Author |
Topic |
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 30/01/2024 : 15:35:46
|
Da ne bi ispalo da imam nešto protiv Stalkera i Milančeta, naprotiv... ja ću svakako kupiti sve sem mangi... ove Stalkerove najave su me mnogo obradovale, komentari iznad su samo u funkciji dobijanja savršenog izdanja u svakom pogledu... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 30/01/2024 : 16:08:02
|
To što nazivaš nakaradnošću nije „pogurala” ČK već su Moma Rajin i Branko Gavrić transkribovali ime onako kako je pravilno, a potom dalje izdavači (Darkwood, Gradac, Čarobna knjiga) sledili isto pravilo.
Ljudi, hajde da ne gubimo vreme sada mesecima. Već smo milion puta raspravljali na tu temu. Vas nekolicina pišite tako kako smatrate da treba. Znam da ste dobronamerni, zato odgovaram, ali za mene je to pitanje izlišno. Ako je ta odluka nekome game changer, prihvatam i ne ljutim se. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 30/01/2024 : 16:53:10
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
To što nazivaš nakaradnošću nije „pogurala” ČK već su Moma Rajin i Branko Gavrić transkribovali ime onako kako je pravilno, a potom dalje izdavači (Darkwood, Gradac, Čarobna knjiga) sledili isto pravilo.
Ljudi, hajde da ne gubimo vreme sada mesecima. Već smo milion puta raspravljali na tu temu. Vas nekolicina pišite tako kako smatrate da treba. Znam da ste dobronamerni, zato odgovaram, ali za mene je to pitanje izlišno. Ako je ta odluka nekome game changer, prihvatam i ne ljutim se.
Nema ljutnje ni sa ove strane, a svakako je komentar bio dobronameran... ali, ajde, da ne širimo dalje nepotrebnu raspravu... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1953 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 30/01/2024 : 17:33:32
|
Ni meni se ne dopada to Mebijus ali posto imam Fibrine predivne kutije necu da se bunim.
Svakako, ne znam kako ce biti cirilica ako je ostatak Zone latinica. To mi nekako ne ide iako mi je super sto nema numeraciju pa nece igledati glupo ako se nesto preskoci. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2143 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 30/01/2024 : 17:43:43
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
MEBIJUS: SVET EDENE
...izdanje na srpskom jeziku...jednoj integralnoj knjizi, na ćirilici, u prevodu Ilije Čanka.
Kupljeno!
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 30/01/2024 17:59:37 |
|
|
ŠAŠ
Average Member
639 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 30/01/2024 : 17:52:39
|
quote: Originally posted by borg
Pa edicija Zona je. Mislim da ne ide box. Kao kad bi par kolorki stavio u kutiju...
sjetih se naknadno da se ovo ipak dogodilo |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2205 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 30/01/2024 : 18:26:39
|
Da Lulu (oslobodjena tako nekako)..nisam znao do zimus
Inace fine najave da za sada nisam najbolji ni najlosiji kupac, Noc sam uspeo da demoliram pre citanja.. Nikad covek bio voleo citati ali nije kod mene Uglavnom vidimo se Milance a onda, onda :) |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 30/01/2024 18:32:51 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/01/2024 : 23:30:55
|
Dobra mi je fora da Mebijus ide na cirilici.
Da li ce kada Dzimi objavi Svet Edene biti objavljeno sve od Mebijusa na srpskom (zajedno s onim sto su radili zajedno CK i DW i posle samostalno CK) sve ono sto je Fibra objavila u ona 2 box seta? |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 31/01/2024 : 07:09:20
|
JUHKI KAMATANI: NAŠI SNOVI U SUMRAK 1-4
Četvorodelna manga prati Tacukua Kanamea, gej srednjoškolca koji je autovan protiv svoje volje. Izložen podsmehu vršnjaka on odlučuje da počini samoubistvo, ali se zaustavlja nakon što upozna tajanstvenu ženu i njenu zajednicu ljudi sa sličnim iskustvima.
Serijal „Naši snovi u sumrak” na poetičan i dirljiv način bavi se životnim pričama nekolicine pripadnika LGBT zajednice. Nenametljivo nas upućujući na probleme sa kojima se suočavaju, ova manga na neobičan ali skladan način ukršta slice of life i magični realizam.
Rođendanska akcija! https://stalker.rs/prodavnica/
Stalkerove najave: https://stalker.rs/najave/
#sunce_stalker #manga #shidoosha_futago
|
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 01/02/2024 : 06:29:45
|
POL POUP: 100%
Grafički roman „100%” savremeni je klasik američkog strip-autora Pola Pupa, čoveka koji je uspeo da se paralelno sa uspehom svojih autorskih stripova etablira kao tvorac mejnstrim naslova, poput višestruko nagrađivanog „Betmen: Godina stota”.
Kroz nekoliko uporednih, dinamičnih narativnih tokova, Poup menja likove čijim očima posmatramo događaje. Ovaj svojevrsni miks fantastike i sajberpanka u kom ne manjka divlje akcije, seksa, ali i humora, u svojoj srži zapravo nosi klasičnu ljubavnu priču. Priču o marginalcima jednog distopijskog sveta u kom je sve roba i svi su roba. Premda je radnja smeštena u 2038. godinu, nije teško identifikovati se sa autentičnim slojevitim likovima koji nose radnju ovog izuzetnog stripa.
Stalker će Poupovo remek-delo objaviti u biblioteci Zona, u prevodu Draška Roganovića.
Rođendanska akcija! https://stalker.rs/prodavnica/
#zona_stalker
|
Edited by - Dzimi Gitara on 01/02/2024 06:31:29 |
|
|
Largo
New Member
286 Posts
Member since 23/06/2021 |
Posted - 01/02/2024 : 10:11:55
|
Kad šaljete pakete? Poručio sam u nedelju, uplatio u ponedeljak rano ujutru i dalje ni najave da paket stize… Pre mi stigne paket s UK Amazona nego od vas. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 01/02/2024 : 10:33:56
|
Moje najiskrenije izvinjenje. Najpre sam imao problem sa dobavljačem kartona i folije, a potom me ove nedelje oborio grip, 2-3 dana sam bio neupotrebljiv. Inače, sve u Stalkeru radim sam, ovo je mala zanatska manufaktura, za razliku od Amazona. :)
U svakom slučaju, rešićemo sve zaostale pakete u narednih nekoliko dana. Nema razloga za brigu. Hvala na razumevanju. |
|
|
Largo
New Member
286 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2143 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 01/02/2024 : 22:51:15
|
Ako ne može nešto da se ispregovara sa "našim" čovekom, onda jbg... Nađeš direkt kontakt, uradiš interviju sa Bilalom, ubaciš u jednu knjigu u kojoj objaviš i Exterminator17 bez ostatka. :)
Sigurno bi mogao da se napravi dobar interviju, da se potkači poreklo, rat, pojavljivanje u stripovima exYu detalja itd. I milion drugih zanimljivih pitanja. Umesto tih Barankovih strana. :)
|
Resistance is futile. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1953 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 01/02/2024 : 22:51:36
|
quote: Originally posted by Largo
Kad šaljete pakete? Poručio sam u nedelju, uplatio u ponedeljak rano ujutru i dalje ni najave da paket stize… Pre mi stigne paket s UK Amazona nego od vas.
Na koju foru ti stigne paket s UK Amazona za 3 - 4 dana?? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2816 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 02/02/2024 : 14:32:18
|
quote: Originally posted by borg
Ako ne može nešto da se ispregovara sa "našim" čovekom, onda jbg... Nađeš direkt kontakt, uradiš interviju sa Bilalom, ubaciš u jednu knjigu u kojoj objaviš i Exterminator17 bez ostatka. :)
Sigurno bi mogao da se napravi dobar interviju, da se potkači poreklo, rat, pojavljivanje u stripovima exYu detalja itd. I milion drugih zanimljivih pitanja. Umesto tih Barankovih strana. :)
I legenda o prezimenu obavezno :D |
|
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
632 Posts
Member since 06/11/2022 |
Posted - 02/02/2024 : 15:47:21
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Kad šaljete pakete? Poručio sam u nedelju, uplatio u ponedeljak rano ujutru i dalje ni najave da paket stize… Pre mi stigne paket s UK Amazona nego od vas.
Na koju foru ti stigne paket s UK Amazona za 3 - 4 dana??
Stižu relativno brzo, mada deru za dostavu, meni u oktobru prošle godine stigao jedan Blu-ray Berserk animea iz 1997. godine, poručio ga tokom vikenda, stigao u četvrtak DHL-om, iz Londona u Milano, iz Milana u Beograd avionom i kurir me zvao da preuzmem. |
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 03/02/2024 : 12:20:08
|
Poštovani čitaoci,
ROĐENDANSKA AKCIJA TRAJE DO PONEDELJKA U PONOĆ! https://stalker.rs/prodavnica/
Svi poručeni paketi su poslati! Ukoliko još čekate svoj paket, trebalo bi da vam stigne početkom nedelje.
Najiskrenije se izvinjavamo svima koji su čekali duže nego što je to uobičajeno. Imali smo više tehničkih peripetija tokom ove akcije Takođe, imali smo i više porudžbina nego ikada ranije. Ne žalimo se, naprotiv, ali je obim pakovanja i slanja bio višestruko povećan.
Hvala vam na razumevanju, strpljenju i podršci koju nam pružate kupujući direktno od izdavača.
Stalker
|
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 03/02/2024 : 12:21:07
|
Sve OK, zabrinut sam samo jer sledece srede putujem pa nece imati ko da podigne paket ako ne stigne do tad...
Stiže sigurno na vreme. A ti javi da li Amazon pakuje kao Stalker. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 04/02/2024 : 08:29:44
|
FILIP KAZA: ARHE & LEJLA
Bližimo se kraju rođendanskih najava! Stalker nastavlja da svojoj čitalačkoj publici otkriva propuštene velikane evropskog stripa – one koji do sada nisu objavljivanji u prevodu na srpski. Takve čije je delo decenijama odbijalo, možda čak i plašilo, domaće izdavače jer se verovatno ne čini u dovoljnoj meri komercijalnim. Međutim, njegova estetska vrednost je neupitna. Filip Kaza je jedan od majstora koji su radove objavljivali u zlatno doba magazina Metal irlan i Hevi metal.
U biblioteci Zona, u integralnom izdanju, objavićemo dva albuma koji spadaju među njegove najbolje – Arhe i Lejla, u prevodu Dragana Milojevića. Kao što iz naslova možete naslutiti, u ovim stripovima autor traga za prapočelom, svrhom i ishodištem, zazivajući Erosa, Hronosa i Tanatosa.
ROĐENDANSKA AKCIJA JOŠ JOŠ DANAS I SUTRA! https://stalker.rs/prodavnica/
#zona_stalker
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/02/2024 : 10:20:26
|
Nisam do sada cuo za Filipa Kaza. Dzimijeva najava zvuci izuzetno zanimljivo i privlacno. Podrzavam ovo svojevrsno popunjavanje praznina u okviru srpskog izdavastva, ne znam koliko je taj propust nastao zbog straha domacih izdavaca a koliko sto je doslo do prekida kontinuiteta evolucije izdavastva na teritoriji nase zemlje od kraja osamdesetih pa sve do pre nekih 10ak, 15ak godina. Mozda bi ovo i bilo ranije objavljeno i bilo poznato nasoj publici da smo imali normalan razvoj strip scene i kulture i tokom 90ih i ranih 2000ih, a kao sto smo ga imali u uzlaznoj putanji od kasnih 60ih do kasnih 80ih godina proslog veka. U svakom slucaju podrzavam sve u vezi objavljivanja stripova iz Hevi metala i jedva cekam. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 05/02/2024 : 07:18:44
|
IV ŠALAN: PUSTOLOVINE FREDIJA LOMBARA
Za kraj ovogodišnjih rođendanskih najava jedna prava stripovska poslastica!
Fredi Lombar je ćudljivi tip kojeg ne drži mesto. To će njega i njegove prijatelje, Dinu i Svipa, voditi u avanture na različitim krajevima sveta.
Iv Šalan, francuski strip-autor, bio je i ostao blistava zvezda evropskog stripa. Izgubio je život u saobraćajnoj nesreći kada mu je bilo svega 33 godine. Stilski je baštinio tradiciju slavne „ligne claire” škole koju je utemeljio Erže u Tintinu. No, Šalan je doneo nešto novo i postao uzor budućim generacijama crtača. Njegovo kadriranje i montiranje proizvodilo je dinamiku i prirodnost kakva se retko sreće. Delo koje je ostavio nevelikog je obima, ali nemerljive dragocenosti. Biblioteka Zona sabraće svih pet albuma njegovog serijala Pustolovine Fredija Lombara u jednu knjigu, u prevodu Ilije Čanka.
ROĐENDANSKA AKCIJA TRAJE DO PONOĆI! https://stalker.rs/prodavnica/
#zona_stalker
|
Edited by - Dzimi Gitara on 05/02/2024 07:43:17 |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |