Nije da mi treba nesto, ali koja je verovatnoca da za ovolike godine nista ne ubodem? :D
Ove godine verovatnoća, da nešto dobiješ, bila je oko 3,6 %. Ako si glasao svih 14 puta u tih 14 godina i ako pojednostavimo i kažemo, da je svake godina bila ovakva verovatnoća, ukupno si imao oko 50:50 šanse, da do sada dobiješ jednu nagradu. :)
Originally posted by corto33 Ove godine verovatnoća, da nešto dobiješ, bila je oko 3,6 %. Ako si glasao svih 14 puta u tih 14 godina i ako pojednostavimo i kažemo, da je svake godina bila ovakva verovatnoća, ukupno si imao oko 50:50 šanse, da do sada dobiješ jednu nagradu. :)
Svake godine sam glasao, tako da sledece godine opet povecavam sanse. :)
Originally posted by corto33 Ove godine verovatnoća, da nešto dobiješ, bila je oko 3,6 %. Ako si glasao svih 14 puta u tih 14 godina i ako pojednostavimo i kažemo, da je svake godina bila ovakva verovatnoća, ukupno si imao oko 50:50 šanse, da do sada dobiješ jednu nagradu. :)
Ovisi sa koje točke gledaš. Na početku si imao 50 % šanse da u tih 14 godina dobiješ jednu nagradu. Ali ako gledaš sada onda sada imaš 3,6 % šanse da sledeće godine nešto dobiješ. :)
Ovisi sa koje točke gledaš. Na početku si imao 50 % šanse da u tih 14 godina dobiješ jednu nagradu. Ali ako gledaš sada onda sada imaš 3,6 % šanse da sledeće godine nešto dobiješ. :)
U principu, imaš za mnogo čim da žališ, ali ako probaš, imaš male šanse na uspeh. Matematika je sranje.