Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
---dp---
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 11/04/2023 : 15:14:39
|
Pa ovo se prodaje bolje nego sto se stampa, kod mene u Sremskoj Mitrovici nema nijednog primerka na kioscima i moracu da narucujem iz striparnice, a kazu mi prodavacice da su jos neki trazili ali da su dobili malo primeraka... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17184 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 11/04/2023 : 16:05:07
|
Lijepo je to čuti da se prodaje.
Nabavio sam broj 2, onaj prvi još nisam uspio, ali naći ću i to. Vidim najavu za prvi MM gigant, zaista nisam očekivao da ćemo to nekad dočekati na kioscima. Kad bi takvi stripovi izlazili mjesečno u ovoj ediciji, onda bi to zaista bilo dobro. |
|
SlajeR
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](avatars/wolverinemovie2.gif)
Yemen
262 Posts
Member since 10/06/2003 |
Posted - 11/04/2023 : 16:48:12
|
Da, idealna prilika za najbolje priče svih boneli junaka. Al zasad jedino sigurno da ide Mladi Tex,Dilan Old Boy i Marti giganti. |
Opusti misli i uci plivati.. |
|
john connor
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
2755 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
john connor
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
2755 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
tosha
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/resident-evil-umbrella-corporation-umbrella-3.jpg)
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
wesskowaz
Advanced Member
![](AvatarUpload/42054867-ivica-iliev.jpg)
Serbia
11633 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2329 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 12/04/2023 : 08:12:26
|
Ja sam sad za vikend čitao prvi broj i oduševio se formatom i izvedbom. Ovo je po meni najbolje izdanje Mladog Teksa koje je izašlo na ovim prostorima - loša boja je uništila prvi Libellus, drugi Libellus mi je nekako premali, a ovo je baš savršeno za uživanje u De Angelisovom crtežu. I ona prva, stara epizoda Galepa i Muzija dobro izgleda na ovom formatu. Posebno mi se svidjea kvaliteta otiska, ful je oštar, precizan. To mi je upalo u oko, inače ne pazim previše na te stvari, ali ovo izgleda baš odlično. Još mi paše i retro dizajn B korice, tako da se baš veselim idućim brojevima.
Jedina zamjerka ide prijevodu gdje se non stop pojavljuje mučenik, mučeniče. Ja tu riječ rijetko čujem i djeluje mi jako nezgrapno. Mislim da su to nekad prevodili sa jadnik, jadniče ili nesretnik.. |
|
sawitch
Advanced Member
![](AvatarUpload/Beli strelac.jpg)
Serbia
40577 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/04/2023 : 11:40:40
|
Pa kakve veze ima jadnik s mučenikom? Neće valjda Isusa nazvati jadnikom. Mučenik je najnormalnija riječ, ali nadam se da je nisu koristili kao zamjenu za jadnik/nesretnik, nema nikakva smisla. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 12/04/2023 : 14:06:13
|
Ima. Odomacilo se, pa se u narodnom govoru za nekoga koga bije tezak maler jednako koriste i jadnik i nesrecnik i mucenik. Zivost jezika. Naravno da u smislu patnje koje curunir pominje se to ne dovodi u pitanje:) |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2329 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17184 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 12/04/2023 : 15:52:31
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ima. Odomacilo se, pa se u narodnom govoru za nekoga koga bije tezak maler jednako koriste i jadnik i nesrecnik i mucenik. Zivost jezika. Naravno da u smislu patnje koje curunir pominje se to ne dovodi u pitanje:)
Nisam to znao i nikad ne bih povezao. Ja bih to nazvao degeneracijom prije nego živošću jezika, upotrebljavanje riječi koje nemaju nikakve veze kao sinonime. No kako se kod vas izjednačilo i pričati s govoriti/razgovarati (osim u medijima/novinama koji su ipak u Srbiji na jednoj višoj razini, tamo se pazi), ne čudi me više ništa. Svakako, hvala na objašnjenju. Mučenik je ovo što pcoro navodi, a sad, možemo to zvati i bakalarom ako nekoga veseli, no to nije jadnik niti može biti. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 12/04/2023 : 15:55:02
|
quote: Originally posted by delboj
Kod nas učenici često pomalo u šali kažu da su oni mučenici.
Da, jer ih eto kao mučimo. Ali ih ne smatramo jadnicima, zar ne?![](icon_smile_approve.gif) |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17184 Posts
Posted - 12/04/2023 : 15:56:12
|
quote: Originally posted by Curunir
Kod nas učenici često pomalo u šali kažu da su oni mučenici.
Da, jer ih eto kao mučimo. Ali ih ne smatramo jadnicima, zar ne?![](icon_smile_approve.gif)
Ma ne, daleko od toga... Prije će biti da oni nas smatraju jadnicima![](icon_smile.gif) |
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8888 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2329 Posts
Posted - 12/04/2023 : 22:29:56
|
Na stranu ti mučenici, svidjelo mi se kako se De Angelis snašao na ovom Mladom Teksu. U zadnje vrijeme ga gledam samo na naslovnicama Nathan Nevera koje su redom grozne i računao sam da je čovjek postao fušer i da niš od njega, ali sad kad sam ga pogledao u ovom NLMS formatu mogu reć da sam vrlo zadovoljan s njim. Vidi se da se potrudio. Ne znam dal je to zato što je prva epizoda serijala, dal je kasnije počeo fušarit.. valjda ćemo vidjet. Moram opet naglasiti i da me iznenadilo kako loša boja može posrat crtež, jer u onom Libellusovom skupom izdanju je strip izgledao značajno lošije. Boja nije bila donosila nikakvu nadogradnju, a ubila je igru crnog i bijelog. Ma baš je nagrdila strip. |
|
djukak
Senior Member
![](avatars/kenny01.gif)
2946 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 13/04/2023 : 08:06:28
|
quote: Originally posted by delboj Ma ne, daleko od toga... Prije će biti da oni nas smatraju jadnicima![](icon_smile.gif)
![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/04/2023 : 20:10:11
|
Lijepo je to čuti da se prodaje.
Nabavio sam broj 2, onaj prvi još nisam uspio, ali naći ću i to. Vidim najavu za prvi MM gigant, zaista nisam očekivao da ćemo to nekad dočekati na kioscima. Kad bi takvi stripovi izlazili mjesečno u ovoj ediciji, onda bi to zaista bilo dobro.
Pa buduci da se ovde kod mene sve rasprodalo, mogli bi ga izdavati svaki dan, ne vidim nikakvu svrhu da ga narednih mesec i po ne bude ni na jednom kiosku |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/04/2023 : 20:13:06
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by prozirna senka
Ima. Odomacilo se, pa se u narodnom govoru za nekoga koga bije tezak maler jednako koriste i jadnik i nesrecnik i mucenik. Zivost jezika. Naravno da u smislu patnje koje curunir pominje se to ne dovodi u pitanje:)
Nisam to znao i nikad ne bih povezao. Ja bih to nazvao degeneracijom prije nego živošću jezika, upotrebljavanje riječi koje nemaju nikakve veze kao sinonime. No kako se kod vas izjednačilo i pričati s govoriti/razgovarati (osim u medijima/novinama koji su ipak u Srbiji na jednoj višoj razini, tamo se pazi), ne čudi me više ništa. Svakako, hvala na objašnjenju. Mučenik je ovo što pcoro navodi, a sad, možemo to zvati i bakalarom ako nekoga veseli, no to nije jadnik niti može biti.
Mnogo toga u govoru koristimo potpuno nesvesno, ali i u pogledu tog nesvesnog ljudi su danas potpuno nepismeni a kamoli da joj neko pokusa zaista razmisliti, da ne govorim konsultovati se strucnom literaturom, kako se nesto zaista kaze i kako je ispravno. JAsno je da je sve ovo sto je napisao Curunir potpuno tacno, svaki put iz njegovih postova naucim nesto zaista korisno. No, likad ne bih upotrebio rec mucenik umesto jadnik ili obrnuto, bar se meni cine nespojive |
Edited by - ---dp--- on 14/04/2023 20:15:17 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 26/04/2023 : 16:41:53
|
quote: Originally posted by kasper
marti misteriji ide gigant 1, a zagoru novele ![](lol.gif)
Pa sta bi moglo drugo, Almanasi idu u ZS, neki Maksi u OP, i ostale su jos samo te Novele... ili jednostavno da Zagora ne bude u LMS, pa nek pice samo Dilana sto vise![](facepalm.gif) |
Edited by - Bruce Springsteen on 26/04/2023 16:52:21 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|