Author |
Topic |
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 15/10/2022 : 22:21:41
|
To je bestseller knjiga adaptirana u strip. Po meni odlična adaptacija, strip je vrlo zanimljiv (duhovit, jasan, informativan i tjera na razmišljanje) za čitati i pročitati. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/10/2022 : 22:40:33
|
Ljudska kost od 400 mil godina koja tripcina jebote |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12523 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 15/10/2022 : 23:22:18
|
quote: Originally posted by frano
Khm. Iz PR sektora mi je došla obavijest da ne pikam publiku. Pogotovo oko načetih tema.
I tako, ako znanost veli da smo slučajno nastali ni iz čega, pa zakotrljali dugi put evolucijskog razvoja od raštike do 'ercegovca, tako slučajno valjda i jest.
E, zna li netko, jeli evolucija slučajno nacrtana i objašnjena u stripu?
Harari ne zna pisati, nečitljiv je i dosadan. Perriot je definitivno zanimljiviji.
|
Have mercy |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Member since 25/05/2003 |
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 15/10/2022 : 23:55:27
|
"Is that unnatural?"
Tako je trebao nazvati svoj strip. Ovak.
Lik je simpa. Uspoređuje svoj sexsualni kolosjek sa čimpazijskim. Poštujem. Objašnjava da su njegovi rođaci nekad koristili prste za pentranje po drveću, a sada njima sviraju klavir. Time ukazuje da pojedine organe možemo koristiti u različite svrhe .... mmm,hhihihihi...
... phuh, tu me dobio. Čak ga i razumijem. Eto i u našoj likovnoj struci ima sličnih primjera. Recmo, nekad su se spolovila koristila za rađanje djece iliti drpanje, a danas s njima (njime) možemo čak slikati i ulje na platnu. ...uhhuhuhuuuu ...
Oh, ima li u tome išta neprirodno?
Oh.
Joj, dosta mi je. Idem sad ponovo gledati Na rubu znanosti, epizoda Zabranjena arheologija - o kostima starim 400 miliona godina.
Laku noć svima.
|
Edited by - frano on 16/10/2022 08:47:42 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12523 Posts
Posted - 16/10/2022 : 00:40:07
|
"Is there anything unnatural about it?"
Lik je simpa. Uspoređuje svoj sexsualni kolosjek sa čimpazijskim. Poštujem. Objašnjava da su njegovi rođaci nekad koristili prste za pentranje po drveću, a sada njima sviraju klavir. Time ukazuje da pojedine organe možemo koristiti u različite svrhe .... mmm,hhihihihi...
... phuh, tu me dobio. Čak ga i razumijem. Eto i u našoj likovnoj struci ima sličnih primjera. Recmo, nekad su se spolovila koristila za rađanje djece iliti drpanje, a danas s njima (njime) možemo čak slikati i ulje na platnu. ...uhhuhuhuuuu ...
Oh.
Joj, dosta mi je. Idem sad ponovo gledati Na rubu znanosti, epizoda Zabranjena arheologija - o kostima starim 400 miliona godina.
Laku noć svima.
Njegovi rođaci, poštujem. Ali ne i moji. |
Have mercy |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12523 Posts
Posted - 16/10/2022 : 00:45:00
|
Čitao sam njegov Sapiens do neke stranice. Nije da nisam imao volje.
Onda sam pogledao tko je taj čovjek i bilo mi je jasno. |
Have mercy |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 16/10/2022 : 06:25:36
|
Kaže Harari da je sve što se desi u prirodi po difoltu prirodno.
Sve te kombinacije.
Bik na bičića, babun na babuna, vuk na prase, pas na mačku, David na Golijata ... sve je to prirodno. Pa da. Da baš svi dečkići žele na cure ... to je tek izmišljotina ljudska, veli on, prirodno se znojeći.
Svećenici mu baš i nisu po volji, prirodno ga živciraju. Jer su i oni ... znate već šta ... prirodni.
Želi poentirati kad veli da su religiozni fanatici odnjeli više života od golotinje u gay paradi. Mh, ne bih se kladio. Sida je, vele znalci, pomela više žrtava od dva svjetska rata zajedno.
U filmiću Harari djeluje uznemireno. Neprirodno govori, ko da čita. Prirodno je neprirodan. Mislim, sve je to prirodno. Biti neprirodan. Definitivno je intelektualac. Sam sebe uspoređuje sa čimpanzom.
Blago onom tko proguta njegove udice. Vukozec je opisao Hararijev strip ko zabavan. U to ne dvojim.
Dugo me nije netko nasmijao ko Harari. Onako prirodno od srca. Brate, ako itko razumije prirodnu evoluciju, to je Noa.H.
Phuh, sve u svemu, koja ludnica.
Torre, fališ. |
Edited by - frano on 16/10/2022 08:50:03 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 16/10/2022 : 06:40:16
|
I eto, za sada smo utvrdili da su crtači, scenaristi i svjetska intelektualna elita tek prirodni luđaci.
O ljudima poput Roberta Torrea, Blage Zadre i Isusa da i ne govorim.
A naš Perriot crta tek neke, kako su ih opisali komentatori i recenzenti, naivne i plošne likove.
Normalne ljude.
|
Edited by - frano on 16/10/2022 09:04:12 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 16/10/2022 : 10:00:30
|
Eto. Ne mere dalje. Ni bliže. Zaključak se, tko zna koji po redu, niže.
Fala Midjorneyju, Wacomu i PCju. I svim tehnokratima. Zbog njih (Vas) ručni rad dobija na cijeni.
Zato je Perriot klasa. I Kordej, i Ribić... itd.
Vele da se o ukusima ne raspravlja, al' o idejama itekako da.
U nadi da ste ovu kratku recenziju prihvatili u takvom duhu. Do neke nove prilike.
Srdačan pozdrav, F. |
Edited by - frano on 16/10/2022 10:23:05 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Posted - 16/10/2022 : 13:00:32
|
quote: Originally posted by izivko
"Is there anything unnatural about it?"
Oh.
Laku noć svima.
Njegovi rođaci, poštujem. Ali ne i moji.
Lako je tebi kad ti je Komšić rođak |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Posted - 16/10/2022 : 13:02:32
|
Harari nije evolucijski biolog,nije čak ni biolog nego povjesničar filozof. Znači piše namjerno lakim stilon (da ne kažen plitkin) baš da ga i osobe prosječne inteligencije mogu razumit.
|
|
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 16/10/2022 : 15:14:38
|
quote: Originally posted by lwood
Khm, vratimo se temi.
Jesu li postojale naprednije civilizacije prije dinosaurusa? Jesu li ljudi hodili sa dinosaurusima? Crta li i piše li o tome Perriot?
Zašto koristi pero i tuš? Jeli normalan?
:)
Ili je to sve tek "plitko razrađen likovima i scenarijom" strip?
Baš se masmijah.
Pa zapravo, čini mi se da i Harari spominje da nema dokaza da naprednije civilizacije nisu postojale i prije ovih koje su nam poznate. Možda ne baš u doba dinosaura ili prije, ali ako za njima nisu ostali nikakvi materijalni tragovi koji bi izdržali toliki protok vremena, nema dokaza da su postojale, ali isto tako postoji teoretska mogućnost da jesu postojale. Jednako vrijedi i za teoriju da su Zemlju davno, možda i prije više milijuna godina posjetili napredni vanzemaljici koji su onda, po principu recimo alpinista na ekspedicijama na Antartiku, za sobom pokupili doslovno svaki trag svoje prisutnosti. Nema dokaza da se to nije dogodilo :) |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 16/10/2022 : 15:52:15
|
Pošteno. Nema sigurnih dokaza niti s jedne niti s druge strane. Znanstveno pričati o milijardama g.unazad, je tek šuplje nagađanje. Zar nitko u to ne sumlja? Sumnja?Najjasnije teorije su im nacrtane, izložene kroz strip.
Uzmimo crtanje kao analogiju. Vele da je sve krenulo od crteža po pećini, pa malo po malo evoluiralo do recimo, Maurovića. Ali sada vidimo ateriranje. Degradira preko Kordeja, pa sve do današnje AI de-generacije. Nema razgovora o progresu. Recimo, rokne nuklearka i ostane samo Perriot koji se jedini sjeća kako pravilno umočiti.
Pero u tuš. I počne škrabat po pećini.
|
Edited by - frano on 16/10/2022 16:13:07 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 16/10/2022 : 15:59:32
|
Harari nije evolucijski biolog,nije čak ni biolog nego povjesničar filozof. Znači piše namjerno lakim stilon (da ne kažen plitkin) baš da ga i osobe prosječne inteligencije mogu razumit.
Perriot isto piše lakim stilom.
Kog još možemo uplesti u debatu... Dawkinsa? Sagana? Alberta? Macana? Zlatka? Stinkiya!! |
Edited by - frano on 16/10/2022 16:10:35 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Posted - 17/10/2022 : 05:40:09
|
quote: Originally posted by vukozec
Khm, vratimo se temi.
Jesu li postojale naprednije civilizacije prije dinosaurusa? Jesu li ljudi hodili sa dinosaurusima? Crta li i piše li o tome Perriot?
Baš se masmijah.
Pa zapravo, čini mi se da i Harari spominje da nema dokaza da naprednije civilizacije nisu postojale i prije ovih koje su nam poznate. Možda ne baš u doba dinosaura ili prije, ali ako za njima nisu ostali nikakvi materijalni tragovi koji bi izdržali toliki protok vremena, nema dokaza da su postojale, ali isto tako postoji teoretska mogućnost da jesu postojale. Jednako vrijedi i za teoriju da su Zemlju davno, možda i prije više milijuna godina posjetili napredni vanzemaljici koji su onda, po principu recimo alpinista na ekspedicijama na Antartiku, za sobom pokupili doslovno svaki trag svoje prisutnosti. Nema dokaza da se to nije dogodilo :)
Nas planet postoji 4,6 milijardi godina. Meni je jasno da je za 99 posto ljudi geologija,stratigrafija i sl extremno dosadne al jebiga,neke osnove triba proc. Civilizacija ,ljudska ,prva, je nastala prije ugrubo 5000 godina. Jos nekih 5000 god prije ljudi su postepeno poceli minjat lovacko sakupljacki zivot poljoprivredon. Homo sapiens sapiens postoji nekih 200 000 god. Znaci vecinu toga vrimena nema nikakve civilizacije niti je moze bit. Pa tek od prilike prije 40- 50 000 godina se javlja umjetnost i magija ka preteca religije. Za vanzemaljce vaze ista bioloska pravila ka i za bilo koju drugu vrstu. Znaci morali su evoluirat iz nizih oblika Osin ako ne spekuliramo da dolaze iz nekih drugih paralelnih svemira di vride drukciji fizicki zakoni. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Posted - 17/10/2022 : 05:41:05
|
Perriot isto piše lakim stilom.
Kog još možemo uplesti u debatu... Dawkinsa? Sagana? Alberta? Macana? Zlatka? Stinkiya!!
Debate i nema jerbo ne pricamo o istoj temi. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 17/10/2022 : 06:51:20
|
Ja se stvarno trudim da ne skrenem s teme :) Ozbiljno.
Kroz Perriotovo djelo smo pretumbali teme koje taj strip dodiruje. Prošlost, dinosauruse, porijeklo života, AI tehnologiju i evoluciju. Povijesni teoretičari poput Hararija imaju svoje stripove o sličnim temama o prošlosti.
Meni samo još fali i netko podkovan da objasni putovanja na Mjesec i Mars. Zlatko mi se učinio super jerbo je duboko u tome.
Sve to radim s ciljem da me Paka01 odignorira i malo pogleda kak se piše recenzija.
I naravno za 30 posto prodaje albuma.
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6701 Posts
Posted - 17/10/2022 : 06:57:13
|
quote: Originally posted by vukozec
Khm, vratimo se temi.
Baš se masmijah.
Pa zapravo, čini mi se da i Harari spominje da nema dokaza da naprednije civilizacije nisu postojale i prije ovih koje su nam poznate. Možda ne baš u doba dinosaura ili prije, ali ako za njima nisu ostali nikakvi materijalni tragovi koji bi izdržali toliki protok vremena, nema dokaza da su postojale, ali isto tako postoji teoretska mogućnost da jesu postojale. Jednako vrijedi i za teoriju da su Zemlju davno, možda i prije više milijuna godina posjetili napredni vanzemaljici koji su onda, po principu recimo alpinista na ekspedicijama na Antartiku, za sobom pokupili doslovno svaki trag svoje prisutnosti. Nema dokaza da se to nije dogodilo :)
Nas planet postoji 4,6 milijardi godina. Meni je jasno da je za 99 posto ljudi geologija,stratigrafija i sl extremno dosadne al jebiga,neke osnove triba proc. Civilizacija ,ljudska ,prva, je nastala prije ugrubo 5000 godina. Jos nekih 5000 god prije ljudi su postepeno poceli minjat lovacko sakupljacki zivot poljoprivredon. Homo sapiens sapiens postoji nekih 200 000 god. Znaci vecinu toga vrimena nema nikakve civilizacije niti je moze bit. Pa tek od prilike prije 40- 50 000 godina se javlja umjetnost i magija ka preteca religije. Za vanzemaljce vaze ista bioloska pravila ka i za bilo koju drugu vrstu. Znaci morali su evoluirat iz nizih oblika Osin ako ne spekuliramo da dolaze iz nekih drugih paralelnih svemira di vride drukciji fizicki zakoni.
Oho. Ovo zvuči ozbiljno. Jedini je problem što činjenice koje danas možemo dokazati govore suprotno.
Niži oblici života postoje i obitavaju zajedno s "visokim". I ne evoluiraju nikuda.
Činjenica.
|
|
|
Topic |
|