forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 “Must have” biblioteke svakog stripofila
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/03/2022 : 15:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

I Maus i Iz pakla imaju crteže koji savršeno odgovaraju pričama koje nam prikazuju,
ali valjda niste toliko zadrti da ne možete da prihvatite činjenicu da postoje osobe koje ne žele da izlažu svoje čulo vida
ružnom crtežu (ili, da kažemo, crtežu koji im se ne dopada) koliko god da je priča dobra...
I da današnji rezon mnogih stripofila "samo nek je priča dobra, crtež mi nije mnogo bitan" ipak ne važi za sve i još ima
dosta nas kojima je crtež jako bitan i u pojedinim slučajevima nećemo ni dati šansu nekom stripu ako nam se crtež ne svidi.
I da kad neko jasno kaže "ne sviđa mi se crtež" to znači upravo to, a ne da se takvom mišljenju imputira značenje "ne sviđa mi se strip"

Mnogo sam manje ja napisao nego što drugi pišu u moje ime replicirajući mi, pa na kraju ispadam zadrt, s manjkom pośtovanja prema nečijem ukusu i sa užarenim žigom za sve koji ne misle kao ja.
A ja samo napisao da mi je žao što neko odbacuje potencijalno fenomenalan strip nakon 4 stranice, da "ružan crtež" ponekad ima svoju funkciju baš kao takav i da treba coveku vremena da se na njega navikne kako bi mogao da uziva u kompletnom delu. Nista manje, nista vise.

Dobronameran savet, naglasio sam.

I je8e mi se kome se sta svidja ili ne, isto sam naglasio.

idemo dalje

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 20/03/2022 15:12:37
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/03/2022 : 15:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Evo meni je na kraju priča bitnija od crteža, lakše ću progurat kroz loš crteža nego korz lošu priču.
I ja smatram da stripofili (ili bilo koji ljubitelji čegagod) ne moraju imati fizički to u posjedu.

A Must have sa moje strane, mogu samo nabrojat ono što ja volim i što se meni svidjelo, pa kao (pretežno) ljubitelj SF-a dodajem:

-Cijeli Jodoverse (Inkali, Metabaruni, Tehnoočevi...SVE )
-Jeremiah
-Nathan Never
-Watchmen
-Eternaut
-Akira
-The Walking Dead
-Saga

Lepa lista. Sagu nikako da overim

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10350 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/03/2022 : 19:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

quote:

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ali... proceniti neki strip u četiri stranice???

Za procenu crteža sasvim dovoljno.

Zašto bi neko morao da trpi 40, 100 ili 200 strana crteža koji mu se ne dopada,
kad može umesto toga da uzme da čita neki roman o holokaustu ili istorijsku literaturu?

Inače, sawitch, kao pokretač ovog topika, je među prvima koji ne vole ovakav crtež,
ali je u ovom slučaju očigledno prevazišao tu prepreku, jer ga interesuju istorijske teme..

Upravo tako
I sam sam veliki ljubitelj istorije ali nije islo.

A Savic mora da je bio dobro raspolozen ..valjda posle neke pobede svog voljenog kluba i punog dzepa

Naletio na ovo staro više od 2 godine!

Ivanl kao Baba Vanga :

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2022 : 20:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

quote:

quote:

kad može umesto toga da uzme da čita neki roman o holokaustu ili istorijsku literaturu?

Inače, sawitch, kao pokretač ovog topika, je među prvima koji ne vole ovakav crtež,
ali je u ovom slučaju očigledno prevazišao tu prepreku, jer ga interesuju istorijske teme..

Upravo tako

A Savic mora da je bio dobro raspolozen ..valjda posle neke pobede svog voljenog kluba i punog dzepa

Ivanl kao Baba Vanga :

Meni je sasvin OK da neko ne razumi Mausa.
Bezveze mi je izrugivanje nečemu šta se ne razumi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/04/2022 : 17:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

quote:

quote:

Upravo tako

Ivanl kao Baba Vanga :

Uvjek sam bio veliki fan Vangelije Pandeve Gusterove!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000