forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 121

lwood
Advanced MemberColombia
40917 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/03/2020 :  12:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by lwood

https://www.index.hr/vijesti/clanak/poruka-ministru-splicanke-zarazene-koronavirusom-tko-ce-zastititi-moju-obitelj/2169229.aspxhttps://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/obracanje-stozeru-zbunjene-gradanke-dajte-se-vec-jednom-dogovorite-sto-da-radimo-svaki-dan-izdajete-drukcije-upute-nista-nam-vise-nije-jasno-1012089


Smiruje se hipohondar-panika, počinje cabin fever, počinju pitanja.

Ja sam bome u 2 navrata u koja sam otišao u dućan kupio koliko sam mogao ponijeti. Ne zato što očekujem apokalipsu u kojoj više ničega neće biti, već ako je već primarni cilj izbjeći virus onda valjda treba izbjegavati mjesta gdje ga je najlakše skupiti, a najlakše ga je skupiti u zatvorenim prostorima kroz koje prolazi puno ljudi, a to su u ovom trenutku (ne računajući bolnice) trgovine i ljekarne. Znači da je bolje onda što rjeđe ići u dućan.

Onda ta šetnja na zraku. Ovom virusu, kao i svakom drugom, ne odgovara vlaga, sunce i vjetar. Ljudskom organizmu i dalje jača organizam i imunitet od vitamina D i tjelovježbe. Nije li onda zdravije izaći povremeno na zrak u šetnju ako se možemo držati podalje jedni od drugih, nego kržljati doma na kauču?

Onda brojanje preminulih od korona virusa. Zadnja je gospođa koja nije imala simptome i koja je bila u poodmaklom stadiju raka. Pitanje je ima li virus ikakve veze sa njenom smrću i kakvog smisla ima takve slučajeve pribrojavati virusu.

Onda testovi, koliko su uopće pouzdani: doktorica iz Splita je pozitivna i na koronu i na gripu, kako je to moguće?

I za kraj, naravno: dokad procjenjuju da će trajati, ne zaraza, već sveopća karantena? Ovakvo stanje ne može do vijeka trajati, ako se ne zna kraj pandemije onda treba postojati plan kako da se život i ekonomija nastave paralelno sa pandemijom. Postoji li taj plan? Redovna testiranja na poslu, česte dezinfekcije ureda, trgovina, javnog prijevoza, nošenje maski, socijalna distanca sve to ali bez sveopće karantene - plan na tom tragu, rade li na njemu?

Ovakva pitanja koja su neki postavljali kad je mogućnost karantene tek najavljivana, sada će se masovno početi postavljati.

zato san i napisa da je greška zatvorit dućane u 5. A i ljudima koji nisu navikli bit u kući zatvoreni nije lako,moraju popizdit.

“The flows of energy and mineral nutrients through an ecosystem manifest themselves as actual animals and plants of a particular species”.

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
40917 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/03/2020 :  12:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://slobodnadalmacija.hr/split/dostavljali-su-hranu-na-zarazni-odjel-bez-zastite-na-krizinama-je-kako-tako-na-firulama-puno-gore-iz-bolnicke-kuhinje-cure-sokantni-podaci-1012117

“The flows of energy and mineral nutrients through an ecosystem manifest themselves as actual animals and plants of a particular species”.

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
40917 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/03/2020 :  12:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2169568 karma je kurva

“The flows of energy and mineral nutrients through an ecosystem manifest themselves as actual animals and plants of a particular species”.

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
12518 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/03/2020 :  13:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, pao je i Johnson. Još jedan s starim modelom čipa.
Go to Top of Page

corto33
Senior MemberSlovenia
1232 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 27/03/2020 :  13:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Podaci o broju mrtvih svake sedmice u Italiji. Radi se o starostnoj grupi 65+. Kao što se vidi iz trendova ove godine je situacija slična kao i u prijašnjim godinama. Skinuto sa http://www.salute.gov.it/portale/caldo/dettaglioContenutiCaldo.jsp?lingua=italiano&id=4547&area=emergenzaCaldo&menu=vuotoDruštvo ljubiteljev stripov Stripoholik

Edited by - corto33 on 27/03/2020 15:48:00
Go to Top of Page

fandango
Average Member799 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 27/03/2020 :  14:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by tinton

Zezam vas malo. Ali svakako ne treba priče o automatizaciji uzimati bez rezerve:

https://twitter.com/Noahpinion/status/1195227859616325632Posao koji ja radim uvodi automatizaciju u društvo, tako da ako budem htio mogu djelovati kao saboter iznutra ;)quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by tinton

Zezam vas malo. Ali svakako ne treba priče o automatizaciji uzimati bez rezerve:

https://twitter.com/Noahpinion/status/1195227859616325632Posao koji ja radim uvodi automatizaciju u društvo, tako da ako budem htio mogu djelovati kao saboter iznutra ;)Dva si dana u karanteni, tintone, i vec zezas ljude okolo

Gle, jos od paleo-ludita se govori kako ce tehnologija sjebati radna mjesta, a jos nije, vec se priroda rada transformira. To je bila moja poanta. Tako ce vrlo vjerojatno bit i ovaj puta.

Btw obojica, ste citali Vonnegutov Player Piano?
Go to Top of Page

fandango
Average Member799 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 27/03/2020 :  14:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Rammstein na intenzivnoj:

Till Lindemann reportedly in critical condition

https://today.rtl.lu/culture/music/a/1491234.html

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10459 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/03/2020 :  15:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Neke posljedice će biti loše, neke pozitivne. Čeka nas zanimljivo vrijeme, gdje ćemo i svi mi utjecati na oblikovanje novog svijeta. Zato se borimo da promjene koje će izaći iz ove pandorine kutije budu što više iskorištene za dobro, a što manje za zlo. Što je to dobro, a što zlo svatko uvijek na kraju procjenjuje sam, no to nije bitno, tko zna u što vjeruje treba se boriti za to ako mu je stalo da se svijet mijenja na bolje.
Vidio sam što pišeš; tvoja priča mi nije tako prazna kao većine diskutanata. Ipak ja tu ne vidim odlučne točke koje bi, na koncu, bile relevantne za promjene koje pozivaš, kojima se nadaš.

Upravo je bitno, najbitnije, ovo preko čega si ti olako prešao.

Promjene kao digitalizacija, robotizacija, birokracija ovakva onakva su promjene na razini - opstanka. Ali ne prodiru na razinu egzistencije. Ako suprotstavljam ove dvije razine, opstanak i egzistenciju, imam za to dobrih razloga; međutim, ne bih ulazio u objašnjavanja, jer su to dugačke priče. Mora se pretpostaviti da je to tako, također, da postoje iscrpne razrade i teoretska aparatura o tome.

Za naše potrebe, razumjet ćeš i ako kažem samo ovo: ma kako razina civilizacije bila podignuta, egzistencijelni problemi ostaju, maltene, isti. Najbanalniji je primjer da i multimilijuneri očajavaju, počine samoubojstvo, ne rješavaju sve svoje probleme ma kako zamislivim luksuzom itd.
Ostaju granične situacije, neprevladive: patnja, smrt.

Bilo je riječi o dvosmislenosti. Ostaje strašna dvosmislenost u čovjeku, jer najprije živi to, tu dvosmislenost: zamislimo i da se ostvari digitilazija, robotizacija, da donese neke životne olakšice; ali to čovjeka ne obvezuje ni na što - on 'pušta kroz sebe' sve te proklamirane ideale, norme, apele. Jako je zamislivo da se istovremeno priča o dobrobiti robotizacije i izvrdava svaki pozitivni smisao. Svatko uzima ono što mu paše; ostalo pušta kroz sebe, izigravajući da je učinio što se traži od njega. I da sad ne tupimo, tema je tolika da ne znam ni gdje bismo počeli, promjene koje si spomenuo ne moraju biti i nisu PRAVE PROMJENE (promjene čovjekovog bića, da bude dobar, istinit, lijep). Ako čovjek ostaje "stari" (što je sasvim izvjesno ako se promjene shvate tako kao da će doći 'izvana', društvenom reorganizacijom - nacisti su uradili totalnu reorganizaciju, boljševici isto - rezultati nisu bili baš obećavajući), ni svijet se neće mijenjati na bolje.

Kažem, tema je tolika da ne znam gdje bismo uopće počeli. Dajem ovaj citat koji te možda može zamisliti o problemu, možda i ne - nemam pojma. Ima i aktualni dio, obzirom na "bolest" koja se događa u realnom vremenu:

(ps - priča o promjenama i promjeni, uh, to je tek posebna tema. kako takva priča dolazi redovno u ovakvim situacijama, jer SE baš tako sada govori, traži SE takav govor = to je prigodno. prigodno je izlaziti sa patetičnim i sentimentalnim pričama o tome kako smo sebični, kako nas planet upozorava i slično. to se tako kaže - i ide se dalje, tj. nastavlja po starom)

"Ali ma koliko se taj ideal zamišljao, a ponegde i ostvarivao, on nikad ne postaje postojeće tubivstvo nego se stalno iznova ruši. Za njegovo postojanje nužni, isti uslovi podležu neproračunljivoj promeni. Nejednak porast grupa stanovništva, gubitak ljudskih masa usled prirodnih zbivanja i bolesti, uvećavanje stanovništva koje prelazi granicu moguće opskrbe, opadanje broja stanovnika usled smanjenja nataliteta stvaraju situacije koje se više ne mogu racionalno savladati. Presušuju izvori sirovina. Novi tehnički izumi upropašćuju postojeće tubivstvo. Poslovi koji uvek ostaju i u drugom vidu se ponovo pojavljuju, neizbežni su za tubivstvo svih, a ugrožavaju život radnika, manje-više mu osiromašuju tubivstvo, moraju se obavljati. Racionalizacija dolazi do granice osobnog kvaliteta ljudi, osobina većine i sposobnosti vođa koji se pokazuju. Bilo da je centralizovana ili faktički izgrađena u neodređenoj kooperaciji, svagdašnja organizacija celine ispoljava nepredviđene poremećaje: pogrešne raspodele, nezaposlenost i nevolje koje odatle proizlaze. Situacija se menja sa drugim i novim znanjem i sa svešću generacija koje dolaze. Ljudi se menjaju u pogledu kvaliteta svoje rase i sadržine tradicije, prenošene s pokoljenja na pokoljenje. Menja se i ono čemu se oni raduju. Koliko god uspešni bili poreci: za svakog pojedinca ostaje granica njegove dobrobiti bolest i smrt, za sve – neizbežna selekcija ljudi, ugnjetavanje još nužnom prinudom i, najzad, nasilje u ratovima. Kako god čovek sebi predstavljao trajno stanje, čak pod pretpostavkom savršenog saznanja: uvek je nešto netačno usled beskonačnosti svih neprekidno promenjivih uslova."

Edited by - stinky on 27/03/2020 15:15:39
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10459 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/03/2020 :  15:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
daj smanjite taj poster koji je stavio corto
razvlači stranicu bezveze
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

Netherlands
16369 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/03/2020 :  15:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by tinton

Zezam vas malo. Ali svakako ne treba priče o automatizaciji uzimati bez rezerve:

https://twitter.com/Noahpinion/status/1195227859616325632Posao koji ja radim uvodi automatizaciju u društvo, tako da ako budem htio mogu djelovati kao saboter iznutra ;)quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by tinton

Zezam vas malo. Ali svakako ne treba priče o automatizaciji uzimati bez rezerve:

https://twitter.com/Noahpinion/status/1195227859616325632Posao koji ja radim uvodi automatizaciju u društvo, tako da ako budem htio mogu djelovati kao saboter iznutra ;)Dva si dana u karanteni, tintone, i vec zezas ljude okolo

Gle, jos od paleo-ludita se govori kako ce tehnologija sjebati radna mjesta, a jos nije, vec se priroda rada transformira. To je bila moja poanta. Tako ce vrlo vjerojatno bit i ovaj puta.

Btw obojica, ste citali Vonnegutov Player Piano?


Slažem se. Poanta ovog twitter threada je uglavnom to da nema nikakvih dokaza da nam se bliži "četvrta industijska revolucija", odnosno da još uvijek nema ničeg pretjerano revolucionarnog u tempu kojim se priroda posla trenutno mijenja. Plus, ja bih dodao da zbog toga nema potrebe za UBI-jem, osim u ovim ekstremnim situacijama.

veteran na forumu
Go to Top of Page

corto33
Senior MemberSlovenia
1232 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 27/03/2020 :  15:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote


https://www.globalresearch.ca/swiss-doctor-covid-19/5707642


Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member2543 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 27/03/2020 :  16:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
https://www.nachrichten.at/politik/aussenpolitik/wir-erleben-gerade-eine-entsolidarisierung-in-europa;art391,3245201

quote:

Ova kriza bi u stvari trebala biti čas Evrope i čas EU-komisije. Ali je neobično tiho u Briselu, rekao je Söder ... (premijer Bajerna).

Kao da su jalove ćate sa mašnicama iz Brisela riješili neki problem ili su u stanju riješiti bilo koji problem. Znaju samo kažnjavati i uvoditi sankcije i štancati pare. A ovaj problem hoće da riješe tako što će štancati još para A najveća briga Ursule von der Leyen je gdje se deo njen frizer kad su fotografi stigli. A zadnjih sedmica se svi pitaju u Njemačkoj gdje Merkelica nestala

Ako ništa ova kriza je pokazala ko su maheri i ko je stvoren da bude lider. Ovi nesposobnjakovići u Briselu to sigurno nisu. Uglavnom su to ljudi za koje do juče nismo čuli.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 27/03/2020 16:25:43
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
8412 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 27/03/2020 :  16:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dranki

https://www.nachrichten.at/politik/aussenpolitik/wir-erleben-gerade-eine-entsolidarisierung-in-europa;art391,3245201

quote:

Ova kriza bi u stvari trebala biti čas Evrope i čas EU-komisije. Ali je neobično tiho u Briselu, rekao je Söder ... (premijer Bajerna).

Kao da su jalove ćate sa mašnicama iz Brisela riješili neki problem ili su u stanju riješiti bilo koji problem. Znaju samo kažnjavati i uvoditi sankcije i štancati pare. A ovaj problem hoće da riješe tako što će štancati još para A najveća briga Ursule von der Leyen je gdje se deo njen frizer kad su fotografi stigli. A zadnjih sedmica se svi pitaju u Njemačkoj gdje Merkelica nestala

Ako ništa ova kriza je pokazala ko su maheri i ko je stvoren da bude lider. Ovi nesposobnjakovići u Briselu to sigurno nisu. Uglavnom su to ljudi za koje do juče nismo čuli.


Uglavnom one koji zakažu na domaćoj sceni zbrinu u EU.

Tako je bilo i sa Flinten-Uschi. Pokazala se kao totalno nesposobna vodeći Ministarstvo obrane pa su je za kaznu uklonili u Brisel.

Have mercy
Go to Top of Page

vukozec
Senior Member1875 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 27/03/2020 :  16:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by vukozec

Neke posljedice će biti loše, neke pozitivne. Čeka nas zanimljivo vrijeme, gdje ćemo i svi mi utjecati na oblikovanje novog svijeta. Zato se borimo da promjene koje će izaći iz ove pandorine kutije budu što više iskorištene za dobro, a što manje za zlo. Što je to dobro, a što zlo svatko uvijek na kraju procjenjuje sam, no to nije bitno, tko zna u što vjeruje treba se boriti za to ako mu je stalo da se svijet mijenja na bolje.Upravo je bitno, najbitnije, ovo preko čega si ti olako prešao.
Nisam u tom smislu htio reći da nije bitno. Naravno da je bitno, to je ono najbitnije, kompas po kojem se krećemo kroz život.

No htio sam reći da nije bitno da na nekoj konkretnoj temi inzistiramo na pronalaženj univerzalnog koncenzusa što je dobro, a što loše. Ta apsolutna istina koja vrijedi za svakoga uglavnom ne postoji. Uzimajmo informacije, važimo ih, usvajajmo u svoj kod, mijenjajmo taj kod, usavršavajmo ga, a kad u nešto vjerujemo nastojmo i druge uvjeriti u to, na taj se način svijet mijenja (na bolje). Ne postoji konačno stanje, superharmonija na kraju puta, samo put, samo promjena je stalna. No ja vjerujem da u toj promjeni svejedno vrijedi sudjelovati.

Edited by - vukozec on 27/03/2020 16:56:00
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29088 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/03/2020 :  17:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Amerikanci potukli dnevni rekord, jučer oko 17000 novih slučajeva, ali to ništa ne čudi kada vidiš kakvih bolesnika tamo ima.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
10459 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/03/2020 :  17:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

No htio sam reći da nije bitno da na nekoj konkretnoj temi inzistiramo na pronalaženj univerzalnog koncenzusa što je dobro, a što loše. Ta apsolutna istina koja vrijedi za svakoga uglavnom ne postoji. Uzimajmo informacije, važimo ih, usvajajmo u svoj kod, mijenjajmo taj kod, usavršavajmo ga, a kad u nešto vjerujemo nastojmo i druge uvjeriti u to, na taj se način svijet mijenja (na bolje). Ne postoji konačno stanje, superharmonija na kraju puta, samo put, samo promjena je stalna. No ja vjerujem da u toj promjeni svejedno vrijedi sudjelovati.slažem se s ovim

-----------------


sad ostaje problem: kako djelovati?
pretpostavimo da si se uvjerio u nešto dobro; i da želiš raditi dobro.

ostaje problem nepovjerenja. izvrdavanja bilo kakvog smisla. krajnje zatvorenosti. neobvezatnosti, zezanja, glupiranja. sve ono što je prisutno na topicu, koji opet samo reflektira stanje svijesti, društvenu zbilju... kako kaže "Racionalizacija dolazi do granice osobnog kvaliteta ljudi, osobina većine..."

ali ne samo racionalizacija. i najdobronamjerniji pokušaj se mora nasukati na te zidove.

stoga se, na ovome mjestu, mora uvažiti obrat: ove priče po forumu su jalove. to se mora držati pri svijesti: jednom rukom pričaš to što kažeš, drugom od toga ne očekuješ puno. možda će, pod najpovoljnijim okolnostima, zapaliti nekoga, probuditi.

mora se tražiti put koji probija Supermašinu, razinu opstanka. put prema osobi, kada se egzistencije očituju jedna drugoj. to je već nešto drugo nego digitalizacija, mikročipiranje, serumizacija protiv korone itd.
ali da ne idemo daleko...
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31185 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/03/2020 :  17:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Za SAD je kineska pomoć „zlokoban utjecaj“, ali same ne žele pomoći saveznicima
https://www.logicno.com/politika/za-sad-je-kineska-pomoc-zlokoban-utjecaj-ali-same-ne-zele-pomoci-saveznicima.html
a vidi kako je brzo okrenuo jezik, odjednom nije vise "kineski virus" ili "virus iz Wuhana"
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1243407157321560071

https://twitter.com/r_u_vid/status/1243333967798886400
prazne ulice New Yorka
https://twitter.com/r_u_vid/status/1243334392866463744
Švedska i dalje ne želi čuti za stroge mjere u suzbijanju Covida-19
https://www.logicno.com/politika/svedska-i-dalje-ne-zeli-cuti-za-stroge-mjere-u-suzbijanju-covida-19.html
Kanadska perspektiva


Indian police "asking" people to wear a mask and to self-isolate
https://twitter.com/r_u_vid/status/1243336090712305664Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stripofil
Senior MemberCroatia
1382 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 27/03/2020 :  18:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by corto33

Podaci o broju mrtvih svake sedmice u Italiji. Radi se o starostnoj grupi 65+. Kao što se vidi iz trendova ove godine je situacija slična kao i u prijašnjim godinama. Skinuto sa http://www.salute.gov.it/portale/caldo/dettaglioContenutiCaldo.jsp?lingua=italiano&id=4547&area=emergenzaCaldo&menu=vuoto

Što će reći da je većina umrlih mlađa od 65 god. ?? Ili taj graf ne štima ili sam ja malo glup. Sve opcije su otvorene.

Inače danas IT oko 1.000 mrtvih, španjolci na oko 600.

Smrtnost gledajući riješene sučajeve je na 17%.
Točnost te kompletne statistike je vrlo upitna, veliki broj je umro od druge kronične bolesti, ali je usput imao u sebi korona virus pa se i to pripisuje koroni.

Bilo kako bilo ne izgleda dobro ni po pitanju ekonomije ni zdravstvenog sistema.

Zanimljivo da američka burza raste treći dan za redom, a Bitcoin se u nekoliko dana oporavio sa 28kkn na 46kkn.

Edited by - stripofil on 27/03/2020 18:27:49
Go to Top of Page

corto33
Senior MemberSlovenia
1232 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 27/03/2020 :  18:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
"The Mickey Mouse test kits being sent out to hospitals, at best, tell analysts you have some viral DNA in your cells. Which most of us do, most of the time. It may tell you the viral sequence is related to a specific type of virus – say the huge family of coronavirus. But that’s all. The idea these kits can isolate a specific virus like COVID-19 is nonsense."

https://www.globalresearch.ca/manufactured-pandemic-testing-people-any-strain-coronavirus-not-specifically-covid-19/5707781


Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

corto33
Senior MemberSlovenia
1232 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 27/03/2020 :  18:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Ne, taj graf gore je samo za populaciju od 65 ili više godina. U toj starostnoj grupi je inaće najviše smrti navodno od COVID-a.


Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

corto33
Senior MemberSlovenia
1232 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 27/03/2020 :  18:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Amerikanci potukli dnevni rekord, jučer oko 17000 novih slučajeva, ali to ništa ne čudi kada vidiš kakvih bolesnika tamo ima.I ti vjeruješ da su to sve ljudi koji su od jučer na danas oboljeli od COVID-a. To samo znači da sve više testiraju i naravno pronašli su više pozitivnih. Kao što verovatno svi znamo, ti testi nisu baš nešto pouzdani i samo su pokazatelj da imaš neki od koronavirusa.

Stavio sam prije i jedan video gdje nemački doktor kaže, da prema statistiki negdje od 7 do 15 posto oboljelih ljudi ima i neki koronavirus.


Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29088 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/03/2020 :  18:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Naravno da nisu oboljeli u jednom danu već su samo tada službeno otkriveni, da su napravili milijun testova do sada bi ih otkrili barem 250 tisuća.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

stripofil
Senior MemberCroatia
1382 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 27/03/2020 :  19:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by corto33

Ne, taj graf gore je samo za populaciju od 65 ili više godina. U toj starostnoj grupi je inaće najviše smrti navodno od COVID-a.Da, pa tako nešto sam i mislio. Graf prikazuje za ožujak oko 220 smrtnih slučajeva, a prema statistikama Italija u ožujku u prosjeku ima oko 600 mrtvih. Znači 220 mrtvih je iznad 65 godina, a 380 ispod.

Danas bi mogli dostići i brojku od 1.000 mrtvih.

Inače internet je sad pun intervjua s raznim nadriliječnicima i svi su nešto turbo pametni i svi znaju sve, a narod to guta samo tako jer u biti nema pojma i znanja s kojim bi mogao shvatiti i razumjeti to što oni pričaju.

S druge strane pojedinci šire paniku na sve strane, plasiraju lažne vijesti. Internet manijaci uživaju sada. Pročitati komentare na nekom od novinskih portala je strašnije od korona virusa.

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member2543 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 27/03/2020 :  19:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:
Originally posted by Dranki

https://www.nachrichten.at/politik/aussenpolitik/wir-erleben-gerade-eine-entsolidarisierung-in-europa;art391,3245201

quote:

Ova kriza bi u stvari trebala biti čas Evrope i čas EU-komisije. Ali je neobično tiho u Briselu, rekao je Söder ... (premijer Bajerna).

Kao da su jalove ćate sa mašnicama iz Brisela riješili neki problem ili su u stanju riješiti bilo koji problem. Znaju samo kažnjavati i uvoditi sankcije i štancati pare. A ovaj problem hoće da riješe tako što će štancati još para A najveća briga Ursule von der Leyen je gdje se deo njen frizer kad su fotografi stigli. A zadnjih sedmica se svi pitaju u Njemačkoj gdje Merkelica nestala

Ako ništa ova kriza je pokazala ko su maheri i ko je stvoren da bude lider. Ovi nesposobnjakovići u Briselu to sigurno nisu. Uglavnom su to ljudi za koje do juče nismo čuli.


Uglavnom one koji zakažu na domaćoj sceni zbrinu u EU.

Tako je bilo i sa Flinten-Uschi. Pokazala se kao totalno nesposobna vodeći Ministarstvo obrane pa su je za kaznu uklonili u Brisel.Ali jedno joj treba čovjek priznati: zna trošiti pare. Sjetimo se koliko je para potrošila na savjetnike a Bundeswehr nikad u gorem stanju. I u EU-komisiji izgleda hoće sve probleme parama da riješava

Priča mi danas jedan ukućanin kako sinoć vikao na kćerku što izlazi sa prijateljicom, kćerka mu kaže: "Pa nismo mi nigdje ulazile, bile smo na otvorenom". I onda joj otac kaže da nosi masku kad ide među ljude, a ona će: "Pa ako stavim masku, ne vidi mi se šminka".

Go figure.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 27/03/2020 19:11:16
Go to Top of Page

lwood
Advanced MemberColombia
40917 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/03/2020 :  19:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.open.online/2020/03/27/coronavirus-bollettino-protezione-civile-27-marzo/ strašno

“The flows of energy and mineral nutrients through an ecosystem manifest themselves as actual animals and plants of a particular species”.

https://www.worldometers.info/coronavirus/


Go to Top of Page
Page: of 121  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000