Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/04/2021 : 17:47:05
|
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Ja sam za Ex Yu ligu. Platio bih kartu za gledanje takvih utakmica.
Ja bih iskreno više bio za onu ligu poput EBEL lige... Mi, Slovenci, Česi, Austrijanci, Mađari....
Ma nista od toga, tu ste gdje ste, to ste sto ste. Ne treba da se stidite svojih korijena. 😆 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 19/04/2021 : 17:49:08
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by ReemCP
Nije mi jasan ovaj novi model LP planiran za 2024. (koji je sad upitan?), ako imamo 9 timova u istoj skupini, kako onda 5 domaćih i 5 gostujućih utakmica? Što nije 8+8?
A ko zna, bilo je govora o 6 grupa sa 6 ekipa i da će biti jedna zajednička tabela.
To su 4 jakosne skupine u kojoj je po 9 ekipa..i nece oni igrati medjusobno unutar tih skupina, vec ce tim iz prve skupine umjesto dosad 6 tekmi sa 3 ekipe, igrati 10 tekmi sa 10 ekipa, 5 kuci i 5 u gostima, i to 2 tekme sa timovima iz svoje jakosne grupe, po 3 iz druge i trece ii dvije iz cetvrte najslabije grupe...i nakon tih 10 kola se formira tabela i prvih 8 ide u 1/8 finala a 9-24 igraju baraz za ostalih 8 mjesta...25-36 timovi ispadaju... |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7270 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/04/2021 : 18:32:34
|
Ionako mi se zgadilo gledati i ove utakmice u Ligi prvaka zbog hiperprodukcije utakmica, a sad bi oni svaki tjedan da gledamo Barca-Juve, Real-City i tako redom. Ma tko bi to mogao više probaviti, ne vjerujem da će im ideja pasti na plodno tlo.
I ja sam za ligu 16 Yuge:
Hajduk Dinamo Osijek Rijeka Partizan Zvezda Vojvodina Željo Sarajevo Budućnost Vardar Olimpija Maribor
+ 3 ekipe iz razigravanja. |
|
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
454 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 19/04/2021 : 18:38:01
|
Liga prvaka je prestala to biti kada su 90-ih iz liga petica poceli pristizati drugi, treci, cetvrti. Ovo je samo nastavak. Prevelika lova je tu u igri, dogovorit ce se oni vec. Cim ih nece odmah izbaciti sve je jasno.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/04/2021 : 18:42:30
|
Sigurno bi problem bio samo hrvatski i srpski huligani jer poznata je kazališna publika koja prati turski i grčki nogomet kao i njihova međusobna ljubav. A sumnjam da zaostaju ni Rumunji i Mađari u međusobnoj ljubavi 😂😂😂😂
Ako bi ikoja liga imala potencijalni hooligan efekt to bi bila ova Eto idejeHuligan liga |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Posted - 19/04/2021 : 18:46:42
|
Novi format lige prvaka je ajme: 36 klubova,svi u jednoj grupi. igrali bi svako po 10 utakmica u grupi(5 doma,5 vani)po švicarskom modelu. nakon svakog odigranog kola bilo bi ždrijebanje za iduće kolo.
|
|
|
don_draper
Advanced Member
4366 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 19/04/2021 : 18:49:09
|
Ovo sto su napravili ovih 12 klubova je ono sto UEFA na fini nacin vec neko vrijeme pokusava napraviti Naravno, ne vjerujem da ce se nesto ovako preko noci ostvariti i da Perez i ekipa ima neku skrivenu agendu iza svega ovoga
Dosta pobunjenika govori da je inflacija nogometa i hiperprodukcija utakmica. UEFA koja je sad kao "branik starih vrijednosti" se zalozila da se igra Liga nacija i da se usprkos komprimiranom rasporedu domacih utakmica svejedno odigra Euro 2020 (koji me najmanje zanima u ovim uvjetima) i koja je namjeravala prosiriti po meni solidan format LP u neko neprekidno igranje utakmica. Oni su prvi dokazali da su novac i TV prava ispred svega, da u nekih 8 mjeseci se zgotovo cijela sezona koja inace traje 10 mjeseci je stvarno too much.
Poruka price je da nitko nije ovdje svetac. Na kraju ce i nogomet kao streaming sadrzaj tipa Netflix, postati on demand, pa cemo imati superligu gdje se elita iz kola u kolo ponovno sudara u "epskim dvobojima", pa domaca prvenstva gdje Leicester goni 4.titulu prvaka nekompletne Engleske i mozda jos neki europski kup kao inkarnaciju legnedarnog intertoto kupa. Pa kako kome drago, izbora ce biti. |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 19/04/2021 18:51:20 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3521 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 19/04/2021 : 18:50:16
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by BeaGea
Ja bih iskreno više bio za onu ligu poput EBEL lige... Mi, Slovenci, Česi, Austrijanci, Mađari....
Naravno, najmanje nam treba povratak na staro...
Pa ovo je još starije. Habsburška liga.
Koja se nije igrala, a s ovima kojijma smo igrali znamo kako nam je bilo
A ovo su upravo oni korijeni kojih se ne sramimo! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 19/04/2021 : 18:53:45
|
Jerry, ja bih tu uveo malo vise demokratije nego sto to rade ovi iz Evrope, pa bih u ligu poslao dva najbolja tima iz drzavnih liga. Te drzavne lige skratiti na deset timova, to bi bilo osamanest utakmica, plus kup. Ova nasa liga bi imala dvadeset timova, slicno kao i nova superliga. Tu bi timovi bili po trenutnoj jacini, pa bi Srbija, Hrvatska, Turska, Grcka imali po dva predstavnika (prva dva mjesta drzavne lige), neki drugi poput Albanije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Madjarske (navodim samo kao primjer) bi imali jednog predstavnika. Uglavnom da ih na kraju bude dvadeset, po deset u dvije grupe. Tako bi mogli izdrzati i raspored igranja, ne bi bili prenatrpani. Pobjednik te lige bi onda ucestvovao na svjetskom prvenstvu u decembru, kao sto to i sada rade sa pobjednikom LS. Na tom takmicenju bi bio i pobjednik superlige, naravno.
Sunce ti, pa ja sam genije! |
|
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 19/04/2021 : 18:57:57
|
quote: Originally posted by supermark
Točno Pa i nova verzija lige prvaka je samo blaža verzija superlige
Upravo tako a naziv liga prvaka , malo sutra, sve dok igraju drugi ,treći , četvrti iz neke lige to je liga svega i svačega.Mali sve više tonu a bogati će, ja se nadam uništiti sami sebe jer igrač koji je plaćen 70,80 a da ne spominjem 150 miliona, za te novce mora uzeti loptu i prošetati se od svog gola do protivničkog i zabiti a to neće da može što bi rekao Šoić.Pitanje je do kad će se moći nadpucavati sa lovom.Niti ovaj model ovogodišnjeg EURA mi se ne sviđa.Evo primjer Hrvatske u grupi igraš protiv dva domaćina a od kad je lopte domaćini su imali vjetar u leđa.Čini mi se da su prije nekoliko godina kada se počela spominjati tako neka liga koja bi obuhavatila ponajprije klubove iz lige petice, nogmetno slabiji dio Europe je kao protuudar najavio ligu prvaka za istočne zemlje(tj. one koje ne bi imale šanse da uđu u odabrano društvo). Tada to nisam doživio nikako drukčije nego kao šalu, ali evo što se tada samo nabacivalo sada je tu BLJAK! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 19/04/2021 : 19:02:17
|
Juventusove dionice jutros nakon objave skocile za 7.3%. To jedino sto je bitno. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 19/04/2021 : 19:16:23
|
Haha koje ludilo. To je već ozbiljna patologija, devijacija, kranjnji fetišizam, apsurd. Nije ni moglo drugačije poslije toliko godina napumpavanja cijena i transfera igrača za 100 miljuna eura. Jer taj fenomen - da se ne raspukne - je jednostavno morao kad tad da se uzdigne na jedan novi/veći/super/bolji i skuplji nivo kako bi opravdao sam sebe i nastavio sa kolom. Sad pitanje šta može Uefa po pitanju toga sa pravne strane osim da jih naravno izbaci iz LP. Valjda će svaki savez za sebe odlučiti tko će igrati u državnoj reprezentaciji i šta će biti sa tim klubovima u domaćim ligama, mislim da Uefa tu nema nadležnosti, ne znam. To će pravnici sad dalje šta i kako. Mada ne vjerujem da se ovi nisu pripremili na sve (pravno) moguće sankcije. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 19/04/2021 : 19:17:46
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ma nista od toga, tu ste gdje ste, to ste sto ste. Ne treba da se stidite svojih korijena. 😆
Nema to veze s korjenima nego je takva liga fukcionirala u hokeju pa bi mogla i u nogometu. U ligi ex yu svako kolo bi pola utakmica bilo visokog rizika. Kome to treba... |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
454 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 19/04/2021 : 19:28:34
|
quote: Originally posted by ordell
Haha koje ludilo. To je već ozbiljna patologija, devijacija, kranjnji fetišizam, apsurd. Nije ni moglo drugačije poslije toliko godina napumpavanja cijena i transfera igrača za 100 miljuna eura. Jer taj fenomen - da se ne raspukne - je jednostavno morao kad tad da se uzdigne na jedan novi/veći/super/bolji i skuplji nivo kako bi opravdao sam sebe i nastavio sa kolom. Sad pitanje šta može Uefa po pitanju toga sa pravne strane osim da jih naravno izbaci iz LP. Valjda će svaki savez za sebe odlučiti tko će igrati u državnoj reprezentaciji i šta će biti sa tim klubovima u domaćim ligama, mislim da Uefa tu nema nadležnosti, ne znam. To će pravnici sad dalje šta i kako. Mada ne vjerujem da se ovi nisu pripremili na sve (pravno) moguće sankcije.
Itekako ima nadležnost. Svaki nacionalni savez je i član UEFE, dakle mogu utjecat na to da se ti klubovi izbace iz liga, iako ne vjerujem da ce doci. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 19/04/2021 : 19:32:45
|
Ma nista od toga, tu ste gdje ste, to ste sto ste. Ne treba da se stidite svojih korijena. 😆
Nema to veze s korjenima nego je takva liga fukcionirala u hokeju pa bi mogla i u nogometu. U ligi ex yu svako kolo bi pola utakmica bilo visokog rizika. Kome to treba...
Aj nemoj zezati, ti bi sa tim luzerima u jednu ligu, pa tu bi Dinamo bio kao Real Madrid. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 19/04/2021 : 19:36:19
|
https://www.rtvslo.si/sport/nogomet/kolikor-hitro-bo-mogoce-bodo-klubi-izkljuceni-z-vseh-nasih-tekmovanj/577272
Predsednik Uefe najavio kako če svi klubovi biti izbačeni iz svih takmičenja pod okriljem UEFA uz to igračima tih klubova če biti zabranjeno igrati na EUROPSKOM I SVIJETSKOM PRVENSTVU.
Naravno tu odluku (o neigranju na EP I SP) mora još potvrditi sud ali neformalno se več priča, kako izbornici jednostavno neče zvati te igrače u svoje reprezentacije tako da nema ni veze da li če sud to prihvatiti ili neče. Nekako če svi ignorirati igrače koji igraju u tim klubovima počevši sa navijačima, trenerima, selektorima,....a to če značiti jedino, da če oni koji bude htjeli igrati na EP i SP morati napustiti te "superligaške" klubove pa da onda vidimo tu superligu bez svih tih igrača. |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14002 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 19/04/2021 : 19:41:17
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ionako mi se zgadilo gledati i ove utakmice u Ligi prvaka zbog hiperprodukcije utakmica, a sad bi oni svaki tjedan da gledamo Barca-Juve, Real-City i tako redom. Ma tko bi to mogao više probaviti, ne vjerujem da će im ideja pasti na plodno tlo.
I ja sam za ligu 16 Yuge:
Hajduk Dinamo Osijek Rijeka Partizan Zvezda Vojvodina Željo Sarajevo Budućnost Vardar Olimpija Maribor
+ 3 ekipe iz razigravanja.
Trebalo bi naći mjesta i za:Velež, Zrinjski, Domžale... To bi bilo pravo. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/04/2021 : 19:45:45
|
Ja nemam nista protiv. Izbaciti ih iz nacionalnih prvenstava i neka se jebu sami sa sobom. Ionako su napravili nenormalnu razliku izmedju njih i ostalih. A i bice zanimljivija LS.
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25324 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/04/2021 : 20:15:49
|
Mi već godinama imamo Superligu. Uvek isti timovi u LŠ i od osmine finala isti parovi. Samo što s vremena na vreme upadne neki od siromašnih klubova da razbije monotoniju. Predosadno, ali gledljivo. Ukoliko naprave zatvorenu ligu, biće još dosadnije. Što se mene tiče, neka ih sve izbace iz takmičenja UEFE, a mislim da bi time i igrači mogli da raskinu ugovore, pošto su svi potpisani i registrovani kod te organizacije. Pa onda da gledamo Griezmana u Betisu, Salaha u Leicesteru I sl. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Posted - 19/04/2021 : 20:20:03
|
...ali ovo uefino prđenje o unistavanju solidarnosti i sve to je licemjerje na kvadrat. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 19/04/2021 : 20:26:40
|
Ne znam koliko si pratio hokej, ali suci su svako malo masakrirali Medveščak, tako da, nikakve regionalne lige!
Nema to veze s korjenima nego je takva liga fukcionirala u hokeju pa bi mogla i u nogometu. U ligi ex yu svako kolo bi pola utakmica bilo visokog rizika. Kome to treba...
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
Edited by - tex2 on 19/04/2021 20:29:37 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Posted - 19/04/2021 : 20:28:37
|
quote: Originally posted by Tonto
...ali ovo uefino prđenje o unistavanju solidarnosti i sve to je licemjerje na kvadrat.
a jesi vidija šukerovo(čisto sumnjam da je on to napisao kad ne zna ni rečenicu sastaviti) priopćenje na novoj tv? o solidarnosti o budućnosti djece Hahaha.Izmiče im lova iz ruku pa se sad sitili nogometa i solidarnosti |
|
|
Topic |
|