Neka mi neko objasni ako zna zasto na primer u Striparnica Alan Ford na primer za Zagora LUDENS pise 320din a sa popustom 250din a Zagor Veseli Cetvrtak 270din a popust 216din na trafikaonline? naravno ovo vazi za sve Bomeli stripove. O cemu se ovde radi,cemu sluzi ova veca cena?
Odem do kioska,strip izlazi u Cetvrtak,kupim strip a prodavacica mi kaze 216 dinara i tako uvek.Nikad 270din. Kako odmah ima popust i zasto i sta znaci puna cena,za koga vazi? Zasto odmah ne napisu 216din? Koliko vidim tako je i u Hrvatskoj. Jeste debilno pitanje al ja godinama tako kupujem.Kada bude neka akcija onda kupim za 195din.
Odem do kioska,strip izlazi u Cetvrtak,kupim strip a prodavacica mi kaze 216 dinara i tako uvek.Nikad 270din.
Ma šta mi napriča. Na 1000 kioska u Srbiji, cena je 270 din. za VČ stripove, ako piše 270 din. Mora da ti naplate onoliko koliko piše.
Gde je taj tvoj kiosk? U Fantasylandu? Da li uopšte znaš šta su kiosci? Ti verovatno kupuješ u lokalu koji pripada "brendu" Trafika.
Evo, ja sam iz Kragujevca,odem i kupim a mozete naruciti i online,ja ne mogu da verujem da ne znate za ovo? Dal ste nekada kupovali novi strip? Ja sam u njihovoj trafici kupovao ,ista cena je i online kad se naruci i zato pitam cemu sluzi veca cena?
Odem do kioska,strip izlazi u Cetvrtak,kupim strip a prodavacica mi kaze 216 dinara i tako uvek.Nikad 270din.
Ma šta mi napriča. Na 1000 kioska u Srbiji, cena je 270 din. za VČ stripove, ako piše 270 din. Mora da ti naplate onoliko koliko piše.
Gde je taj tvoj kiosk? U Fantasylandu? Da li uopšte znaš šta su kiosci? Ti verovatno kupuješ u lokalu koji pripada "brendu" Trafika.
Evo, ja sam iz Kragujevca,odem i kupim a mozete naruciti i online,ja ne mogu da verujem da ne znate za ovo? Dal ste nekada kupovali novi strip? Ja sam u njihovoj trafici kupovao ,ista cena je i online kad se naruci i zato pitam cemu sluzi veca cena?
Hteo sam da samo pitam koja je poenta sa dve cene kod svih stripova na svim sajtovima.
Alan Ford Darkwood trafika online
uglavnom za Boneli stripove,cim se pojavi na sajtu i odma popust,razumem da se ceka pa ne ide prodaja pa akcija... kad sam bio mali imao si jednu cenu i mozes da samo kukas.
Novine koje se prodaju na kiosku imaju svoju cenu. Kod stripova VČ je to 270din. Od tih 270din kiosk uzima 40-60%, a ostatak ide izdavaču. To se zove prodajna marža.
Stripovi koji se prodaju u striparnicama isto tako, samo što mislim da one imaju maržu od 20-30%, nisam siguran.
Ako izdavač prodaje online ili u svojim prodavnicama, on može da stavi manju cenu nego što piše na koricama, a veću nego onu što bi dobio od kioska, tako da zaradi više, a kupci budu zadovoljni zato što im je izdavač ponudio popust.
Odgovoreno ti je na pitanje - čemu služi cena 270 din. koja je štampana na izdanju. Po njoj se kupuje na (običnim) kioscima, kojih ima jako puno i gde skoro 90% kupaca kupuje stripove, koji se zato i nazivaju "kiosk-stripovi".
Hvala na odgovoru ali kod mene a grad ima 200.000 stanovnika i ima bar 100 trafika ,ja nigde ne videh ni jedan strip (po negde bio mali rendzer 2in1) ali ok je, hvala