Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27464 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/09/2021 : 12:29:33
|
quote: Originally posted by ZannaH
To ti je SATA znači možeš neki ssd da priključiš, možeš čak 4 komada toliko imaš slobodnih slotova
Hvala. Ulaz za napajanje je isti svugdje? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
ZannaH
Starting Member
35 Posts
Member since 10/09/2020 |
Posted - 19/09/2021 : 13:37:14
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by ZannaH
To ti je SATA znači možeš neki ssd da priključiš, možeš čak 4 komada toliko imaš slobodnih slotova
Hvala. Ulaz za napajanje je isti svugdje?
Da, isti je. A da bi dobio pravu brzinu SSDa trebao bi na njemu da instaliraš operativni sistem i programe
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27464 Posts
|
hitchhiker
Starting Member

54 Posts
Member since 01/08/2010 |
Posted - 19/09/2021 : 20:00:34
|
Da svakako.Hvala.
Možda još ova informacija - ako ne želiš stavljati sve na novo, znači Windowse i sve programe što imaš, postoji elegantno rješenje kloniranja diska. Uzmeš program (ako još nisi radio možda bolje da zamoliš kolegu iz IT :) npr Acronis True Image i kopiraš ceo disk. Imaš sve isto kao dosada samo par puta brže - isprobana varianta. Ako ti nije problem instaliranje novih Windowsa, bolje je instalirati OS na novo jer i time dobiješ na brzini jer skineš balast koji se nagomilao tokom godina.
Ako imaš slučajno Windows XP (znam i meni ga je bilo vrlo žao ali jbg) mislim, da je vrijeme da predješ na noviju verziju. Sad što se potpore tiče sigurno je 10 bolja varianta ali i 7 je ok ako nemaš baš potrebu za 10 ili ako ti se više svidja izgled XP/7 napram 10. S tim da i za 7 nema više potpore.
|
Edited by - hitchhiker on 19/09/2021 20:01:32 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27464 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6392 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/09/2021 : 19:50:42
|
Windows 7 iman.
To je onda OK, jer WinXP nemaju TRIM što je nepohodno da bi ti SSD trajao. Eh sada, ako se ne kužiš, daj nekom drugom da ti prebaci image win na SSD i da napravi preinake u win da bi SSD radio kako treba, a ako ćeš stavljati na friško, nemaš brige, Win7 će sami skužiti SSD i uključiti TRIM. Ako već nije, u BIOSu bi trebao za taj disk uključiti AHCI mod, a za to ti je najjednostavnije onda instalirati win7 nanovo jer opet treba čačkat da prepoznaju disk u AHCI modu.
Po meni vj nećeš dobiti puno sa SSD-om ako ti je komp prestar. Hajde pliz skini CPU-Z, pokreni ga i nabaci slikicu svakog od tabova, proc, memorija, matična i grafa, pa ćemo znati puno više što i kako.
https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.79-en.exe?utm_mediu |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 24/09/2021 19:58:05 |
 |
|
Topic  |
|