Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
Posted - 05/08/2020 : 14:27:50
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by Risar_69
Dobro, a šta je sa lažnom statistikom? Da li svi vjerujete medijima, kako oni kažu?. Ja do sada nikog nisam upoznao, da je umro, i ko kaže, da su svi ti umrli, koji svake godine umru, od Kovida?. Sad me zanima, koliko ljudi u Berlinu, koji su izašli bez maske, če umrjeti od Kovida, Pa ljudi svaki mjesec umiru, po hiljade i hiljade, ali ne zbog Kovida, a gdje su običan grip gdje je aids, gdje je alkohol, gdje su prirodne smrti, sve Kovid?? Pa ljudi pratite i statistiku, ako je nisu izbrisali
I nakon svega napisanog ljudi i dalje ne kuže problem s ovim virusom.
Kakva ti korist od angedota iz države koja je imala 123 smrtna slučaja, nije Slovenija velika, ali nije baš ni toliko mala.
Vjerojatno ni Sicilijanac ne zna nikoga tko je umro od Covida, pa to opet ništa ne znači onome sa sjevera.
Cijela poanta je samo u ovome.
Od 100 oboljelih 80 neće imati nikakve ili će imati jedva zamjetne simptome. Preostalih 20 će imati teže simptome i vjerojatno će biti hospitalizirani, od toga će JEDAN vjerojatno završiti na respiratoru. Ne zvuči previše strašno.
Ajmo sada pustiti virus u opticaj, nema maski, nema dezinficijensa, nema karantene... idemo zaraziti 20% populacije.
U HR je to 800.000 ljudi, od toga će 20% imati ozbiljnije simptome, to je 160.000 osoba, 5% ide na respirator znači 8.000 ljudi. Reci ti meni sad gdje ćeš sa tim ljudima?
U HR ima oko 15.000 kreveta u bolničkom smještaju, 1000 na intenzivnoj njezi i oko 1000 respiratora. Računaj da je dio toga uvijek zauzet jer postoje i druge bolesti.
U takvoj situaciji imao bi 160.000 osoba koje treba hospitalizirati, ma neka ih trećina ostane doma, kao što se desilo u nekim državama pa su ljudi umirali po kućama, opet imaš preko 50.000 ljudi koje treba smjestiti na 15.000 kreveta.
I onda dolazi do kolapsa cijelog zdravstvenog sustava i svi stradavaju, nema operacija, ne može se pružiti pravovremena pomoć drugim pacijentima. Od 8.000 osoba koje trebaju respirator 1.000 ih možeš smjestiti ostali nemaju gdje, pa se ide metodom odabira kao u ratno doba.
Eto toga se medicinari boje i pokušavaju spriječiti. Na kraju je manje bitno koliko je stvarna smrtnost od Covida kad se sve drugo uruši. Kad se čovjek guši i ne može disati ne možeš mu reći ma neće ti ništa biti to je samo Covid, treba mu se pružiti pomoć.
Cjepivo nemamo, lijek nemamo. Jedino što možemo je smanjiti stopu reprodukcije virusa.
O virusu i dalje jako malo znamo, mislilo se da će ga temperatura zaustaviti pa nije, postoji poveznica između stvaranja krvnih ugrušaka i Covida, postoje slučajevi gdje su ozbiljno oštećeni bubrezi, srce, pa i mozak. Ne zna se ostaju li trajne posljedice.
Ali kad se kod nas zarazi 100 ljudi, pa njih 70 kaže ma Covid je sranje i izmišljotina nije mi ništa bilo to odmah znači da je u pitanju najveća prevara 21. stoljeća. Zašto? Da bi netko zaradio na maskama i sapunu? Da bi najveća svjetska gospodarstva uništila svoje gospodarstvo? Da bi Bill čipirao ljude?
Logika ti ne valja, jer ako gledaš da je po testovima na protutijela oko 100000 ljudi u RH došlo u doticaj s koronom a do sada a 5000 je potvrđeno što je oko 5%. Od tih 5% bar pola nije imalo nikakve simptome što nam daje 2,5% sa simptomima što nam daje 0.5% populacije s težim simptomima što je u najgorem slučaju da se baš svi zaraze 20000 ljudi što nije ni približno tvojim brojkama. Ljudi već umiru jer ne mogu na vrijeme dobiti liječenje ili dobiti pregled koji bi im spasio život. A respiratori u slučaju kovida nisu učinkoviti štoviše štetni su tako da njih više nema potrebe spominjati. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 05/08/2020 : 19:14:14
|
Meni je nevjerovatno da su ljudi spremni ugroziti čitavu populaciju jer im se ne da nositi maska u prodavnici, sjajno :D Ja ne znam kako ljudi ne mogu logično zaključivati iz ove situacije, već se radije hvataju teorija zavjere. Virus još uvijek nije skroz "jasan", tj. njegovo ponašanje naučnici još nisu potpuno provalili Nema vakcine Širi se veoma lako Ukoliko bi se pustilo da se raširi po komplet populaciji, umrlo bi puuuno ljudi, jer je i 0,5 posto jako puno ljudi Došlo bi do kolapsa zdravstvenog sistema, jer nema dovoljno ljudi i logistike Virus ostavlja brojne posljedice kod onih koji ga "prebole", bar po dosad prikupljenim podacima, od hroničnih respiratornih problema, pa čak i do steriliteta (i to ponajviše kod žena, to sam saznao od doktora iz Njemačke koji se redovno informiše od kolega o virusu) Kada se kaže da neko ko je umro od kovida ima "prethodnu hroničnu bolest", to ne znači da je čovjek pred smrt i onda ko ga jebe, ogroman dio populacije ima neki hronični problem sa zdravljem i živi s tim do duboke starosti Mjerama i forsiranjem na tv se pokušava koliko-toliko zauzdati širenje dok se ne sazna više i ne proizvede vakcina Maja Volk i slični njoj su jebene satane, a oni koji ih slijepo slušaju još gori od njih |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
BeaGea
Advanced Member
3890 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 05/08/2020 : 20:27:04
|
Svaka čast na upisu Swamp!
Samo znaš i sam da je pojedincima lakše vjerovati babi Vangi nego zdravom razumu, pa nam je tako kako nam je. Vidiš da ima onih koji ne vjeruju vjestima ali vjeruju teorijama zavjera ili onih koji ne vide da medicina iz dana u dan napreduje, ali bitno je da takvi ostanu manjina. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 05/08/2020 20:28:31 |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 05/08/2020 : 20:28:31
|
Ljudi treba taj virus ozbiljno shvatiti. Ja sam bio sad 15 dana u Sapcu i tasta mi radi u Covid bolnici. Problem je jer puno njih ignorise simpotome i predugo cekaju da idu doktoru i nekad bude prekasno jer virus moze jako brzo ozbiljno zahvatiti pljuca i tad se jako tesko oporavlja. Pacijenti odmah dobijaju 4 najjaca antibiotika i svaki dan se slikaju pljuca, mozete zamisliti kolicinu zracenja. Kao zanimljivost, kaze da od 120 pacijenata nema nijednog pusaca. Ima tu nesto sto smeta virusu, dal je u pitanju samo manji kapacitet pljuca, nikotin ili nesto trece jos se ne zna, ali zdravstvo ne prica o tome jer bi ispalo da je sad duvan cak i dobar za nesto. |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 05/08/2020 : 20:45:23
|
quote: Originally posted by Dermentor Logika ti ne valja, jer ako gledaš da je po testovima na protutijela oko 100000 ljudi u RH došlo u doticaj s koronom a do sada a 5000 je potvrđeno što je oko 5%. Od tih 5% bar pola nije imalo nikakve simptome što nam daje 2,5% sa simptomima što nam daje 0.5% populacije s težim simptomima što je u najgorem slučaju da se baš svi zaraze 20000 ljudi što nije ni približno tvojim brojkama. Ljudi već umiru jer ne mogu na vrijeme dobiti liječenje ili dobiti pregled koji bi im spasio život. A respiratori u slučaju kovida nisu učinkoviti štoviše štetni su tako da njih više nema potrebe spominjati.
Nije moja logika, to je mišljenje epidemiologa i stručnjaka kojima je to posao. Naravno da oni nisu na nivou prosječnog random forumaša koji ipak sve zna najbolje bilo u pitanju zdravstvo, ekonomija, turizam ili naseljavanje Marsa. Ne mislim na tebe, već općenito pišem.
Odakle ti da je u RH 100000 zaraženih? To je pretpostavka, ako se ne varam. Prema serološkom testiranju svega 2% ljudi u RH je bilo u kontaktu sa koronavirusom. |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 05/08/2020 : 20:47:27
|
quote: Originally posted by BeaGea
Svaka čast na upisu Swamp!
Samo znaš i sam da je pojedincima lakše vjerovati babi Vangi nego zdravom razumu, pa nam je tako kako nam je. Vidiš da ima onih koji ne vjeruju vjestima ali vjeruju teorijama zavjera ili onih koji ne vide da medicina iz dana u dan napreduje, ali bitno je da takvi ostanu manjina.
Ma dobra kremica sve to rješava.
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 05/08/2020 : 20:48:53
|
Tko nema za kremu, može sam kod kuće ili van nje odraditi jednostavan test.
TESTIRAJTE SE SAMI NA KORONAVIRUS.
1. Natočite si čašu omiljenog alkoholnog pića i pomirišite ga. Ako osjetite miris, niste zaraženi.
2. Popijte tu čašu svog omiljenog alkoholnog pića. Ako imate okus, niste zaraženi.
Ja sam se jučer testirao 9 puta, no, danas ću morati ponoviti testiranje, jer sam imao glavobolju, što je također jedan od simptoma Covida.
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 05/08/2020 : 21:03:27
|
quote: Originally posted by kiky
LOL! post ti je kopi-pejst službene propagande.
next!
Neko ko ima više od 11 godina i piše "LOL!" zaista nije relevantan u bilo kakvoj iole ozbiljnoj prepisci ili raspravi. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 06/08/2020 : 17:50:33
|
Dobio sms od laba. Pensa negativo, pensa negativo!
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 07/08/2020 : 07:25:15
|
Jučer nisam mogao povjerovati, kad mi je drug kazao, da su maske čista normalnost i da če si uraditi masku iz blaga a gore če naštampati Corona flašu od piva. Pa sad se pitam, da li je to još uopšte normalno :) Evo zanimljivog poslednjeg intervjuja sa Ickeom, ako koga zanima, inače preskači... https://www.youtube.com/watch?v=ZbyVha7KuhY |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 07/08/2020 07:26:00 |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
zeljko
Advanced Member