Author |
Topic |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1617 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 23/04/2020 : 16:30:34
|
Liči na Maurovića. U svim tehnikama u kojima je radio. Pogledajte samo naslovnice, baš onako maurovićevski. Ko je na koga uticao |
Elvis has just left the building! |
Edited by - cerichus on 23/04/2020 16:35:50 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Posted - 23/04/2020 : 16:43:25
|
quote: Originally posted by cerichus
Liči na Maurovića. U svim tehnikama u kojima je radio. Pogledajte samo naslovnice, baš onako maurovićevski. Ko je na koga uticao
To mi je prvo palo na pamet |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10349 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10349 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Posted - 23/04/2020 : 16:52:27
|
quote: Originally posted by Peyo
Ovaj prvi strip je objavljen u Pegazu broj 6 po nazivom Virus: Čarobnjak iz "Mrtve šume".
Znam da je negdi bio... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/04/2020 : 16:54:43
|
Liči na Maurovića. U svim tehnikama u kojima je radio. Pogledajte samo naslovnice, baš onako maurovićevski. Ko je na koga uticao
Ima slicnosti s nasim velikim majstorom, zaista. No ne vjerujem da je stari boem ista pratio, kamoli da je na njega netko utjecao. On je bio bas svoj. Kako je Deers kazao, na prvoj tabli vidi se nesto stila koji je Ferri koristio. Ali ovo mi izgleda puno bolje. Galepa ovdje ne vidim. On je puno jednostavniji. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Posted - 23/04/2020 : 17:55:56
|
quote: Originally posted by ivanl Galepa ovdje ne vidim. On je puno jednostavniji.
Pogledaj drugu sliku: na prvom albumu indijanka sa perjanicom i poza trapera. na drugom albumu vezani čovjek na stupu,lešinari i kauboj koji ide prema njemu. da mi se da malo tražiti naša bi totalno iste stvari u prvih 50 texova. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/04/2020 : 18:09:08
|
quote: Originally posted by ivanl
Ima slicnosti s nasim velikim majstorom, zaista. No ne vjerujem da je stari boem ista pratio, kamoli da je na njega netko utjecao. On je bio bas svoj.
Naravno da je i Maurović primao utjecaje od drugih. Nijedan autor ne stvara svoj stil iz ničega. Nemojmo zaboraviti da je Maurović neko vrijeme pohađao i Likovnu akademiju. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/04/2020 : 19:02:15
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by ivanl
Ima slicnosti s nasim velikim majstorom, zaista. No ne vjerujem da je stari boem ista pratio, kamoli da je na njega netko utjecao. On je bio bas svoj.
Naravno da je i Maurović primao utjecaje od drugih. Nijedan autor ne stvara svoj stil iz ničega. Nemojmo zaboraviti da je Maurović neko vrijeme pohađao i Likovnu akademiju.
Moguce, naravno. Ali po onome sto sam procitao o nasem zaista velikom majstoru, kako je sam kazao, nije ga bilo bas briga sto se misli o njemu, sto on misli o umjetnosti niti je to shvacao ozbiljno. Po osobnom iskazu bilo ga je briga za par kila pecene prasetine, par litara vina i bocu rakije dnevno, bar dok nije otkrio vise sfere i asketizam pod stare dane. Dakle samo primarno bogom dan talent i mogucnost da odradi impresivnu kolicinu ilustracija, plakata, reklama, pa i stripova naravno, za koje je dobivao to sto je dobivao i onda s tim sredstvima bancio. A koliko je samo svojih originala sam unistio, a koliko su drugi odnjeli jer njega nije bilo briga...Uglavnom neosporan majstor i veliki becar, malo tko je bio kao stari macak. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
|
Topic |
|