forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor novele iz Darkwooda 1.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 09/05/2022 : 07:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Priče vrača Mnogo Očiju
Zagor
ZG NID 1 | 190 str.

by igor 12

„Maxi je mrtav, živio Zagor plus!“

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/05/2022 : 21:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nisam očekivao da će mi se ovaj Zagor + toliko dopasti.

Idejno i formom nastavak na Pripovjesti iz Darkwooda ovaj ih put povezuje priča vrača Mnogo očiju. Za to su bili zaduženi Bure i Voltolini. Recimo da priča nategnuto drži vodu, čak sam u početku pomislio da su urednički slagane za ovu prigodu. Kako ih priča vrač očekivao san više indijanskih priča, šteta. Voltolini korektan, ali ne više od toga

Pistoia i Pozza-Corda nam donose pričo o jednom malom Indijancu i njegovoj tajni povezanoj sa Zagorom. Baš priča kakvu očekuješ da vrač pripovijeda djeci. Šteta što nije cijela priča bila ispričana iz njegove perspektive. Pozza Corda, kao što sam već spomenuo, me podsjećaju na starije majstore koji su radili Zagoru i to ne u pozitivnom smislu. Dosta masniji crtež ali često čudan sa čudnim figurama.

Faraci i Wenturi. E, to je bila bomba. Od kad sam vidio prve skice sam s nestrpljenjem čekao ovaj strip sa zebnjom da će me razočarati. Ovo je Weturijev najbolji rad na Zagoru! Kvragu, u Bonelliju. Kaže da je ovdje bio Inspiriran Parlovom ali se to i ne vidi osim u čistim linijama bez nepotrebnog sjenčanja. Zagor mu napokon ne liči na podbuhlog Ferrijevog. Dojmu pomaže i drukčiji raspored vinjeta. Priča je blesavo fantastična ali meni funkcionira. Likovi nemaju neku posebnu razradu (a o onoj Buretovoj do u peto koljeno, tužno djetinjstvo, da ne i govorimo) ali radi se većinom o arhetipovima pa ne smeta. Kad bi samo i dalje tako crtao.

Venanzetti i Esposito bros. Začuđujuće atmosferična i dobra epizoda. Priča nije naročito originalana ali to i ne skriva. Zanimljivi likovi i rasplet koji nisam očekivao. Espositovci mi skoro nikad ne smetaju tako da su mi i tu legli.

Rohl i Perconti i još jedan horor. Možda najužasniji iako je taj dio namjerno prešućen. Tu se vidi koliko su prethodna dva scenarista bolja. Kako se i od klišeja može napraviti dobra priča. A možda je i do crteža. Ovo je u izvedbi osjetno slabije od prethodnih priča. Čak je i crtež više na tragu prve priče nego druge dvije. Šeta jer je u ukupnosti ovo mogao biti dobar maxi... ovaj, Zagor +.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 29/05/2022 19:03:55
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000