Author |
Topic |
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 22/12/2021 : 11:59:35
|
quote: Originally posted by ivanl
Zavisi koja tabla, i iz kojeg broja. To jest koji su likovi na njoj. Koliko njih i iz koje situacije...
AF65, tabla 66... Alan, Ser Oliver, Jeremija, Šef i Broj 1. Neprocenjivo
|
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15791 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 22/12/2021 : 12:08:23
|
quote: Originally posted by karven
Zavisi koja tabla, i iz kojeg broja. To jest koji su likovi na njoj. Koliko njih i iz koje situacije...
AF65, tabla 66... Alan, Ser Oliver, Jeremija, Šef i Broj 1. Neprocenjivo
Udarac s boka... Bas bacio pogled. Odlicna. Bravo! 1 000 eura sigurno, ali slazem se, neprocjenjivo. Ja imam dvije skoro sa svim likovima. Na jednoj bez Grunfa sa svima ali i s Nosonjom, na drugoj bez Sir Olivera sa svima. Te su mi najdraze i najbolje izmedu ostalih. I zaista su i meni meprocjenjive. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17823 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/12/2021 : 12:23:52
|
quote: Originally posted by DOMI
U ITA stigli do br.630. Po svoj prilici, negdje u 210.Libellusovoj knjizi AF-a čeka nas i ova priča:
Znam da ih ima 60 milijuna Al ko ovo kupuje Koji tiraz |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14026 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 22/12/2021 : 12:31:29
|
quote: Originally posted by Ghost
Bolje da netko izdaje ovako dizni Stripove kao što je Fantagraphics Books. Bice valjda i toga
Tako se govori! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15791 Posts
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 22/12/2021 : 13:13:38
|
quote: Originally posted by Stark
Pa bile su one 'Priče Broja Jedan' u tom Bonellijanskom formatu, sjećam se da sam ih kupovao, možete se po tome orjentisati kao izgleda AF u tom formatu.
Ovo je još veći format. |
Go kneel and weep
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/12/2021 : 15:24:41
|
quote: Originally posted by alaniusfordius Markose imajuci u vidu tvoje odnose sa Dadama, mozda mozes uticati da ti prvi brojevi budu ovako kako ti predlazes? Jes poslovna politika al verujem da je ovo prijateljski savet...
Ja ću im to svakako reći, kao i moju sugestiju da uzmu ovaj zućkasti papir, jer na bijelom papiru to neće biti tako dobro, ali bojim se da je vjerojatno sad već prekasno za promjene takvog tipa. |
Trouble will find me |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1758 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 22/12/2021 : 15:37:09
|
quote: Originally posted by udarnik007
Lijepo. Na žalost preskacem. Cijena je ipak malo prevelika i mislim da ce vrlo brzo tiraž s 500 pasti na niže a cijena na više. Daj Bože da griješim.
+1 |
Oj, budi svoj! |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2190 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 22/12/2021 : 16:25:17
|
Uf, ako bi bilo perfektno izdanje možda dođem u iskušenje. Al u tom slučaju bi morao da prestanem da kupujem Fibru na par godina. Ne može sve da se isprati. :) |
Resistance is futile. |
|
|
Sr77777
New Member
162 Posts
Member since 04/12/2019 |
Posted - 22/12/2021 : 16:30:56
|
Domi, apsolutno tocno napisano! Veliki potpis! Strip Agent knjizice ni blizu nisu kolekcionarskom izdanju, kamoli ultimativnom kako se ocekuju od LL-a. Mada ja svoj SA hc zuti kompletic ostavljam s zadovoljstvom. A i zna se zasto je taj pokusaj stao na broju dvjesto.
Zašto ??
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/12/2021 : 16:36:55
|
Gadi mi se ovo prostituiranje izraza "kolekcionarsko izdanje". Mislim da na cijeloj hrvatskoj i srpskoj strip sceni nema sve skupa 5 kolekcionarskih izdanja. To što je nešto malog tiraža i u tvrdim koricama ne znači da se radi o nečemu specijalno napravljenom za kolekcionare. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 22/12/2021 : 16:44:12
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
nemoj da si ljubomoran
Ko, ja? Jedva da me zanima Alan Ford sam po sebi, kamoli Libellusovo izdanje... Čisto sam turistički u ovom topicu, gledam šta se događa. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15791 Posts
Posted - 22/12/2021 : 16:52:29
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by alaniusfordius Markose imajuci u vidu tvoje odnose sa Dadama, mozda mozes uticati da ti prvi brojevi budu ovako kako ti predlazes? Jes poslovna politika al verujem da je ovo prijateljski savet...
Ja ću im to svakako reći, kao i moju sugestiju da uzmu ovaj zućkasti papir, jer na bijelom papiru to neće biti tako dobro, ali bojim se da je vjerojatno sad već prekasno za promjene takvog tipa.
Zuckasti kao kod velike Drakule i Morta, Alvarovog boxa? |
|
|
vukozec
Advanced Member
4973 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15791 Posts
Posted - 22/12/2021 : 16:53:54
|
quote: Originally posted by Paka01
Gadi mi se ovo prostituiranje izraza "kolekcionarsko izdanje". Mislim da na cijeloj hrvatskoj i srpskoj strip sceni nema sve skupa 5 kolekcionarskih izdanja. To što je nešto malog tiraža i u tvrdim koricama ne znači da se radi o nečemu specijalno napravljenom za kolekcionare.
Onda ti se gadi masu toga za popizdit... jer masu toga i jest bas kolekcionarsko izdanje, fala Bogu!
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 22/12/2021 : 16:55:36
|
Gadi mi se ovo prostituiranje izraza "kolekcionarsko izdanje". Mislim da na cijeloj hrvatskoj i srpskoj strip sceni nema sve skupa 5 kolekcionarskih izdanja. To što je nešto malog tiraža i u tvrdim koricama ne znači da se radi o nečemu specijalno napravljenom za kolekcionare.
Onda ti se gadi masu toga za popizdit... jer masu toga i jest bas kolekcionarsko izdanje, fala Bogu!
Šta je sve kolekcionarsko izdanje? Osim onog Libellusovog "Zagor Priča" u kutiji, teško da mi išta drugo pada na pamet. Možda još Darkwoodov Dylan Dog "Majke i Očevi"... |
Edited by - Paka01 on 22/12/2021 16:56:16 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15791 Posts
Posted - 22/12/2021 : 17:01:30
|
Ta dva sigurno. Mada prvi jos nije izisao na svijetlo dana. (Ali samo sto nije, i vec je placen ) A kad smo vec kod toga, vidis, Libellus odmah treba izbaciti Tako je nastala grupa TNT, AF broj 50 u kutiji sa svim ultra/de luxe/ultimativnim shemama i pizdarijicama. Jbt. dobre ideje... |
Edited by - ivanl on 22/12/2021 17:10:57 |
|
|
Odoakar
Junior Member
484 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3915 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 22/12/2021 : 17:48:29
|
Izbaci s iz https... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2780 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 22/12/2021 : 18:07:00
|
Kad govorimo o stripu što bi ustvari bilo "kolekcionarsko izdanje"?
Je li riječ o izdanju malog tiraža i samim tim skupim, ili se termin može odnositi i na luksuzna izdanja velikih tiraža i visokih cijena?
Je li, recimo, stari, rijetki i basnoslovno skupi stripovi imaju status "kolekcionarskog izdanja", npr. Action Comics No 1,
jesu li bez obzira na cijenu sva Kickstarter izdanja zbog svoje limitiranosti kolekcionarska, ili je cijena ta koja određuje kolekcionarski status?
Postoji li konsenzus ili se samo proizvoljno nabacujemo terminom? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26927 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 22/12/2021 : 20:00:49
|
Meni je i Ludensov extra kolekcionarsko izdanje, jer ih kupujem i ostavljam u kolekciji. Ne mora biti od zlata i uokviren da bi ga castio epitetima i hvalospjevima.
Nisam ocekivao ovakav potez od L², a inace znaju cesto (uvijek?) ugodno iznenaditi sa najavama. Opet Nathan trpi.. 🥺 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
don_draper
Advanced Member
4411 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 22/12/2021 : 20:44:16
|
Kolekcionarsko izdanje bih definirao da je kvaliteta izrade fizicki na visokom nivou, da cini nekakvu zaokruzenu cjelinu koja ne ide u nedogled i ne ovisi o dobroj volji trzista te da pored redovnog sadrzaja nudi nesto extra, bilo da su skenovi, pogovori, analize, skice itd. Fino upakirani i skupljeni redoviti serijal se ne moze tako lako etiketirati kao kolekcionarski primjerak.
Sto se tice ovog izdanja, sjajno da izlaze stripovi i da se trziste puni, ali osim prekaljenih fanova serijala (kojih ovdje ne manjka), sumnjam da ce biti puno druge publike. To sve onda dovodi one klasicne probleme tiraza i porasta cijene kako serijal bude odmicao. Moja neka percepcija Alan Forda su manja single izdanja kao SA, dostupna i na kiosku i u knjizarama. Ovo izdanje ako ne ponudi nesto vise od skupljenog serijala je dugorocno neisplativo jer ritam ce, sudeci po najavama, biti vrlo gust. 300 kn mjesecno samo na Alan Ford pored svega blaga sto nudi Fibra, Carobna knjiga, pa i Libellus, puno je to. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3018 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 22/12/2021 : 21:05:50
|
Mozda nekome apsurdno,ali...U slucaju Alan Forda,jedino pravo kolekcionarsko izdanje je izdanje Vjesnika,a tako ce izgleda biti i ubuduce. Kada govorimo o kolekcionarstvu,logicki je razmisljati i aludirati na neku materijalnu/financijsku vrijednost. Svaki je strip kolekcionarski,ako ga skupljas,pazis,mazis...Samo,meni je ljepsi koncept SA Alan Forda ili u drugom slucaju Mr.No Libellus,jedna prica jedna knjiga. Dakle,ili svaka epizoda sa svojom naslovnicom ili jedna prica jedna knjiga. Naravno,kad nemas alternativu ilinono sto bi zelio,uzimas sta ima.
|
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Topic |
|