Author |
Topic |
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8583 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 04/08/2023 : 00:39:07
|
Svojevremeno sam na DW forumu napisao (slučajno sačuvano) par reči:
Oružje X Autor: Bari Vindzor-Smit
- Iako njegovo objavljivanje kod nas prolazi "ispod radara", Oružje X je jedan od najboljih stripova objavljenih kod nas u tekućoj godini. Radi se o autorskom delu, u okviru komercijalnog stripa, u kome se Smit oslanja, u maniru stare škole, na sopstveni talenat (crtački i scenaristički), umesto na pomagala savremene kompjuterske tehnologije i uredničke diktate. Rezultat je inteligentno, prvorazredno ispripovedana priča o Vulverinu.
****1/2
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/07/2024 : 06:31:12
|
Mene nesto i nije odusevio ovaj strip. Secam se Loganovog origina iz X Men animirane serije iz 90ih koja je donekle adaptirala Beri Vindzor-Smitov strip. Ali u samom stripu nisam osetio niti doziveo nista specijalno osim 80 strana izuzetno mucnog mucenja Vulverina i onda njegove (iscenirane) osvete i onda prava osveta. Ali nista nisam saznao o tome zasto eksperimentisu na Loganu, ko su ti ljudi, niti ko je Logan bio. Stvarno nisam odusevljen. Crtez, kompozicija tabli i kolor su impresivni i ostavili su pozitivan utisak, ali sama prica - ne.
Ne znam kako bih ocenio strip, mozda 6/10. I to samo zbog crteza.
Voleo bih kad bih procitao neku domacu analizu, sta je ovde znacajno i zasto je dobro? Ocigledno imam neki problem ja sa originima jer, sada cu reci forumsku blasfemiju, nisam uopste ljubitelj ni Frenk Milerove Godine Prve na Betmenu, a procitao sam strip 3 puta u razmaku od nekoliko godina da bih otklonio mogucnost da je mozda do mene i mog trenutnog raspolozenja ili tako nesto. Dok mi je Povratak Mracnog viteza remek delo, ali sa Godinom Prvom nikako nisam uspeo da kliknem. Kao i sada izgleda sa Oruzjem X.
Evo odlicnog videa o Bari Vindzor-Smitu od mog omiljenog stripadzije s jutjuba Chrisa iz Comic Tropesa. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2873 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Topic |
|
|
|