Author |
Topic |
milan.cetic
Starting Member
2 Posts
Member since 25/08/2021 |
Posted - 25/08/2021 : 12:47:08
|
Da li se neko seća autora i ime stripa koji se dešava u fantastičnom svetu na planinama iznad oblaka gde letači na zmajevima predstavlaju jedinu vezu između gradova u oblacima?
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9401 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
RadioClash
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1670 Posts
Member since 20/11/2015 |
|
RadioClash
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1670 Posts
Member since 20/11/2015 |
|
milan.cetic
Starting Member
2 Posts
Member since 25/08/2021 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10354 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 25/08/2021 : 15:25:16
|
Prije skoro 10-ak godina Najamnika je najavio Bookglobe.
Za koji dan očekujem da to uradi ČK (nemam informacija, zezam se, ali ne bi me iznenadilo) ... |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5422 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 25/08/2021 : 20:57:03
|
quote: Originally posted by Peyo
Za koji dan očekujem da to uradi ČK (nemam informacija, zezam se, ali ne bi me iznenadilo) ...
Peyo care ako si pogodio imas gajbu od mene |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10354 Posts
Posted - 25/08/2021 : 22:10:36
|
Ako tko objavi Crnobradog oni će.
Pozdravljam ja njihovu agilnost, ali bojim se da ne ubiju regionalno tržište.
Nema toliko kupaca.
Jučer bio u striparnici, imaju na rasprodajama naslove nedavno objavljene u integralima koji su kupovani u pojedinačnim albumima bilo u regiji ili šire na engleskom i drugim jezicima. |
|
|
ZannaH
Starting Member
35 Posts
Member since 10/09/2020 |
Posted - 26/08/2021 : 00:03:11
|
Ako tko objavi Crnobradog oni će.
Pozdravljam ja njihovu agilnost, ali bojim se da ne ubiju regionalno tržište.
Nema toliko kupaca.
Jučer bio u striparnici, imaju na rasprodajama naslove nedavno objavljene u integralima koji su kupovani u pojedinačnim albumima bilo u regiji ili šire na engleskom i drugim jezicima.
Kako misliš da ubiju tržište, kako to može da se uradi I ako možeš da navedeš šta imaju u ponudi što si video od novijih naslova |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10354 Posts
Posted - 26/08/2021 : 00:26:54
|
@ZannaH
Prava je poplava naslova (bar se meni tako čini) na tržištu.
Svakih nekoliko dana ČK najavi/izda po nekoliko naslova. I ne samo oni i drugi izdavači su bili dosta aktivni što se tiče novih naslova da ne nabrajam.
Rekao bih da je sada veća frekvencija novih naslova u strip knjigama nego što je nekada bila frekvencija strip revija.
U zadnje vrijeme neki izdavači najavljuju usporavanje novih naslova pretpostavljam zbog slabije prodaje.
Osobno mislim (ako je tako) da je to zbog disperzije kupaca uzrokovanih novim naslovima.
Vjerujem da mogućnost apsorpcije strip knjiga nije takva da se taj broj naslova proda (pogledaj koliko se dugo prodaju neki hit naslovi), a u međuvremenu pristižu i nove.
S jedne strane broj potencijalnih kupaca (iako se pomalo proširuje) nije prevelik, a ne mogu procijeniti financijsku snagu potencijalnih kupaca.
Bojim se da bi ovo moglo uzrokovati probleme većini izdavača.
Ne mogu procijeniti da li je Bonelli segment izvan ove opasnosti.
Dakako ovako ja gledam na situaciju, a vrlo moguće je da griješim. |
Edited by - Peyo on 26/08/2021 00:27:20 |
|
|
ZannaH
Starting Member
35 Posts
Member since 10/09/2020 |
Posted - 26/08/2021 : 01:25:58
|
Hvala na objašnjenju jeste trenutno neka hiper produkcija ali ja kupujem samo ono što me interesuje tako da nekad bude par meseci zatišje ali bude i suprotno u par dana i po destak naslova da me interesuje. A mislim da nepostoji neko ko kupuje baš sve a II bogami čini mi i finansijski nemoguće |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 26/08/2021 : 11:00:21
|
Plačenik mi izaziva nostalgiju ali je scenaristički loš strip. Stvarno bi trebalo biti izdanje ono baš po mom ukusu i cijenovno i tehnikalijama da ga kupim. Peyo je u pravu... Poplava izdavača i izdanja koja se jednostavno nemoze pratiti pa ne bi bilo čudno jedan pad ako se ne stvori dovoljno nove publike koja bi to sve izfinancirala. U zadnjih par godina Fibra mi je broj 1 i čine mi bar 80% kupljenih albuma. Smanjija sam maksimalno kupovinu stranih izdanja te srpska album izdanja. Ostali hrvatski su na kapaljku,tj.baš ono što volim i odgovara mi tehnikalijama i cijenom.Ako nešto iskače od toga onda preskačem. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2350 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 26/08/2021 : 11:11:04
|
Za koji dan očekujem da to uradi ČK (nemam informacija, zezam se, ali ne bi me iznenadilo) ...
Ja sam i predložio Čk da započne izdavanja Najamnika, i to u identičnoj formi kao Glenat, koji odskora izdaje integrale ovog serijala... :) |
...BD, c'est la vie... |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3520 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 26/08/2021 : 11:11:39
|
Formiranje ukusa. Fibra to već godinama radi, jer da se oslanja na klasićnu našu strip publiku odavno bi propali. Nema više gomilanja svega kaj se pojavi u prodaji već se samo gomila ono kaj voliš, a ostalo zaboravljaš. Stigla polako i kod nas civilizacija, vrednovanje kvalitete a šund će se teško probiti jer nismo brojni da bi prolazil. I svakom slučaju lijepo kod nas vidjeti ovakvu ponudu stripova! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Posted - 26/08/2021 : 11:18:16
|
Nekome je kvaliteta šund a šund kvaliteta🙂 Mislim da jednostavno ima toliki broj izdanja i ljudi jednostavno i da žele ne mogu sve kupiti pa onda biraju,svak prema svojim kriterijima. S pozicije kupca ideala ali da li će svi izdavači opstati,upitno je. Cijene će neminovno ići na gore tj.na više. |
Edited by - jaki on 26/08/2021 11:18:36 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3520 Posts
Posted - 26/08/2021 : 11:32:35
|
quote: Originally posted by jaki
Nekome je kvaliteta šund a šund kvaliteta🙂 Mislim da jednostavno ima toliki broj izdanja i ljudi jednostavno i da žele ne mogu sve kupiti pa onda biraju,svak prema svojim kriterijima. S pozicije kupca ideala ali da li će svi izdavači opstati,upitno je. Cijene će neminovno ići na gore tj.na više.
Upravo to i naglašavam. Pa da vidimo tko je sposoban održavati kvalitetu. Fibra sigurno nece dizati cijene, oni svoju publiku za večinu naslova imaju i sigurno ju nece samo tako sjebat. A drugi izdavači nek malo razmisle kaj i kak, ako misle opstati na tržištu. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 26/08/2021 : 11:35:49
|
Malo mi je pun kufer svih ovih kvalitetnih izdanja i integrala i tvrdih korica... Da mi vrate stripoteku, gigant i strip art nista drugo ne bi kupovao. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3520 Posts
Posted - 26/08/2021 : 11:41:19
|
Hehehehe...konzervativce i tradicionaliste uvijek jebu novi trendovi! ....samo da se ništa ne mijenja, dobro je a bojim se da će biti gore |
Edited by - BeaGea on 26/08/2021 11:42:12 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Posted - 26/08/2021 : 12:06:59
|
quote: Originally posted by Tonto
Malo mi je pun kufer svih ovih kvalitetnih izdanja i integrala i tvrdih korica... Da mi vrate stripoteku, gigant i strip art nista drugo ne bi kupovao.
Pa eto,Stripoteka je propala. Isto bi zadesilo i ostale. Iako je moj san imat BD album na kiosku u sc,roto papiru na A4 za maksimalno 25 kuna🙂Još samo tribamo nać izdavača dovoljno hrabrog za taj potez. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/08/2021 : 12:24:10
|
Ne lupetajte,integrali su zakon |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Posted - 26/08/2021 : 12:31:31
|
Malo mi je pun kufer svih ovih kvalitetnih izdanja i integrala i tvrdih korica... Da mi vrate stripoteku, gigant i strip art nista drugo ne bi kupovao.
Pa eto,Stripoteka je propala. Isto bi zadesilo i ostale. Iako je moj san imat BD album na kiosku u sc,roto papiru na A4 za maksimalno 25 kuna🙂Još samo tribamo nać izdavača dovoljno hrabrog za taj potez.
Onako ko što je slobodna dalmacija probala? Što je ono bilo lutka od slonovače, kobac... Nije dugo trajalo. ah nije bio roto papir.
Što je najgore 90-ih sam sanjao baš ovo što danas imamo. Luksuzna izdanja, tvrde korice... i sad police to više ne mogu izdržat, mjesta u stanu više nema. Uskoro ću prestat kupovat samo iz tih razloga. Be careful what you wish for... |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6263 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 26/08/2021 : 12:54:18
|
Pa eto,Stripoteka je propala. Isto bi zadesilo i ostale. Iako je moj san imat BD album na kiosku u sc,roto papiru na A4 za maksimalno 25 kuna🙂Još samo tribamo nać izdavača dovoljno hrabrog za taj potez.
Onako ko što je slobodna dalmacija probala? Što je ono bilo lutka od slonovače, kobac... Nije dugo trajalo. ah nije bio roto papir.
Što je najgore 90-ih sam sanjao baš ovo što danas imamo. Luksuzna izdanja, tvrde korice... i sad police to više ne mogu izdržat, mjesta u stanu više nema. Uskoro ću prestat kupovat samo iz tih razloga. Be careful what you wish for...
+1 Kod ovog hobija je uz sam novac, ogroman problem i prostor...gdje sa svime time? Drugi problem je kako je Peyo primjetio hiperproduktivnost, ne zna čovjek više šta da kupi, previše je toga. Ja sam u zadnej vrijem počeo jako birat, a i eno stavio sam dosta toga na prodaju, a i još ću. Odlučio sam se riješit svega što kad sam malo razmislio ne mislim više čitati, pa nema smisla da mi truli na policama. To me ne veseli, to da imam nešto a da osim mjesta na polici nema nikakvu drugu korist/vrijednost. Evo az primjer, zamalo sam se bacio i na LL Dragonera, ali kad sam skupio sve od NN sam skužio da ne želim/nemam gdje sa još jednim dugotrajnim serijalom pa sam odustao, tj nisam ni krenuo. A o samim izdanjima...ah, što reći, birajmo novčanicima što nam paše i bok.
Mislim da drži vodu ovo što je Peyo rekao, i meni se čini da bi neki izdavači mogli polomiti zube ako se nastave širiti...a opet, mislim da je Marko u jednom od intervjua (ili tu na forumu) rekao da je prodaja bolja no ikada.... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Posted - 26/08/2021 : 13:12:25
|
Pa mene ne bi cudilo da je prodaja bolja nego ikada. Strip publika se siri ili sam barem ja tog dojma. Kod mladih ljudi vidim sve vise zanimanja za strip i to poglavito za fibrina izdanja, ne za bonelli. Znam nekoliko slucajeva gdje su mladji ljudi zainteresirali i starije ukucane koji nisu dosad citali stripove. Fibra je kvalitetom svojih izdanja najbolja reklama sama sebi, ali i mediju stripa opcenito. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10354 Posts
Posted - 26/08/2021 : 13:22:53
|
Pa mene ne bi cudilo da je prodaja bolja nego ikada. Strip publika se siri ili sam barem ja tog dojma. Kod mladih ljudi vidim sve vise zanimanja za strip i to poglavito za fibrina izdanja, ne za bonelli. Znam nekoliko slucajeva gdje su mladji ljudi zainteresirali i starije ukucane koji nisu dosad citali stripove. Fibra je kvalitetom svojih izdanja najbolja reklama sama sebi, ali i mediju stripa opcenito.
Jedno je interes/zanimanje, a drugo je kupovina. |
|
|
Topic |
|