Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
pcoro
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2331 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 25/01/2021 : 21:09:27
|
Kad već maštamo, šteta što nije išao u takvom formatu, ali mekim koricama za kioske, pa da ga onda ljeti vučem na plažu, žutog, punog ušiju ali često čitanog ![](icon_smile_approve.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Shaner
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
7442 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 07/02/2021 : 01:23:18
|
Ja ovo definitivno neću čitati ponovo. Da se razumijemo, u pitanju je stvarno dobar strip, ali od vrste koja ostavlja gorak okus u ustima i u kojoj mi je teško uživati. Strip je prepun brutalnog nasilja, ali ono što (mene) frustrira su politika i muljaže koji su uzrok svog tog zla. Znam, znam, svijet tako funkcionira i Ennis je to ovdje dobro prikazao, ali prokleto je depresivno. Parlov na visini zadatka, ali ne bih rekao da se ovdje ističe nekakvom virtuoznošću, više je u službi radnje,kako je pcoro primijetio.
Što se tiče usporedbi s Punisherom, ja sam čitao samo priče iz prve Fibrine knjige i rekao bih da je Fury i bolji i ozbiljniji strip.
Ništa, idem sad isprat' taj gorak okus zabavom u vidu Sterankovog Furya (ili se bar nadam). ![](icon_smile.gif)
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
Peyo
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10465 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Red Marquis
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_buddy_1.jpg)
Serbia
3326 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10465 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 07/02/2021 : 16:40:58
|
quote: Originally posted by Shaner Ništa, idem sad isprat' taj gorak okus zabavom u vidu Sterankovog Furya (ili se bar nadam). ![](icon_smile.gif)
To je svakako ekstra vizualni doživljaj, ali ovo mi je možda i ponajbolji Fury, dostojan Fibre.
![](https://i.postimg.cc/5NNWG3s8/1322679.jpg) |
|
corto33
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/345.jpg)
Slovenia
2541 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Chui
Senior Member
![](AvatarUpload/SLIKA ZA forum.jpg)
1187 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 07/02/2021 : 23:06:00
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by corto33
Ovaj liči pomalo na Kurta Russella.
Meni je ovo pljunuti Kurt Russel.
+1 |
|
Chui
Senior Member
1187 Posts
Posted - 07/02/2021 : 23:16:08
|
quote: Originally posted by jaki
Na neviđeno zbog podmuklih indija,tvrdim Planetarij mi je najbolji iz ove ture.
Meni je Planetarij ispao najpretenciozniji i najumišljeniji strip koji sam ikada pročitao. Dao sam si šansu u drugom čitanju al nisam uspio izržat do kraja. Fury ide prvo na test iz knjižnice, navijam da je bliži Hitmanu nego Punisheru iako bojim se da je ovo drugo. Pokušaji ozbiljnosti u Marvela najčešće mi djeluju nekako isforsirano. Od pročitanog Marvela do sad Miller i Aaron su mi nekako najbolje legli. Baš znaju ubost likove i priču, bez ikakve pretencioznosti. |
Edited by - Chui on 07/02/2021 23:32:30 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7442 Posts
Posted - 07/02/2021 : 23:56:08
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by corto33
Ovaj liči pomalo na Kurta Russella.
Meni je ovo pljunuti Kurt Russel.
Stvarno liči na Russella. Inače, danas sam otkrio da postoji film o Nicku Furyu u kojem ga glumi ni manje ni više nego David Hasselhoff. ![](icon_smile_big.gif)
P.S. Pročitao danas Sterankovog Furya, ali o tome nešto više sutra/preksutra.
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 08/02/2021 : 00:46:54
|
quote: Originally posted by Shaner
P.S. Pročitao danas Sterankovog Furya, ali o tome nešto više sutra/preksutra.
E taj osvrt jedva cekam da procitam! |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7442 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Kerempir
Senior Member
1618 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 08/02/2021 : 08:46:43
|
quote: Originally posted by Chui
quote: Originally posted by jaki
Na neviđeno zbog podmuklih indija,tvrdim Planetarij mi je najbolji iz ove ture.
Meni je Planetarij ispao najpretenciozniji i najumišljeniji strip koji sam ikada pročitao. Dao sam si šansu u drugom čitanju al nisam uspio izržat do kraja. Fury ide prvo na test iz knjižnice, navijam da je bliži Hitmanu nego Punisheru iako bojim se da je ovo drugo. Pokušaji ozbiljnosti u Marvela najčešće mi djeluju nekako isforsirano. Od pročitanog Marvela do sad Miller i Aaron su mi nekako najbolje legli. Baš znaju ubost likove i priču, bez ikakve pretencioznosti.
Ni blizu.
Sam po sebi Fury je ok strip, ali problem mi je sto Fury ovdje i primjerice u Punisheru, da ne spominjem njegova druga pojavljivanja u Avengersima i sl, to su paralelni svemiri. |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/02/2021 : 10:10:19
|
prilicno mi je dobar ovaj fjuri, prica prati ratove u kojima je ovaj opaki lik ucestovavo, gde je sve to enis umesno pokrio i to bolje nego sto sam ocekivao. imamo gorak ocekivani ukus na kraju, nije to sad nista epohalno, odavno se zna zasto se ratovi vode. al sam zadovoljan kako je ovo realiovano, prica jasno nosi enisov smek. imamo prilican broj zanimljivih likova u stripu, pravi vukovi rata. mozda mala zamerka ide na preteranu teatranost akcija. ranije enisove ratne price su mi bile nekako sirovije, nadam se da ce i to vremenom kod fibre da osvane crtez mi je apsolutno legao u ovom formatu, pravo uzivanje (za razliku od planetarija). naslovica mi i nije nesto nekako ovde vidim da idu diskusije da li ovaj nik lici na sebe, mislim ovo mi je najbolje pojavljivanje istoga da sada. stoga me bas briga da li lici na sebe iz jebenih osvetnika ili iz one kretenstine od epizode panisera majcica rusija. |
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8836 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 02/05/2021 : 20:39:53
|
Pošto sam puno kakao po Ennisu na forumu, red je i da ga pohvalim kad zasluži. Fury je odličan strip. |
The less I have the more I am a happy man |
|
don_draper
Advanced Member
![](AvatarUpload/style-2012-04-mad-men-style-5-don-draper-96.jpg)
4484 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 02/05/2021 : 20:57:26
|
Mozda je bilo govora o tome, ali ima li smisla citati ovo ako nisam imao doticaja s Ennisovim Punisherom? |
I sell the fact that I can't be bought |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27163 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Chui
Senior Member
1187 Posts
Posted - 02/05/2021 : 21:55:30
|
quote: Originally posted by Shaner
Ja ovo definitivno neću čitati ponovo. Da se razumijemo, u pitanju je stvarno dobar strip, ali od vrste koja ostavlja gorak okus u ustima i u kojoj mi je teško uživati. Strip je prepun brutalnog nasilja, ali ono što (mene) frustrira su politika i muljaže koji su uzrok svog tog zla. Znam, znam, svijet tako funkcionira i Ennis je to ovdje dobro prikazao, ali prokleto je depresivno. Parlov na visini zadatka, ali ne bih rekao da se ovdje ističe nekakvom virtuoznošću, više je u službi radnje,kako je pcoro primijetio.
Što se tiče usporedbi s Punisherom, ja sam čitao samo priče iz prve Fibrine knjige i rekao bih da je Fury i bolji i ozbiljniji strip.
Ništa, idem sad isprat' taj gorak okus zabavom u vidu Sterankovog Furya (ili se bar nadam). ![](icon_smile.gif)
Kad je u pitanju depresija from hell i brodeckov izvještaj imaju toliko depresivni crtež da nisam uspio pročitati prvih 10 stranica . A naj mućniji strip definitivno sigurna zona Goražde.A Parlov crta sve toliko light da teško može biti depresivan pa si me baš zaintrigirao za Furya![](icon_smile.gif) |
|
Odoakar
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/avatar_new(1).jpg)
494 Posts
Member since 04/02/2017 |
Posted - 02/05/2021 : 23:31:11
|
Brodeck i From Hell su mi dvije najdraze orke, crtez je ono što ih čini posebnim. U brodecku bi se komotno mogli izbaciti svi dijalozi i naracija i opet bi se kvalitetno ispričala priča kroz sam crtez.
Parlov u Punisheru mi jednostavno nije sjeo, prekomičan mi je taj stil crtanja. Ima jedna scena gdje je Barakudina ruka veća od prosječne osobe...
Furya imam na shortlisti, vjerojatno ću ga kad-tad uzeti. |
Edited by - Odoakar on 02/05/2021 23:32:47 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7442 Posts
Posted - 03/05/2021 : 06:40:04
|
quote: Originally posted by Chui
Kad je u pitanju depresija from hell i brodeckov izvještaj imaju toliko depresivni crtež da nisam uspio pročitati prvih 10 stranica . A naj mućniji strip definitivno sigurna zona Goražde.A Parlov crta sve toliko light da teško može biti depresivan pa si me baš zaintrigirao za Furya![](icon_smile.gif)
From Hell i Brodeck imaju, kao što reče Odoakar, izuzetan crtež koji stvara posebnu atmosferu i svakako bih ti preporučio da ih pročitaš do kraja. E sad, ta atmosfera jest depresivna, ali ja nemam neki problem s depresijom kao dijelom umjetničkog izričaja već s onom iz dnevnih vijesti, a ovaj Fury mi je upravo takav. Za Goražde se slažem.
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2331 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 03/05/2021 : 08:00:59
|
Što se tiče depresije, meni je Jimmy Corrigan vrh. From hell i Brodeck imaju to siromaštvo, okrutnost i beznađe viktorijanskog Londona i poraća drugog svjetskog rata, ali mi se to ipak čini nekako dalekim dok tipkam po forumu u toplome. A Jimmyjevo otuđenje, strah i nemogućnost komunikacije spadaju baš u sad i ovdje. |
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8836 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 03/05/2021 : 08:33:14
|
Ja stvarno ne razumijem što je to depresivno kod Furya. Poslovično nasilan i vulgaran, ali bogu hvala kontrolirani Ennis i s druge strane dječački razigrani i veselo obojani Parlov. Ako je problem u postavljanju stvari na svoje mjesto u smislu uzroka, motiva i zakulisnih političkih igara u modernim ratovima... pa to je odavno postalo jasno svakome tko je odrastao sa više od dvije moždane stanice u glavi. Fury je tarantinovska oda životu ostarjelog cinika ovisnog o paklu ratovanja i sasipanje istine u lice naivcima zatupljenima lažnim i iskrivljenim domoljubnim vrijednostima imperijalističke sile. |
The less I have the more I am a happy man |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|