Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
KuntaKinte
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/MisterO-avatar(1).jpg)
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 14/06/2021 : 12:21:22
|
Lupano u 5. i 6. albumu nastavlja gde je stao sa prethodnim. Nije to više tako urnebesno, ali je i dalje više nego angažovano i aktuelno: u petom je to priča o imigrantima, a u šestom (opet) o zagađenju i uništavanju životne sredine zarad dobijanja plemenitih metala. Bez i malo patetike. Viva Lupano! |
Dosta je bilo praštanja! |
Edited by - KuntaKinte on 14/06/2021 13:39:55 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
naker
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/hellboy avatar1.jpg)
4987 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 14/06/2021 : 19:07:16
|
Morali su matorci bolje od ovoga, ajde preglednosti radi kopiraću osvrt sa DW foruma možda nekome pomogne ![](icon_smile.gif)
"Hmm kao da je Lupano godinama izgubio na humoru, a dobio na cinizmu, mislim da me ovaj integral nijednom nije uspeo nasmejati, autor se u prvom albumu dotiče aktuelnih političkih tema i imigranata i dovodi u pitanje kako se samo usuđujemo da odbijamo da primimo došljake dok u drugom reciklira već viđene teme i ponovo se dotiče kapitalizma i ugrožavanja životne sredine.. Nema ni onih presmešnih lutkarskih predstava već samo jedne pozorišne predstave koja se završi posle dve stranice.. Sofi dobila mizernu minutažu Crtež i topao kolor i dalje odlični ali kao da su prva dva sjajna integrala previše podigli očekivanja" |
|
kasper
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 14/06/2021 : 19:59:28
|
quote: Originally posted by naker "Hmm kao da je Lupano godinama izgubio na humoru, a dobio na cinizmu, mislim da me ovaj integral nijednom nije uspeo nasmejati...
lupano classic |
|
naker
Advanced Member
4987 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_buddy_1.jpg)
Serbia
3326 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Posted - 14/06/2021 : 21:17:38
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Čovjek koji je voleo vatreno oružje je isto funny.
pa nije na kraju, 75% smeha je u prvom nastavku. kasnije vise postaje kritika drustva, vremena, i tako to. lupano classic |
Edited by - kasper on 14/06/2021 21:19:23 |
|
naker
Advanced Member
4987 Posts
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
![](AvatarUpload/23sfi9[1].jpg)
6942 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/10/2021 : 13:56:33
|
Meni su ova dva albuma ogroman pad u odnosu na ranija četiri, a pošto sam ih čitao ovaj tjedan da se podsjetim, mogu reći da sam i tu dao veću ocjenu (4.5/5) nego zaslužuju (4/5), bar nakon ponovnog čitanja. Tamo na Fibrinoj temi je dobar don draperov komentar za ta prva četiri albuma iako mi se čini da je stavio ocjenu 6.5/10. Manje bitno. Što se tiče priča iz ovog integrala, složio bih se s nakerom: obilježavaju ih reciklaža viđenog i izostanak humora. Za onoga tko je čitao, dovoljno da kažem da mi je jedino smiješno ono Pjerovo natezanje s majmunom pa da je sve jasno. Definitivno serijal ulazi u dobro poznatu boljku "život na staroj slavi". |
loading...
|
|
Largo
New Member
![](icon_star_gold.gif)
286 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
![](AvatarUpload/23sfi9[1].jpg)
6942 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/10/2021 : 22:55:29
|
quote: Originally posted by Largo
Je li se zna koliko je brojeva ukupno planirano?
Mislim da se zna samo da 6. broj nije bio zadnji. |
loading...
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|