Author |
Topic |
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1951 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 29/08/2024 : 09:23:39
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
quote: Originally posted by borg
Džimi, bude nešto pre sajma ili ne?
Da, i ove godine će završna trećina biti Stalkerova sezona.
Kao što reče Jagoda, plan je Nikopol, Prsten Nibelubga i Pankreas 1-2 za Salon, a za Sajam Svet Edene, 100% i Lajla & Arhe.
Ne mogu garantovati da će salonska izdanja stići za Salon, jer štamparije su pod opsadom, naši dizajneri, prelamači i lektori takođe, a meni je održavanje uspostavljenog kvaliteta primarni kriterijum, no potrudićemo se da do Sajma izađe sve navedeno.
Potom, ako nam sajamski bogovi i naši čitaoci ne budu nenaklonjeni, krajem godine Pustolovine Fredija Lombara i sledeći manga-serijal.
Nadam se da ću naredne godine najzad postići veću disperziju i da ćemo svako godišnje doba obeležiti nekim značajnim naslovom.
Da li ce Nikopol imati dodatke kao Fibrino izdanje? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
MF Doom
New Member
128 Posts
Member since 23/04/2024 |
Posted - 29/08/2024 : 14:32:46
|
Kao što reče Jagoda, plan je Nikopol, Prsten Nibelubga i Pankreas 1-2 za Salon, a za Sajam Svet Edene, 100% i Lajla & Arhe.
Ne mogu garantovati da će salonska izdanja stići za Salon, jer štamparije su pod opsadom, naši dizajneri, prelamači i lektori takođe, a meni je održavanje uspostavljenog kvaliteta primarni kriterijum, no potrudićemo se da do Sajma izađe sve navedeno.
Potom, ako nam sajamski bogovi i naši čitaoci ne budu nenaklonjeni, krajem godine Pustolovine Fredija Lombara i sledeći manga-serijal.
Nadam se da ću naredne godine najzad postići veću disperziju i da ćemo svako godišnje doba obeležiti nekim značajnim naslovom.
Pitanje za Dzimija, ako je voljan da odgovori - da li to tempiranje izdanja za Salon / Sajam, što mahom rade srpski izdavači, pravi neku prelomnu cifru u prodaji?
Jasno mi je da (na Sajmu pogotovo) "slučajni prolaznici" će kupiti nešto što nisu planirali i da je ta cifra značajna za izdavače, ali mislim da je "slučajnim prolaznicima" potpuno svejedno da li je to izdanje izašlo dan pred Sajam ili 4 meseca ranije. Imam utisak da svi tempiraju te datume zarad nekih "premijera" a onda se prave zastoji u štamparijama i greške su učestalije, a verujem da ni ljudima na sajmu, a ni "nama", ne igra to neku ulogu da izađe "za Sajam".
I ako sam dobro razumeo raspored izdavanja, Paul Pope 100% nije ni na vidiku? |
Edited by - MF Doom on 29/08/2024 14:33:56 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8019 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/08/2024 : 14:53:55
|
Ispravna logika, zašto bi se išta izbacivalo baš "za sajam"?!
Ko baš voli da kupuje za sajam, sačekaće sajam i kupiti nešto tamo. Ali je takvih "sajmoljubaca" premalo, da bi se njima podilazilo. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8019 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/08/2024 : 15:00:24
|
quote: Originally posted by Colt
Možda neki razlog i postoji i nema veze sa slučajnim prolaznicima.
Možda, kad se izdavači nađu u kafani posle sajma, pa da mogu da se hvale jedan drugom kad popiju malo - "Jel znaš bre ti šta sam sve ja izbacio sad za sajam, a?" ? |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 29/08/2024 : 17:27:20
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Da li ce Nikopol imati dodatke kao Fibrino izdanje?
Ne znam na šta tačno ciljaš, ima dodataka iza albuma, skica tekstova... Ako misliš na onaj list Liberasion novina koji ide exlibris, onda je odgovor da. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 29/08/2024 : 17:31:50
|
quote: Originally posted by MF Doom
Pitanje za Dzimija, ako je voljan da odgovori - da li to tempiranje izdanja za Salon / Sajam, što mahom rade srpski izdavači, pravi neku prelomnu cifru u prodaji?
Pravi. Ako jedna firma 10+% godišnjeg prometa generiše tokom određenih deset dana, onda je reč o sezonskom poslu. |
Edited by - Dzimi Gitara on 29/08/2024 17:55:23 |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1951 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 29/08/2024 : 18:44:37
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Da li ce Nikopol imati dodatke kao Fibrino izdanje?
Ne znam na šta tačno ciljaš, ima dodataka iza albuma, skica tekstova... Ako misliš na onaj list Liberasion novina koji ide exlibris, onda je odgovor da.
To je sve sto me zanima. Tnx! |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
naker
Advanced Member
4559 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 06/10/2024 : 22:19:14
|
Džimi ne znam jel si imao prilike da čitaš Yokohama Kaidashi Kikou, ali deluje mi kao idealno štivo za ono što hoćeš da postigneš sa Stalkerovim mangama.
|
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 25/10/2024 : 21:14:04
|
quote: Originally posted by naker
Radije bih ovu drugu!
L'Âge d'Ombre je jako lepa zbirka priča, možda mrvicu previše pod uticajem Mebijusa. No, nažalost materijali nisu remasterizovani. Kontaktirao sam i samog Kazu, delovalo mi je da je ugovoreno da će Humanoidi i to uraditi, ali evo nakon skoro tri godine od inicijalnih razgovora oni kao da to uopšte nemaju u planu.
Apropo Borgove ilustracije, koja čini mi se spada u Arhe, moram vam priznati da sam malo varao kad sam rekao da će ovo biti prvi Kaza na srpskom. Jedna kratka šestostrana priča, istina bez teksta, objavljena je kod nas.
Nagradno pitanje je gde i kada? Ko mi ovde do ponoći tačno odgovori, dobije Kazin album na poklon kad izađe, tamo negde, za ovogodišnji Sajam.
quote: Originally posted by Jozzinelli
Apropo Borgove ilustracije, koja čini mi se spada u Arhe, moram vam priznati da sam malo varao kad sam rekao da će ovo biti prvi Kaza na srpskom. Jedna kratka šestostrana priča, istina bez teksta, objavljena je kod nas.
Nagradno pitanje je gde i kada?
A-ha, ako se misli baš na srpskom, onda ovaj odgovor ne bih znao... Svakako je anto već odgovorio.
Ali znam da je jedna šestostrana priča bez teksta objavljena i u jednom od ona 2 pilotska broja "Erotike", iz zime '84, naslov priče je "Žeđ". Možda ima Kaze i u još nekom broju Erotike, Ero-stripa ili tako nekog opskurnijeg časopisa? ("Opskurniji" u smislu da nisu primarno namenjeni stripu ili, ako jesu, da su kratkog trajanja i manje poznati. )
Bravo i za Jozzinellija!
Imam taj broj sačuvan u skenu, ali sam potpuno zaboravio da tu ima i Kaza. Izvrsni su ti brojevi Erotike. Krepaks, Kaza, Pišar, Reljić, Kordej, Zimonić... i vrhunski pisci.
Naravno, i ovaj odgovor je tačan i priznaje se, jerbo isti jezik (posebno u pričama bez teksta, tu nemamo čak ni dijalekatske dileme :D)
Dakle, imamo dva nagrađena. Ako se još neko seti nečega nek okači ovde, ali prošla je ponoć, a treba nešto tiraža i prodati. :)
Obaveštavam gospodina Jocinelija da je nagradni primerak danas uskladišten u Stalkerovu Zonu, te da se može javiti privatnom porukom kako bismo se dogovorili oko preuzimanja/slanja. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
2168 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 25/10/2024 : 21:22:11
|
lele mocne li slike za mene nazalost samo 1 od 4 za sada
Cestitke jocineliju :) Odlicna prilika za caskanje o scenaristickim sposobnostima Enrique Breccie |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 25/10/2024 21:23:57 |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2811 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Outsider65
Starting Member
15 Posts
Member since 05/10/2015 |
|
nonchalant
New Member
171 Posts
Member since 12/11/2020 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 26/10/2024 : 16:09:58
|
Obaveštavam gospodina Jocinelija da je nagradni primerak danas uskladišten u Stalkerovu Zonu, te da se može javiti privatnom porukom kako bismo se dogovorili oko preuzimanja/slanja.
Daj, Džimi, pa ja nisam shvatio ozbiljno tu priču oko nagrade...
U stvari, mislim da je dovoljno da anto dobije nagradu, bilo bi možda previše za jednog mladog (relativno) i entuzijastičnog izdavača da poklanja čak 2 svoja ekskluzivna izdanja.
Bio sam ja juče na Sajmu i razgledao Kazu i ostale novitete (nije bilo tebe na štandu), ali, nažalost, nisam uspeo da ukombinujem ništa od Stalkera za kupovinu, ostavih za neki sledeći put...
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 26/10/2024 : 21:46:44
|
Pa nisam se šalio, to je bila igra sa nagradom za tačan odgovor. Lepo je kad ljudi nešto dobiju, a prigoda je objavljivanje Kaze. :)
Sa Antićem ću se ja već lako obračunati.
Hajde baci neki kontakt da ti šaljemo posle Sajma, ako ne dolaziš sutra. Eeeventualno, ako budeš nešto poručivao od nas u skorije vreme, pa da sačeka Kaza da ga dodamo. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 27/10/2024 : 22:28:01
|
Vrhunska izdanja. Uzeo sve osim Edene. Kazu i 100% uzeo čim su stigli, dok je Džimi raspakivao pakete. Samo gruvaj...
|
Carpe diem |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/10/2024 : 22:34:31
|
Pa nisam se šalio, to je bila igra sa nagradom za tačan odgovor. Lepo je kad ljudi nešto dobiju, a prigoda je objavljivanje Kaze. :)
Sa Antićem ću se ja već lako obračunati.
Hajde baci neki kontakt da ti šaljemo posle Sajma, ako ne dolaziš sutra. Eeeventualno, ako budeš nešto poručivao od nas u skorije vreme, pa da sačeka Kaza da ga dodamo.
Hteo sam se odreći poklona a da zauzvrat Džimi izda nešto od Trondhajma, rekao je "ne izdajem ništa od tog nadmenog magarca koji ne zna ni da crta,a i spisateljski kvaliteti su mu upitni",pa se tu i završilo naše drugovanje. Poklon sam prosledio nekom klincu koji tu prolazio,a Stalker precrtao za vjeki vjekova. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
Largo
New Member
284 Posts