Author |
Topic |
Unngenant
Junior Member
Serbia
399 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 13/09/2021 : 18:36:10
|
Eh kojim putem Nury tu i Zidrou kreni...tako nekako...sve slabije i slabije...
Ima tako odličnih stvari u stripu i tako dijemtralno loših..Da su sve ove nadrealne stvari bile plod opijuma, bilo bi podnošljivo...Očito Zidrou je možda i planirao i više albuma pa je isečen na 4 (da li je tako u FRA?)...tako da scenario nije dosledan sam sebi u sva četiri albuma...Na kraju se manje više svede na zaveru (ludaka praktično) i krvave Dinastije...
Crtež je stvarno super, dinamičan kad treba i na pravi način, ima dosta sitnica koje podižu kvalitet stripa ali sve to na kraju realno sroza sama priča...
3/5 |
|
|
Chui
Senior Member
1147 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 19/03/2022 : 22:09:59
|
quote: Originally posted by anto
sad čitam komentare i čini mi se kao da nismo čitali isti strip! kao prvo,kakav crni francuski boneli - ajde da to kažemo za Kentaura,pa i da razumem;ali Shi nije ni malo plitko štivo.Pitko da;ili sam ja oglupavio.
strip je i slojevit i detaljan;tek kad sam ga pročitao drugi put sam uvideo neke stvari i bolje ga skapirao,te više uživao u njemu.
takođe,ovo što opet spomenu nekolicina (ne računam šanera i markiza),da je odličan u početku,kasnije sve lošiji,ja to ne videh.
u svakom slučaju,Zidrou opet nije razočarao,kao ni moj njuh je u pitanju sjajan strip.
Baš sam ga završio danas i slažem se s Antom, meni se isto jako svidio. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21254 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Chui
Senior Member
1147 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/03/2022 : 11:14:53
|
cacanska propaganda, uzmu nekoga ko nesto pametno uradi i izlapelog laprdonju seratovica, stave tu znak jednakosti i tako odredjuju ostatku druzine kojim putem da idu. |
|
|
Odoakar
Junior Member
491 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 28/04/2022 : 09:18:38
|
Crtež fantastičan, no na par mjesta je perspektiva vrlo čudna, recimo kad krajem stripa Jay sa svojom malom prosjakinjom dođe u očevu kuću ima kadar koji gleda dolje prema stepeništu i prosjakinji, vrlo čudne proporcije stepeništa, tepiha i djevojčice...
Priča kreće super, ali malo mi je slabo iskorištena radnja u modernom vremenskom razdoblju, a kraj ostavlja puno nedorečenih niti. Demoni deus ex machina spašavaju likove i rješavaju sve probleme, jayina priča se zatvara unutar stranice i pol, a o japankinji saznajemo vrlo malo. Jayin brat isto završava u vakuumu, imamo zanimljiv story arc sloma mladića i upadanja u depresiju i pijanstvo, ali na kraju opet ostaje nerazrješeno da li je uspio pobijediti svoje demone ili će ostati slomljena osoba.
No nije sve tako crno, strip je slojevit u idejama, ima dosta dobrih citata, zanimljivi likovi, a i sam smještaj u viktorijansko doba je plus. Čita se u jednom dahu.
Definitivno za pročitati, za kolekciju baš i ne. |
|
|
Topic |
|