12:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
A mislim da smo blizu propasti koje je svako Carstvo doživjelo.

Zato zajebimo Carstva i suverenitet, i živimo kao slobodni ljudi u jednom svijetu!
Neprilagođenima i onima koji žive od prošlosti je svako vrijeme teško (i čini im se da propadaju, što je i točno), s obzirom da je vrijeme samo po sebi napredak.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 19/08/2020 12:57:58
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 19/08/2020 : 12:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Naravno i ja sam generacija koja je duboko zatrovana isticanja potrebe za materijalnim.

Približno smo ista generacija, ali nije ti to stvar generacija već pojedinca.
Ne govorim o isticanju materijalnog već samo o prihvaćanju. Nije nešto matarijalno zlo ako ga znaš na pravi način iskoristiti. Kao što ni čovijek (materija) nije sam po sebi zlo.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 19/08/2020 13:00:55
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 14:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
A mislim da smo blizu propasti koje je svako Carstvo doživjelo.

Zato zajebimo Carstva i suverenitet, i živimo kao slobodni ljudi u jednom svijetu!
Neprilagođenima i onima koji žive od prošlosti je svako vrijeme teško (i čini im se da propadaju, što je i točno), s obzirom da je vrijeme samo po sebi napredak.

Vidim kako nisi razumio poantu. Baš upravo to „ slobodno „ i „ jedno „ Carstvo ide u propast. Ili ćemo postati robovi ili će to Carstvo pasti ili ćemo se izdići od svega toga.
Pojam prošlosti je kompliciran. Evo recimo antife u Americi koriste nacističke metode djelovanja. Zajedničko im je to što je nacizam i fašizam lijevo zlo kao što su i oni, pa plus komunizam i razne revolucije koji su ustvari topovsko meso za nekakav opaki globalistički stroj.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 14:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Naravno i ja sam generacija koja je duboko zatrovana isticanja potrebe za materijalnim.

Približno smo ista generacija, ali nije ti to stvar generacija već pojedinca.
Ne govorim o isticanju materijalnog već samo o prihvaćanju. Nije nešto matarijalno zlo ako ga znaš na pravi način iskoristiti. Kao što ni čovijek (materija) nije sam po sebi zlo.

S ovim se mogu složiti.
No živimo u vremenu kad nam je materijalno na prvom mjestu. Ne mislim na ono egzistencijalno, već ono manje bitno, uglavnom nam je prioritet to manje bitno.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 19/08/2020 : 14:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Zajedničko im je to što je nacizam i fašizam lijevo zlo kao što su i oni...

Dobra

...samo naravno, svaka ozbiljna priča ovdje završava.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/08/2020 : 16:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Tintone, pa kako to moderiras ovaj topic?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2020 : 16:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Tintone, pa kako to moderiras ovaj topic?

Pa nisam ja moderator, nego domaćin.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 18:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Zajedničko im je to što je nacizam i fašizam lijevo zlo kao što su i oni...

Dobra

...samo naravno, svaka ozbiljna priča ovdje završava.

Vidiš uvijek nastane problem kod osnovnog predznanja. Pa i vikipedija ti to priznaje, samo što oni šire priču na neke druge puteve.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/08/2020 : 20:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

I dalje kazem Jella za precednika!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 21:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

I dalje kazem Jella za precednika!

Poli griješiš, nacistička ikonografija ide uz globaliste i lijeve. Trunp nema ama baš nikakve veze za nacizmom, dok lijevi imaju jer je nacizam lijevi pokret. Nastao je kao lijeva ideologija borbe za prava radnike, to što su se spojili sa poganštinom ne umanjuje njihov lijevi genski kod. Neargumentirano nabacivanje nacizma na suvereniste je smiješno.

Edited by - Kruger on 19/08/2020 21:08:15
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 21:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Svakako ljepši spot:

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2020 : 21:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Krugeru, promašio si liniju na kojoj se lome ovi izbori. Nema to veze s ljevicom i desnicom.
Bidena podržavaju umjereni desničari, ljevičari, liberali, centristi, pa čak i neki libertarijanci.
Više-manje svi kojima je stalo do očuvanja liberalne demokracije i koji se opiru autoritarizmu.
Jučer je Bidena podržala i udovica Johna McCaina, republikanskog predsjedničkog kandidata iz 2008.:

https://www.youtube.com/watch?v=2jpXXoEmH-8&t=1s

Edited by - tinton on 19/08/2020 21:27:07
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/08/2020 : 21:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Ali đaba kad su Jenkiji poznati po tome da izaberu budaletine na svakih nekoliko izbora. Sto gluplji to bolje, a mislili smo da gluplje od "dabje" na moze (taj je izgledao kao da mu je tata kupio osnovnu skolu).

Krugeru, bezveze te je komentirati, a nisi ni "procitao" pjesmu... samo ikone vidis... da tako je, imas pravo. :) Eto, idi pa se igraj sada, ili idi na sladoled.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4063 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 19/08/2020 : 22:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Kad se wiki koristi kao izvor onda vrijedi upozoriti na zamke. Sve u svemu, nacinalsocijalizam je jedno a nacizam drugo. Nacinalsocijalizam koji se pogrešno u skračenom obliku naziva i nacizmom je u startu bila ljeva ideologija (kao i fašizam), ali je kasnije njezin ideolog promijenio pravac i nastalo je ono što se danas pravilno smatra nacizmom, u punom smislu značenja. Totalitarna ideologija desnog političkog usmjerenja, s obzirom da se temelje na tradicionalnim vrijednosti kao što su se i francuski konzervativci u skupštini temeljili na starom poretku. Jesu te totalitarne ideologije, u startu, koketirale s radničkim pravima (radnici su slobije obrazovani i obespravljeni pa ih je lako pridobiti s obečanjima) kako bi privukle mase, ali kad su stupile na poziciju moći onda se vidjelo da su daleko od ideja koje zastupa radništvo i socijalizam tj. ljevica. Tako da o Hitleru kao ljevičaru je smiješno govoriti, a Hitler je nacizam.
Inače opći ciljevi ljevice bi nekako bili i ono što društvo treba postići kako bi bilo zadovoljno. To su: društvena jednakost, radnička prava i demokratizacija, s čestim naglaskom protiv nevoluntarnih hijerarhija. U društvima koja su to postigla ili su blizu toga pojedinac je itekako zadovoljan i to je taj napredak koji ide, nezaustavljivo samo možda ponekad sporo.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 19/08/2020 22:22:34
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2020 : 22:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Mislim da smo jednom oko toga i raspravljali.
Istina je da je nacistički režim u Njemačkoj, kao i fašistički u Italiji, imao određene elemente socijalizma, kao što su npr. radne akcije i protekcionizam. Kao i da su imali veliki broj kapitalističkih politika kao što je bila privatizacija u Trećem reichu.
No ono što je smiješno je što Kruger priča o lijevim ekonomskim politikama da bi povezao naciste s današnjim ljevičarima i usput im prikačio ono najgore iz nacizma. Iako jedno ne proizlazi iz drugog.
I to samo da bi oprao Trumpa koji isto ima protekcionističke ekonomske stavove. A zna da se Trumpu imputira nacizam zbog drugih stavova koji s ekonomijom veze nemaju.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 19/08/2020 : 22:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Trenutak u kojem DNC nominira Joea Bidena i zatvara usta svima koji su pričali da će ga stranka zamijeniti na konvenciji:

pa, da su pametni, zamijenili bi ga
s njim su preuzeli golemi rizik od još 4 godine trumpa, što bi ameriku razorilo u svakom pogledu
a ovi izbori su trebali biti referendum protiv trenutnog predsjednika, za kojeg je još uvijek teško povjerovati da je zaista izabran
odabirom joa bidena, s gomilom prtljage, godinama koje ga pritišću i možda će ga sustići na sučeljavanjima.... sigurnu pobjedu su doveli u pitanje, kao što su i prije 4 godine u strahu od sandersa izabrali jedinu kandidatkinju koja je mogla izgubiti
ali tko sam ja da komentiram
ne razumijem ja to kao ti

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 22:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Krugeru, promašio si liniju na kojoj se lome ovi izbori. Nema to veze s ljevicom i desnicom.
Bidena podržavaju umjereni desničari, ljevičari, liberali, centristi, pa čak i neki libertarijanci.
Više-manje svi kojima je stalo do očuvanja liberalne demokracije i koji se opiru autoritarizmu.
Jučer je Bidena podržala i udovica Johna McCaina, republikanskog predsjedničkog kandidata iz 2008.:

https://www.youtube.com/watch?v=2jpXXoEmH-8&t=1s

Ne komentiram Bidena nego ove smiješne upadice.

Evo nešto sam saznao.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 22:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Ali đaba kad su Jenkiji poznati po tome da izaberu budaletine na svakih nekoliko izbora. Sto gluplji to bolje, a mislili smo da gluplje od "dabje" na moze (taj je izgledao kao da mu je tata kupio osnovnu skolu).

Krugeru, bezveze te je komentirati, a nisi ni "procitao" pjesmu... samo ikone vidis... da tako je, imas pravo. :) Eto, idi pa se igraj sada, ili idi na sladoled.

Ti si poznat po rasipanju mržnje, evo opet vrijeđaš.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 23:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Kad se wiki koristi kao izvor onda vrijedi upozoriti na zamke. Sve u svemu, nacinalsocijalizam je jedno a nacizam drugo. Nacinalsocijalizam koji se pogrešno u skračenom obliku naziva i nacizmom je u startu bila ljeva ideologija (kao i fašizam), ali je kasnije njezin ideolog promijenio pravac i nastalo je ono što se danas pravilno smatra nacizmom, u punom smislu značenja. Totalitarna ideologija desnog političkog usmjerenja, s obzirom da se temelje na tradicionalnim vrijednosti kao što su se i francuski konzervativci u skupštini temeljili na starom poretku. Jesu te totalitarne ideologije, u startu, koketirale s radničkim pravima (radnici su slobije obrazovani i obespravljeni pa ih je lako pridobiti s obečanjima) kako bi privukle mase, ali kad su stupile na poziciju moći onda se vidjelo da su daleko od ideja koje zastupa radništvo i socijalizam tj. ljevica. Tako da o Hitleru kao ljevičaru je smiješno govoriti, a Hitler je nacizam.
Inače opći ciljevi ljevice bi nekako bili i ono što društvo treba postići kako bi bilo zadovoljno. To su: društvena jednakost, radnička prava i demokratizacija, s čestim naglaskom protiv nevoluntarnih hijerarhija. U društvima koja su to postigla ili su blizu toga pojedinac je itekako zadovoljan i to je taj napredak koji ide, nezaustavljivo samo možda ponekad sporo.

Jest istina, viki ima dosta zamki. Evo na prijem ti nacizam trpaš u desnu ideologiju, što nije točno. Uzvišene rasa je dio poganskog vjerovanja, nacisti su ustvari pogani. Nacisti su proganjali i ubijali katoličke svećenike dakle nemaju veze ni s tradicijom a ni s desnicom.
Kad statistički zbrojimo koliko su zla lijevi u prošlosti napravili nije pogrešno ih trpati u lijeve jer to u svojim temeljima jesu a mnogi danas lijevi čine što većina tih iz prošlosti lijevi jesu činili.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 19/08/2020 : 23:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

a ovi izbori su trebali biti referendum protiv trenutnog predsjednika, za kojeg je još uvijek teško povjerovati da je zaista izabran

Amerikanci su dobro izabrali, Amerika je krenula naprijed. Nadam se kako će Trump opet biti predsjednik Amerike i kako neće pokrenuti neki rat ne bi li dobio nagradu za mir.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2020 : 23:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

pa, da su pametni, zamijenili bi ga
s njim su preuzeli golemi rizik od još 4 godine trumpa, što bi ameriku razorilo u svakom pogledu
odabirom joa bidena, s gomilom prtljage, godinama koje ga pritišću i možda će ga sustići na sučeljavanjima.... sigurnu pobjedu su doveli u pitanje, kao što su i prije 4 godine u strahu od sandersa izabrali jedinu kandidatkinju koja je mogla izgubiti
ali tko sam ja da komentiram
ne razumijem ja to kao ti

Ken2, nije to SFRJ, ne može se Bidena zamijeniti na konvenciji kada su ga glasači demokrata izabrali za svojeg kandidata. Nadmoćno. Bez obzira na te godine koje mu zamjeraju, "gomilu prtljage" koja se tebi priviđa, 11 sučeljavanja na kojima su ga čerečili. Odlučili su da je bez obzira na sve to najbolji kandidat za suprotstaviti se Trumpu, i u pravu su. Iako je to za tebe dovođenje u pitanje sigurne pobjede. Da su izabrali Sandersa, pobjeda bi bila sigurna. Ali za Trumpa.

Go to Top of Page
Page: of 102 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000