forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Claudio Chiaverotti
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Tonto
Advanced Member

8307 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2020 : 01:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Za dublju analizu morao bi ponovo procitati neke stvari jer je proslo dosta vremena, a to se nece dogoditi jer na chiaverottija ne namjeravam gubiti vrijeme.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 25/02/2020 : 01:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Ma sve okej, pošteno, neko voli popa, neko popadiju. Ja samo dobijam alergičnu reakciju kad ljudi dan-danas, posle svih pajaca koji su se na Dilanu izređali, napadaju baš Kjaverotija. To je kao kad mi neko kaže da su američki filmovi bolji danas nego osamdesetih-))

Edited by - patuljakse on 25/02/2020 01:13:18
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4651 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 25/02/2020 : 08:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Ocigledno ste na dva suprotna kraja, a istina je negde izmedju :)
Ne bi bilo lose da obojica proverite kikyjeve recenzije Kjavijevih epizoda, on tamo pogadja u srz, pritom (vecinom!) je na Kjavijevoj strani.
Ako se dobro secam i moje ocene su negde na sredini osim za Igre sa smrcu koja mi je i dalje odlicna. Mumija, Goblin, Tama, Klepsidra su mi takodje jako dobre.
A onda se setim Skolskog druga, Vile zla, Delirijuma, Safare (ne Ljudi koji nestaju), Obuzete Sotonom...
Pa tek onda se setim Opsesije i one sa naslovnicom iz Zonesumraka, koje takodje ne v olim :D

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8307 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2020 : 08:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Istina je uvijek u sredini.:) Vecina ljudi je sklona odlazenju u krajnosti braneci svoje stavove.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/02/2020 : 08:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne bi bilo lose da obojica proverite kikyjeve recenzije Kjavijevih epizoda, on tamo pogadja u srz, pritom (vecinom!) je na Kjavijevoj strani.

Neka bace pogled i na Djoletove recenzije, to je kao da si bagerom prešao preko čovjeka!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 25/02/2020 : 08:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Kvaliteta Chiaverottija koja fali velikom broju današnjih scenarista je pisanje dobrih dijaloga. Pogotovo tu mislim na razgovore Dylana i Blocha u ranijim Chiaverottijevim epizodama.

Raspleti su mu znali biti bezveze i glupo racionaliziranje, ali mogu mu to oprostiti ako me priča dotad zabavila, a njegove priče su često zabavne. Ruju je također imao taj problem s raspletima, ali je on imao i dosadne zaplete pa njega ništa ne može izvući.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/02/2020 : 08:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Samo da velim da je Morgan Lost odličan serijal:))
Ne sjećam se sad svih tih DD epizoda ali Pertija sa smrću je jedna od najboljih Dylanovih epizoda. A i Roi je rasturio

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 25/02/2020 : 08:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Samo sam ga čitao u Dilanu.
Za sada su mi najbolje priče ''Igra sa smrću'', zatim ''Misterij Temze'', ''Bogomoljkini zločini'', ''Konjanici vremena'', ''Mumija'', ''Zvjerski brlog'', ''Mrak'', ''Metamorfoze'', ''Ubice dolaze iz mraka'', ''Granica'', ''Titanik'', ''Žena koja ubija prošlost'', ''Demoni'', ''Sotonin pogled''...

ima on prilično dobrih epizoda, nije da nema. Njegove priče delim na one koje

- imaju bedan kraj (obično neki jadan twist radi twista npr: ''Delirij'', ili je rasplet prosto infantilan i nervira npr ''Goblin'', ''Mora jedne letnje noći'')
Primeri klasične debilne Kjavi završnice su ''Mrak'' (odlična priča sve do poslednjih 10-ak strana), ''Priče o neobičnom ludilu'' (takođe dobra i intrigantna priča, do pred kraj). I naravno abominacija zvana "Pobuna automobila".

- koje u teoriji imaju loš kraj ili su zbrzane, ali mi se kraj svideo jer ima neki šmek i pamtljiv je: ''Mumija'', ''Daleko od svetlosti'', ''Utvare''...

- poprilično dobre-odlične završnice / najčešće gorke i sa poentom: ''Igra sa smrću'', ''Ubice dolaze iz mraka'', ''Zvjerski brlog'', ''Metamorfoze'', ''Armageddon''...

dobre su mu završnice kojima razreši priču bez mnogo patetike i proseravanja, pa još i blago setno, dok su najgore one koje završi twistom ili jeftinom Sclavi-wannabe patetikom.

Kod ovog autora sam primetio da dobro piše ženske likove, i generalno su mu muško-ženski odnosi dosta dobri i sa jakom satiričnom crtom. Ženski likovi mu najčešće jesu stereotipne priglupe plavušice, ili pak psihotične klinke, ali nema veze - iz njih živahnim dijalozima izvuče maksimum.

To za dijaloge je primetio i Beva:
quote:
Kvaliteta Chiaverottija koja fali velikom broju današnjih scenarista je pisanje dobrih dijaloga. Pogotovo tu mislim na razgovore Dylana i Blocha u ranijim Chiaverottijevim epizodama.

Sklavijevi likovi su u proseku bolji, pamtljiviji i slojevitiji, ali kako je Kjaveroti 12 godina mlađi od Sklavija, i počeo je da piše DD scenarije u srednjim 20-im, u njegovim scenarijima oseća se mladalački duh.

Takođe u njegovoj epizodi Dilan ide do WC-a (da kenja), što je retkost u boneli serijalima generalno.

Neko je u komentarima na neku recenziju lepo rekao da Kjaveroti ima problem kako da popuni strane između najkrvoločnijih ubistava, i kako da završi priču. Ne bih se sasvim složio sa te dve izjave, jer svakako ima epizoda koje demantuju, ali i u mom slučaju su to dva njegova najveća problema kao scenariste.
I kod nizanja ubistava scenarista mora da ima neku meru i osećaj za flow, a kod Kjavija se često dešava da su mu ubistva toliko otkačena (ali ne na dobar način kao u Sklavijevoj ''Golcondi'') i odudaraju da to stvori osećaj nabacanosti. Kad se na to doda nebulozna ili još gore patetična završnica, njegova priča lako može da iznervira.
Srećom pa kad je priča loša, crtež često malo popravi utisak, ili ako je završnica loša - bar je epizoda većinski zanimljiva (Mrak). Desi se i obrnuto - gomila nebuloznih ubistava da popuni prostor, ali lepa i čak setna završnica (''Armageddon'').

Jedan od autora od koga čovek stvarno sve može da očekuje.

EDIT: Pokazao je da ima muda i ucinio neocekivano u epizodi "Žena koja ubija proslost" - prica sa smelom kulminacijom, ali zavrsena tipicno u njegovom stilu, patetikom.

Edited by - Jocko on 25/02/2020 15:06:12
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8307 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2020 : 11:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jocko

Neko je u komentarima na neku recenziju lepo rekao da Kjaveroti ima problem kako da popuni strane između najkrvoločnijih ubistava, i kako da završi priču. Ne bih se sasvim složio sa te dve izjave, jer svakako ima epizoda koje demantuju, ali i u mom slučaju su to dva njegova najveća problema kao scenariste.
I kod nizanja ubistava scenarista mora da ima neku meru i osećaj za flow, a kod Kjavija se često dešava da su mu ubistva toliko otkačena (ali ne na dobar način kao u Sklavijevoj ''Golcondi'') i odudaraju da to stvori osećaj nabacanosti. Kad se na to doda nebulozna ili još gore patetična završnica, njegova priča lako može da iznervira.

Realno, to je to...

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2658 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 25/02/2020 : 12:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
Hvala vam, ljudi, na ovako zivoj diskusiji, prvenstveno @Tonto i @patuljakse, ali i ostalima naravno.
Moram da priznam da naginjem na patuljakseovu stranu jer isto razmisljamo.
Kjavija sam poceo vise da cenim kako je serijal odmicao.
Hell, poceo sam i Manfredija da gotivim na Dilanu, uzimajuci u obzir gde je serijal stigao

Sto se Kjavija tice, citao sam ga na svim SBE serijalima i definitivno je na DD-u najbolji, ali nisu lose ni epizode na MM-u. U kom smislu? Pa, zabavne su a to cesto nedostaje tom serijalu.
Brendona i Morgana Losta sam citao sve do 24. epizode oba serijala sa svim specijalima do tada izaslim. I to je to. Ne bih mogao drugi put da ih procitam.
Dok ga na DD-u i MM-u uvek mogu. Nema tu dubine (jer tamo gde je probao da bude dubok je vecinom omanuo) niti ocekujem dubinu, vec samo zabavu koju on daje obilato (nama koji takvu vrstu zabave volimo).

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 25/02/2020 : 18:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Hej, drago mi je da sam uspeo malo da doprinesem "živoj diskusiji" na ovu temu, naročito jer mislim da Kjaveroti to definitivno zaslužuje. On često služi kao dežurna "kurva za potkusurivanje" onima koji su od serijala čitali (ili pamte) samo prvih stotinak epizoda, upravo zato jer, ponavljam, NIJE Sklavi, a tako ga ne treba ni posmatrati.

Ljudi često uzimaju zdravo za gotovo činjenicu da prvih stotinak epizoda DD-a imaju STRAHOVITO VISOK standard materijala na globalnom nivou-tu računam i druge autore osim Sklavija i Kjaverotija, koji su se tada trudili da zaista isporuče kvalitetne stvari. Recimo, tu čak i Minjako ima vrhunsku epizodu poput Ružičastih Zečeva, za koju deluje gotovo neverovatno da ju je on potpisao, posle trideset godina smeća kojim nas zatrpava. U toj fazi serijala ja zaista moram dobro da se potrudim kako bih naveo zaista LOŠU epizodu (možda Dok Grad Spava) u kojoj neću naći zadovoljstvo u čitanju sa vremenske distance. Hoću da kažem da je DD u svom zlatnom dobu prilično razmazio čitaoce visokim standardom, pa su na mesečnom nivou očekivali isključivo MONUMENTALNE stvari, što je realno neodrživo.

Što se tiče Kjaverotija, on je u svom mladalačkom zamahu proizvodio full čistokrvni horor kakav se danas retko nalazi. Kao perfektnu kontru Sklavijevoj melanholiji, on je ponudio prilično svežu i autentičnu kombinaciju nihilizma i romantične groteske, jedan dendijevski pank senzibilitet koji nije svima dobro legao, što ga nipošto ne čini manje interesantnim. Često mu se poriče dubina, ali se ni tu ne slažem jer sam uveren da je to rezultat konstantnog poređenja sa Sklavijem koji je evidentno drugačiji tip pisca-to bi bilo kao da veštački pokušavate da izjednačite Bucatija sa hibridom Selina i Markiza De Sada. Kjavijeve priče isporučuju temeljni nihilizam sa specifičnom vrstom pop-lepršavosti i svesnog poigravanja na ivici dobrog ukusa kroz snažni satirični fatalizam bez griže savesti. Ta rokoko lepršavost rezultira zabavnošću i entertainment value-om koji su Beva i Jocko istakli, a koji su mnogi DD autori retko uspevali da dostignu. Takođe mi je drago da ste istakli i njegove vrcave, prirodne dijaloge, kao i kvalitetno plasirane, satirično obojene muško-ženske odnose, što su kvaliteti koji su se podrazumevali i potcenjivali, a koje je danas u serijalu zamenila nategnutost i neprirodnost koja se zatrpava abnormalnim količinama nepotrebnog teksta.
Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 25/02/2020 : 18:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Mnogi zaboravljaju da je Dilan ipak PULP literatura. Produhovljena, produbljena, značenjska, ali ipak pulp. I kao takva, ona mora imati izvesnu lakoću komunikacije i zabavnost, koja nipošto ne isključuje dramsku težinu, slojevitost i opake ideje.

Ali očigledno nije nimalo lako biti zabavan, što današnje stanje serijala itekako potvrđuje.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2658 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 25/02/2020 : 18:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
Svaka ti čast, dr Dilandogolože
Da se mi popakujemo i odemo, obrnuo si igricu, zatvorio si forum

Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 25/02/2020 : 19:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
@patuljakse
Kjavi, jesi li to ti??

Salu na stranu.. Jel vam se nekad cini da Kjavi cinicno parodira serijal? Meni u vise navrata deluje kao da maltene ismeva serijal i neke njegove postulate.
Bice da je to mesavina nihilizma i groteske o kojoj patuljakse pise.

Kao sklavijeva antiteza, dzoker u spilu karata.
Ne znam kako on to postize, ali momenti u nekom epizodama koji treba da budu nabijeni emocijama, deluju vrlo parodirajuce, ali uz utisak da autor nije nameravao.
Recimo poznata su njegova trabunjanja negativaca poput, parafraziram: "zivot? sta je zivot? od rodjenja do smrti, trenutak, trunka... ah, smrt, to me podseti... moras umreti Dilane!" i plavusa psihoticnog pogleda vadi nozekanju da izbode Dilana.

Ne znam sta da mislim o takvim negativcima i monolozima. Ako strip naginje nekakvoj horor ozbiljnosti, onda se ovakve parafraze pokake po zavrsnici. Ali ako prica od starta ima trash ton, onda mu ovo dodje kao slag na tortu.
Uopste, odnos Kjavija prema serijalu je neobican, jer ozbiljnu pricu pretvori u trash u samo jednom-dva kadra (i obrnuto). Uvek igra na granici trasha i parodije, sto zivcira citaoce.

Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 25/02/2020 : 21:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Dobro si to zapazio, Jocko.

Možda najbitnija razlika između Sklavija i Kjavija je u tome što je Sklavi manični depresivac, dok Kjavi pronalazi zabavu u nihilističkoj bezizlaznosti, što je zapravo esencija punk etitjuda. Kjaveroti je pankoidni klovnovski dendi koji pleše nad svetom koji je u plamenu, dok Sklavi sućutno stoji tužnoga lica u elegičnoj tišini.

Ta vrsta satirične, gotovo parodične ironije pred licem totalne tragedije je takođe sastavni deo tradicije italo-horora na koju se Kjavi naslanja mnogo više od Sklavija - Dario Arđento je tu strašno bitna komponenta njegovog izraza i okosnica tog ironijskog postupka. A gde je Arđento, tu negde u blizini je i Embrouz Birs, tako da se fatalizam lako spaja sa samoironijom i fundamentalnom sprdnjom sa životom, smrti i svim mogućim vrednostima. "Lets go. Why not?" lajn iz Pekinpoove Divlje Horde bi mogao biti Kjavijev punk moto, koji je našao svoje mesto u njegovom sladostrasnom i anarhičnom relativizovanju svih vrednosti nad kojima SKlavi pušta suzu.

Edited by - patuljakse on 25/02/2020 21:13:48
Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 25/02/2020 : 21:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Stoga, ako posmatramo s te strane, ne parodira on žanr, naprotiv - on ozbiljno koristi žanr da se podsmeva životu, fikciju da se podsmeva realnosti, što je u potpunosti dosledan pankerski stav.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2658 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 25/02/2020 : 21:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:

Salu na stranu.. Jel vam se nekad cini da Kjavi cinicno parodira serijal? Meni u vise navrata deluje kao da maltene ismeva serijal i neke njegove postulate.
Bice da je to mesavina nihilizma i groteske o kojoj patuljakse pise.

pa to (autoparodiranje) radi i sklavi sve vreme
i u tome i jeste lepota serijala, ta ironija
quote:

Kao sklavijeva antiteza, dzoker u spilu karata.
Ne znam kako on to postize, ali momenti u nekom epizodama koji treba da budu nabijeni emocijama, deluju vrlo parodirajuce, ali uz utisak da autor nije nameravao.
Recimo poznata su njegova trabunjanja negativaca poput, parafraziram: "zivot? sta je zivot? od rodjenja do smrti, trenutak, trunka... ah, smrt, to me podseti... moras umreti Dilane!" i plavusa psihoticnog pogleda vadi nozekanju da izbode Dilana.

kjavi maši tu emociju, postiže patetiku i to su mu generalno loši momenti
toga kod brendona i morgana ima na pretek
quote:

Ne znam sta da mislim o takvim negativcima i monolozima. Ako strip naginje nekakvoj horor ozbiljnosti, onda se ovakve parafraze pokake po zavrsnici. Ali ako prica od starta ima trash ton, onda mu ovo dodje kao slag na tortu.
Uopste, odnos Kjavija prema serijalu je neobican, jer ozbiljnu pricu pretvori u trash u samo jednom-dva kadra (i obrnuto). Uvek igra na granici trasha i parodije, sto zivcira citaoce.

ne znam zašto si doživeo serijal kao horor ozbiljnost
zar tako nešto može da postoji?

Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 25/02/2020 : 22:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
@Morski

Sklavijevo autoparodiranje je ipak drugacije nego Kjaverotijevo, bar sam takav utisak stekao. Suptilnije.

Tako je, masi, ali nekad toliko omasi da steknem utisak da to radi namerno.
Kod Sklavija to nisam primetio, ili veoma retko..

Ne, ne, ne dozivljavam serijal ozbiljno, bas naprotiv, u jednoj recenziji sam napisao da se ozbiljnoci i uzasima suprotstavlja humor (u manjoj ili vecoj meri), i da bez toga ne bi bio isti, ne bi imao sarm.
Ali neke epizode su ozbiljnije, mracnije i melanholicnije od drugih - na to sam mislio. Kkaviju se desava da pricu pocne ozbiljno a onda napravi radikalni zaokret i ode niotkuda u parodiju i potpuno scenaristicko ludilo: iracionalne za ne poverovati rasplete, banalne dijaloge...

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 19/03/2020 : 18:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
ma kjaveroti je obična pizda i papak. to je čovjek koji pati od konstantnih nesanica i glavobolja, i koji je svoju patološku naklonost prema mraku i tišini, a samim time svoj mutavi nihilistički pogled na svijet, prenio i na svoje likove. on je egzistencijalistički i ideološki užas od osobe. primjerice, svijet njegova junaka brendona je totalno neuređeni svijet bez pravila i autoriteta, prepun ljigavih izgubljenih oportunista i kompleksaša od kojih je brendon možda upravo najveći.

brendon zapravo sve radi samo za novac, nema neka vrijedno spomena načela i slično tome. zapravo ima, novac i korist... šupalj ko kurac.

na dylanu dogu je kjaveroti čak bio i zabavan, ali na brendonu i morganu lostu on je ozbiljan što ga čini još pogrešnijim i promašenijim i kao osobu i kao autora. a i sa tehničke strane totalno nevješt i čisti manirist. ma jadna smrdljiva budala...
Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 20/03/2020 : 20:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

ma kjaveroti je obična pizda i papak. to je čovjek koji pati od konstantnih nesanica i glavobolja, i koji je svoju patološku naklonost prema mraku i tišini, a samim time svoj mutavi nihilistički pogled na svijet, prenio i na svoje likove.

To zvuči kao idealni čovek za horor! Ili možda misliš da bi u ovom žanru trebalo da rade samo optimisti, altruisti, filantropi, fizički zdrave i mentalno stabilne osobe koje će nam preneti bogougodne self-help mudrosti o zdravom životu i snazi pozitivnog mišljenja, bratstvu i jedinstvu čitavog ljudskog roda? Kada bi iz čitavog domena umetnosti odstranio sve koje bi ti nazvao "pizdama"- depresivce, mračnjake, ovisnike, fobičare, nihiliste i patološke slučajeve, ne samo što ne bismo imali Poa, Dostojevskog, Kafku, Selina, Karavađa, Boša, Polanskog itd. već ni Sklavija ni Dilana Doga, a samim tim ni ovaj topic niti diskusiju.

Edited by - patuljakse on 20/03/2020 20:44:53
Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 20/03/2020 : 20:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Inače, Dilan Dog je propao kao strip upravo kad su počeli da ga pišu nemaštoviti strejtaši, do-gooderi i klinički "zdravi" mediokriteti, dosadnjakovići poput Barbatove, De Narda, Marcana, Faračija, Rujua i inih koji su suštinski divergentan i kontrakulturni Sklavijev pristup zamenili političkom korektnošću, moralnim pridikovanjem i jeftinim, "zdravorazumskim" pozitivizmom. DD je začet kao melanholični, autsajderski, nihilistički pulp koji zahteva da autor projektuje vlastite probleme, frustracije i neprilagođenost društvu kroz njega kako bi bio celovit i efektan. Nije ni čudo da je Sklavi odabrao baš Rekionija (koga nipošto ne smatram savršenim) kao novog tutora serijala, čoveka koji pati od ozbiljnih hroničnih zdravstvenih problema, bez kojih ni njegova Mater Morbi ne bi ostavila značajno dublji utisak od stotinak "spam" epizoda gorenavedenih autora koje su joj prethodile.

Edited by - patuljakse on 20/03/2020 20:34:00
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4651 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 20/03/2020 : 20:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Patuljak, jesi li ti ghoul sa darkwooda i znaka sagite?
Nije da je bitno, ali kao da prepoznajem rukopis.

Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 20/03/2020 : 20:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Nisam Ghoul, već nešto drugo-)).
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4651 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 20/03/2020 : 20:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Ok, ovo cu shvatiti kao da. Ili ne :D

Go to Top of Page

patuljakse
Starting Member

49 Posts

Member since 03/06/2014

Posted - 20/03/2020 : 20:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send patuljakse a Private Message  Reply with Quote
Ne, stvarno nisam Ghoul, mada znam čoveka.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000