Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16466 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31268 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/07/2021 : 14:41:59
|
quote: Originally posted by 1Euro
Šta radimo sa Kosovom? Da ga stavim na spisak ili bolje ne, pa da izbjegnemo prepucavanja Kosovo/Srbija,...
Zašto bi bilo prepucavanja? Kosovo se takmiči na OI, a ovo je čisto sportski topic, tako da nema problema. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6910 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 24/07/2021 : 14:55:51
|
Gledam ovaj link s popisom osvojenih medalja... Šta bi bio "ruski olimpijski komitet"? Sjećam se da je bilo neke priče da im je zbog dopinga (u atletici samo?) zabranjen nastup na Olimpijskim igrama... je li ovo način na koji su pravno zapravo izbjegli kaznu (za koju, inače, ne sumnjam da je politička)? |
loading...
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31268 Posts
Posted - 24/07/2021 : 15:00:58
|
I na SP u hokeju na ledu su nedavno tako nastupali pod tim nazivom. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 24/07/2021 : 16:24:28
|
Odlična je bila biciklistička trka. Karapaz Montenegro (ovo je neki naš ) rasturio.
Pogačar može biti zadovoljan bronzom jer je u jednom trenutku izgledalo da ne može više.
Čestitke i na ostalim osvojenim medaljama.
Zna li se zbog čega su finala u plivanju ovako rano, oko 10:30-11 ujutru po lokalnom, odnosno oko 3-4 po našem vremenu, a kvalifikacije popodne? Nejasno skroz. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
Edited by - Beren on 24/07/2021 16:28:24 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4748 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 24/07/2021 : 19:46:07
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Gledam ovaj link s popisom osvojenih medalja... Šta bi bio "ruski olimpijski komitet"? Sjećam se da je bilo neke priče da im je zbog dopinga (u atletici samo?) zabranjen nastup na Olimpijskim igrama... je li ovo način na koji su pravno zapravo izbjegli kaznu (za koju, inače, ne sumnjam da je politička)?
Svugdje im je zabranjeno na dvije godine. I Nikita Mazepin vozi pod RAF zastavom u formuli 1. |
Go kneel and weep
|
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16466 Posts
Posted - 24/07/2021 : 21:40:21
|
quote: Originally posted by Beren
Zna li se zbog čega su finala u plivanju ovako rano, oko 10:30-11 ujutru po lokalnom, odnosno oko 3-4 po našem vremenu, a kvalifikacije popodne? Nejasno skroz.
Katastrofa. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 24/07/2021 : 23:23:50
|
quote: Originally posted by Beren
Odlična je bila biciklistička trka. Karapaz Montenegro (ovo je neki naš ) rasturio.
Pogačar može biti zadovoljan bronzom jer je u jednom trenutku izgledalo da ne može više.
Čestitke i na ostalim osvojenim medaljama.
Zna li se zbog čega su finala u plivanju ovako rano, oko 10:30-11 ujutru po lokalnom, odnosno oko 3-4 po našem vremenu, a kvalifikacije popodne? Nejasno skroz.
Utrka nije bila baš po Pogačarovim gabaritima - da je cilj bio na vrhu uspona bila bi to druga priča. A i prvi puta se je morao i suočiti s time, da je zajedno sa Van Aertom bio prvi favorit i da su svi vozili protiv njih. Da nije bilo Jana Tratnika, koji je žrtvovao sezonu, da bude pomočnik na Olimpijadi, teško, da bi medalja bila opcija za Sloveniju. Nadam se, da sam u krivu, ali vjerojatno bi i Tratnik i Pogačar bili bolji izbor za srijedin kronometar od Rogliča. |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17128 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 25/07/2021 : 16:55:14
|
Pošto nema druge teme, da pišem ovdje. Mene ovo s košarkaškom reprezentacijom SAD-a podsjeća na 2004. Već u Sidneju je Francuska s Rigodoom u finalu bila vrlo blizu, izgubili su 10 razlike, a prije tog ih je Litvanija zamalo dobila u polufinalu. I taj tim u Sidneju nije bio ništa posebno. Onda dolazi vrlo slab tim 2002, to znamo, a 2004. mnogo jači tim s Ajversonom, Dankanom, Vejdom, Lebronom Džejmsom, Entonijem... I oni doživljavaju debakl s tri poraza i vrlo neubjedljivim igrama, jer ne treba zaboraviti da su izgubili od Portorika 19 razlike u prvom meču! Poslije toga su već igrali ozbiljnije, u Peking je dovedena teška konjica na čelu s pokojnim Brajantom (kako to grozno i tužno zvuči), kasnije su baš dominirali, pogotovo na SP 2014... I sad opet kreće lagani pad posljednjih godina, na SP 2019. su bili baš loši. Ni ovaj tim meni ne djeluje bolje, a pitanje je i od ovih što su otkazali da li bi moglo nešto više da se izvuče.
Ako ovdje ne uđu bar u finale, mislim da za Pariz moraju na visinske pripreme negdje u Denver bar tri sedmice, da se ozbiljnije uigraju.
Francuzi su danas dobro usporili igru, šta bi tek bilo po starim pravilima s napadom od 30 sekundi... |
|
|
Tonto
Advanced Member
8536 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 25/07/2021 : 17:08:11
|
Neka, neka... To sranje koje se igra u americi nema veze s kosarkom. To je slobodna paljba po obrucu od strane tupsona na steroidima. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 25/07/2021 : 18:06:27
|
quote: Originally posted by Tonto
Neka, neka... To sranje koje se igra u americi nema veze s kosarkom. To je slobodna paljba po obrucu od strane tupsona na steroidima.
+1 Teška dosada. A da ne pričan o onome maltretiranju sa faulima i bacanjima zadnju minutu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 25/07/2021 18:08:27 |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2136 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 25/07/2021 : 18:53:54
|
a dajte molim vas a euroliga je umiranje u ljepoti to je tek negledljivo oranje i trenerske egzibicije
u nba se zadnjih nekoliko godina forsira small ball, a napredne statistike im daju za pravo da se više isplati pucat trice na 40%, nego dvice na 50% i oni to tako rade usput imaju i pravila koja takvu igru potiču (obrambene tri sekunde), imaju širu zonu i više prostora, imaju najbolje svjetske igrače i nastoje biti atraktivni, centri su izgubili značaj... košarka se promijenila i tako je kako je ali kad dođe playoff, onda se to sve skupa malo promijeni i dobijete dašak 90tih - za sve nostalgičare tipa jere, tonta i dina rađe
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Posted - 25/07/2021 : 18:59:20
|
inače, francuska je prototip ekipe za dobit amerikance oni su ih i na SP izbacili a ova USA selekcija nije dobro posložena za fiba košarku, gdje obrambeni centar može cijelo vrijeme biti u svom reketu bam adebayo je jedini kršteni centar i imat će oni problema i s ostalim ekipama koje su jake pod košem, a uz to imaju i bekove koji mogu izdržat pritisak amera na loptu
u svakom slučaju, bit će ovo zanimljiv turnir |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 25/07/2021 : 19:21:07
|
quote: Originally posted by ken2
a dajte molim vas a euroliga je umiranje u ljepoti to je tek negledljivo oranje i trenerske egzibicije
u nba se zadnjih nekoliko godina forsira small ball, a napredne statistike im daju za pravo da se više isplati pucat trice na 40%, nego dvice na 50% i oni to tako rade usput imaju i pravila koja takvu igru potiču (obrambene tri sekunde), imaju širu zonu i više prostora, imaju najbolje svjetske igrače i nastoje biti atraktivni, centri su izgubili značaj... košarka se promijenila i tako je kako je ali kad dođe playoff, onda se to sve skupa malo promijeni i dobijete dašak 90tih - za sve nostalgičare tipa jere, tonta i dina rađe
Sve ja to razumin, i small ball i zašto je šut sa poludistance zabranjen, i amričku filozofiju da je više automatski bolje, ali eto meni je to dosadno. Jednu stvar si u pravu. Obožavan visoke igrače a toga skoro da i nema. Od ciloga NBA jedino šta sa gušton gledan je Jokić. |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2136 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 25/07/2021 : 19:32:31
|
Ovogodisnji finale Eurolige meni skroz zanimljivija kosarka od finala NBA. Neupitno je da je NBA atraktivniji, sazdan od strasnih atleta i sutera, ali neke suvise slozene napadacke i obrambene taktike ja tamo bas i ne primjecujem. Tekmama pretezno soliraju zvijezde sa svim ovlastima i iso kosarkom. Suteri dominiraju, ali vracaju se i centri: Jokara(!) i Embiid zavrsili u najjuzem izboru za MVP, Gobert opet dpoy...
U svakom slucaju, jaz izmedu amera i ostatka svijeta više nije izrazen kao nekada, a fiba kosarka svakako ne lezi Teamu USA |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Posted - 25/07/2021 : 19:40:51
|
ni ja ne volim kad se potrefi da jedni pucaju tricu u petoj sekundi, pa drugi, pa opet prvi, pa opet drugi... i još kad promašuju ali je činjenica da su današnji igrači usavršili šut za 3p u neslućene razmjere, pa i daljine - kako oni kažu 'range' danas imaš u nba barem 5 igrača koje ne smiš ostaviti same ni na centru ja nba pratim iako i meni fale prošla vremena za usporedbu koliko se trice danas više pucaju, dovoljan je podatak da ih jedan larry bird ima oko 650 pogođenih u karijeri, a babo je već debelo iznad 1000 i ball handling je jako napredovao današnje zvijezde barataju loptom na čudesne načine - dijelom zbog zabranjenog hand checkinga, ali i zbog realnog napretka i razvoja raznih krosovera, pogotovo od iversona koji je mnoge stvari započeo, nastavljajući se na onog pravog isaiah thomasa
što se dvica tiče, nisu one zabranjene, nego je glupo pucat one duge dvice, ajmo reč da im je to zabranjeno - dok u nba i dalje imaš majstora poludistance - samo u ovogodišnjem finalu trojica (booker, paul i midldeton) |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Posted - 25/07/2021 : 20:05:13
|
quote: Originally posted by ken2
ni ja ne volim kad se potrefi da jedni pucaju tricu u petoj sekundi, pa drugi, pa opet prvi, pa opet drugi... i još kad promašuju ali je činjenica da su današnji igrači usavršili šut za 3p u neslućene razmjere, pa i daljine - kako oni kažu 'range' danas imaš u nba barem 5 igrača koje ne smiš ostaviti same ni na centru ja nba pratim iako i meni fale prošla vremena za usporedbu koliko se trice danas više pucaju, dovoljan je podatak da ih jedan larry bird ima oko 650 pogođenih u karijeri, a babo je već debelo iznad 1000 i ball handling je jako napredovao današnje zvijezde barataju loptom na čudesne načine - dijelom zbog zabranjenog hand checkinga, ali i zbog realnog napretka i razvoja raznih krosovera, pogotovo od iversona koji je mnoge stvari započeo, nastavljajući se na onog pravog isaiah thomasa
što se dvica tiče, nisu one zabranjene, nego je glupo pucat one duge dvice, ajmo reč da im je to zabranjeno - dok u nba i dalje imaš majstora poludistance - samo u ovogodišnjem finalu trojica (booker, paul i midldeton)
Barataju na čudesne načine zato šta bi in za većinu toga tribalo svirat korake. Previše se ide u korist napadačima a onda to napadačima daje krila i prostora da siluju. Ne triba in ekipa i kombinatorika. |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 25/07/2021 : 21:51:37
|
Heroj dana je Austrijanka, doktor nauka, koja je niotkuda izdominirala na drumskoj biciklističkoj trci. To su te priče sa OI koje se pamte.
Što se tiče Amera u košarci, ovo danas je bilo vrlo slično kampanji iz 2019. Ako se ne trgnu, prije svega Durant i Dame, neko će im brzo u eliminacijama skinuti skalp.
Nema više pješke, kako su bili nekad navikli. Ljudi su i ovog puta došli bez pravih priprema i čak trojica direktno iz NBA finala, pravo na FIBA pravila. A pritom, Francuska nije baš idealan protivnik za početak turnira. Tako da ovo ne mora mnogo da znači, a opet, ne vidim da će dominirati, iako kad imaš Duranta u ekipi ne možeš biti ništa osim prvog favorita za zlato.
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
MD72
Average Member
679 Posts
Member since 05/10/2014 |
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16466 Posts
Posted - 26/07/2021 : 09:16:18
|
Hrvatska ima sigurnu medalju. Cestitke. Nadam se da ce biti zlato na kraju. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31268 Posts
Posted - 26/07/2021 : 09:25:39
|
Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju
MATEA JELIĆ, svjetska prvakinja u tekvondou u kategoriji do 67 kilograma je pobjedom u polufinalu protiv Amerikanke Paige McPherson osigurala prvu medalju za Hrvatsku na OI u Tokiju.
Jelić je prva nositeljice olimpijskog turnira. Na samom početku borbe povela je 5:0, u završnici prve runde povećala svoju prednost na 9:2, da bi u drugoj rundi pobjegla na 14:2.
Jelić je u prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22:2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30:9.
Suparnica članice TK Marjan iz Splita u finalu će od 14.30 sati po hrvatskom vremenu za suparnicu imati bolju iz drugog polufinala u kojem se sastaju Bjelokošćanka Ruth Gbagbi i Britanka Lauren Williams.
Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u tekvondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 26/07/2021 : 09:27:03
|
Beni Savšek zlatan u kajaku kanuu na divljim vodama!
Popravak - post sam stavio par minuta nakon završetka - mogao je i žlicom veslati |
Stara Huta za 36 minuta |
Edited by - GGG on 26/07/2021 10:46:56 |
|
|
Topic |
|