forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 20:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by ivanl

Prebrutalno mi je to. Nasilno. Vidi ih s pistoljima, ajme...

Meni od te gangsta šprehe jedino prolazi Body count.
Al oni su drugi đir.

Je. IceT odlican. Bady Count odlican. Gleda san ih dva puta, prva liga. Sad mu je sin s njim u bendu. Nekoliko ih je otislo, u drive by shoot-u, jbg. Jesi slusa njihovu obradu Slayera?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
673 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/03/2020 : 20:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by jogurt

quote:

a zlobnici govore da je Bowie izgradio karijeru na Hammilllu (vođa benda)... i meni zaista Bowie jest lošija i komercijalnija kopija Hamillovog opusa. ( što s bendom, što solo, što kolaboracije biće jedno 80-ak albuma )

Au, u ovo ne zelim da poverujem. Meni je Bowie u top 5 umetnika,a Hamilla sam samo slušao u Van der Graafu, solo karijeru nisam. Kada pogledam šta je sve napravio Bowie tesko mi je da poverujem uopste da je to kao losa kopija bilo kog autora, iako i Hamilla jako poštujem.

Mada sam i sam cuo price kao "Da nije bilo Hamilla ne bi bilo ni Bowiea", ali se nisam udubljivao u te priče. Kolika li je onda lista autora na koje je Bowie uticao diektno, ne mogu ni da zamislim.

Jbga, meni Bowie nije loš, ali mi je ono sve dam samo da prodam... komercijalni kameleon. Imam svoj pečat, ali podilazim publici i trendovima. Hammill je definicija umjetnika, taj ne da nije podilazio publici, tog je bolio *urac jel ona postoji uopće... ono, stvaram da to izbacim iz sebe i ajmo dalje.
Cijeli Man who sold the world album je prekopiran Van der graaf recept, Space Oddity je čisti van der graaf i tematski i glazbeno, a vokalno mi je totalna kopija Hammilla uvijek kad ga čujem.

Čitao sam jednom davno, ali ne mogu nigdje pronaći taj podatak da je ustvari cijelog Ziggya napisao netko drugi i da je Bowie masno platio kako bi se mogao potpisati. To mi je potvrdio i jedan dečko koji drži produkcijski studio u zagrebu.

Ok, jeste da je Bowie podilazio verovatno najvise tokom 80-ih ali meni su albumi iz tog albuma najlosiji. Ali ima puno albuma za koje apsolutno nema nikakvih praćenja trendova npr 1.Outside, Diamond dogs, Reality, Hours pa donekle i Berlinska trilogija. Ali pre nego je nastao Ziggy nije Bowie bio nesto ni preterano poznat, ni sa Hunky dory ni sa Man who sold the world nije postigao preterani uspeh tako da ne znam koliko je to tacno, plus ko je lud da prodaje Ziggya kad ne znam koliko boljih stvari ima od njega. Mada mi nećemo saznati sta je istina, ali ja bih stvarno voleo da je sve ovo laž.

Razumljivo je da Bowie mnogima ne lezi ili ide na nerve, ali ispod mejnstrima ima previse vrhunskih stvari za koje stavrno nije culo puno ljudi. Koliko god on bio i poznat i sve ja bih se usudio reci da je on i veoma potcenjen. To stvarno milsim, na samo cisto fanovski, mislim da je Bowie pozitiva u svakom smislu, nadam se da ne grešim.

A za Hamilla je jasno da ga je bolelo uvo za publiku i verovatno mu je solo karijera odlicna, jos je nisam skolovao pa ne znam. Ali na primer iz tih razloga jako volim Scotta Walkera, tog coveka tek nije bilo briga za komercijalu, a covek je stvarao vrhunsku muziku.

EDIT
A i ne znam koliko Space oddity moze biti kopija kada je Van der Graaf bio tek izbacio samo jedan album, a i njega su izdavali valjda u delovima (nesto januar, nesto jun/jul valjda), a Hamill jos nije poceo solo karijeru.

Dok je Space oddity takodje nastao 1969-te kao i prvi VDGG album

Edited by - jogurt on 21/03/2020 20:48:41
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 20:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Nemački rap? Sido i te stvari? Ma dajjjj.. :)

Od njemaca, Accept neprikosnoveni. Dan danas Volf Hoffman gusta u svirci i 'pici ko blesav' na koncertima.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13013 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 21/03/2020 : 20:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Nemački rap? Sido i te stvari? Ma dajjjj.. :)

Ne podcjenjuj Nijemce ni kad sviraju rap!

Have mercy
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 20:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt
ni sa Man who sold the world nije postigao preterani uspeh

...pa naravno da nije kad je kopirao vdgg.

...evo ti dvije bowie alike stvari

https://www.youtube.com/watch?v=ZwLWaKug3rg

https://www.youtube.com/watch?v=Sig0HBEzsYc

... a ekipa iz benda je redovno gostovala na solo albumima pa se onda praktički ne bi razlikovalo vdgg-a

https://www.youtube.com/watch?v=ABuWPiYm8Nw

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 20:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Kolko paralelnih rasprava, ispizdit ću. :) Idem sad čitat Top 10 od Moorea... :D

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 21:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kolko paralelnih rasprava, ispizdit ću. :) Idem sad čitat Top 10 od Moorea... :D

Pa to i kazem. Isao bacit smece, zena navalila...kad sam se vratio, Bowie se kriza sa Tupacom, a U2 sa Slayerom... iden i ja citat Zagora korjene.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/03/2020 : 21:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Prebrutalno mi je to. Nasilno. Vidi ih s pistoljima, ajme...

Meni od te gangsta šprehe jedino prolazi Body count.
Al oni su drugi đir.

Je. IceT odlican. Bady Count odlican. Gleda san ih dva puta, prva liga. Sad mu je sin s njim u bendu. Nekoliko ih je otislo, u drive by shoot-u, jbg. Jesi slusa njihovu obradu Slayera?

Jesan, odlična obrada.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 21/03/2020 21:01:50
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 21:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Cover ubija! Cak je i zesci od origigija.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/03/2020 : 21:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cover ubija! Cak je i zesci od origigija.

Početkon devedesetih je snimljen film Judgement night koji i nije nešto ali je ima jebački soundtrack koji je spaja tadašnje rap i rock izvođače. Ice T i Slayer su tada snimili mash up tri pisme od Exploited "War", "UK82" i "Disorder". Teška ubijačina.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/03/2020 : 21:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Judgment night sam već spomenuo, ali ko će više ovde sve da pohvata.. :D

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/03/2020 : 21:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Eno mi Judgment night cd original u podrumu. Sjajan suondtrack. Zbilja ubijacina.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/03/2020 : 21:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Od U2 su mi top Achtung Baby i October. A od Bonove angažiranosti mi je dosadnije samo papagajsko ponavljanje koliko nekome ta njegova angažiranost ide na živce :p
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/03/2020 : 21:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Od U2 su mi top Achtung Baby i October. A od Bonove angažiranosti mi je dosadnije samo papagajsko ponavljanje koliko nekome ta njegova angažiranost ide na živce :p

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/03/2020 : 22:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ jogurt

>A i ne znam koliko Space oddity moze biti kopija kada je Van der Graaf bio tek izbacio samo jedan album, a i njega su izdavali valjda u delovima (nesto januar, nesto jun/jul valjda), a Hamill jos nije poceo solo karijeru.

Dok je Space oddity takodje nastao 1969-te kao i prvi VDGG album

- Dobro, to jest malo nategnuto. Ono što znam je da je taj prvi album ustvari zamišljen kao hammillov solo album kojeg je on pisao na faksu kroz ranije godine. Taj album je nekakvim nesretnim spletom okolnosti izdan kao Vdgg album (ne da mi se sad kopat zašto). Čak i sam bend kao svoj prvi album ustvari smatra drugi album i ne računaju Aerosol grey machine kao vdgg album.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2020 : 22:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Od U2 su mi top Achtung Baby i October.

Na Octobru ima dobrih stvari, meni se najviše sviđaju: Gloria, October (pjesma), Stranger in a Strange Land i With a Shout (Jerusalem) premda je Edge izjavio nešto tipa "ne želim tu pjesmu više nikad čuti".
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/03/2020 : 13:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Okej, evo i mojih dojmova preslušanih tuđih favorita:

@ manhunter

Kosheen - Kokopelli

Not my cup of tea, ali nije loše uopće. Morcheebasto. Blue eyed boy mi je najbolja. Ipak nije nešto čemu ću se vratiti, drugi sam ja đir.

@ Cromwell

Neko Case - Blacklisted

Izvrsno. Vjerovatno će biti sve bolje na iduća slušanja kojih će sigurno biti, možda čak i danas. Ništa čudno, nije prvi put da se nas dvoje razumijemo.

@ Shaner/stripofil

Queen - A Night at the Opera

Nisam previše obraćao pažnju na Queen u životu, osim best offova bili su mi prilično nezanimljivi. Kao album nije to loše, ali mi je prilično neujednačeno kao cjelina. Malo Beatelsi pa malo Genesis pa malo Fleetwood mac pa štotijaznam... Naravno u pitanju je ona stvar što si prije čuo i slušao. Da mi je ova ploča došla u ruke tamo u 7. razredu ljubav bi možda i bila moguća, ovako - prošo voz.

@ Hrvojek

King Crimson - Starless And Bible Black

Ovo je album od Crimsona koji sam najmanje slušao, smetao mi je taj procijeđeni sound, ta sterilna produkcija koja me kod proga zna jako iritirati. Dojam je ipak malo bolji nego prije, ali ne previše... Bolji od Larks' Tongues, ali slabiji od ostalih u 70-ima.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/03/2020 : 15:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ manhunter

Kosheen - Kokopelli

Not my cup of tea, ali nije loše uopće. Morcheebasto. Blue eyed boy mi je najbolja. Ipak nije nešto čemu ću se vratiti, drugi sam ja đir.

Meni je i dalje bolji njihov prvi album. Bio je boom kada je izasao ali je sasvim slusljiv i danas. Mozda ti taj bolje sjedne? Ali da, u principu si vec sam skuzio da si drugi đir.

https://youtu.be/BO8U-LZH6v8

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/03/2020 : 16:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Poli, i prvi je dobar (a treći još bolji), ali meni se ovaj drugi najviše sviđa zato što je prilično "mračan" i više ide u nekom pravcu industrial rock, a ne dubstep kao prvi. Gledao sam ih uživo kad su svirali drugi album i mislim da mi je to najbolji koncert na kome sam bio.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/03/2020 : 16:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Hm... mozda bih trebao malo obnoviti sve skupa. Dobra ideja. :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 22/03/2020 : 22:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Htio danas priupitati koji od vdg da za početak načmem, ali nisam imao struje cijeli dan, naravno uz još poneke peripetije.
Valjda bu bilo bolje.
Pucajte, koji je prvi za otvorit?

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 01:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Htio danas priupitati koji od vdg da za početak načmem, ali nisam imao struje cijeli dan, naravno uz još poneke peripetije.
Valjda bu bilo bolje.
Pucajte, koji je prvi za otvorit?

A tko ce znati... Kolko sam skuzio volis jazz..? Probaj onda sa World record. Tamo mi je ta jazz crta najizrazenija ako ne racunam novije albume gdje ima dosta improvizacija.
Ako preferiras sirovost i tezi zvuk onda Godbluff, ako preferiras epiku onda Pawn hearts...

Edited by - Tonto on 23/03/2020 01:30:00
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 13:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ vukozec

Randy Newman - Songbook, vol. 1

Jako dobro. Ugodno i zanimljivo. Slušat će se.

Roxy music - For your pleasure

Ovo je upravo ona vrsta koju ja unosim isključivo preko Peter Hammilla pa nisam u životu obraćao pažnju na to. Pljunuto samo prilagođeno širim masama. Izvrstan album, vrtit će se u kafiću ako ne propadnemo.

provjeri pa reci da li griješim

https://www.youtube.com/watch?v=viLCrXwAZZc&list=OLAK5uy_m5zdCvU0uWAEhpxn2Dc4g0cEg4JJG7fVE&index=3
https://www.youtube.com/watch?v=s5Y_Jye5_Hk&list=OLAK5uy_m5zdCvU0uWAEhpxn2Dc4g0cEg4JJG7fVE&index=9
https://www.youtube.com/watch?v=uCULY3pUAhY&list=OLAK5uy_m5zdCvU0uWAEhpxn2Dc4g0cEg4JJG7fVE&index=7

Edited by - Tonto on 23/03/2020 13:46:55
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/03/2020 : 13:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@manhunter: Dok vozim, odnosno prije dok sam vozio nije mi bilo boljeg soundtracka od Rokyja. Ako ćeš imati volje i prilike pokušaj sa Creature with the atom brain, Sputnik, Wind and more. Potpuno drugačiji osjećaj nego slušati za kompom
Neko Case - mrzim te :D
MWNN - to je za posebne prilike ali dobra ti je usporedba. Stvarno :)

Uspio sam i ja preslušati neke albume. Jučer bio bez interneta ali srećom skinuo ih još u subotu.

@manhunter:
Kosheen - Kokopelli - ovo je odlično. Melankolično i atmosferično a opet ne prejednolično, što je česta zamka takvih albuma. Ima raznovrsnosti i ritma i sigurno će se slušati više puta

@Tonto: Scott H. Biram - The Bad Testament
Ok, ovo nije ni čudno što mi je fenomenalno. Ipak mi je goddamnedcountry jedan od omiljenih žanrova. Pratim!

@Shaner
Daft Punk - Random Access Memories
Dobro je to, pola tih stvari sam čuo ovako u prolazu a da nisam znao da je Daft Punk. Ipak, previše radio friendly za moj ukus

@Nesvrstani
Pixies-Surfer rosa
Nije to za mene. Too punk for me a pank ne podnosim baš najbolje. Ipak, zanimljivo mi je bilo čuti tko je inspirirao Bleach.

---
Što se tiče Van der Graafa: ja ih zasigurno ne volim niti u četvrtinu poput Tonta ali je istina da gajim potpuno iracionalnu ljubav prema H to He. Emperor ih his War room mogu slušati bilo kad i bilo gdje. To je film u obliku zvuka, genijalno.
Godbluff i The least we can do su mi isto sjajni. Mislim da baš taj World record nisam mogao do kraja preslušati. Isto kao i the quiet zone.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 13:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>Scott H. Biram - The Bad Testament
Ok, ovo nije ni čudno što mi je fenomenalno. Ipak mi je goddamnedcountry jedan od omiljenih žanrova. Pratim!

Ni album prije toga nije ništa lošiji - Nothin' But Blood

>Mislim da baš taj World record nisam mogao do kraja preslušati. Isto kao i the quiet zone.

World Record mi je izvrstan, ali the quiet zone je loš. Zamjena saksofona nakon odlaska Jacksona sa violinom osim na Cats eye nije funkcionirala. Inače na H to he se nalazi lost, mislim da je to suština cijelog njegovog stvaralaštva, što glazbeno što tekstualno...

>To je film u obliku zvuka

... i to je točno bit cijele njihove glazbe.

Edited by - Tonto on 23/03/2020 13:32:17
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000