Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 01/12/2022 : 22:02:52
|
Uskoro Odličan je, preslušao sam ga već jednom, al želim ga provrtiti još jednom prije nego napišem osvrt. Meni je poslije Opere bio dobar još i A Twist In the Myth, a kasnije su krenuli u neke sfere koje mi nisu bile toliko po guštu... S ovim novim su se vratili na đir sličniji Imaginationsu i Nightfallu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 01/12/2022 : 23:31:52
|
Ma ja sam tu nekad nakon Opere generalno prestao pratiti što se događa s glazbom, a pogotovo metalom. Samo se s vremena na vrijeme vraćam stvarima koje sam nekad slušao.
Danas ako nešto uhvatim, uglavnom bude neka klasika ili jazz, ali baš bi mogao probati taj novi od Guardiana.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 02/12/2022 : 14:14:12
|
Rekao bih ti da slobodno provjeriš i prethodni (Beyond The Red Mirror), bome sam ga izvrtio kroz godine. Općenito mislim da BG nema baš loših albuma, sve su to nijanse - sjajan bend.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 02/12/2022 : 14:42:21
|
Slažem se da nemaju loš album. Svi su oni u najmanju ruku vrlo dobri, međutim Beyond i ovaj prije njega, At The Edge of Time, mi ne leže baš toliko jer su krenuli stavljati naglasak na orkestracije i općenito su mi predugi albumi... Razvodnjeno mi djeluju. No čak i takvi su sasvim solidni, ne bi ih nikad proglasio lošima. S ovim novim su se ipak vratili na one staze zbog kojih sam ih i zavolio, a to je onaj serijal albuma Somewhere Far Beyond / Imaginations from the Other Side / Nightfall in Middle Earth. Nevjerojatno konzistentan bend, guraju već skoro 40 godina i još uvijek su na visokoj razini kvalitete. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 08/12/2022 : 17:29:21
|
- Artificial Brain: Artificial Brain Zanimljiv prog/death, poprilično kaotična i disonantna muzika za koju triba ipak bit u raspoloženju za slušat. Možda sam ih uboa u krivi momenat pa mi ne leže toliko, mada se kvaliteta definitivno osjeti. Možda ga ostavim za još koje slušanje.
- Daleka Obala: Kao Sad Daleka Obala bez Marijana Bana je kao... pa, kao Daleka Obala bez Marijana Bana. Šta više reći? Nije sad da sam neki ekstra preveliki fan, ali ovo jednostavno djeluje kao loši tribute bend bez puno mašte. No stavimo li čak i izostanak Bana po strani, ovaj povratnički album ima jedan puno veći problem, a to je potpuna bezidejnost. Pjesme naprosto ne idu nigdje, sve skupa zvuče kao bućkuriš nerazrađenih ideja bolno sporog tempa, tako da već na polovici albuma djeluje kao da je prošlo sat vremena. Što je najgore, čak su i uživo poprilično loši, gledao sam ih ovog ljeta i moram priznati da sam vidio puno demo bendova koji zvuče uštimanije i uigranije.
- Chui: Zagreb-Berlin Nije sad da sam neki preveliki fan jazza, no ovo definitivno lijepo zvuči. Lepršavo, opušteno, otvoreno, baš paše za onako popodne ili predvečer (osim stvari "Nine Views" ako se dobro sjećam, srednji dio mi je jako upilan, sori ). Ušao sam bez ikakvih očekivanja u ovaj album i ostao baš ugodno iznenađen te ću ga definitivno provrtiti svako toliko. Moram sad provjeriti i prethodne albume. |
Edited by - Paka01 on 08/12/2022 17:29:50 |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Posted - 09/12/2022 : 15:02:30
|
quote: Originally posted by Paka01
- Artificial Brain: Artificial Brain Zanimljiv prog/death, poprilično kaotična i disonantna muzika za koju triba ipak bit u raspoloženju za slušat. Možda sam ih uboa u krivi momenat pa mi ne leže toliko, mada se kvaliteta definitivno osjeti. Možda ga ostavim za još koje slušanje.
- Daleka Obala: Kao Sad Daleka Obala bez Marijana Bana je kao... pa, kao Daleka Obala bez Marijana Bana. Šta više reći? Nije sad da sam neki ekstra preveliki fan, ali ovo jednostavno djeluje kao loši tribute bend bez puno mašte. No stavimo li čak i izostanak Bana po strani, ovaj povratnički album ima jedan puno veći problem, a to je potpuna bezidejnost. Pjesme naprosto ne idu nigdje, sve skupa zvuče kao bućkuriš nerazrađenih ideja bolno sporog tempa, tako da već na polovici albuma djeluje kao da je prošlo sat vremena. Što je najgore, čak su i uživo poprilično loši, gledao sam ih ovog ljeta i moram priznati da sam vidio puno demo bendova koji zvuče uštimanije i uigranije.
- Chui: Zagreb-Berlin Nije sad da sam neki preveliki fan jazza, no ovo definitivno lijepo zvuči. Lepršavo, opušteno, otvoreno, baš paše za onako popodne ili predvečer (osim stvari "Nine Views" ako se dobro sjećam, srednji dio mi je jako upilan, sori ). Ušao sam bez ikakvih očekivanja u ovaj album i ostao baš ugodno iznenađen te ću ga definitivno provrtiti svako toliko. Moram sad provjeriti i prethodne albume.
super baš mi je drago da ti se svidjelo taj dio na Nine views mislim da je to onaj unis u sredini pjesme, to je mala posveta meni najdražem bendu King Crimsonu ugodno provjeravanje i prethodnih albuma |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 13/12/2022 : 18:16:19
|
- Ashenspire: Hostile Architecture Mislim da za ovakvu muziku treba biti baš u raspoloženju... Radi se o avangardnom black metalu koji u sebi ima i violine i saksofone, a sve skupa zvuči poprilično disonantno i kaotično. Ne kažem da je to loše, već me uhvatilo baš nespremnog i mislim da bi mi album u nekoj drugoj situaciji puno bolje sjeo.
- Chat Pile: God Country Chat Pile svira nekakvu kombinaciju noisea i sludgea, a preslušao sam ga isključivo zbog interesantnog artworka i gomile preporuka po internetu. Međutim, nije mi baš sjelo. Ne znam u čemu je problem, al sve skupa mi ne zvuči pretjerano privlačno.
- Candlemass: Sweet Evil Sun Strašno je koliko je ovaj bend postao monoton kroz zadnjih nekoliko albuma... Doslovno pretakanje iz šupljeg u prazno bez iti jedne trunke eksperimentalnosti ili iti malo interesantnog skladanja. Album se razvlači i razvlači u nedogled.
- Stratovarius: Survive Teško je povirovat da je prošlo sedam godina od prethodnog albuma... No eto, dočekali smo i "Survive", album koji sasvim pristojno zvuči i ne mogu mu naći nešto konkretno mana osim osobnog stava da mi baš i ne leži Stratovariusova lagana promjena ka bombastično zvuku kroz prethodnih nekoliko albuma. Istina, sve je to jako dobro i kvalitetno, no teško da će mi ikada nadmašiti serijal albuma Fourth Dimension - Episode - Visions - Destiny. |
|
|
naker
Advanced Member
4553 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 20/12/2022 : 12:51:45
|
Blackbraid je malo agresivniji al ima mi bolju atmosferu
premijerno prvi album
https://www.youtube.com/watch?v=QQNP1Z1_ycQ |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 21/12/2022 : 13:41:29
|
quote: Originally posted by naker
Pakinjo jel gotiviš mjuzu China Morena? Njegov podprojekat Crosses izbacio novi EP Permanent.Radiant.
Nikad nisam bio fan Deftonesa tako da ne pratim ni Morenovu solo karijeru. Mislim, nije da ne volim Deftonese, već me nikad nisu pretjerano vukli na slušanje... Ali evo, poslušao sam ovaj EP po tvojoj preporuci. Dakle...
- Crosses: Permanent.Radiant Zapravo uopće ne zvuči loše. Pomalo mi vuče na jednu od novijih faza Ulvera pomiješanu sa synthpopom što ovako na papiru zvuči kao dobitna kombinacija, no sama izvedba nije baš nešto što izbija iz postola, iako se radi o sasvim slušljivom djelu. Solidno sve u svemu.
- Terrörhammer: Gateways to Hades By-the-numbers old school speed/black metal iz susjedne mi Srbije zvuči skroz korektno i energično, a srećom nije ni preproduciran tako da zvuči skroz onako organski. Mislim da bi uživo odlično funkcionira.
- The 1975: Being Funny in Foreign Language Ugodan moderni pop rock album koji spaja više stilova u jednu interesantnu cjelinu. Neće ući u top 10, no sasvim je lijep za onako opušteno popodnevno slušanje. Nađe se tu pokoja zarazna stvar.
|
|
|
naker
Advanced Member
4553 Posts
Posted - 21/12/2022 : 23:34:32
|
To su otprilike i moji utisci, prijatno me iznenadio novi EP, slušljivo je, kao i prethodne stvari od njih uostalom, ali nije nešto za padanje na dupe, ali pošto vidim da voliš da slušaš nove stvari rekoh možda ti se svidi
Od Chinovih podprojekata Palms i Team Sleep su mi bolje rangirani od Crosses. Deftones je ipak klasa za sebe, bar kod onih vrhunskih albuma (Around the Fur & White Pony). |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 22/12/2022 : 22:46:38
|
Ova 4 su mi zasad sasvim dosta.
[url=https://postimg.cc/QB55Lmg1][/url][url=https://postimages.org/]forum image uploader[/url]
Busha i Springsteena nabavljan iduce godine. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 23/12/2022 : 06:46:18
|
Poslusaj njen prosli album El Mal Querer,mozda ti se on vise svidi. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 23/12/2022 : 14:39:33
|
- Arkham Witch: Swords Against Death Kopija kopijine kopije. Dosadan, nemaštovit i poporilično monoton klasični heavy/doom metal koji po apsolutno ničemu nije pamtljiv.
- Nickelback: Get Rollin' Začudo, sasvim pristojan album. Nikad nisam bio među onima koji su mrzili Nickelback, no nisam ni neki preveliki fan tako da sam ušao u ovo bez ikakvih očekivanja, a na kraju dobio jedan pitak rock album koji je skroz okej za usputno slušanje.
- Big Thief: Dragon New Warm Mountain I Believe in You Počne onako lijepo, Dylanovski i u stvari mi skroz paše takav zvuk, no što je album više odmicao, to sam brže gubio interes. Na kraju bih rekao da se radi o korektnom indie folk/rock albumu koji mi ipak nije uspio pobuditi jači interes. |
|
|
naker
Advanced Member
4553 Posts
Posted - 23/12/2022 : 15:11:30
|
Zbog čega ljudi mrze Nickelback? Priznajem da sam preslušavao samo prvu polovinu njihove diskografije, ali nikada mi nije bilo jasno zbog čega ih na internetu toliko puno ljudi mrzi iz dubine duše. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 23/12/2022 : 23:18:57
|
Moram provjeriti za ovogodišnju selekciju najboljih - svašta sam nešto slušao, a nemam pojma što je izašlo baš ove godine
Ovako na prvu, Blackbraid je jedan od favorita, to znam da je svježe. Zeal & Ardor i istoimeni album mi je također sjajan; čudna kombinacija žanrova, ali jako dobro funkcionira (žao mi propuštenog koncerta). |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 23/12/2022 23:22:55 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38071 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |