Author |
Topic |
|
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 12/04/2022 : 11:06:57
|
PREDSTAVLJAMO VAM NASTAVAK LEGENDARNOG SERIJALA „TORNJEVI BOA-MORIJA“ ČIJE PRIČE NAS VODE U NEKA UZBUDLJIVA VREMENA KOJA DOLAZE NAKON AVANTURA ČASNOG VITEZA EMARA OD BOA-MORIJA! PETI TOM KAO SPECIJALNI DODATAK SADRŽI I NAJNOVIJU EPIZODU IZ „TORNJEVA BOA-MORIJA“ – „ČOVEK SA SEKIROM“!
„BOA-MORI“ 4 i 5 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.540 dinara za po tomu!
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 144 Štampa Kolor Serijal STARI KONTINENT
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Boa-Mori%204%20prelistavanje.pdf
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 144 Štampa Kolor Serijal STARI KONTINENT
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Boa-Mori%205%20prelistavanje.pdf
Iako je Emar od Boa-Morija otišao sa ovog sveta a da nije stigao da uživa u voljenim tornjevima za kojima je toliko tragao, posed koji mu je bespravno oduzet vraćen je njegovog porodici, njegovoj ženi i detetu koje je rođeno kada mu je otac konačno spustio svoj mač.
Međutim, generacije Emarovih potomaka nastaviće da slede njegove viteške principe kao časni naslednici velikog pretka. Neki će biti u službi Anžuja tokom okupacije Sicilije 1281. godine. Neki će se naći u Toledu početkom narednog veka, neki će biti u Flandriji tokom progona luteranaca ili će se obresti u Rusiji, pa čak i u dalekoj provinciji Jukatan...
Kao prirodan nastavak Hermanovog originalnog serijala, dva završna toma Boa-Mori udahnjuju nov život u ovaj čuveni istorijski ep, kroz avanture junaka u čijim žilama teče viteška krv Emara od Boa-Morija. Time Herman i njegov sin Iv H., u nizu samostalnih priča, upotpunjuju sagu o jednoj od najpoznatijih porodica iz sveta stripa.
„BOA-MORI“ 4 i 5 na Letećem su startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.540 dinara po tomu, od srede, 13. aprila, do nedelje, 17. aprila 2022. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.700 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 2.299 dinara po tomu.
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6329 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 14/04/2022 : 10:29:31
|
Ajde fino, evo baš nedavno sam pitao kada će. Karvenov odgovor je bio poprilično precizan. :)
EDIT: Jedino me jeza prođe kad vidim ime Hermanna juniora, nadam se da nije skenjao ovaj odličan serijal. ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 14/04/2022 16:59:10 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10289 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 14/04/2022 : 18:21:22
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Ajde fino, evo baš nedavno sam pitao kada će. Karvenov odgovor je bio poprilično precizan. :)
EDIT: Jedino me jeza prođe kad vidim ime Hermanna juniora, nadam se da nije skenjao ovaj odličan serijal. ;)
Znaš šta kažu za Nadu? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6329 Posts
Posted - 12/05/2022 : 08:59:57
|
Evo pročitao sam, a štajaznam, nije to na razini Tornjeva, ali iskreno nije ni loše, dobro je. Nego Milostivi Emar, to Emar je prezime ili su mu se stvarno svi preci zvali Emar, nije mi taj dio baš jasan jer koliko sam shvatio Boa Mori je serijal o njegovim precima, ne o njemu jelda? Čak je u 5om integralu ubačena i najnovija epizoda Tornjeva koja naravno nije nastavak 10e epizode (izašlo u Fr krajem prošle godine), već je ili negdje u sredini tj mislim čak da je ovo prequel, čisto OK epizoda. Žao mi je kao i uvjek da su ova dva integrala za razliku od prva 3 tiskana u Simbolu. :(
I jedan meni čudan potez, odlučili su tu novu epizodu Tornjeva tiskati na žućkasto-smećkastom papiru i sve super dok ne skužiš da je bojan tj da su zapravo ''fuge'' ostale bijele, malo mi je to bzvz ali niš strašno. Evo jedne strane sa 1 easter eggom da se vidi an što mislim, a usput i meni taj jako drag easter egg:
Usput vidim jako slabo se komentira serijal, šta ovo nitko ne čita ili ste već odavno čitali pa vam nije napeto il koji vrag?
|
Edited by - DiSkAcH on 12/05/2022 09:02:24 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27064 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 12/05/2022 : 09:22:33
|
hermannu je dosadilo crtat jedno doba pa se onda okrenuo potomcima tako da je u svakom albumu radnju smjestio u drugo doba i na drugo mjesto. neki albumi su mi OK.2 zadnja nisam čitao. da li su sa tiskarom promijenili i papir?
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
knauso
New Member
299 Posts
Member since 18/12/2020 |
Posted - 12/05/2022 : 10:43:24
|
I jedan meni čudan potez, odlučili su tu novu epizodu Tornjeva tiskati na žućkasto-smećkastom papiru i sve super dok ne skužiš da je bojan tj da su zapravo ''fuge'' ostale bijele, malo mi je to bzvz ali niš strašno.
Hvala za info, znaci cekamo da strip-agent izbaci i ove brojeve. Mi smaraci koji se lozimo na stripove, ona "druga grupa" kupaca. |
Edited by - knauso on 12/05/2022 10:43:53 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6329 Posts
Posted - 12/05/2022 : 12:09:23
|
quote: Originally posted by jaki
hermannu je dosadilo crtat jedno doba pa se onda okrenuo potomcima tako da je u svakom albumu radnju smjestio u drugo doba i na drugo mjesto. neki albumi su mi OK.2 zadnja nisam čitao. da li su sa tiskarom promijenili i papir?
Nisu, papir je uvijek isti, nekako polusjajni za razliku od npr Grafostil izdanja koji su čini mi se sjajni i time meni najmanje dragi.
Eto, omašio sam, potomci, preci, štogod, ugl meni je ovo čisto OK, nije loše kao većina Yvesovog opusa. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10289 Posts
Posted - 12/05/2022 : 13:09:40
|
Evo pročitao sam, a štajaznam, nije to na razini Tornjeva, ali iskreno nije ni loše, dobro je. Nego Milostivi Emar, to Emar je prezime ili su mu se stvarno svi preci zvali Emar, nije mi taj dio baš jasan jer koliko sam shvatio Boa Mori je serijal o njegovim precima, ne o njemu jelda?
Nije mu to prezime. Serijal Boa Mori rasvjetljava i onakav kraj Tornjeva Boa Morija. Da ne spoilan previše, kraj Tornjeva ostavlja otvorena pitanja. Priče u Boa Mori serijalu se protežu na par stoljeća, i daju odgovor na ono glavno pitanje "je li gospodar Ejmar konačno naša Boa Mori i njegove tornjeve?" Očito da je, budući loza živi stoljećima, i po svemu šta možemo iščitat jako je cijenjena. Vjerovatno je u tih par stoljeća bilo gospodara od Boa Morija koji su nosili svakakva imena, ovo je možda zamišljeno ka priče o onima koji su nosili Ejmarovo ime. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/05/2022 : 00:14:24
|
Kurdyjeva kaciga Hermann je kralj!!! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27064 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6329 Posts
Posted - 13/05/2022 : 05:53:04
|
Ja baš jako volim ovakve sitnice u stripovima, em je Kurdy totalna njuška. ;) |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10289 Posts
Posted - 13/05/2022 : 07:32:17
|
quote: Originally posted by Renky
Kurdyjeva kaciga Hermann je kralj!!!
Je li bija kralj i kad je u zadnjoj Komanči radija pizdarije? |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 14/05/2022 : 15:43:44
|
Ja baš jako volim ovakve sitnice u stripovima, em je Kurdy totalna njuška. ;)
Kažem, kralj! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
|
Topic |
|