Takođe, jedan od prvih primera "bleed-a" u američkom stripu. (Oprostićete mi, ne znam domaći termin... ono kad štampa ide van margine i sve do kraja papira.)
Originally posted by jagodanbg Slazem se, pogotovo Star Wars. Popularnost koja ne jenjava 30-40 godina i da niko to stripovski bar ne proba da pokrije!?!
Bilo kakvi Star Warsi bi bili dobro došli. Jedini Star Warsi (a da nisu po filmu) su izlazili kod nas u Strip Artu. Što ja znam, u Denisu (u boji) je izašla Star Wars: Episode IV - A New Hope, tada to bio po jedinom filmu, a kasnije, u Politikinom zabavniku je izašla Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back.
Išli su i u Maloj Stripoteci
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Uprkos sažetosti - ili možda baš zbog toga - ovde je jedna od najboljih upotreba (duplih) spleševa u nekom stripu koje sam ikad video. Takođe, jedan od prvih primera "bleed-a" u američkom stripu. (Oprostićete mi, ne znam domaći termin... ono kad štampa ide van margine i sve do kraja papira.)
Bleed je napust na hrvatskom, a takav tisak sve do ruba je tisak u margo.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Cestitke, i mnogo uspeha u radu. Dzimi je ljudina, i trebalo bi podrzati ovo...
Alien uzimam odmah...pravo cudo sto ga do sada neko nije objavio, ima jos dobrih stripova...ali to je marketinska bomba i iznenadjuje sto nema Aliena, Predatora, Star Wars, ili raznih crosovera, tipa sjajnog Batman vs Predator...to bi privuklo i ljude koje te fransize zanimaju, nezavisno od stripova...ali sada cemo videti koliko je to tacno...
To mi je nekako falilo u prezentovanju. Da znamo sta sve mozemo ocekivati. Upravo citam He-Man omnibus od 1500 strana, mislim da nam to fali, Star wars neko vec spomenuo, Dizni naravbo, Mapetovci, stosta jos od tih old school klasika.
Šalu na stranu, izbor je ogroman, ali najvažnije je naći neki balans da se nešto proda u dovoljnom broju primjeraka bar da ne donosi gubitak i po mogućnosti da to bude neki dosad neobjavljen strip na ovim prostorima, ali da ima određeni kvalitet.
Makar u prvo vreme, Stalker neće davati najave osim kratkoročnih, odnosno onih koje se tiču izdanja koja su u relativno blizu realizacije. Jedan razlog je u tome što su planovi jednog mladog izdavača u nesrazmeri sa željama i podložni su korekcijama. Drugi je u želji da vas s vremena na vreme iznenadimo nečim što možda uopšte niste očekivali. Naravno, takve stvari nisu uklesane u kamen, možda će vreme pokazati da je to ispravan stav, možda ne. Videćemo.
Srecan rad! Mislim da ce Stalker imati mnogo zanimljivih izdanja i da ce izbor stripova biti prefinjen, da se tako izrazim! I jako mi se dopada naziv izdavacke kuce i naziv edicije ,,Zona" kao omaz velikom filmu velikog Andreja Tarkovskog! Osmi putnik se obavezno uzima, dok za Noc nisam siguran, deluje mi kao preteska prica, a pogotovo okolnosti u kojima je nastao strip, a nesto nisam u tom fazonu sada.
Nego kad rece Dzimi da ce ovo biti elitna izdanja, nadam se da to ne vazi i za cene i da one nece biti elitne?