Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10264 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/12/2020 : 15:18:05
|
quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by going going
Mislim da sam video i zapamtio da kolega swamp thing tako drzi naopako a mozda i Koze.
Dobro si upamtio, ali kod mene je jednostavan odgovor, ljevak sam pa mi mozak konta da to tako treba
Ja san dešnjak, ali i meni su stripovi ovako složeni. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1651 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10264 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/12/2020 : 15:57:57
|
quote: Originally posted by ninel
Izdanje je odlično uradjeno osim naslovnica. Ako več nisu hteli ili mogli staviti za naslovnu jednu od tri epizoda u integralu, barem bi uradili naslovnice poput Asteriksovog zabavnika.
Meni su naslovnice i cili dizajn integrala sroz OK. Bilo bi mi draže da su unutra stare a ne nove naslovnice, ali nije mi to posebno važno. Ako bi već iša tražit dlaku u jajetu ovome izdanju to bi bija sjajni papir. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1856 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 11/12/2020 : 04:40:54
|
Kad se spominje slaganje po numeraciji...kod mene je to složeno kakve sam volje. Nešto je zdesna naljevo, nešto obrnuto....ne zamaram se, tu sa da ih čitam i uživam. :D ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/12/2020 : 18:30:12
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by ninel
Izdanje je odlično uradjeno osim naslovnica. Ako več nisu hteli ili mogli staviti za naslovnu jednu od tri epizoda u integralu, barem bi uradili naslovnice poput Asteriksovog zabavnika.
Meni su naslovnice i cili dizajn integrala sroz OK. Bilo bi mi draže da su unutra stare a ne nove naslovnice, ali nije mi to posebno važno. Ako bi već iša tražit dlaku u jajetu ovome izdanju to bi bija sjajni papir.
Moglo bi, stoji. Meni osobno kod ovog ali i mnogih drugih ide na nerve neuravnotezenost natpisa, brojeva, oznaka...na hrbatu. To mi oduvijek bode oci, kroz sve ove godine kolekcioniranja. No, eto...glavno da su tu, svi kompletni. Sve 5! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
marcho
New Member
Croatia
267 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 24/12/2020 : 16:24:11
|
A gdje se zagubila epizoda Asterix i dvanaest zadataka? Čini se da je izostala iz ovog projekta. Inače radi se o epizodi koja je na ovim prostorima izasla samo jednom i to u nastavcima u nekoj strip reviji. Možda baš u Stripoteci. To je ujedno i jedini Asterixov scenarij koji je izvorno pravljenja za animirani film, a tek kasnije je adaptiran kao strip album. |
Edited by - marcho on 24/12/2020 16:28:47 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10396 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 24/12/2020 : 16:51:23
|
Stripoteke 458-463:
https://www.bedetheque.com/BD-Asterix-Hors-Serie-Tome-1-Les-12-travaux-d-Asterix-5357.html
Strip je nacrtao Marcel Uderzo, Albertov brat.
Sa Lambiekove stranice:
https://www.lambiek.net/artists/u/uderzo_marcel.htm
Dvanaest Asterixovih zadataka
1976. u kinima se pojavio animirani film o Asterixu po nazivom "Les 12 Travaux d'Astérix" ("Dvanaest Asterixovih zadataka"). Marcel Uderzo je cijeli film vjerno prenio u strip objavljen u časopisu Sud Ouest. Ova izuzetno rijetka priča nikada nije uvrštena u redovnu seriju stripova 'Astérix', budući da ga nije nacrtao Albert Uderzo. U 70-ima ovaj je strip vidio preveden na nizozemski (kao dodatak nizozemskom časopisu Eppo), njemački (objavljen u Comixeneu), talijanski, španjolski i srpsko-hrvatski (Stripoteka). Neki od tih prijevoda bili su dostupni i u albumskoj formi, ali samo jednokratno. Nikada nisu ponovno tiskani i još uvijek ovaj album nije dio redovite serije. Postoji i druga adaptacija ovog filma, također izvan redovnih serija, u formi slikovnice s ilustracijama temeljenim na filmu, bez screenshotova . Ova je slikovnica prevedena na engleski jezik od Anthee Bell i Dereka Hockridgea i dio je službene serije albuma 'Astérix' u Ujedinjenom Kraljevstvu, iako drugdje nije dostupna. 2016. godine, na proslavu 40. godišnjice filma, izašla je posebna knjiga 'Les XII Travaux d' Astérix ' koja je dio službene franšize i sadrži originalni scenarij, preliminarne skice, pa čak i nove crteže koje je napravio Albert Uderzo. Knjiga je prevedena na nizozemski, njemački, engleski, talijanski i portugalski.
Nakon 1980. godine Marcel Uderzo se na bratovo zaprepaštenje odlučio usredotočiti na samostalnu karijeru. Uloga Marcela Uderza u većini ranijih Asterixovih albuma izašla je na vidjelo tek kasnijih godina. Nikad mu nisu priznate zasluge za njegov rad, a nije primio ni honorare od prodaje albuma što je rezultiralo pogoršanjem odnosa između dvojice braće.
|
Edited by - Peyo on 24/12/2020 17:48:39 |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 24/12/2020 : 20:01:44
|
quote: Originally posted by Peyo Nakon 1980. godine Marcel Uderzo se na bratovo zaprepaštenje odlučio usredotočiti na samostalnu karijeru. Uloga Marcela Uderza u većini ranijih Asterixovih albuma izašla je na vidjelo tek kasnijih godina. Nikad mu nisu priznate zasluge za njegov rad, a nije primio ni honorare od prodaje albuma što je rezultiralo pogoršanjem odnosa između dvojice braće.
Zanimljivo, prvi put čujem za Marcela. |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
alaniusfordius
Senior Member