Author |
Topic  |
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 13/10/2020 : 10:49:29
|
Vrtim malo po glavi... od bitnijih koncerata mogu još izdvojiti prvi koncert Jethro Tulla u Zagrebu, mislim 2002.g., Nick Cave u Lisinskom, Balaševićev prvi na kojem sam bio, nemam pojma gdje je to više bilo. Koncert Santane u Viareggiu 1998.g bio je poseban doživljaj, bio sam kadet na tankeru u remontu u Livornu, izašli na piće ja i sad pokojni mi prijatelj, a konobarica nam govori za koncert Santane u obližnjem mjestu. Pravac vlak i na koncert. Koncert je na kraju ispao besplatan, otvarao je karneval. Svirao je skoro 5 sati, sjećam se da je ostavio basistu po ure da solira.
|
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/10/2020 : 12:45:53
|
quote: Originally posted by Tonto
Koncert Santane u Viareggiu 1998.g bio je poseban doživljaj, bio sam kadet na tankeru u remontu u Livornu, izašli na piće ja i sad pokojni mi prijatelj, a konobarica nam govori za koncert Santane u obližnjem mjestu. Pravac vlak i na koncert. Koncert je na kraju ispao besplatan, otvarao je karneval. Svirao je skoro 5 sati, sjećam se da je ostavio basistu po ure da solira.
Auuu, dobnra prica! 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 13/10/2020 : 13:18:25
|
Teško se odlučit za samo 10 komada, al evo, nekako sam uspija 
- Robert Plant (Split, 13.7.2007.) Sa 17 godina mi je ovo bio prvi koncert nekog stranog izvođača. Do tada sam gleda samo domaće rock i metal bendove po raznorazni motorijadama, solo koncertima ljeti i klupskim koncertima zimi. Međutim, vidit Roberta Planta uživo, doživit da pjeva isprid mene je bilo nešto naprosto nevjerojatno.
- Iron Maiden (Split, 10.8.2008.) Ako su mi Robert Plant (i par miseci kasnije Deep Purple) pokazali kako dobro mogu zvučat koncerti pravih profesionalaca, Maideni su mi godinu dana kasnije na Poljudu prominili život. Prvi put sam bija u tolikoj gomili ljudi i osjetija toliku sinergiju svih prisutnih. Cili dan smo bili po Splitu, vrludali, pili, družili se... Kad su izašli na pozornicu i krenili sa Aces High, nasta je kaos i trenutak kad cili stadion iz petnih žila viče refren "run, live to fly, fly to live" je nešto šta nikad u životu neću zaboravit. Publika je zaglušila bend, zaglušila sve i dan danas se naježim kad se sitim toga. Ovaj koncert je sve na svitu.
- Metallica (Zagreb, 16.5.2010.) Metallica je prva ljubav. Prva i najveća. Sve je ovde štimalo, a ružno vrime i blato su samo pojačali dojam. Moga bi do sutra pisat u detalje o ovome koncertu, al ono... Čemu? Nema minute u kojoj nisan gušta.
- Symphony X, Nevermore, Psychotic Waltz (Ljubljana, 10.3.2011.) Ovo je bilo taman malo prije nego se Nevermore raziša i strašno mi je drago da sam ih uspija uvatit uživo. Skupilo nas se 10ak koji smo iz Zagreba išli u Ljubljanu i dok smo pili isprid kluba, upali su nam Russell Allen i Michael Romeo, stali i popričali tako da mi je to bilo skroz kul iskustvo. Sve u svemu odlična svirka u nakrcanom klubu.
- Voivod (Zagreb, 8.5.2011.) Prvo je tribalo bit u Močvari, al se prodalo toliko malo karti da su pribacili u KSET. Možda bi se u kakvoj drugoj situaciji koncert otkaza zbog slabe prodaje, al drago mi je da nije. Iman osjećaj da nije bilo priko 100 ljudi sveukupno, al ljudi iz Voivoda su svirali ko da je isprid njih 10 tisuća. Energija od početka do kraja u tako malome klubu je nešto nevjerojatno.
- Fates Warning (Ljubljana, 15.3.2012.) Fates Warning mi je uvik bija i osta jedan od najdražih bendova i kad su najavili koncert u Ljubljani, moralo se otić. Išli smo ja i još jedan prijatelj, a svirka je bila u Orto Baru, baš malome klubu tako da je dojam bija još intimniji. Ovo im je bila zadnja turneja na kojoj je svira Frank Aresti, a koncert je bija sve ono šta se poželit moglo. Kasnije su se ostali družit s posjetiteljima i sve u svemu tada sam baš shvatija da mi puno više odgovaraju mali koncerti nego oni ogromni.
- Marky Ramone's Blitzkrieg (Makarska, 24.7.2012.) Nije baš da nešto slušam ni Ramonese ni punk općenito, al u situaciji di ti jedna glazbena legenda dolazi održat koncert praktički 10 minuta udaljenosti od kuće, e to se bome ne propušta. Makarska je bila i ostala mrtvilo šta se tiče koncerata, tako da neman pojma kako se ovaj koncert uopće i dogodija. Na Markyja Ramonea se jednostavno moralo otić i gotovo. Srićon, koncert je sukladno očekivanjima bija skroz zabavan.
- Motorhead (Ljubljana, 10.12.2012.) Skoro pa nisam otišao na ovaj. Do posljednjeg trenutka sam mislio "ajde ima vrimena za kupit kartu, nije žurba" i naravno da se rasprodalo. Cijela ekipa mi je već odavno imala karte. Dva dana prije koncerta sam na oglasima naša nekog tipa iz Splita da prodaje kartu i kupija sam je. Bija sam već sigurno 5-6 puta u Ljubljani na koncertima prije ovoga, al ovo je bija prvi put da smo otišli baš rano ujutro i razgledali grad kao treba. Bilo je ladno za umrit, al stigli smo razgledat svašta po gradu. Koncert je bija čisto okej, al s obzirom da mi je to bila prva i jedina prilika za vidit Lemmyja, osta mi je u strašno dragom sjećanju.
- Tankard (Zadar, 7.6.2014.) Nakon šta je Stipe Juras uspija sjebat sve šta je moga za vrime Underwall Festivala, masa stranih bendova je zaglavila u Zadru bez da su plaćeni. Srićom, skupila se neka lokalna ekipa koji su u brzinski uspili sredit neki mali prostor kraj Jazina i Tankard su pristali svirati besplatno, čisto da se koncert održi. Nikad neću zaboravit taj kaos. Prostor je ima svega 30ak kvadrata i bija je bez prozora, a unutra se stisla gomila ljudi. Bend je odsvira vrhunski, baš energično i kaotično. Usred te cile tragikomične situacije oko otkazivanja festivala, ovaj koncert Tankarda je bija nešto fenomenalno.
- Iron Maiden (Zagreb, 24.7.2018.) Ovo mi je bija četvrti put da gledam Maidene, al razlika je u tome šta smo ovaj put išli samo cura i ja. Njoj je to bija prvi put da ide na njihov koncert. S obzirom da smo radili sezonu u Podgori/Makarskoj, u auto smo se ukrcali oko 1 popodne, vozili za Zagreb, sidili isprid Arene i popili par piva, odgledali koncert (koji je bija odličan), otišli na after u Vintagea, odspavali u sestrinom mi stanu i ujutro u 6 se uputili nazad. Baš ono brzinski odrađen koncert, al ostalo mi je u super sjećanju. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 13/10/2020 13:19:45 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 13/10/2020 : 13:26:19
|
A moram spomenit i ovo 
Dvojica prijatelja i ja smo 2014. odlučili otići na roadtrip po Istri, ali smo se prije toga zadržali jednu noć u Rijeci. Odlučili smo izać vanka navečer u Palach, al smo na putu upali u priču sa nekom ženskom koja nam je rekla da Palach trenutno ne radi, al da u klubu Život ima neki koncert pa da odemo provjerit.
Prvo smo uzeli svak po bocu vina i cole i zapili smo se u parku, pa smo otišli u Života. Tamo je svira neki bend Fenster i bili su katastrofa, ko nekakav dreamy pop, bože sačuvaj. Nasadili smo se na šank i redali jednu žestu za drugom. Jedan je prijatelj nakon koncerta odlučija faćkat pjevačicu Fenstera, al to je kriminalno završilo nakon toga smo na šanku pričali sa šankerom i ispalo je da je to njegov klub, a on je basist (ili gitarist?) benda Jonathan na čijem smo koncertu bili nekih misec dana ranije. Kad smo mu to rekli, izvadija je iz šanka neku bocu domaće travarice i točija nam čašu za čašom.
Ne sićam se baš previše kraja večeri znam samo da smo otišli u neki fast food i ostavili ženi šta radi nekih 60 kn bakšiša. Tjedan dana kasnije, kad smo se vraćali iz Istre, opet smo stali u Rijeku i prošetali priko Korza. Kad smo prošli isprid tog fast fooda, ta ista žena je viknila iznutra "o bože, evo ih opet!"   |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 13/10/2020 : 13:29:40
|
quote: - Tankard (Zadar, 7.6.2014.) Nakon šta je Stipe Juras uspija sjebat sve šta je moga za vrime Underwall Festivala, masa stranih bendova je zaglavila u Zadru bez da su plaćeni. Srićom, skupila se neka lokalna ekipa koji su u brzinski uspili sredit neki mali prostor kraj Jazina i Tankard su pristali svirati besplatno, čisto da se koncert održi. Nikad neću zaboravit taj kaos. Prostor je ima svega 30ak kvadrata i bija je bez prozora, a unutra se stisla gomila ljudi. Bend je odsvira vrhunski, baš energično i kaotično. Usred te cile tragikomične situacije oko otkazivanja festivala, ovaj koncert Tankarda je bija nešto fenomenalno.
Hahahahaa, legendarni Stipe Juras. Mislim čak da je u zatvoru završio...
|
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 13/10/2020 : 20:49:30
|
Klupske svirke su mi uvijek bile drage i zapravo možda jedina forma na kojoj se baš istinski zguštam, pogotovo na domaćim bendovima. Više puta sam bio na Bambi Molestersima, Zadrugi, Letu3, Baretu, Dunji Knebl itd i svaki ali baš svaki put je bilo s jajno.
Što se tiče velikih koncerata većina su mi bila bezveze ali par mi ih je ostalo u dobrom sjećanju
Iron Maiden 2004 - prvi i jedini koncerti gdje sam u trenucima stvarno misilo da ću poginut. Tenesice su mi izgledale kao da ih je žvakao čopor kojota iz ludare i došao sam do spoznaje da Mejdeni imaju najveću diskrepanciju između dobrih i loših diehard fanova.
Slayer 2011 - Čuti zvukove jednih od najzlijih riffova u povijesti je bilo duhovno iskustvo. U nekom trenu sam pustio par suza od gušta i otišo na tribine ježit se ko da opet imam 10 godina.
quote: Originally posted by Paka01 - Symphony X, Nevermore, Psychotic Waltz (Ljubljana, 10.3.2011.)
E ovo je bio jeben koncert. Također sam sa svojima došao puno puno ranije pa smo popili i zajebavali se sa ljudima iz Nevermorea i Psychotic Waltza. I sam koncert je bio fenomenalan, isto kao i Pestilence koju godinu prije. 
Vjerojatno bi se dalo tu naći još nešto ali puno mi je toga isparilo iz pamčenja a što je najbolje prije koncerta se nikad nisam baš nalijevao. 2 pive i bok.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 14/10/2020 : 10:43:10
|
Evo dao sam si i ja malo truda pa sam si složio top 10 drums solo pjesama.
1.Dharma for one - Jethro Tull (Live - Living in the Past) (winner) 2.Soul Sacrifice - Santana (Woodstock) 3.In-A-Gadda-Da-Vida - Iron Butterfly 4.Moby Dick - Led Zeppelin (Live - The Song Remains the Same) 5.Silly Sally - Sweet Smoke 6.The Mule - Deep Purple (Live - Made in Japan) 7.21st Century Schizoid Man - King Crimson (Live in Japan 2015) 8.Set the Controls for the Heart of the Sun - Pink Floyd (Pompeii) 9.Mountain jam - The Allman Brothers Band (Eat a Peach) 10.Toad - Cream |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 14/10/2020 : 16:49:59
|
Što se tiče nekih drugih Top 10 listi, današnji dan je kao naručen za jednu pravu jesensku, kišnu playlistu. Za nešto lagano, tiho, za gledanje kroz prozor i razmišljanje šta radim sa svojim životom ( ). Za toplu kavu ili čaj, za seriju na televiziji, za sumrak i šetnju po rivi dok je sve mokro i sjaji se od mjesečine i ulične rasvjete.
- Dire Straits: Private Investigations - John Lee Hooker & Van Morrison: I Cover the Waterfront - Miles Davis: Blue in Green - Leonard Cohen: A Thousand Kisses Deep - Tom Waits: Hope I Don't Fall In Love With You - Blue Öyster Cult: I Love the Night - Empyrium: The Sad Song of the Wind - Solstafir: Fjara - Lake of Tears: Forever Autumn - Mortiis: Everyone Leaves
|
Edited by - Paka01 on 14/10/2020 16:50:29 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 18/10/2020 : 21:22:04
|
Ima vec neko vrijeme da ga se moglo poslusati. Okej za sad na prvu. Nema tu prevelikog iznenadenja ni oscilacija. Uredan u svom 'diru' kao i uvjek. Kad li ce opet na turneju??? |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
BeaGea
Advanced Member

4063 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 22/10/2020 : 14:23:24
|
Najbolji koncerti!
...veliki sam poklonik koncerata pa da navedem one koji su mi iz nekih razloga ostali najviše u sjećanju:
Bob Dylan, Šalata, Zagreb Laibach, Tvornica, Zagreb (njihov prvi nastup nakon rata)-NATO tour Manu Chao, Šalata, Zagreb (njegov prvi nastup kod nas, poslije ih je zaredalo nekoliko i bio na vecini ali prvi je trajao 5 sati) Rolling Stones, Hipodrom, Zagreb Prodigy, Dom sportova, Zagreb (isto njihov prvi nastup kod nas, kasnije su imali još nekoliko nastupa kod nas i bio sam na svima, ali prvi je bio baš poseban) Tito & Tarantula, Tvornica, Zagreb Roger Waters, Arena, Zagreb Električni Orgazam, Tvornica, Zagreb (njihov prvi nastup nakon rata) The Levellers, Moćvara, Zagreb Black out, GSK Jabuka, 1995.
Ovo su oni nezaboravljivi, a žalim za Bowijem (drugi nastup u Kranjčevićevoj) i Ramonesima 1992. A evo i nedavno sam malo provjeravao što mi je ostalo od ulaznica svih tih kocerata.
 |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 22/10/2020 15:57:04 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 25/10/2020 : 16:52:30
|
quote: Originally posted by vukozec
Devedesetih smo se šutkali/pogali i na koncertima Daleke obale :)
Ja nisan... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 26/10/2020 : 11:55:42
|
Napokon malo slobodnog vremena pa da napišem koju u svezi mojih mi najboljih/najdražih koncerata, iako ima jako puno razlike među tim dvama pojmovima. No, da vidimo...moram ovdje izbaciti desetke starih Yu koncerata sa liste, jer smo ograničeni sa deset. Znači neću ovdje navest Azre, Čorbe i ostale izvanredne nastupe bendova iz bivše Juge, nego samo strane...
IRON MAIDEN 10.09.1986 Beograd
Prvi pa muški. Prvijenac. Taj se pamti zauvijek. Odlazak iz Splita za Begeš bio je čoporativan, kao da se išlo na utakmicu a ne na koncert. Bio sam najmlađi u vlaku. Put neopisiv...zajebancije i supstanci koliko hoćeš i nećeš, veselja do bola. Hala Pionir i predgrupa grupa Wasted, nismo ih 'bendali' 2%, čekali smo Maidene, i eto ih...Somewhere in time tour, set lista nevjerovatna, a pjesme s tog albuma baš zastupljene jako. Tu su se malo okrenuli synth gitarama i bili su radoznali kako će to biti primljeno kod publike. Bilo je odlično primljeno, razvaljenje od koncerta, i baš sam volio taj album a volim ga i dan danas, drugačiji je. Dickinson je imao malu nezgodu jer je nosio one tajice, gege kako li se zovu...i u jednom trenutku su mu mošnje pobjegle ustranu, a on ih je okrenut leđima mukom pokušavao vratiti. 'Roudiji' i prvih par redova su umirali od smjeha...Samo da kažem da smo ih sutra pogledali u Zagrebu, a preksutra u Ljubljani. Iako sam ih sve skupa pogledao 9 puta taj prvi mi je najupečatljiviji. Jbg, prvi je prvi!
MOTORHEAD 25.03.1990. Zadar
Stare Jazine, moj prvi Motorhead. Sad se smiješim dok se prisjećam toga... Predgrupa Partibrejkersi koji su ionako svoj moćni r'n'r zvuk tada ubacili u 'petu'. Dvorana potpuno puna najraznovrsnijim čudnim svatovima iz cijele Juge. Milicija svuda unaokolo. Boce vina, znoj i zvuk neusporediv s ičim poslije. To nije bio zvuk to su bili plotuni haubica. Bilo je čast biti u prvom redu ispred Lemmya i Phill Animal Taylora...nikad zaboravit. Milicija pendreči prve redove koji se valjaju prema stage-u kao nezaustavljiva plima, a od gore, Lemmy i družina na samo dva metra distance rigaju bespoštedno Kill by Death i ostale više ili manje kalibarske stvari. Dva su bila gitarista tada, a pokojni Wurzell je ispljucao lokvu od 'metra ipo' gdje je stajao i svirao. S nama je bila jedna cura koja je išla baki na sprovod, pa slučajno naišla na nas i otišla na svoj prvi koncert... ha, ha pa kakav... dan danas joj je 'zlo' od tog kaosa, a ja se kunem da mi je tri dana u ušima bio tanki reski zvuk kao ono nekad kad bi ugasili tv pa se čulo piiiiiiiii... Jbg, svi mrtvi danas, RIP.
THE RAMONES 29.10.1990. Zagreb
Što o ovom napisati? Legende. Bilo bi dosta samo i to. Kao da su nam u auditoriju ogromnim šmrkovima oprali cijelo poznavanje rocken rolla do tada. Jaki, agresivni, brzi, nemilosrdni, jen-dva-tri, rešetali su kratkim pjesmama dok nismo obnevidjeli...Ni ovakvome nečemu, ni nalik nisam hodočastio poslije u karijeri. Wouuu od koncerta. Žalim samo što nije bio Dee Dee, ali C Jay ga je više nego dostojno zamijenio. Još samo da kažem ovo, Psihomodo Pop su otvarali koncert i negdje tamo po osmoj pjesmi su bili doslovno ištekani iz struje, te poslani sa stage-a ča...I oni svi mrtvi, RIP.
JUDAS PRIEST 26.02.1991. Zagreb
Moj prvi Judas Priest live. Moje čedo od koncerta. Judas i Halford u naponu snage, Painkiller tour, nezamisliva energija. Twin guitar križanje i nadopunjavanje solo dionica Tiptona i Downinga već je samo po sebi čudo rocka i trebalo je to doživjeti. Taman je tad došao i Scott Travis, mlad i lud. Čekićao je iza njih kao da sutra ne postoji. U jednom dijelu koncerta nestalo je struje i samo se još neko vrijeme čuo njegov bubanj dok bend nije shvatio da su 'ištekani' i dok se nisu snašli... i kad su nastavili nakon vraćanja napona, nisu počeli pjesmu ispočetka već gdje su bili prekinuti. Taj mi je detalj ostao zauvijek u ušima. Predgrupa je bila Pantera, ni manje ni više sa Cowboys from Hell albumom. Što kazati, trebalo je samo svjedočiti Cemetary gates-u pa bi bilo to, to! Sjećam se sam Halford je stajao sa strane tijekom svirke Pantere i 'bengao'. Toliko su bili dobri. Judas obožavam i trudio sam ih se odgledati uokolo poslije gdje sam god mogao, ali prvi je prvi.
FAITH NO MORE 16.06.1993. Ljubljana
Izvanredan bend u meni jako dragoj Ljubljani hali Tivoli za koju me vežu baš izvanredni koncerti. Svirali su cijeli Real thing i Angels Dust i to je već dovoljno. Barem pet puta jači koncert nego njihov slijedeći u Zagrebu za dvije godine. Sjajni su bili, neka mala je 'oplela' u nesvijest i Patton je podigao i posjeo u podnožje bubnja odakle je odgledala cijeli show. Dali su joj i masu memorablija tako da je vjerovatno bila najsretnija osoba na svijetu u tom trenutku. Samo da ispišem i ovu anegdotu, sjedili smo u parku Tivoli i sjećam se jeli bureke, kad je naišla grupa skitnica, klošara, skvotera... Pozdrave oni nas na engleskom i htjedoše započeti razgovor, a mi mislili hoće se ogrebati za lovu, bureke... pa ih odjebali, kad tamo poslije predgrupa izađe na stage, a ono ti klošari. Kosom i bradom bend Cathedral.
PINK FLOYD 07.08.1994. Prag
Ogromni stadion za sletove i parade, Strahovski. Većeg nisam vidio nikad poslije. Divisio bell tour. Iako smo ih odgledali sedam dana prije u Bečkom Novom mestu, ovaj je koncert bio grandiozniji i spektakularniji. Tripozan. Po sitnoj kišici i light showom od kojeg zastaje dah činilo se da smo prenešeni u neki drugi svijet. 100 000 duša, a mi iz Splita u trećem redu. Imali smo one fan pit narukvice. To se ne da opisati pa i neću pokušavati, a i ne smijem sve ni otkrivati...jbg. Zajeban koncert doslovno i figurativno. Samo ću napisati ovo, tijekom Comfortumbly numb i Gilmourovog sola daleko iza publike se otvarala ruža od svijetla i lasera, stvarno spektakl, a za to vrijeme glavni stage je u mrklom mraku i sto tisuća ljudi gleda u ružu, a lik iz Splita u mrak pozornice. I nismo ga uspjeli ubjediti da je spektakl iza leđa. On je imao svoj film...
BLACK SABBATH 17.12.1999. Munchen
Ha, dokopao sam se napokon i tog vraški najvažnijeg benda u povijesti rocka. Last supper tour i sva četiri oriđiđi članova. Iommy, Ozzy, Ward i Butler. Neopisivo dobro. Neka hala u kojoj su se izrađivale lokomotive, beskonačno duga i sav u željeznoj konstrukciji. Zvuk putuje podom, tabanima, spletom živaca, želucem kroz srce i zabija se u 'možđane'. Pakao i raj, ne znam kako to opisati bolje. Set pjesama nenadjebiv i nikad takvo što poslije.
STEWE WYNN AND MIRACLE 3 14.10.2003. Zagreb
Mali, ali moćan koncert vrhunskog alternativaca u Ksetu. Em mi je Kset jako drag prostor, em mi je Stewe zakon. Svirao je pjesme svog prvog neponovljivog benda Dream syndicate i ako niste upoznati sa opusom tih ekstraordinarnih glazbenika, toplo preporučam. Najbolji mali koncert kojem sam svjedočio uz bok Marku Laneganu. Tu su mi negdje ali stavljam ovaj na listu jer je bio opaka rock deračina. Samo da kažem da je dao gitaru jednom fanu u prvom redu a ovaj se i popeo gore i odsvira s njima pjesmu. Stewe je bio u čudu ali razgaljen i ostavio je svaki atom snage na pozornici. Veličanstveno je bilo u toj kakofoniji zvuka, dima i znoja...
BRUCE SPRINGSTEEN 16.07.2016. Rim
Moj treći Bossov koncert ali ovaj je nenadjebiv bio. U starom Koloseumu, puna četiri sata. Znam da ljudi pretjeruju u olakoj ocijeni minutaže koncerta ali ja ne. Sve zapišem. Start, stop set listu. Uglavnom pokazalo se da je odabir Italije za njegove koncerte pun pogodak jer ga tu najviše otvori, vjerujte na riječ. Nakon Trsta i Padove ovaj je bio udarac u solarni pleksus. Prvo sat želja iz publike koja je pisala imena pjesama na kartone, a on odabirao koje će svirati, pa cijeli The River od pjesme do pjesme, pa još sat i po hitova iz svih mogućih faza...Ludilo. Pomoglo je i to što smo ja i supruga odgledali noć prije Neila Younga koji je za gosta na koncertu imao Willia Nelsona, pa smo došli u hodočašće bossu dobro nabrijani. Ta neopisiva divota je završila dva dana kasnije kad mi je žena 'ubrala' Brucea na krovu katedrale Sv Petra i dozvala ga. a niko ga nije prepoznao, bio je sa Patti i nekim crkvenim velikodostojnicima. Okrenuo se prema nama i nasmijao se i ja mu kažem da opalimo fotku... i on krene ali neki gorila iz securitya mu nije dao. Nasmijao se, mahnuo i otišao dalje. Ali prekrasna sjećanja ostaju zauvijek.
THE WHO 14.09.2016 Beč
Who hits 50! turneja. Bio sam sam na tom koncertu sam samcat i možda je i bolje tako. Otplakao sam bar prvih 5 pjesama, a ostatak od dva sata proveo u euforiji rijetko doživljenoj. Kako su ta dva 'starčića', Pete i Roger razvalila sa pratećim bendom to nije normalno. Mogu samo misliti kako je to bilo sa Moonom i Entwistlom... ali i ovako sam dobio direktno u mozak isporučena dva ipo sata čiste rock povijesti. Neizmjerno sam Svevišnjem zahvalan na tome. Kraljevi su ti the Who! Zaista.
I sad kad vidim da sam ih naveo samo deset peče me savjest. Morao bi bar još deset rezervnih, nadam se da nećete zamjeriti... Evo ukratko;
SEX PISTOLS 09.07.1996. LjUbljana Jebiga 'pištolji' original bez Viciusa, ali Matlock i jest original. Tuča, panduri na konjima, cuga, opijati , blato, punk u pravom smislu riječi. Bilo jednom sad se spominjalo...
R.E.M. 25.07.1999. Izola Kako nespomenuti ovaj čarobni bend. Sjajni. Odlični.
RAGE AGAINST MACHINE 08.02.2000. Ljubljana Otišao gore slučajno na ovaj show na nagovor a vratio se doma i pokupovao sve njihove albume dotad. Batlle of Ljubljana, moćni Tom Morello, Set lista za iskočit iz kože, pakleno...
ROLLINS BEND 20.02.2002. Zagreb Tvornica, gužva, šutka, pakleni Henry gol do pojasa, bos, agresivan, nevjerovatan, s tadašnjim izvanrednim bendom , bivšim Mother superior. Neopisivo.
GANG OF FOUR 10.05.2008. Zagreb Obožavam Pauk u Zagrebu, taj izvnaredni klub, obožavam Gang of Four, sve je bilo perfektno. Fala Bogu pa vidjeh i počuh Gilla i Kinga...
ROGER WATERS 13.04.2011 Zagreb Neprocijenjivo emocionalno iskustvo, fizička i mentalna iscrplenost nakon koncerta ali mir u duši. Fala ti Rogere! Žena ga odgledala četiri puta ja samo jednom jbg. ljubomoran sam.
PEETER HOOK 01.08.2016. Primošten Sve vrijedi kao i za Wyna samo na otvorenom. Najljepši mali festival kojeg sam pohodio svake godine sva tri dana. Pjesme Joy divisiona uživo od strane čovjeka koji ih itekako ima pravo svirati i pjevati, neprocjenljivo, izvanredno iskustvo, još od Azre uživo tako me nešto nije 'puklo'.
U2 18.07.2017. Barcelona Kompletno odsviran Joshua tree, jedan od mojih najdražih albuma u životu, što reći? Kad nisam odgledao to 1987, jesam 30 godina poslije. Odlični su bili, čarobni...ali samo prvi dio sa Joshuom, kad su prešli na drugi dio repertoara, mislili smo se supruga i ja hoćemo li napustiti stadion... No doživljaj cijelog Joshua albuma u živo vrijedan je potonje muke.
IGGY POP 14.10,2016. Buenos Aires Ovo zbog čiste egzotike dalekog prostora za kojeg mi ni sad nije jasno da sam vidio. 23 dana u Buenos Airesu se ne zaboravlja, pa iako mi je ovo bio peti koncert Iggya ovaj je najbolji. Rainy afternoon in Buenos Aires kako je sam rekao na Candy. A onda ga je razdragana gomila odnjela sa stagea. Iako sam ima jos egzotičnih koncerata u dalekim gradovima poput the Muse i RHCP u Singapuru, ovaj je baš bio odličan.
SAXON, ACCEPT, JUDAS PRIEST, VOLBEAT, IRON MAIDEN 19/20.07.2018. Atena Ovo zato jer je bilo na moj rođendan, najbolje danas štto se može ponuditi od metalne familjie, čist heavy užitak koji se neće više nikada ponoviti. Supruga izludila od metala ali šta ću joj ja...
A koliko mi ih jos sad pada na pamet, ajme...ali ajd, ovo bi izdvojio u prvih dvadeset, ali teskom mukom.
|
Edited by - ivanl on 26/10/2020 15:40:58 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Posted - 29/10/2020 : 14:27:34
|
Top 10 instrumentala:
Zappa - Peaches en Reagalia Funkadelic - Maggot Brain Fleetwood Mac - Albatross Allman Brothers Band - In Memory of Elizabeth Reed Santana - Samba pa ti Hendrix - The Star-Spangled Banner (3rd Stone from the Sun sam također uvijek doživljavao kao instrumental) Herbie Hancock - Chameleon The Meters - Cissy Strut Stevie Ray Vaughan - Lenny Led Zeppelin - Moby Dick |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Posted - 29/10/2020 : 19:44:53
|
quote: Originally posted by Tonto
Odlicno. Sad kad dodjem na posao, poslusam koje ne znam pa sastavim svoju.
Da pogodim, one koje nisi slušao su Maggot brain, Chameleon i Cissy strut (ovu zadnju znaš, samo možda ne znaš da je znaš)?
Možda Lenny, ali SRV bi trebao biti u tvojoj orbiti.
Tvoja lista je maštovitija od moje, u mene sami obvious choices ;) |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Posted - 29/10/2020 : 19:48:19
|
Večeras se vozimo sa Greggom.

Allman u swing i groove verziji sa horn sekcijom, nije loše ni tako.
Kasnije večeras je Zappa spreman na meniju. |
 |
|
Topic  |
|
|
|