forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Conan Simerijanac 4 - Kći Ledenog diva
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
14310 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/11/2021 :  14:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Uradio sam tako https://www.stripovi.com/enciklopedija/izdavaci-edicije/conan-simerijanac/689/
Go to Top of Page

tekumze
Starting Member

81 Posts

Member since 20/05/2012

Posted - 29/12/2021 :  10:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tekumze a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam sve četiri priče u izdanju Bookglobe. Izdanje je prekrasno. Sviđaju mi se dodatni tekstovi o Howardu i konkretnoj priči u svakom albumu.

Prve 3 priče (1-3) su mi sve na isti kalup nacrtane, previše disneyevsko. Strip ima možda premalo stranica za detalniju razradu priče. Bitka između Conana i zmije, a i ostalih protivnika u drugim pričama su banalne. Conan sve sredi bez problema. Nema nikakve napetosti. Strašno mi smeta i premalo golotinje recimo kot Belit. Najzavodljiviji djelovi tela su prekriveni draguljima. Pa zar je to stvarno treba u 2021 godini!? Priče su odlične, pa Howardove su, ali scenarij je nikakav. Nije dovoljno zanimljivo i napeto. U Cronicles of Conan, Savage sword of Conan, i Dark Horsov Conan su priče puno, puno bolje ispričane, zanimljivije... Uopšte nema nikakve usporedbe.

Priče od 1- 3 ocijenio bi 6/10.

Priča 4: Hći ledenog diva zaslužuje 10/10.

To je Conan iz snova. Predivno je nacrtan, brutalan, epski, djevojka je takva kakva mora biti, priča je zanimljiva od početka do kraja. Pa mislim, da je to najbolja adaptacija te prič
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
20567 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/12/2021 :  11:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Da,4.album je prekrasno nacrtan.
A i tu je Conan pravi Conan.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
1599 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/03/2022 :  17:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Konan - Kći ledenog diva

Do sad nisam čitao nijednu varijantu ove priče ali ova je jebeno efektna! Sve, znači sve, svaki detalj odiše surovošću, hladnoćom, barbarstvom. Sama radnja je svedena na ono osnovno - izolirane planine, zima, led, vjetar šiba, dva plemena, krv, zveket oružja i ona - kći ledenog diva, čeka na svom vrhu. Tada se pojavljuje Konan i kreće potjera u kojoj se ne zna ko koga (dobro, jebiga, Konan je to, znamo ko koga na kraju).

Sama kći je odlično nacrtana - nije upirlitana manekenka ili porno diva nego izgleda kao autentična sjevernjakinja, zavodljiva ali dovoljno barbarska, zlobna. Okoliš mi je isto zakon - ledeni vjetar, snježni vrhovi, gola šuma. Zima. Ima par dvostraničnih spreadova koji su jako efektni, recimo onaj veliki kadar na dvije stranice - noć na planini, mutni, krvavo žuti mjesec, sve stoji, čeka. I onda na idućoj strani - sjaj snijega u zoru, sjene vrhova, potjera. Moćno. Ovako je trebao izgledati onaj Rochetteov Vuk.

Kod akcijskih scena je veći naglasak stavljen na osjećaj borbe, bubnjanje krvi, zveket oružja, dahtanje nego na same udarce. Posebno to dolazi do izražaja u zadnjoj borbi, gdje moćni tutanj Konanovog srca nadglasava sve. To je kao ono, i filozofski centar priče, gdje nije toliko bitan mač nego srce u junaka

Onda izlazak ledenog diva, munje koje rokaju, široki kadrovi.. opet MOĆNO!!

Po meni su ovakva priča i ovakav stil ipak malo prenabrijani za redovnog Konana, možda i premoderni, trendovski. Čini se da se u zadnje vrijeme teži napraviti Konana što brutalnijim i nepobjedivijim što ne odobravam u potpunosti, ali u jednom specijalu ovo može proći, dapače, odlično je. Znam da sam to već rekao, više puta ali ne znam kad je neko zadnji put u stripu ispjevao ovakvu himnu SUROVOSTI, BARBARSTVU, DIVLJINI I MOĆI!!

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
1599 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 13/04/2022 :  11:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ponovno sam pročitao staru Kći ledenog diva, od Barry Winsdor Smitha i Roy Thomasa i začudio sam se koliko je pitoma i umivena. Baš je loše ostarila.. ok, bile su druge godine u pitanju i drugačiji koncept lika. Tamo je kći L.D. sva upirlitana, njena braća su obični dosadni vikinzi, sve je nekako holivudski.

Ovaj Recht me stvarno oduševio s tom novom verzijom, vidim da ga je Fibra objavljivala u Elricu i Treći zavjet - Juliju ali nije mi bio zapeo u oko tada, korektan zanatlija i ništa više. Ovdje gdje je imao scenarističku slobodu se već prilično izdigao.

Osim onih stvari koje sam već hvalio, sviđa mi se i ta neka tanka filozofska nit koja se provlači stripom. Ta bitka na zaleđenom jezeru (Teks!! ) je prikazana kao nešto ponavljajuće, ciklično, čak fatalistično - dva naroda koja se kolju bez neke svrhe, bez propitivanja, jednostavno je takav prirodni poredak stvari, tu su i moraju se mrziti i klati, sve dok ne se ne umiješa Konan, junak, koji se ne da odrediti onim što je dano nego traži više.

A opet, iako je Konan divljak, nije samo mašina za ubijanje već ima svoj moral pa ima dobra scena kad on i kći L.D. noće na planini - on daje riječ da je neće dirati i drži je se, ta ga riječ obavezuje.
Go to Top of Page

ivke80
New Member184 Posts

Member since 24/06/2017

Posted - 16/04/2022 :  12:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivke80 a Private Message  Reply with Quote
Recht odlican, scenaristicki, story telling, kadriranje, likovi, crtez, boja, atmosfera. Iskonski Conan, brutalan.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000