Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 02/02/2021 : 19:58:11
|
Evo i popis mojih najgorih koncerata 
PAUL DI'ANNO (Boogaloo, 14.11.2009.) Strašno me veselio ovaj koncert jer obožavam prva dva albuma Maidena, no na kraju je ispao hladan tuš. Di'Anno se nadureno pokupio i otišao nakon nekih 40ak minuta svirke jer mu se neki tip popeo na pozornicu. Izvedba mu je ionako bila osrednja jer je bio bolestan, al na takav način napustiti koncert i zatim se više ne vratiti, tuga i žalost.
SLAYER, MASTODON, GOJIRA (Dvorište Močvare, 8.6.2012.) Slayer je bio odličan, da se razumijemo, nemam apsolutno nikakve zamjerke. Međutim, prije Slayera je trebalo istrpjeti Mastodon i Gojiru, dva valjda najdosadnija benda u svemiru. Imam osjećaj ko da su im nastupi trajali 2 ure svaki. Još gore je to bilo što sam na koncertu bio sâm pa nisam imao šta raditi nego jednostavno stajati i slušati i nadati se da će šta prije biti gotovo.
SOULFLY (Tvornica, 21.9.2012.) Soulfly mi je zapravo skroz drag bend i volim ih slušati, ali ovaj je koncert bio baš smijurija. Max više uopće ni ne svira, samo bezveze drži gitaru oko vrata kao ukras i to je to. Setlista čisto pristojna, al ono, tužno je vidjeti na šta je jedan od kvalitetnijih thrash metal gitarista spao, na karikaturu samog sebe. I još jedna stvar: od nekih 18-20 pjesama što je svirao, bilo je 5 komada od Sepulture. Nakon koncerta sam ga sreo i pitao ga oće li mi potpisati knjižicu Sepulturinog CDa "Chaos A.D.", na šta mi je rekao da "ne potpisuje ništa od Sepulture". Ma mrš bokte.
DREAM THEATER (Cibona, 3.2.2014.) Inače sam ajmo reći umjereni ljubitelj Dream Theatera, ali ovo je bilo baš pakleno mučenje. Predug koncert s dosadnom setlistom i beskrajnim solažama. Tehnički su perfektni, no skroz hladno sviraju i nakon nekih pola sata mi je već dopizdilo. Ipak, izdržao sam do kraja na jedvite jade. Puno su mi bolji bili 2010. kad su s Opethom svirali u Ljubljani. Doduše, tada im je setlista bila duplo kraća pa mi je i dojam bio bolji.
MANU CHAO (Parking Jazine, 17.7.2015.) Potpisujem sve što je ivanl rekao, praktički isti dojam imam.
JUCIFER (Kocka, 7.2.2019.) Ovo je baš bila kalvarija Nisam baš upoznat s opusom ove grupe, al kad sam vidio da je svirka u Kocke, nije bilo druge nego otići. Uglavnom katastrofa, buka bez ikakvog smisla. Em je zvuk bio sranje, em su oni bili sranje, em im pjesme ne liče na ništa. Izdržao 15 minuta i otišao ća. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 02/02/2021 19:59:31 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/02/2021 : 22:26:44
|
Svaka cast kad mozes izdrzat Dream theater. A i Soulfly... Vidis, steta za Di'anna, jbg ko zna sto mu je doslo. Vidao sam takve 'sticanosti' vec... a i vec je tad bio prevec bolestan. Jel bio na nogama ili u kolicima? Kocka mi je ajme majko misto za zvuk, sa onim betonskim stupom po sredini... tu mi je unisten zvuk; the Babies-a, Elektricnog orgazma, kud Idijota... Slayer mora bit da su bili dobri, sigurno. Meni su u Areni sa Megadethom, bili spektakularni. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 03/02/2021 : 12:15:49
|
The Doors Top 20 (abecedno)
Back Door Man Break On Through Cars Hiss By My Window Five To One Hyacinth House L.A. Woman Love Her Madly Love Me Two Times Moonlight Drive Peace Frog Riders On The Storm Roadhouse Blues Soul Kitchen Tell All The People The Crystal Ship Touch Me Waiting For The Sun When The Music's Over Wild Child You're Lost Little Girl |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 16:19:39
|
Sigurno vam je svima palo na pamet, da zalite za nekim bendom/izvodacem za koje sigurno znate da ga vise nikad necete vidjeti uzivo, a voljeli bi...(citaj; dali g....e, da se to moze) Iz bilo kojeg razloga ti i takvi nece nastupati nikad vise. Najcesce iz onog konacnog, krajnjeg, neumitnog; smrtno ozbiljnog, koji zavrsava i glazbenu i zivotnu karijeru. E pa evo onih za kojima iskreno zalim sto ih vidjeti necu u zivo, i znam da necu; Zadrzimo se na top 10.
1. Thin Lizzy (Odgledao sam uzivo Scota Gorhama 8 Briana jr. Downeya, skupa. Ali veliki i najveci Phil Lynott vec je davno bio pokojan) 2. The Doors 3. The Police (Odgledao sam Stinga, kako svira i pjeva pjesme 'policije', ali to je nula bodova bez najveceg Stewarta Copelanda) 4. Ronniea Jamesa Dia, u bilo kojoj postavi svog benda... 5. Rainbow (s Diom, naravno) 6. Black Sabbath (Odgledao sam ih s Ozzyem, i fenomenalna je to r'n r 'kartela' i uspomena. Ali, ah da je to bilo s Diom... To bi bila krajnja i konacna slika rocka uzivo) 7.Led Zeepelin (Odgledao Planta na Prokurativama, ali daleko je to od 'origigija') 8.Frank Zappa (Odgledao sam dvaput Grandmotherse sa Sandrom Olivom, i koliko on god bio klon glasom, stasom i gitarom, nije to kralj Zappa) 9. Queen 10. The Clash
Ovo je krajnje individualno, jer osobno mislim da sam sve bitno u rocku odgledao. A ovo sa najvecom tugom znam da necu...
Zanimao bi me vas spisak. Recimo deset stavki. |
Edited by - ivanl on 03/02/2021 17:21:30 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 03/02/2021 : 16:49:38
|
Neka nije isto kao prava stvar, ali bio sam na: Queen sa Paulom Rodgersom, Plantu, (Grand)Mothers of invention, Micku Jonesu.
Ove nove generacije neće moći vidjeti ni to, prošlo je zlatno doba koncerata. U Zagrebu je to zlatno doba trajalo 20ak godina, 2000.-2020. Zadnji par godina se već osjećao lagani pad zbog raznih razloga, a pandemija je onda brutalno zabila zadni čavao u lijes tog zlatnog perioda. Vidit ćemo što će biti dalje, ali tako više neće biti. Ako ništa drugo, mogu se tješiti da sam bio u pravo vrijeme na pravom mjestu, idealno se poklopilo to doba sa mojim dolaskom u ZG od faksa nadalje. 10ak godina sam doslovno svaki tjedan gledao neki vrhunski, što klupski, što veliki dvoranski (uz par onih najvećih stadionsko-hipodromskih) koncert, a i kad su me obveze stisle bar jednom mjesečno. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 03/02/2021 : 16:50:21
|
Pa za koje mi je još stalo vidjeti, a da nisam meni još uvijek ima nade... i Tom Waits i Van der graaf su još aktivni. Želja broj jedan mi je otići na The devil makes three - vukozec javljaj ako ikad skužiš da su u blizini. Bili su prije par godina u Milanu, ali sam kasno skužio. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:29:37
|
quote: Originally posted by vukozec
Neka nije isto kao prava stvar, ali bio sam na: Queen sa Paulom Rodgersom, Plantu, (Grand)Mothers of invention, Micku Jonesu.
Ove nove generacije neće moći vidjeti ni to, prošlo je zlatno doba koncerata. U Zagrebu je to zlatno doba trajalo 20ak godina, 2000.-2020. Zadnji par godina se već osjećao lagani pad zbog raznih razloga, a pandemija je onda brutalno zabila zadni čavao u lijes tog zlatnog perioda. Vidit ćemo što će biti dalje, ali tako više neće biti. Ako ništa drugo, mogu se tješiti da sam bio u pravo vrijeme na pravom mjestu, idealno se poklopilo to doba sa mojim dolaskom u ZG od faksa nadalje. 10ak godina sam doslovno svaki tjedan gledao neki vrhunski, što klupski, što veliki dvoranski (uz par onih najvećih stadionsko-hipodromskih) koncert, a i kad su me obveze stisle bar jednom mjesečno.
Tvrdim oduvjek; Zagreb je odavno na koncertnoj karti Europe. Profilirana publika koja zna na sto dolazi i poznaje materiju. Uvjerio sam se bezbroj puta. Nadam se da cu i jos... moram... Ja nazalost nisam studirao gore, i morao sam sve ove bezbrojne pute u zivotu ciniti 800-900 kilometara, za pogledati dobar koncert, a bilo ih je ohoho... Zagreb je koncertna institucija! Zelim i hocu vjerovati da nikakvo zlatno doba nije zavrsilo... kako za Zagreb, Ljubljanu, Bec pa dalje... Kakav je bio Paul Rodgers sa Queenom? To jest kakvi su bili njih troje? Gdje si to bio? Jesu li mozda svirali sto od Free ili Bad company? Slucajno... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:33:06
|
quote: Originally posted by Tonto
Pa za koje mi je još stalo vidjeti, a da nisam meni još uvijek ima nade... i Tom Waits i Van der graaf su još aktivni. Želja broj jedan mi je otići na The devil makes three - vukozec javljaj ako ikad skužiš da su u blizini. Bili su prije par godina u Milanu, ali sam kasno skužio.
To shvacam. Postoji nada i za moje dvije zarke zelje; AC-e, i ZZ top uzivo. (Izmedu ostalog) Ali oni su tu negdje jos uvijek... Htio sam saznati, ono sto znas da neces i ne mozes dozivjeti. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:34:01
|
quote: Originally posted by ivanl
Zanimao bi me vas spisak. Recimo deset stavki.
Hm, ne računajući Beatlese, Led Zeppelin, Dire Straits i Pink Floyd (i još neke) koje zbog godina ionako nisam imao nikakve šanse vidjeti, evo moj popis bendova koje sam zapravo i mogao vidjeti, a na kraju nisam:
- Black Sabbath (bilo koja inkarnacija) + Dio (solo bend) - David Bowie - Immortal - Celtic Frost - Linkin Park - Isis - Pantera - Rush - Eagles (nije mi baš to to bez Glenna Freya) - Van Halen |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Edited by - Paka01 on 03/02/2021 17:34:45 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:34:53
|
Strummer i Zappa su neprežaljeni.
Od živućih prvi Waits, a dalje mi se ne da razmišljati.
No nije ni dovoljno samo vidjeti nekoga bilo kad i bilo gdje, trebalo je gledati Beatlese u Hamburgu, Ramonese u CBGB, Clash u 100 Clubu, Dylana na Newportu, Springsteena u Hammersmithu, Allmane u FIllmoreu, Woodstock, Zappu na Siciliji, Brucea Dickinsona u Sarajvu itd. Tko je bio na takvim stvarima pričao je :)
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:37:15
|
Kakav je bio Paul Rodgers sa Queenom? To jest kakvi su bili njih troje? Gdje si to bio? Jesu li mozda svirali sto od Free ili Bad company? Slucajno...
Bio u Beču. Solidno, ok je Rogers. Ali nije Freddie. Ne sjećam se da je bilo išta osim Queen repertoara, ali davno je to već bilo. |
Edited by - vukozec on 03/02/2021 17:42:52 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:39:48
|
quote: Originally posted by vukozec
Strummer i Zappa su neprežaljeni.
Od živućih prvi Waits, a dalje mi se ne da razmišljati.
No nije ni dovoljno samo vidjeti nekoga bilo kad i bilo gdje, trebalo je gledati Beatlese u Hamburgu, Ramonese u CBGB, Clash u 100 Clubu, Dylana na Newportu, Springsteena u Hammersmithu, Allmane u FIllmoreu, Woodstock, Zappu na Siciliji, Brucea Dickinsona u Sarajvu itd. Tko je bio na takvim stvarima pričao je :)
Ima nesto u tome, i stoji. Ali da znas samo koliko sam neke bendove gledao na istoj turneji u razlicitim gradovima, i bilo je; pa... drugacije. Potpuno drugacije. Isti bend, ista turneja, ista godina, nekad i mjesec tek poslje a skroz drugacije... Jedino Iron Maiden su uvjek isti, uvjezbaju set pjesama za tour i kurca ne mjenjaju. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 17:45:56
|
quote: Originally posted by Paka01
Hm, ne računajući Beatlese, Led Zeppelin, Dire Straits i Pink Floyd (i još neke) koje zbog godina ionako nisam imao nikakve šanse vidjeti, evo moj popis bendova koje sam zapravo i mogao vidjeti, a na kraju nisam:
- Black Sabbath (bilo koja inkarnacija) + Dio (solo bend) - David Bowie - Immortal - Celtic Frost - Linkin Park - Isis - Pantera - Rush - Eagles (nije mi baš to to bez Glenna Freya) - Van Halen
Tri sam odgledao sa ovog spiska. Te sam bas i htio. Neke navedene ne bi bas i da mogu... Linkin park sam bas nedavno s gustom doma s zenom i dicom preslusavao, steta sto je 'otisao'. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4072 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 03/02/2021 : 19:48:15
|
Puno je onih kojih zbog godina, kak veli paka, nismo imali prilike gledati. The Doors prije svih. Stavit cu na listu one koje sam imal priliku a nisam ih ulovil (: Bowie u Kranjcevicevoj, pardon u polupraznoj dvorani Doma sportova 1997.
Onda Ramonesi 1994. U Maloj dvorani
Depeche Mode
Metallica, Hipodrom
Kraftwerk, Jarun
Arsen Dedic
Skunk Anansie
Pixies
Beck, valjda nije bio ovo lani zadnji pokusaj
Steve Vai, bio par puta vec
Kod nekih ce biti mozda jos prilike, ali ovo su nastupi na kojima bih volio da sam bio!
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 03/02/2021 : 19:56:53
|
Bio sam na Metallici i Steveu Vaiu od ovih tvojih nabrojanih. Metallica je bila vrh, mislim da je o tom koncertu već sve rečeno. Vai je bio zabavan, baš ono show program iako mi je Satrianijev koncert bio draži. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 20:34:21
|
quote: Originally posted by Tonto
...inače bio sam na Azri 1990 u Zadru. Vodio me stari, 10 godina sam imao.
E, fala Bogu, gledao sam je 6 puta. Dvorana Gripe, garaza u Srinjinama, prostor nekadasnjeg FESB-a, Dvorana u Trogiru, amfiteatar ljetnog kina u Solinu i u ljetnom kinu Bacvice. Koncerti za       |
Edited by - ivanl on 03/02/2021 20:52:40 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 20:42:08
|
@ BeaGea, sto se Zagreba tice i ovog sto si pobrojio, pa Depesovci su ti bili gore 4 puta. Ja ih u ZG-u popratio triput. Pogledao sam i Pixies na Salati, s Overflow-om kao predgrupom, odlicno je bilo. O Hipodromu i Metallici sve je vec receno, sjajna im je bila set lista. A Ramonese sam ja odgledao u velikom Domu sportova 1990-e. Sto za to reci? Ma ludilo, mozda tako najbolje opisem taj nastup. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 03/02/2021 : 20:47:58
|
Zasto pobogu umrit, Tonto? Pogledat, dozivit, pa otvorit bocicu Jacka, pa opet... pa jos... pa opet, pa jooo.... |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Topic  |
|
|
|