Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/04/2022 : 08:49:23
|
quote: Originally posted by teller
Pitanje kad če... Libellus je u mirovanju, nesto najavljuju pa odgadaju... Prosla 3 mjeseca a samo jedna tura i to nekompletna izasla...
Pa sa'ce u travnju 'siknit' 24 knjige... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5230 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 02/04/2022 : 11:20:08
|
quote: Originally posted by Poli
Kljuc, zatvaraj.
Ovo je pravi topic upravo za predstojeće dugoočekivano, zasluženo, ekskluzivno izdanje Alan Forda, topic za iščekivanje, neizvjesnost, razmjenu mišljenja...
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 02/04/2022 : 23:41:48
|
quote: Originally posted by DOMI
Kljuc, zatvaraj.
Ovo je pravi topic upravo za predstojeće dugoočekivano, zasluženo, ekskluzivno izdanje Alan Forda, topic za iščekivanje, neizvjesnost, razmjenu mišljenja...
Svete rijeci! Koji ce to moment biti kad stavimo sape na te knjige... A onda k...... i p.......!
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 05/04/2022 : 13:03:00
|
quote: Originally posted by logo111
Kljuc, zatvaraj.
Nešto si pobrkao kao i obično, pa nije to Pergam.
Ti si izgleda cijepljen, ha? 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2947 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 12/04/2022 : 23:05:03
|
Kakvi su vam dojmovi za af nakon 75? Meni do 100 nije bilo nekog znacajnog pada kvalitete, mada vidim da nekima jeste...da li se isplati do 110, ili ima neki brojda je i dalje to visoka razina? |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 13/04/2022 : 06:51:23
|
Valja-ne valja... Fordove se sakuplja sve! Istini za volju cim nakon 75-og broja nema Maestra Roberta to vise nije to. S iznimkom broja 200 kojeg je nacrtao i tusirao veliki Magnus. Crtez je ono sto je obiljezilo ovaj strip, docaralo odlicne Bunkerove ideje i storie, te ga smjestilo u bezvremeno ostvarenje i klasik devete umjetnosti. To je jednostavna cinjenica! Drugi crtaci poslije bi obavili kvalitetan posao, primjerice Perruca, ali to nije vise to. Jer nakon jednog od deset najboljih crtaca na svijetu ikad, tko da ga nasljedi? U te 'postole' nece vise stati nitko. Price dakako variraju ali sve do dvjesto se moze nasmijati i bez problema naci dobar geg. Dobru 'bazu'. Ukratko kazano. Konkretno ciklus Mangie od 237 do 249 nije los uopce. Kad pogledas da je ipak svaku epizodu napisao stari Luciano, ali ama bas svaku, i tu vrijedi odati pocast. Bar na tvrdoglavom trudu. Strip do dana danasnjeg izlazi kod prekomorskih susjeda i nema naznake da ce stati, sad, posto je Bunker vremesan covjek, (ima 82 godine), ostaje da se vidi sto ce sa serijalom biti u buducnosti. Prica se ionako da mu sve vodi kcerka. A o razini kvalitete... pa trebao bi iscitati sam svaku epizodu, pa ces najbolje sam vidjeti i znati... |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5230 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 13/04/2022 : 15:04:06
|
john connor... pa...sve se isplati, ako nas išta veže za nekog junaka pratimo ga "do kraja"
zapravo, nekakva je fama oko broja 75, pa oko 200 pa što već ne... i sam sam ponekad pisao s čuđenjem o ovim novim epizodama (550+) no kakva je razlika kod drugih junaka? Zadnjih 200 Zagora, zadnjih 100 M.Mysterea, crtež u Mister No nakon broja 100, itd itd itd... mrcvarenja ima posvuda, oči velike za profitom (izdavači), zbunjeni kupci...
Ono što voliš skupljaj i prati do kraja! |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10640 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/04/2022 : 16:23:57
|
quote: Originally posted by john connor
Kakvi su vam dojmovi za af nakon 75? Meni do 100 nije bilo nekog znacajnog pada kvalitete, mada vidim da nekima jeste...da li se isplati do 110, ili ima neki brojda je i dalje to visoka razina?
Zašto uopće pitaš?
Kao što sigurno znaš imaš ih na utopijama, zonama i inim forumima pa ih pregledaj ili pročitaj.
Ili ćeš riskirati i kupovati na neviđeno.
Fanaticima bi se AF svidio crtan i u obliku šibica. Naravno da kvaliteta varira, već i u tih 75, a kamoli dalje.
Nekom je dovoljno da je samo AF u pitanju, a nekom nije. Meni nije.
Kome je AF najbolji ili jedini vrijedan strip iste sekunde mi ispada iz neke ozbiljnije rasprave o stripu. Iako jako volim taj strip.
Sumnjam da ću kupiti ovo izdanje (što kaže prijatelj dosta mi je da cijeli život kupujem iste stripove u drugom izdanju) ali pretpostavljam da će LL to sjajno odraditi i da će svi kupci biti zadovoljni. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2425 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 13/04/2022 : 16:57:06
|
I ja sam se bio zagrejao kad je izašla vest. Bar za prvih 75 epizoda. Onda sam krenuo malo da obnovim gradivo, i šta znam. Ima dobrih fora, ali me nešto ne radi kao nekad.
|
Resistance is futile. |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 13/04/2022 : 20:27:14
|
quote: Originally posted by john connor Kakvi su vam dojmovi za af nakon 75? Meni do 100 nije bilo nekog znacajnog pada kvalitete, mada vidim da nekima jeste...da li se isplati do 110, ili ima neki brojda je i dalje to visoka razina?
Magnusovih prvih 75 brojeva su meni nešto najbolje od stripa uopće i nešto što sam pročitao nebrojeno puta a i opet ću sa zadovoljstvom sad ove Libellusove. Best of the best Alan Ford biblioteke i stripa uopće, iako i tu ima pada u kvaliteti Magnusovog crteža. Naročito vidljivo kod zadnjih par brojeva. Od 76 pa do recimo 101 (po meni) isto tako vrlo dobre epizode. I poslije 101. broja ima solidnih epizoda iako meni od pojave ZOO vrta (Xeres, Klodovik) to više nije to, iako ima nekoliko legendarnih konverzacija između Broja 1 i Klodovika. Kasnije se pojavi i mačka (a i drugi stvorovi). Meni osobno je Piffarerijev crtež daleko najbolji poslije Magnusovog. On crta Alana Forda (uz još par drugih crtača koji su nacrtali 10-tak brojeva) do broja 176. Poslije više ne znam niti me zanima. Ti odluči sam do kuda. Ja znam da ću uzimati do broja 75 sigurno. To se ne propušta. Do broja 101 vjerojatno, a nakon toga zbilja neznam. Kako bude. Ako bi uzimao i Piffarerijev cijeli opus onda bi išao možda i do broja 200, da zaokružim ciklus sa brojem 200 i Magnusom. Nakon toga ništa, zero, nothing. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 14/04/2022 : 09:00:14
|
quote: Originally posted by borg
I ja sam se bio zagrejao kad je izašla vest. Bar za prvih 75 epizoda. Onda sam krenuo malo da obnovim gradivo, i šta znam. Ima dobrih fora, ali me nešto ne radi kao nekad.
Dobro, mislio sam da sam lud. Meni je kao mulcu AF bio nešto najbolje ikad, i dalje je to dobar strip, ali ni blizu onako kako sam ga zapamtio...nostalgija...
A sada, uzimat ili ne...treba vidjeti i cijenu i dobro razmisliti, ali vjerojatnije ne nego da. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 14/04/2022 : 10:29:49
|
Pročitao sve do kuda je stigao Vjesnik... Nakon toga nečitljivo... Ove nove ne mogu ni par stranica. Doslovno odustao s Vjesnikom. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 14/04/2022 : 12:25:32
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Dobro, mislio sam da sam lud. Meni je kao mulcu AF bio nešto najbolje ikad, i dalje je to dobar strip, ali ni blizu onako kako sam ga zapamtio...nostalgija...
A sada, uzimat ili ne...treba vidjeti i cijenu i dobro razmisliti, ali vjerojatnije ne nego da.
Šta bi jedan hrvatski pjesnik reka:"Skupe pare za dosadne sate". |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2947 Posts
Posted - 14/04/2022 : 14:35:26
|
quote: Originally posted by Peyo
Kakvi su vam dojmovi za af nakon 75? Meni do 100 nije bilo nekog znacajnog pada kvalitete, mada vidim da nekima jeste...da li se isplati do 110, ili ima neki brojda je i dalje to visoka razina?
Zašto uopće pitaš?
Kao što sigurno znaš imaš ih na utopijama, zonama i inim forumima pa ih pregledaj ili pročitaj.
Ili ćeš riskirati i kupovati na neviđeno.
Fanaticima bi se AF svidio crtan i u obliku šibica. Naravno da kvaliteta varira, već i u tih 75, a kamoli dalje.
Nekom je dovoljno da je samo AF u pitanju, a nekom nije. Meni nije.
Kome je AF najbolji ili jedini vrijedan strip iste sekunde mi ispada iz neke ozbiljnije rasprave o stripu. Iako jako volim taj strip.
Sumnjam da ću kupiti ovo izdanje (što kaže prijatelj dosta mi je da cijeli život kupujem iste stripove u drugom izdanju) ali pretpostavljam da će LL to sjajno odraditi i da će svi kupci biti zadovoljni.
Pitam jer me interesira misljenje kolega forumasa, ili nekakva podela na celine, do kog broja opcenito, mada naravno da ce kad tad iskrsnuti ok epizoda. Na AF sajtu je akcija za af klasik iznad broja 100...to je razlog...
Hvala veliko Dalenu, to je ono sto sam zeleo... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2947 Posts
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/04/2022 : 16:10:18
|
Meni je AF i dan danas odlican strip, duhovit prvenstveno, sa dragim likovima...
Ti očigledno nisi čitao neke novije epizode.
Kad sam kupio i pročitao nedavno jednu, u šoku sam bio koliko je loša. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 14/04/2022 : 16:32:02
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by DiSkAcH
A sada, uzimat ili ne...treba vidjeti i cijenu i dobro razmisliti, ali vjerojatnije ne nego da.
Šta bi jedan hrvatski pjesnik reka:"Skupe pare za dosadne sate".
Reka je i; na obzoru iskrsavaju, stare parole... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2947 Posts
Posted - 14/04/2022 : 16:36:15
|
quote: Originally posted by alexts
Meni je AF i dan danas odlican strip, duhovit prvenstveno, sa dragim likovima...
Ti očigledno nisi čitao neke novije epizode.
Kad sam kupio i pročitao nedavno jednu, u šoku sam bio koliko je loša.
Ma ovo novo ne uzimam u obzir. Zanima me kvalitet originalnih brojeva 75-200... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
|
Topic  |
|