Da, ali... kuzim usporedbu sa aldebaranom jer i meni je bila ista asocijacija, samo što je aldebaran usprkos svojoj naivnosti imao životne likove a ovdje mi oni fale. Ne znam što reći, meni je bilo ok jer sam ušao sa niskim ocekivanjima.
Autor navodi da je radio na način da nije imao konačnu sliku kuda će ga priča odvesti i kakva će biti sudbina junaka. Na pitanje o Moebiusovom utjecaju Pierrot kaže da mnoge iznenađuje što je njegov rad slabo poznavao izuzev Blueberryja, a da je Miyazakijev rad utjecao na njega.
Kao što ste svi primijetili Pierrot je vizuelno jak.
Evo nekih stranica iz njegovog stripa Taïga rouge:
Jedan od stripova gde nakon pola sata nakon čitanja da vas neko pita šta ste čitali,samo možete da slegnete ramenima. Dobro,tu je neki tip,pastir Jari Čapalt kome meteokamion pobija stado dinosaurusa,i on odluči da ode u grad da se najebe majke odgovornom koji stoji iza tih meteoroloških eksperimenata.A tamo upoznaje Velikog Kama,koji diže nekakvu pobunu i njegovu ćerku,koju će da zvekne.Sve se to deševa na nekoj planeti,gde ima dinosaurusa,nekakvih čudnih gradova iz nivoa,a prostranstva su ispresecana cevima,tu je i neka "mreža" koja vlada tim svetom...
Kako god,strip valja zbog crteža (s'početka,u krupnim kadrovima mi je delovalo kao da kopira Kozija,ali kako strip odmiče,taj se utisak gubio),ali ni tu mi se ne sviđa scenografija tog sveta. A priča je tanka da joj se nikad ne poželim vratiti. Kako god,jedna od slabijih Kolorki i Fibri uopšte. Mada vidim da su ocene na bedeteci korektne,a i na scomu ima pozitivnih komenatara.Jbmli ga.Od mene nepreporuka. 2.5/5
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Jedan od stripova gde nakon pola sata nakon čitanja da vas neko pita šta ste čitali,samo možete da slegnete ramenima. Dobro,tu je neki tip,pastir Jari Čapalt kome meteokamion pobija stado dinosaurusa,i on odluči da ode u grad da se najebe majke odgovornom koji stoji iza tih meteoroloških eksperimenata.A tamo upoznaje Velikog Kama,koji diže nekakvu pobunu i njegovu ćerku,koju će da zvekne.Sve se to deševa na nekoj planeti,gde ima dinosaurusa,nekakvih čudnih gradova iz nivoa,a prostranstva su ispresecana cevima,tu je i neka "mreža" koja vlada tim svetom...
Kako god,strip valja zbog crteža (s'početka,u krupnim kadrovima mi je delovalo kao da kopira Kozija,ali kako strip odmiče,taj se utisak gubio),ali ni tu mi se ne sviđa scenografija tog sveta. A priča je tanka da joj se nikad ne poželim vratiti. Kako god,jedna od slabijih Kolorki i Fibri uopšte. Mada vidim da su ocene na bedeteci korektne,a i na scomu ima pozitivnih komenatara.Jbmli ga.Od mene nepreporuka. 2.5/5
Napokon da se i ja u potpunosti složim s tobom. Ostalo mi je još 30ak stranica do kraja pa ću napisati duži osvrt, no slabo je ovo.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Meni duša pijeva čim vidim ovak neukročenoga bedaka, koji crta ko zmaj. Štrika ko Rabuzin, fikari kak Ivan Lacković Croata. Akademska četvrt se peni, traže mu se greške. U anatomiji. U seni.
:)
Dolije tehnokratija! Dolije!!!
PS ja sammislil da je Bastien Vives dašak svežeg vonja, al` figa. Ovaj je pravi.