forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Novi kviz: 23.05 u 21:05
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 342

Shaner
Advanced Member

Croatia
7427 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 14/05/2020 : 22:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Beva 17. sa 17 točnih odgovora, ja 23. sa 16. Bit će zanimljivo vidjeti tablicu. Nisam siguran koliko je uspio ovaj eksperiment s bodovanjem, s obzirom da se u nekom trenutku dogovorilo kako je najpoštenije da oni s istim brojem točnih odgovora dobivaju jednaki broj bodova za "vječnu tablicu".

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

Cao ljudi, izvinjavam se za Biukovica, tacan odgovor je trebao biti Igor Parlov, sto je trebala biti navlakusa, ali sam iscekirao pogresnu opciju, posto sam ih pretumbavao. Ako se svi slazu mogu da oduzmem bodove za to pitanje svima koji su kliknuli na Biukovica. Sto se tezine tice, kviz je jednostavno bio o stavarima koje su meni interesantne, nije bilo neke posebne namere da bude tesko...

Nikakav zlonamjeran komentar nego ti govorim iz iskustva nekog tko već godinama sastavlja kvizove.... Ne sastavljaš kviz o onome što je tebi interesantno nego o onome što će bit interesantno onima koji igraju kviz... Što ne znači da ja neću usrat motku u subotu i potpuno promašit koncepciju kviza 😂😂😂😂
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/05/2020 : 22:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by stripofil

Ne smeta da je kviz bio malo teži, barem se nešto novo nauči. Opet kad je puno točnih odgovora kukamo da je prelagan. Neka težine, to je veći izazov. :)

Naravno, svima je isto, ali opet ne bi škodilo da je bilo 5-6 pitanja s preko 80% točnih odgovora :D

A što se tiče edukativnog karaktera, karikiram ali pola pitanja nisam bio siguran ni što me se točno pita :D

Da to stoji, tu i tamo ubaciti nekakvo zicer pitanje da malo razbije napetost. :)
Meni možda 2-3 nisu bila jasna, a neka sam i glupo fulao, poput Trondheima i MM, kliknuo njega umjesto crtača.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8765 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/05/2020 : 22:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Mislim da sam bio siguran u desetak komada. Otprilike pet puta se dvoumio i odabrao točno te 3 komada uspio pogoditi totalno naslijepo. Nije loše. Ili možda jest? Jer na koju foru sam završio četrnaesti- nemam blage veze :|

Bilo je par zanimljivih i obrazovnih al pitanja poput onih "koji autor nema objavljen strip u Comiconu" su mi super. Nemam pojma niti u kakvom comiconu? Zar nije Comicon Crš? Ili se pitanje odnosi na neku brošuru sa festivala?

Zadnjih 6 pitanja 0 bodova.

Odrastao sam na comiconu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

moore
New Member

Croatia
117 Posts

Member since 01/04/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:05:59  Show Profile Show Extended Profile  Send moore a Private Message  Reply with Quote
Ja sam i jučer i danas imao po 25 točnih.
Jučer sam bio 23., a danas 3.
Ali onaj jučer je ipak bio puno lakši.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/05/2020 : 22:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Cao ljudi, izvinjavam se za Biukovica, tacan odgovor je trebao biti Igor Parlov, sto je trebala biti navlakusa, ali sam iscekirao pogresnu opciju, posto sam ih pretumbavao. Ako se svi slazu mogu da oduzmem bodove za to pitanje svima koji su kliknuli na Biukovica. Sto se tezine tice, kviz je jednostavno bio o stavarima koje su meni interesantne, nije bilo neke posebne namere da bude tesko...

Nikakav zlonamjeran komentar nego ti govorim iz iskustva nekog tko već godinama sastavlja kvizove.... Ne sastavljaš kviz o onome što je tebi interesantno nego o onome što će bit interesantno onima koji igraju kviz...

Točno to. Baš sam ovo mislija napisat.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27134 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
8 pitanja je bilo vezano uz strip tj. strip je tu sporedan:

1.Tardijev "Ledeni demon" je inspirsan delima kog velikog pisca?
2.Kad smo već kod Micheluzzija… Gde je rođen?
3.Koji od ovih filmova nije režirao Enki Bilal:
4.Jedan od ovih filmova nije nastao po stripu Daniela Clowesa. Koji?
5."Jedino za čime žalim... je što nikada nisam stvarao stripove." - U
pitanju su reči kog velikog slikara?
6.Ko od ovih Bonellijevih junaka nema muzički album?
7.Pored što je sjajan strip scenarista Darko Macan se bavi i pisanjem
proze za decu. Kako se zove prvi roman koji je napisao?
8."Ibikus" Pascala Rabatea je adaptacija romana kog pisca?

nagrade i festivali:(4)
1.Autor ovog spektakularnog plakata za festival stripa u Angoulemeu je:
2.Prvi hrvatski strip autor koji je dobio grand prix beogradskog Salona stripa je
3.Jiro Taniguchi je 2005. u Angoulemu dobio nagradu za najbolji crtež. Iza sebe je ostavio Barua, Tsutomu Niheia, Winshlussa… Nagrađeni strip je izdala Fibra, a u pitanju je:
4.Jeff Lemire je Xeric-Award dobio za strip:

Strip i glazba i biografije(3)
1."Povijest rocka u stripu" je 1988. godine izdala "Pomurska založba". Antropomorfne životinje koje nam pripovedaju o slavnoj i bogatoj istoriji rok muzike su:
2.Biografija Van Gogha u stripu pod nazivom "Vincent" u Hrvatskoj je objavljena u izdanju kog izdavača?
3.Bill Sienkiewicz nam je u stripu poklonio biografiju kog sjajnog muzičara?

A da je barem ostatak pitanja bio malo mainstrimnijiji ali nije.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29469 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/05/2020 : 22:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni je kviz bio jako dobar, samo sto sam sjebao bar pet pitanja jer nisam stigao pogledati pitanje. ne pitajte za regultat na nogometu:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25677 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Čini mi se da se obistinjava ono što sam najaljivao o prirodnom postupnom otežavanju kvizova. Ali možda sam to samo ja...

Mislim da nisi samo ti. Moguće je da postavljači hoće da "nadmaše" ovog pre njih, pa se utrkuju ko će naći (većini) teže ili opskurnije pitanje. Ima sasvim dovoljno materijala za laka pitanja (koja će znati +70% učesnika, a nekih desetak treba ostaviti da se teškaši odmere i među sobom reše plasman u prvih pet.

Iskreno sumnjam.

Ima ih sigurno. Umesto sličice iz DD iz neke proizvoljne epizode, može da se pita kako se zove mesto iz zone sumraka. Na primer, sad mi pada na pamet. Ko čita DD, znaće, ovi drugi će pogađati, kao što je većina večeras pogađala. Hoćeš još primera?

Kakvo mjesto iz zone sumraka?

https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-ext-07-zona-sumraka/157/

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 14/05/2020 : 22:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message  Reply with Quote
Uh, bojao sam se ovog kviza, moram priznati. Duh zna puno pikanterija. Ali nisam ni loše prošao (13. čemu se nisam nadao s obzirom na broj nepoznanica). Par stvari sam na brzinu fulao (Betmena, Vrh Bogova), a neke stvari su mi bile potpuno iznenađenje (Attack on Titan i Avengers crossover!odmah sam otišao da vidim kako to čudo izgleda). Svidelo mi se i ono pitanjce sa Wattersonovim plakatom (nice!), i ovaj trik seti-se-početka sa 41 pitanjem :)
A uvek se skenjam kad je neko pitanje usko vezano za radnju stripa koji nisam čitao. A pogotovo ako je Boneli, imena likova ili toponimi. Ajoj! Muke po meni!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29469 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/05/2020 : 22:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Cestitke pandi!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7427 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 14/05/2020 : 22:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

2.Prvi hrvatski strip autor koji je dobio grand prix beogradskog Salona stripa je
3.Jiro Taniguchi je 2005. u Angoulemu dobio nagradu za najbolji crtež. Iza sebe je ostavio Barua, Tsutomu Niheia, Winshlussa… Nagrađeni strip je izdala Fibra, a u pitanju je:

1."Povijest rocka u stripu" je 1988. godine izdala "Pomurska založba". Antropomorfne životinje koje nam pripovedaju o slavnoj i bogatoj istoriji rok muzike su:
2.Biografija Van Gogha u stripu pod nazivom "Vincent" u Hrvatskoj je objavljena u izdanju kog izdavača?

I sva sreća da je bilo tako. Od ovih koje si naveo imao sam 10 točnih.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

moore
New Member

Croatia
117 Posts

Member since 01/04/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send moore a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

I sva sreća da je bilo tako. Od ovih koje si naveo imao sam 10 točnih.

I ja isto.
6/8
1/4
3/3
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9457 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Bill Waterson je cisto stripovsko pitanje... a sto se tice Vjecne iluzije, epizoda je klasik, bezpredmetno najbolja Rujuova i ne vidim kako se to pitanje razlikuje od predlozenog za Zonu sumraka, osim sto je potonja u prvih 100. I odabrana scena toliko je neobicna ibupecatljiva da stvarno ne vidim problem u tom pitanju.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 14/05/2020 : 22:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Duše kad moze ponovo kviz... Bas imam neku zelju za pogadjanjem

Edited by - ponki on 14/05/2020 22:37:42
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2872 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 14/05/2020 : 22:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Od tih 15, znao sam 9. Od ostalih 26 znao sam jedno.
Slučajno sam pogodio još 4 (i tu bi očekivano bilo 7-9).
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
272 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 14/05/2020 : 22:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

quote:

Nikakav zlonamjeran komentar nego ti govorim iz iskustva nekog tko već godinama sastavlja kvizove.... Ne sastavljaš kviz o onome što je tebi interesantno nego o onome što će bit interesantno onima koji igraju kviz...

Malo mi je glupo sto pravdam kviz na kojem sam prosao dobro, ali deluje mi da se definitivno bar demografija ucesnika uzela u obzir, ako vec nisu i interesovanja.

Video sam pre kviza da je Duh iz Srbije i pomislio kako ce ovaj put biti lakse jer nece biti Dubravka Matakovica na kojem svako vece popusim poene i Strip revije Vecernjeg lista. Prizekljivao sam da me pita ko je ovo nacrtao :

Kad tamo opet Macan, Comicon, Stripteen... :)

Edited by - panda on 14/05/2020 22:41:22
Go to Top of Page

moogachaka
Starting Member

10 Posts

Member since 17/04/2020

Posted - 14/05/2020 : 22:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send moogachaka a Private Message  Reply with Quote
quote:

A da je barem ostatak pitanja bio malo mainstrimnijiji ali nije.

Meni je večerašnji kviz bio jedan od najboljih i najzabavnijih iako sam od poslednjih 11 pitanja imao 7 netačnih odgovora.
Koncept je, koliko sam shvatio, da pitanja idu od lakših ka znatno težim.

Čini mi se da su zapravo teška pitanja bila za one stvari koje su manje poznate jer nisu objavljivane na ovim prostorima, ali takvih pitanja bude u skoro svakom kvizu.

Iako sam čitao većinu stvari o kojima se nižu pitanja iz večeri u veče, desi se da svako veče kiksnem na nekim stvarima koje sam zaboravio ili ih se samo suštinski sećam.
Iskreno, prilično me smore oni kvizovi u kojima moram da se napregnem da se setim nekih za mene manje važnih stvari vezanih za same sadržaje konkretnih epizoda u "beskrajnim" serijalima.

Sva ova gore citirana pitanja potpadaju pod neko opšte poznavanje stripa i većina tih informacija su mogle da se pročitaju ili u domaćim izdanjima ili na ovom i sličnim sajtovima koji se bave stripom i njegovim uticajem na druge umetnosti.
Nekako jmi se čini prirodno da ako mi se dopadne neki autor iz radoznalosti čitam i druge njegove radove ili da pogledam filmove prema njegovim stripovima.

Meni je na primer iznenađenje kad vidim koliko ljudi nije znalo Morisovo puno ime, ali da li je Zagor Neta Murda susreo tri ili četiri puta to već ne bih mogao da kažem, kao ni da navedem kompletno drvo života Nathana Nevera.

Ali šta je tu je, svaki kviz je različit, kao što su različita i interesovanja svakog od sastavljača pitanja. I mislim da je baš u tome i draž jer svaki novi kviz nosi neki element iznenađenja.

Tako da bih rekao da je sve pitanje ukusa. I jedva čekam neki sličan kviz ponovo.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25677 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/05/2020 : 22:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Bill Waterson je cisto stripovsko pitanje... a sto se tice Vjecne iluzije, epizoda je klasik, bezpredmetno najbolja Rujuova i ne vidim kako se to pitanje razlikuje od predlozenog za Zonu sumraka, osim sto je potonja u prvih 100. I odabrana scena toliko je neobicna ibupecatljiva da stvarno ne vidim problem u tom pitanju.

Samo sam hteo da kažem da ima još uvek lakih ili lakših pitanja da se pronađu . Pošto su prvih 60 epizoda DD, kao i 75 AF "svi" čitali, logičnije mi je da ovo iz Zone sumraka bude lakše. A i pretpostavljam da je ljudima lakše da upamte neko ime ili dešavanje, nego da prepoznaju epizodu na osnovu jedne slike, i to dok im sat iznad otkucava sekunde.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 14/05/2020 22:50:21
Go to Top of Page

moogachaka
Starting Member

10 Posts

Member since 17/04/2020

Posted - 14/05/2020 : 22:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send moogachaka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panda

quote:
Originally posted by Paka01

quote:

quote:

Malo mi je glupo sto pravdam kviz na kojem sam prosao dobro, ali deluje mi da se definitivno bar demografija ucesnika uzela u obzir, ako vec nisu i interesovanja.

Video sam pre kviza da je Duh iz Srbije i pomislio kako ce ovaj put biti lakse jer nece biti Dubravka Matakovica na kojem svako vece popusim poene i Strip revije Vecernjeg lista. Prizekljivao sam da me pita ko je ovo nacrtao :

Kad tamo opet Macan, Comicon, Stripteen... :)

I ja sam imao utisak da je Duh vodio računa da pitanja budu prilagođena onom što bi većini trebalo da bude poznato...

Nikakva Ivana Filipović i Boris Stanić
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7335 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/05/2020 : 23:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Može li repriza kviza nekako, tek sad uz komp, imao neke goste.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 14/05/2020 : 23:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:
Originally posted by ponki

Ljudi, jel vam ok da stavim za 23:45?

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7335 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/05/2020 : 23:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Može, taman dok djecu polegnem.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 14/05/2020 : 23:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
Evo linka >>>

https://myQuiz.org/i/324768

Inace, ako ste citali prethodne stranice mogli ste da vidite da sam zabrljao sa jednim pitanjem, pa cisto da znate da je pitanje ostalo isto, ali su ponudjene opcije promenjene. I ovoga puta odgovor je ispravan. Jos jednom se izvinjavam svima za taj zajeb...

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7335 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/05/2020 : 23:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nista nisam čitao, nije fora.

Planirao sam i ja sličan kviz s levelima za bodovanje, baš me zanima kako je ovo ispalo.
Go to Top of Page
Page: of 342 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.53 seconds. Snitz Forums 2000