Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 10/12/2020 : 15:30:22
|
zato kad zaboli zub liječe se na joutube i ne kupuju anesteziju da pare ne idu prljavim farmaceutima
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5334 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 10/12/2020 : 16:39:09
|
Ne znam kako nekome uopće može pasti na pamet uspoređivati obavezna cjepljenja za djecu sa cjepivom za koronu ili gripu. Kako sam se ja cjepivo kao dijete, tako sam dao cijepiti i svoju djecu jer to su cjepiva koja su davnih godina i povjerena i odobrena. Nadalje, svaki odgovorni roditelj bi trebao poraditi na načinu kako mu djeca odrastaju...po meni uskraćivati djeci neku 'nezdravu' prehranu i slatka zadovoljstva nema smisla niti bih to ikada radio, ali oduvijek kod djece forsiram bavljenje nekim sportovima, fizičkim aktivnostima kojima se kakvi god otrovi izbacuju iz tijela, boravljena u prirodi i na svježem zraku bez obzira na to koje je godišnje doba i temperatura. Takvim načinom života se stječe imunitet...nisu čak bitni ni kilogrami jer ako bih gledao po sebi, u posljednjih desetak godina (do pred nekih dva mjeseca) sam konstantno u kategoriji oko 120 kg, a redovitim godišnjim pregledima za posao uvijek imam savršenu krvnu i srčanu sliku. Smatram da bi ova cjepiva za gripu ili koronu takav dobar imunitet samo mogla uništiti, tako da mi ne pada na pamet primiti bilo kakvo cjepivo ili dati cijepiti djecu i ženu, niti bih ga preporučio bilo kome. Ali svatko ima svoju pamet, pa neka radi što ga je volja... |
|
|
panzer
Advanced Member
12642 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 10/12/2020 : 20:02:51
|
quote: Originally posted by GGG
A što se tiče CO2, samo bez straha (osim ako ne udišeš u vrečicu...) CO2 je normalna (i nužna) kemijska komponenta krva i izmjenjuje se samo oko 10% rastopljenog CO2. Puno opasniji je nedostatak CO2 (koji se rješava disanjem u vrečicu). Ako motoristi prežive sa kacigom preko cjele glave i muslimanke sa feredžama, nečemo se ni sa ovim maskama "otrovati". Naravno, druga je stvar povečana tjelesna aktivnost,ali tu je glavni problem (ne)dovoljan unos kisika.
ma jako pametno u istu ravan stavljati motociklističke kacige sa maskama za lice, pa čak i burke!?! moš mislit! moš mislit kako je to isto!!!
do kojih retardiranih krajnosti će te vi brnjičari ići da bi nas uvjeravali u ispravnost vaših stavova, kada je jasno po zadnjim i aktualnim događajima oko nas da su maske u ovoj korona predstavi i najveća LAŽ, da su NEUČINKOVITE i da jedva pružaju neku zaštitu! |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 10/12/2020 : 20:05:27
|
quote: Originally posted by zeljko
zato kad zaboli zub liječe se na joutube i ne kupuju anesteziju da pare ne idu prljavim farmaceutima
a o čemu ti pričaš već posljednjih dvjesto stranica ovog topika? molim te!!! o čemu ti pričaš!!?? kakve veze ima anestetik i cjepivo? zubar i virolog?
konstantno (i namjerno) miješaš kruške i jabuke... opetovano i opetovano! i još k tome tu i tamo ubaciš neku narodnu "mudrost" kako bi nekako prikrio koliko pojma nemaš i koliko si zapravo preplašen svime! |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5334 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 10/12/2020 : 21:26:22
|
Poznati hrvatski, pa i svjetski, znanstvenik, inače savjetnik nekoliko svjetskih vlada, veli kako je korona mutna igra. Ak se ti znanstvenici prepucavaju oko korone ondak stvarno si moramo postaviti pitanje što je to stvarno. Men se čini kako su nam podvalili prehladu i gripu pod koronu. Pomalo šire paniku, stvaraju nervozu, ljudi su nervozni pa i svadljivi a ondak dođe i do stresa. Moram priznati kako nisam znao da stres slabi imunitet. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 10/12/2020 : 21:31:18
|
quote: Originally posted by kiky
A što se tiče CO2, samo bez straha (osim ako ne udišeš u vrečicu...) CO2 je normalna (i nužna) kemijska komponenta krva i izmjenjuje se samo oko 10% rastopljenog CO2. Puno opasniji je nedostatak CO2 (koji se rješava disanjem u vrečicu). Ako motoristi prežive sa kacigom preko cjele glave i muslimanke sa feredžama, nečemo se ni sa ovim maskama "otrovati". Naravno, druga je stvar povečana tjelesna aktivnost,ali tu je glavni problem (ne)dovoljan unos kisika.
ma jako pametno u istu ravan stavljati motociklističke kacige sa maskama za lice, pa čak i burke!?! moš mislit! moš mislit kako je to isto!!!
do kojih retardiranih krajnosti će te vi brnjičari ići da bi nas uvjeravali u ispravnost vaših stavova, kada je jasno po zadnjim i aktualnim događajima oko nas da su maske u ovoj korona predstavi i najveća LAŽ, da su NEUČINKOVITE i da jedva pružaju neku zaštitu!
Nosićeš ti i burku i motociklističku kacigu i šljem i 3 maske , sve skupa i zajedno ako tako kažemo. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25600 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/12/2020 : 21:32:14
|
do kojih retardiranih krajnosti će te vi brnjičari ići da bi nas uvjeravali u ispravnost vaših stavova, kada je jasno po zadnjim i aktualnim događajima oko nas da su maske u ovoj korona predstavi i najveća LAŽ, da su NEUČINKOVITE i da jedva pružaju neku zaštitu!
U principu ti za ovo sledi izbacivanje bez upozorenja. Ali hajde, da ne budem baš takav... Poslednje, ali poslednje upozorenje. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 10/12/2020 : 23:46:50
|
quote: Originally posted by zeljko
a o čemu ti pričaš već posljednjih dvjesto stranica ovog topika? molim te!!! o čemu ti pričaš!!?? kakve veze ima anestetik i cjepivo? zubar i virolog?
konstantno (i namjerno) miješaš kruške i jabuke... opetovano i opetovano! i još k tome tu i tamo ubaciš neku narodnu "mudrost" kako bi nekako prikrio koliko pojma nemaš i koliko si zapravo preplašen svime!
Ne volim svedski stol
Ili sve ili nista Ili sve od medicine ili nista Ili sve od farmacije ili nista
Ne mogu pojmiti da neko ide doktoru za nesto tipa slijepo crijevo za zub za korekciju nosa Ali se protivi cepljenju, Morat cu te kiki staviti na ignore Nisam nikog ovdje stavio
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 10/12/2020 : 23:54:12
|
Recimo, da su ostali dovoljno funkcionalno pismeni, ali još jednom za vas prosvjetljene. Kolega Anto je izrazio strah od opterečenja pluča od CO2, ja sam mu samo pojasnio, da ako bi CO2 bio takav otrov, od bilo kakve radnje pod maskom, ili spavanja sa glavom u jastuku, ljudi bi padali na sve strane.
I možda da pokušam okrenuti još jednu famu na koju se vi zvečke vjesite - maske nisu za TVOJU zaštitu, več da se smanji vjerojatnost infekcije DRUGIH.
PS Kakva je razlika između obične i retardirane krajnosti? |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 11/12/2020 : 11:49:24
|
Koliko stranica o gripi i prehladi. Da se tema o gripi i prehladi otvorila prije 2-3 godine ne bi došla vjerujem ni do pete stranice. A gle sad. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 11/12/2020 : 12:27:35
|
quote: Originally posted by Oki
Ne znam kako nekome uopće može pasti na pamet uspoređivati obavezna cjepljenja za djecu sa cjepivom za koronu ili gripu. Kako sam se ja cjepivo kao dijete, tako sam dao cijepiti i svoju djecu jer to su cjepiva koja su davnih godina i povjerena i odobrena. Nadalje, svaki odgovorni roditelj bi trebao poraditi na načinu kako mu djeca odrastaju...po meni uskraćivati djeci neku 'nezdravu' prehranu i slatka zadovoljstva nema smisla niti bih to ikada radio, ali oduvijek kod djece forsiram bavljenje nekim sportovima, fizičkim aktivnostima kojima se kakvi god otrovi izbacuju iz tijela, boravljena u prirodi i na svježem zraku bez obzira na to koje je godišnje doba i temperatura. Takvim načinom života se stječe imunitet...nisu čak bitni ni kilogrami jer ako bih gledao po sebi, u posljednjih desetak godina (do pred nekih dva mjeseca) sam konstantno u kategoriji oko 120 kg, a redovitim godišnjim pregledima za posao uvijek imam savršenu krvnu i srčanu sliku. Smatram da bi ova cjepiva za gripu ili koronu takav dobar imunitet samo mogla uništiti, tako da mi ne pada na pamet primiti bilo kakvo cjepivo ili dati cijepiti djecu i ženu, niti bih ga preporučio bilo kome. Ali svatko ima svoju pamet, pa neka radi što ga je volja...
Moram priznati da se slažem s tobom. Korona postoji, to je nedvojbeno, ali od nje se napravio bauk i to ogroman - samo se još uvijek pitam ZAŠTO i SA KOJIM CILJEM?
Za mene je ona samo još jedna od niza prehlada, pa nek bude i gripa i ono što je tu presudno mislim da je osobni urođeni imunitet pojedinca. Ja osobno u životu gripu nikad nisam imao, sad što se tiče korone evo imali ih oboje mojih klinaca, ali da nas nisu bombardirali sa time koji su simptomi mislim da bi prošla neprimječeno (mali dva-tri dana izgubio osjet mirisa, mala jedno popodne imala, zamislim 37,2). Ja i supruga bili sa njima 10 dana u izolaciji bez ikakvih simptoma (supruga se čak i testirala i naravno - NEGATIVNA). I sad na temelju svega toga mi bi trebali primiti neko sumnjivo cjepivo - ne dolazi u obzir. A da ne spominjem da od supruge baka koja ima 92 godine preboljela gripu u domu za starije sa "cimericom" koja ima 94 bez IJEDNOG SIMPTOMA.
Apsolutno se slažem da određena kategorija ljudi reagira na koronu drugačije nego većina, ali tako vjerojatno reagiraju na sve ostale virusne prijenosne bolesti. Svakako treba pripaziti na higijenu, na osobe sa slabijim i narušenim imunitetom, ali ova histerija je svakako prevršila svaku mjeru.
Ali opet se pitam - koji je cilj svega ovog? ZARADA.....? |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3889 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 11/12/2020 : 14:22:40
|
quote: Originally posted by nenno
Moram priznati da se slažem s tobom. Korona postoji, to je nedvojbeno, ali od nje se napravio bauk i to ogroman - samo se još uvijek pitam ZAŠTO i SA KOJIM CILJEM?
Stotine mrtvaca koji leže po bolnicama (na patologiji) kao u doba rata je stvaranje bauka ili činjenica? Tebi je normalno da umire više desetaka ljudi dnevno samo u našoj RH? |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25600 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 11/12/2020 : 14:26:52
|
quote: Originally posted by Kruger
Koliko stranica o gripi i prehladi. Da se tema o gripi i prehladi otvorila prije 2-3 godine ne bi došla vjerujem ni do pete stranice. A gle sad.
Odoh da javim svom prijatelju koji već sedam dana leži i nema snage ni da se javi na telefon da je samo prehlada u pitanju. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 11/12/2020 : 14:31:25
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Kruger
Koliko stranica o gripi i prehladi. Da se tema o gripi i prehladi otvorila prije 2-3 godine ne bi došla vjerujem ni do pete stranice. A gle sad.
Odoh da javim svom prijatelju koji već sedam dana leži i nema snage ni da se javi na telefon da je samo prehlada u pitanju.
Napisao sam i gripu. Doduše tešku upalu gripe sam prebolio jako davno i ne bih to nikom preporučio, mislio sam da ću odapeti. A po pričanju onih koji su preboljeli taj teži kovid je upravo ono što sam ja davno. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3889 Posts
Posted - 11/12/2020 : 14:34:40
|
quote: Originally posted by Kruger Napisao sam i gripu. Doduše tešku upalu gripe sam prebolio jako davno i ne bih to nikom preporučio, mislio sam da ću odapeti. A po pričanju onih koji su preboljeli taj teži kovid je upravo ono što sam ja davno.
To je to. Kako sam oduvijek tvrdio, sve je tebi jasno ali si zloban i okreces teze kako bi relativizirao zlo. Srami se. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 11/12/2020 : 14:51:06
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by Kruger Napisao sam i gripu. Doduše tešku upalu gripe sam prebolio jako davno i ne bih to nikom preporučio, mislio sam da ću odapeti. A po pričanju onih koji su preboljeli taj teži kovid je upravo ono što sam ja davno.
To je to. Kako sam oduvijek tvrdio, sve je tebi jasno ali si zloban i okreces teze kako bi relativizirao zlo. Srami se.
Stvarno si dosada. Ljudi ovdje prepričavaju doživljaje, netko je zastrašen, netko je uplašen a netko je realan. Kao malo dijete sam izvadio mandule s godinama su problemi išlo dalje te sam jako osjetljiv na te respiratorne probleme. Dakle s tim živim cijeli život a sve ovisi o mom imunitetu a o nekakvim medijskim zastrašivanjima biti će ovako, biti će onako, moraš ovo ili ono. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3889 Posts
Posted - 11/12/2020 : 14:52:20
|
quote: Originally posted by Kruger moraš ovo ili ono.
Da, ako ti je stalo do nekog osima samog sebe. Da imaš neku dragu i voljenu osobu (ili više njih) pored sebe znao bi još i bolje o cemu govorim. |
Edited by - BeaGea on 11/12/2020 14:53:31 |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 11/12/2020 : 14:55:34
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by nenno
Stotine mrtvaca koji leže po bolnicama (na patologiji) kao u doba rata je stvaranje bauka ili činjenica? Tebi je normalno da umire više desetaka ljudi dnevno samo u našoj RH?
Odgovor na pitanje - da, nažalost normalno je da svaki dan umire na desetke ljudi u RH i to od svakojakih bolesti. Ako si pročitao moj post vidio si da koronu ne negiram, ali definitivno imam stav da se sa njome uvelike manipulira i da se netko igra sa brojkama kako mu se svidi.
|
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Posted - 11/12/2020 : 14:55:39
|
Dosada, tko je proživio tešku upalu gripe zna o čemu pričam. Stvarno ne bih to poželio nikom, niti preporučio da iskušava te osjećaje i bolove. Nakon toga sam imao dvije lakše upale gripe, to je mačji kašalj za onu prvu. A sve što čujem od ovih što su preboljeli taj kovid je isto ono što su ljudi koji su imali težu ili blažu gripu, te prehladu. |
Edited by - Kruger on 11/12/2020 14:56:58 |
|
|
Topic |
|