forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ZS/LMS kolekcionari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/01/2021 : 13:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by sumohrvat

Originally posted by BeaGea

Zar je zabranjeno da poznanici prodaju jedni drugima stvari?

Naravno da nije zabranjeno... Ali bi trebalo biti zabranjeno da poznanici sudjeluju u aukcijama bez namjere da stvarno kupe strip nego sa ciljem da svom poznaniku malo(puno) dignu cijenu

Veoma je lako nekoga za nešto optužiti, a veoma je teško nešto dokazati. Aukcije na celom svetu funkcionišu na isti ili sličan način, ništa novo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29675 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/01/2021 : 13:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by supermark

I zašto se to dopušta???? Zašto se trajno ne baniraju takvi šupci????
Bilo je već govora o tome još kad se Ratka napadalo pa se pričalo kako su pojedinci imali više naloga i dizali cijene. Nije teško odvojiti malo vremena pa da se skuži koji likovi to rade. Evo, dovoljno je pogledati samo zadnjih nekoliko velikih aukcija pa se može vidjeti kako istih par likova u isto vrijeme i kupuje i prodaje iste epizode. Ako im se pogleda u histori se može vidjeti da su taj isti strip već kupili po nekoliko puta, prodavali po nekoliko puta. Ne mora bit isti nego isti naslov. I nikom ništa već godinama. Doživotni ban i zabrana sudjelovanja na aukcijama... Bit će manja provizija, ali će biti poštenije... Ali nema volje...

pa eto, ti pronađi koji su to pa će ih markos banirati

Često se javljaju ljudi koji "su sigurni" da netko nešto mulja. I onda ja pronjuškam i provjerim i uglavnom ispada da je sve čisto, iako na prvi pogled stvarno djeluje sumnjivo. Jako je nezahvalno donositi zaključke naprečac.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/01/2021 : 13:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ne skupljam vec odavno niti ne bi, nema tih para za tu staru hartiju.
Vecinu sam ionako (na srecu) vec prodao, ostao jos Tex i Nik Rajder (ali i tu ne znam zasto ga ne pokusam prodati, ali valjda zbog toga jer mi fali par brojeva koje sam posudio a nikada mi nisu vraceni).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14512 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 24/01/2021 : 14:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Ne.Postoje puno bolje edicije istih stripova.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 24/01/2021 : 14:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Ne! Niti me zanima niti ih imam. Sve što sam imao sam prodao. Davno svršeno prošlo vrijeme. Bezvrijedni jako loš papir. Po tom pitanju nostalgija 0!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4056 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/01/2021 : 14:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by BeaGea

Zar je zabranjeno da poznanici prodaju jedni drugima stvari?

Naravno da nije zabranjeno... Ali bi trebalo biti zabranjeno da poznanici sudjeluju u aukcijama bez namjere da stvarno kupe strip nego sa ciljem da svom poznaniku malo(puno) dignu cijenu

To ti je nedokazivo i tu svaka priča staje.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33340 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 24/01/2021 : 15:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Ne, je odgovor na pitanje iz polla.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/01/2021 : 15:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Imam oko 90% obe kolekcije, ZSS i LMS.

Ne zanimaju me.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/01/2021 : 16:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zašto bi netko imao komplet zs i lms osim financijskog razloga.
Sve iz Zs i Lms ima u boljim izdanjima(osim K.Marka pola epizoda).Čak je i Tex počeja ispočetka tako da ni on ne igra ali ajde recimo da igra jer ima puno epizoda za izaći.
Nostalgija isto igra ali za nju ti ne triba sve.Nabavis ako si nostalgičan deset,dvadeset komada i miran si.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/01/2021 : 16:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Da kazem samo, dijagnosticiram u stvari, jednu, nazovimo problematiku; oni koji imaju ove dvije edicije i daju lijepe novce na to, jer je konstantno 'glancaju', na ovakvim topicima nece napisati ni slova...
To je meni u stvari najzanimljivje. I konstantno se ponavlja...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6415 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/01/2021 : 17:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by supermark

inače - Ne (niti me zanima niti ih imam)

Originally posted by wesskowaz

Dodao bih - ne zanima me jer sve to se može naći na boljem papiru, bez kasapljenja, sa originalnim naslovnicama.

+1

+1

Imam 2-3 komada koje sam dobio od nekog još kao mulac.
Ali vjerujem i ovo što kaže ivanl, ko zna koliko ekipe koja ovo skuplja se uopće i ne javlja na ove topike ili vjerojatno ni ne piše uopće na forumu.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Anto_123
Average Member

787 Posts

Member since 16/01/2015

Posted - 24/01/2021 : 17:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Anto_123 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by wesskowaz

Ne (Imam odredenu kolicinu ali ne skupljam)
Dodao bih - ne zanima me jer sve to se može naći na boljem papiru, bez kasapljenja, sa originalnim naslovnicama. Uz to, ono što imam, ljubomorno čuvam. :)

Sve rečeno, isti slučaj i kod mene, pa većina ih nije ni čitljivo što zbog lošeg otiska, što zbog zuba vremena
Go to Top of Page

Anto_123
Average Member

787 Posts

Member since 16/01/2015

Posted - 24/01/2021 : 17:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Anto_123 a Private Message  Reply with Quote
dodao bih samo da imam K.Marka od broja 600 pa na dalje i to samo što je Ludens prestao izdavati zbog nekih prava ne znam što je točno bilo.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4056 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/01/2021 : 17:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by tex2

Ne, je odgovor na pitanje iz polla.

Dobra!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7881 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 24/01/2021 : 18:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Znaci, niko ne skuplja...niko ne kupuje, a nikad vece cijene po aukcijama...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/01/2021 : 19:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kako si to izvuka?
Ti koji kupuju se ne javljaju bas po forumu.Svi skupa imaju upisa manje od tebe ili mene.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17897 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/01/2021 : 19:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Stid ih

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7881 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 24/01/2021 : 19:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Pa na osnovu postova 20+ forumasa...2-3 ih napisa da skuplja, ali ne sad da idu na ove velike cifre po aukcijama...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/01/2021 : 19:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
imam dosta zs i lms stripova i cuvacu ih uvek,to mi je draga edicija iz detinjstva...nemam sve...u principu gledacu da skupim sto vise ali nemam nameru imati sve jer to nikada ne bih ni uspeo....zadovoljan sam da imam recimo sve brojeve od 300 pa na vise....a ipod toga imam neke zagore i neke teksove...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 24/01/2021 : 20:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Ne (Imam određenu količinu ali ne skupljam)

Kupovala sam mnoge Zagore koji su tada bili u "rupi" između extre i redovnih. Skoro cijelo Toninellijevo razdoblje. Morala sam sve to pročitati, a nije mi se dalo čekati spajanje. Naravno, sada je to poduplano, al nek stoje.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2979 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 24/01/2021 : 20:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ne. Imam nešto Ken Parkera i Mister Noova iz 80-tih i to je to.
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/01/2021 : 20:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Opcija 3.
Imao davno puno primjeraka, vjerojatno cca preko 60% zs-lms kolekcije. Onda je poceo Libellus, pa je bilo ili skupiti to do kraja ili poceti s novim izdanjima. Odlucio sam se rijesiti starih stripova, ostavio sam Texa, oko 100 komada. Tako su otisli i kompleti Misterije, Dylana, Raidera. Zao mi je K.Marka, jer je Ludens stao, a imao sam skoro sve te brojeve Marka iznad zs 600.
Sad me to vise toliko ne privlaci, iako bih rado nabavio neke brojeve raznih junaka, cisto radi nostalgije. Npr.neke epizode Bleka.
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 24/01/2021 : 21:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Slicno kao i hrvoje23.
Imao barem 50% LMS i ZS a za one primjerke koji su nedostajali u odlicnom stanju trebalo je kao i danas izdvojiti dosta novca.
Onda je krenio Libellus i vise nije bilo dvojbe, odlucio se za bolju i jeftiniju verziju (Ken Parker, Zagor, Tex, Mister No) a LMS/ZS podijelio i rasprodao.
Iako moram priznati da LMS/ZS uz sve svoje minuse ima neku svoju car.

Edited by - logo111 on 24/01/2021 21:21:48
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/01/2021 : 21:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ja, evo, skupljam
ne sve, jer vjerojatno ne bih doživio kompletiranje :)
imam zagore osim 10ak najskupljih primjeraka
naravno, ken parkera u fino očuvanom kompletu, a u zadnje vrijeme me uhvatilo da skupim bleka do cca broja 400 i kit telera
bleka nisam volio pretjerano ni kad sam bio mali, ali su mi neke njegove naslovnice fenomenalne i pravi proustovi kolačići :), dok mi je kit teler bio uz zagora omiljeni junak u tom dječačkom dobu - a i sad ga volim prolistati
prije dosta godina sam prodao teksa, a imao sam ih sve osim ona tri na a4 formatu - što mi nije žao, ali i komplet mister noa, što mi je žao, ali šta da se radi - to za sada ne mislim nabavljati

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/01/2021 : 22:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by zlatan bihac

Pa na osnovu postova 20+ forumasa...2-3 ih napisa da skuplja, ali ne sad da idu na ove velike cifre po aukcijama...

na osnovu polla skuplja ih 12 posto. To mu dođe ugrubo oko 1000 forumaša ako projiciramo.

Šteta da ne možemo doć do preciznijih podataka.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000