Evo poklona iz "Mikijevog almanaha", koji inace nije bas puno toga delio citaocima(ako se izuzmu nagradne igre). Ja licno se cak ne secam nicega, pa mi je ovaj raspored casova tim drazi
ni ja nikad čuo za mikijev mozaik: šta je, u stvari, to? po štampi, drljavom dizajnu i još grđem logu izdanja, verovatno datira iz početka devedesetih.
kad već smaram, smoriću dojajno; u prvom postu ovog topika, pričinjavaju mi se artefakti čiju namenu ni uz najbolju volju ne mogu da odgonetnem! radi se o:
i:
časni čeesu, hoćeš li nas ostaviti u glibu neznanja ili nas prosvetliti (pod pretpostavkom da i sam znaš prvotnu namenu ovih gedžeta)?
p.s. impresivna kolekcija, svaka čast, i hvala na ovom nostalgičnom topicu, jerbo, moram da priznam, radi me taj osećaj samo tako:)
ni ja nikad čuo za mikijev mozaik: šta je, u stvari, to? po štampi, drljavom dizajnu i još grđem logu izdanja, verovatno datira iz početka devedesetih.
kad već smaram, smoriću dojajno; u prvom postu ovog topika, pričinjavaju mi se artefakti čiju namenu ni uz najbolju volju ne mogu da odgonetnem! radi se o:
i:
časni čeesu, hoćeš li nas ostaviti u glibu neznanja ili nas prosvetliti (pod pretpostavkom da i sam znaš prvotnu namenu ovih gedžeta)?
p.s. impresivna kolekcija, svaka čast, i hvala na ovom nostalgičnom topicu, jerbo, moram da priznam, radi me taj osećaj samo tako:)
Tu sam za sva pitanja. Mikijev mozaik je specijalno izdanje Mikijevog zabavnika koje je izaslo u samo dva broja, 1989. i 1990. godine. U njima se nalazi decija enigmatika, dakle rebusi, lavirinti, razne matematicke zackoljice i slicno. Uglavnom takvih zadataka za decu je bilo i u Mikijevim zabavnicima, a ova dva specijala posvecena su iskljucivo takvoj decijoj razonodi.
Kada su u pitanju ovi dodaci, izabrao si "Bajin srecni prvi novcic" koji su deca sklapala i cuvala da im donosi srecu, kao i poklon plasticne sablone za crtanje koji su se dobijali u dva broja.
hvala na pojašnjenju, međutim, meni je intrigantna ona kasica prasica beobanke sa uncle scroogom iliti deda bajom: šta je to zapravo bilo? da li se tu stavljao metalni ili papirnati novac? zatim, jel se to nosilo u banku? doduše, možda je to samo dodeljeno poput amajlije ili talismana, zaista, nemam pojma, te priželjkujem odgovor:)