Author |
Topic  |
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/07/2023 : 18:22:29
|
Kod Martija je bar lako. Uzmi prvih 50-ak brojeva, izbaci jedno 10 iz njih, i to je to. Dalje ne gledaj, ne spominji. Imaš tako jedno 25 najboljih priča u SBE svemiru ikad. Doduše, traže mrvu veću naobrazbu, al' bar je danas sve lako dostupno. Zapravo, ovako je je i s Dylanom, kvragu Ali dobro, on ima nešto iznimaka poslije. No zato MM ima nekoliko predivnih Giganata.
Nagradno pitanje: Kad bi kvaliteta imalo utjecala, koliko bi Zagorove OP brojile svezaka? |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/07/2023 : 19:02:03
|

Ipak, dopusti da se ne složim. Kažem jedno 6-7, a Velika zavera/urota nije im ni blizu. Meni se tu Castelli baš bezobrazno sprdao sa Zagorom. Upalilo mu je samo u prvom čitanju, kad sam bio klinjo. No car je car, tu nema dvojbe. Mislim na drugi link, dakako. Mogu ga čitati uvijek i iznova, poput Gospodara. Zato hvala do neba još jednom DJ-u i njegovu ultimativnom izdanju ovog stripa koje nitko ne može nadmašiti nikad. Jbg, na engleskom je. A hvala i tebi na onome kratkom osvrtu na ovo djelo, "antizagor" ostaje mi urezan do smrti. Nije ni čudo da ga, ehm, površni ljubitelji talijanskog Tarzana ne vole.
Kako je moguće da svaki razgovor završi na Zagoru??????  |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 08/07/2023 : 20:42:47
|
Dobro, teramo šegu, naravno, može se svuda pronaći nešto dobro. Nedavno sam čitao početne epizode jednog starog serijala koji neću imenovati da ne krenu razne spekulacije a koji je na lošem glasu po pitanju naivnosti, i iznenadio se koliko je to korektno urađeno. Ne odlično, daleko bilo, ali sasvim zanatski korektan strip. Tako da ima svuda više od dve dobre epizode.
Osim kod Teksa.  |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
527 Posts
Member since 03/03/2009 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 10/07/2023 : 13:54:28
|
quote: Originally posted by Djole
Da se vratimo na početak: (ne)kvalitet priča, kilav ritam, visoka cena knjižarskih izdanja i sve ostalo ne smeta interesovanju za Martija, te Martija ima više. Da je isto i sa Mister Noom, bilo bi i njega podjednako.
Za sve ostalo, we’ll talk a year from now.
I Dušman je pre neki dan u onom jutarnjem uključenju rekao da se radi na nekom Mister Nou, ali da će da pretekne u sledeću godinu.
Da dobijemo ljudski odštampanu Revoluciju u jednoj knjizi i Bilo jednom u Njujorku u NLMS - biće stvarno lepa godina. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/07/2023 : 14:08:35
|
Kakve to veze ima jedno sa drugim? Možeš ili da povećavaš broj izdanja ili da uradiš ono što niko ne radi i ni od koga drugog se ne traži?
Kakve veze ima sa cim? Iz tvog pisanja sam razumeo da izdavac ne zeli da pokusa sa nekim slicnim izdanjem, zato sto (po nekim proracunima, osecanju, cemu vec) se to izdanje ne bi isplatilo. Isto tako taj nosilac prava ne zeli da prava prepusti/proda/pozajmi nekome trecem.
Onda nemamo šta da pričamo dalje. Ako ti blokiranje izdavača iz drugih država, i to godinama nakon što je firma de fakto propala liči na to što izdavač ne objavljuje neki serijal onoliko i onako kako nekoliko forumaša želi… pa dobro, ja tu ne mogu ništa da promenim.
Lici u ovom jednom izolovanom slucaju. Firma drzi prava na MN, ne zeli da ga objavljuje, ali isto tako ne zeli da ih proda drugome. Ta analogija, nista drugo. A ovo sto "nekoliko forumasa zeli" mi zvuci malo deplasirano. SVE, BAS SVE izdavacke kuce i veliki broj serijala su nastale zato sto je "par forumasa to zelelo", ne zaboravimo. Ili su nastale kao uzrocno-posledicno delovanje nekog na ovom forumu. Da su ljudi koji imaju para zeljni neceg novog, Julija, NN i Dragonero bi imali nebrojene edicije i reprinte, ali realnost je drugacija.
Potpuno se slažem. Ali nisam ja taj koji je napisao da je siguran u nešto.
Ja sam siguran da bi se OP prodavale bolje od epizoda redovne serije koju je VC objavio, ili od ovog povratke i sl. Ubedi me u suprotno nekim procenama i kalkulacijama koje ste radili u izdavackom odboru.
U krajnjoj liniji, ako se ne varam, biće prilike da se (ponovo) vidi kakvo je interesovanje za prvim epizodama u Bonelli All Star, za nekim drugim negde drugde. Ko želi, neka kupi više primeraka da dokaže da grešim. 
Bonelli All Star je sasvim drugi koncept i nema veze sa OP i konkretnim junakom. I tu nema sigurnosti da ce prodaja biti ovakva ili onakva (bice ovakva, naravno), pa je svejedno izdavac odlucio da nacini taj korak. Tako da, na kraju se opet vracamo da dobru volju izdavaca da rizikuje ulaganje. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 10/07/2023 : 14:50:39
|
A ti to znas kako? Mister No je najslabije prodavani serijal (mislim cak gore i od baze drugde, nek me neko ko ima tacne brojke ispravi ako gresim) na srpskim kioscima, kojima je iljadu prodanih primeraka u tri meseca lezanja nedosanjani san. Ni knjige koje sadrze neke od najboljih epizoda, stampane u samo 500 primeraka nisu sve rasprodate. A sad bi se neko pametan nasao da pocne da prepakuje mister noa u op format na kisoke, uz vec regularnu seriju koja prolazi najgore, da se stampa u ne manje od 5000 primeraka, jer sa manje je nemoguce zaista pokriti celu Srbiju, koje ce da kupi ko? Kome uvaliti 3000 komada Rio Negra ili Uskrsnjeg ostrva, da bi se isplatili, kad vec postoje i u lmsu, i u hc lib i sc vc kolekcionarskom izdanju. Ti znas toliko ljudi? |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2943 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 10/07/2023 : 15:10:54
|
Jedni u kupe drugi u spade.
Godinama se od izdavaca cuje, da sve starije, poznatije, bolje prolazi od neceg novijeg. Pa tako ce Zagor ili Dilan od prvog broja, u kakvom god formatu, bolje prolaziti od aktuelne redovne serije.
Zasto to ne bi vazilo za MNoa...da li neko zaista veruje da bi se kompletna epizoda Atlantika, Hodnika za pakao, Uskrsnjeg ostrva prodala slabije od redovne serije, koja je uzasna, ili od Revolucije, ili Povratka, koji nisu MNo koga znamo...
OP za 500,600din, svaka 3,4 meseca, bi bio best by, argument da imamo isto to u debeljucama ne vredi, necu zbog Uskrsnjeg ostrva kupovati kupus za 2400din. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Posted - 10/07/2023 : 15:11:03
|
quote: Originally posted by prozirna senka
A ti to znas kako?
Sta ja to znam kako?
quote: Mister No je najslabije prodavani serijal (mislim cak gore i od baze drugde, nek me neko ko ima tacne brojke ispravi ako gresim) na srpskim kioscima, kojima je iljadu prodanih primeraka u tri meseca lezanja nedosanjani san.
Naravno, to niko ne spori. Problem je sto ni najokoreliji fanovi MN ne smatraju da su epizode koje je VC objavio vredne kupovine. Ali o tome ni ne pricamo ovde.
quote: Ni knjige koje sadrze neke od najboljih epizoda, stampane u samo 500 primeraka nisu sve rasprodate.
Bese one knjige bez koncepta, uzasnog dizajna, nikakvim ritmom izlazenja i po svemu katastrofalno izdanje? Pa niko nije ovca da kupuje tako nesto, zao mi je. A osim toga, ne znam koji izdavac ima merilo isplativosti nekog izdanja da mu se to izdanje sasvim rasproda da bi islo dalje?
quote: A sad bi se neko pametan nasao da pocne da prepakuje mister noa u op format na kisoke,
Nisam se ja nasao, niti sam pametan. Diskutujem na forumu i to sasvim kulturno. Osorno ponasanje mi dovoljno govori o stavu izdavaca, taman da se podsetim zasto skoro pa nisam nikada komentarisao ovde. Ne znam ko je spominjao kioske, na kraju krajeva? Opcija je i to, ali izvodivost tako necega lezi kod izdavaca. Ja sam govorio o konceptu i nedostatku zelje.
quote: Ti znas toliko ljudi?
Ne, ne znam. Morao bih da znam cenu prava pojedinacnih epizoda (znam), troskove prevoda, dizajna i stampe (ne znam), kao i cenu distribucije (ne znam). Sve to zna izdavac.
I opet da postavim pitanje: ukoliko je situacija kod MN toliko porazavajuca, zasto se VC ne odrekne prava na MN (ili ih, jos bolje, proda) i resi se bede, umesto da stare epizode objavljuje u ritmu koji je taman dovoljan da ne izgubi ta ista prava? Cemu drzati tako grcevito nesto sto je katastrofa, najgore se prodaje, nema zarade i nema kupaca? To je moje glavno pitanje, a ovo sa OP je samo ideja izdavacu. Ali pobogu, to je misljenje nekolicine nas sa foruma, potpuno nebitno. |
|
Edited by - manhunter on 10/07/2023 15:16:48 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 10/07/2023 : 15:27:11
|
quote: Originally posted by manhunter
Kakve veze ima sa cim? Iz tvog pisanja sam razumeo da izdavac ne zeli da pokusa sa nekim slicnim izdanjem, zato sto (po nekim proracunima, osecanju, cemu vec) se to izdanje ne bi isplatilo. Isto tako taj nosilac prava ne zeli da prava prepusti/proda/pozajmi nekome trecem.
I zbog toga treba da ga ugasi, jer ako ga ne ugasi (“prepusti”) nije tako?
Lici u ovom jednom izolovanom slucaju. Firma drzi prava na MN, ne zeli da ga objavljuje, ali isto tako ne zeli da ih proda drugome. Ta analogija, nista drugo.
Ali VČ objavljuje Mister Noa. Ne na način na koji ti smatraš da je najefektivniji, okej, ali je netačno da ga ne objavljuje.
A ovo sto "nekoliko forumasa zeli" mi zvuci malo deplasirano. SVE, BAS SVE izdavacke kuce i veliki broj serijala su nastale zato sto je "par forumasa to zelelo", ne zaboravimo. Ili su nastale kao uzrocno-posledicno delovanje nekog na ovom forumu. Da su ljudi koji imaju para zeljni neceg novog, Julija, NN i Dragonero bi imali nebrojene edicije i reprinte, ali realnost je drugacija.
Ovo je za dužu raspravu oko foruma nekad i sad i o tome koliko je zaista njegov učinak, u koju nisam u mogućnosti trenutno da ulazim. Složićemo se da se ne slažemo.
Ja sam siguran da bi se OP prodavale bolje od epizoda redovne serije koju je VC objavio, ili od ovog povratke i sl. Ubedi me u suprotno nekim procenama i kalkulacijama koje ste radili u izdavackom odboru.
Dobro, čekaj, malopre sigurnost ne postoji, a sad si siguran? I nećeš da kažeš na osnovu čega?
Oukej.
A što se tiče suprotnog stanovišta, vrlo je prosto: odnos prodaje Mister Noa u svakoj ediciji je isti prema ostalim junacima u toj ediciji. Regularna serija, Zlatna serija, Biblioteka, Obojeni program? Svuda isto, i na začelju. Ako uzmemo da je Zagor 100%, Mister No je 20% (cifre nisu tačne, već ilustrativne). Pa pošto je Mister No svuda oko 20% Zagorove prodaje, i OP bi bile 20% Zagorovih OP. Što nije dovoljno za postojanje te edicije, pa još na kioscima.
I pride, niti sam ja u nekom izdavačkom odboru, niti odlučujem šta će i kako da se izdaje čak i za stripove koje uređujem, a kamoli za one koje uređujem, niti sam predstavnik VČ. To je jedna od kuća za koje radim.
Samo imam za nijansu bolji uvid i za više nijansi veće iskustvo.
Bonelli All Star je sasvim drugi koncept i nema veze sa OP i konkretnim junakom. I tu nema sigurnosti da ce prodaja biti ovakva ili onakva (bice ovakva, naravno), pa je svejedno izdavac odlucio da nacini taj korak. Tako da, na kraju se opet vracamo da dobru volju izdavaca da rizikuje ulaganje.
Ako prodaja bude 20% Zagorovog BAS, to će biti očekivano i potvrda. (Gde doduše ja nisam ni siguran da će biti Mister No u BAS. Samo deluje logično.) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Posted - 10/07/2023 : 15:42:55
|
I zbog toga treba da ga ugasi, jer ako ga ne ugasi (“prepusti”) nije tako?
Nista "ne treba", nego je moje pitanje glasilo zasto ih ne proda/preda ukoliko se pojavi izdavac koji bi tog junaka (stare epizode) objavljivao redovno.
Ali VČ objavljuje Mister Noa. Ne na način na koji ti smatraš da je najefektivniji, okej, ali je netačno da ga ne objavljuje.
Nista ja ne smatram. Koliko je KI objavljeno od prvog broja do danas i koliko je to brojeva godisnje? Koliko ih je objavljeno u poslednjih 5 godina?
Ovo je za dužu raspravu oko foruma nekad i sad i o tome koliko je zaista njegov učinak, u koju nisam u mogućnosti trenutno da ulazim. Složićemo se da se ne slažemo.
Slazem se.
Dobro, čekaj, malopre sigurnost ne postoji, a sad si siguran? I nećeš da kažeš na osnovu čega?
Siguran da bi se OP bolje prodavale od redovne serije, ne siguran da bi izdanje bilo isplativo. Za to je potrebno objaviti 4-5 brojeva, pa napraviti presek.
A što se tiče suprotnog stanovišta, vrlo je prosto: odnos prodaje Mister Noa u svakoj ediciji je isti prema ostalim junacima u toj ediciji. Regularna serija, Zlatna serija, Biblioteka, Obojeni program? Svuda isto, i na začelju. Ako uzmemo da je Zagor 100%, Mister No je 20% (cifre nisu tačne, već ilustrativne). Pa pošto je Mister No svuda oko 20% Zagorove prodaje, i OP bi bile 20% Zagorovih OP. Što nije dovoljno za postojanje te edicije, pa još na kioscima.
I opet, cemu grcevito drzanje prava, kada su cifre toliko porazavajuce?
Samo imam za nijansu bolji uvid i za više nijansi veće iskustvo.
Postujem i naravno da je tako. Zato i pitam.
|
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 10/07/2023 : 16:29:58
|
Nista "ne treba", nego je moje pitanje glasilo zasto ih ne proda/preda ukoliko se pojavi izdavac koji bi tog junaka (stare epizode) objavljivao redovno.
Da proda ne može, a da “preda”, ne vidim zašto bi bilo koji izdavač predao prava na strip koji objavljuje. Niti da se to od ijednog drugog izdavača traži.
Nista ja ne smatram. Koliko je KI objavljeno od prvog broja do danas i koliko je to brojeva godisnje? Koliko ih je objavljeno u poslednjih 5 godina?
Od 2018, VČ je objavio tridesetak izdanja Mister Noa kroz radne edicije, dakle prosečno jedno na dva meseca, ne računajući da je u Biblioteci bilo više epizoda ili da su Obojeni program dvobroji.
Da li je od toga samo jedno izdanje Biblioteka? Jeste. Ali prava se kod Bonelija kupuju na serijale, tako da VČ izdaje Mister Noa i to veze nema sa Belim putem koji je blokirao prava za čitav DC za čitavu post YU i nakon što je firma propala.
Siguran da bi se OP bolje prodavale od redovne serije
Opet - zašto?
I opet, cemu grcevito drzanje prava, kada su cifre toliko porazavajuce?
Prvo, ne vidim šta tu zaslužuje epitet “grčevito”. Jel’ to bio neki bidding war za prava za Mister Noa? Nije. Podjednako je “grčevito” kao što svaki izdavač drži prava za serijal koji izdaje. Ni manje ni više.
A drugo, ni “poražavajuće” nije adekvatno. Da ponovim, da pravi gubitke, bio bi ugašen (ili prebačen na prodaju u striparnicama kao Dampir/Napoleon/šta-već). Postoji lepeza između “ugašen” i “dobro se prodaje”, nije ili-ili. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 10/07/2023 : 18:01:10
|
Ako mogu Priče iz baze “Drugde” u VČ onda bi trebalo da može i Marti u Hrvatskoj. Ups. :/ |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2943 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 10/07/2023 : 18:12:30
|
quote: Originally posted by john connor
Godinama se od izdavaca cuje, da sve starije, poznatije, bolje prolazi od neceg novijeg. Pa tako ce Zagor ili Dilan od prvog broja, u kakvom god formatu, bolje prolaziti od aktuelne redovne serije.
Pardon, sad videh.
Nije teza da će stara izdanja istog serijala prolaziti bolje od novih (nije ni tačno, koliko znam).
Pedeseti reprint Zagora će se prodati bolje nego Dragonero/Dampir/Gea/Julija/whatever. Ali neće se prodati bolje od regularne serije Zagora. Ja to nisam tvrdio, a mislim da nije ni bilo ko drugi.
Prvi brojevi nove edicije bi mogli da se prodaju bolje od petstotih (naglašavam - mogli, mada je na kioscima to sve isto), ali pre ili kasnije sve to dođe na svoje. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 10/07/2023 : 18:13:45
|
Pa i ide Marti u HR.
Na kioscima? |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2943 Posts
Posted - 10/07/2023 : 18:20:22
|
Pedeseti reprint Zagora će se prodati bolje nego Dragonero/Dampir/Gea/Julija/whatever. Ali neće se prodati bolje od regularne serije Zagora. Ja to nisam tvrdio, a mislim da nije ni bilo ko drugi.
Prvi brojevi nove edicije bi mogli da se prodaju bolje od petstotih (naglašavam - mogli, mada je na kioscima to sve isto), ali pre ili kasnije sve to dođe na svoje.
Ok, mislio sam da je drugacije. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/07/2023 : 22:12:17
|
ma dobro,sećam se Đoletove i moje rasprave na temu Magičnog vetra,još pre 15-ag godina.I bio je čovek u pravu. Dok se nije pojavila Golkonda.
I sada je u pravu,pošteno. Ali će se u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti pojaviti neki izdavač koji će nam podariti pilota u nekom valjanom izdanju.Možda opet Golkonda. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 10/07/2023 22:13:25 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 10/07/2023 : 22:53:24
|
Mali Rendžer Odabrane priče iz prvih 70-80 brojeva. Tiraž 5000 primjeraka. Fino je s time pokrivena cijela Srbija. Ne može da omane.
:))
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 10/07/2023 23:02:33 |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 10/07/2023 : 22:54:34
|
Taj izdavac treba biti ludens...ako je mogao ici miki, blek, psdz, kit teler, moze sigurno i mister no, if edizioni fazon, 2 u 1, 192 stranice, 4€ po komadu...lms period, prvih 200 brojeva je puno bolji od ovih gore junaka, a i mladji 20-30 godina.. |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 12/07/2023 : 21:01:45
|
U slučaju Mister Noa, bilo bi idealno da se pojavi neki hrvatski ili bosanski izdavač, da ispuca u što kraćem roku 10-20 odabranih priča, i da time stavi tačku na VČ avanturu sa ovim junakom i na njihove ružne, debele knjižurine, koje izlaze svake prestupne godine.
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7969 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 12/07/2023 : 23:33:44
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Taj izdavac treba biti ludens...ako je mogao ici miki, blek, psdz, kit teler, moze sigurno i mister no, if edizioni fazon, 2 u 1, 192 stranice, 4€ po komadu...lms period, prvih 200 brojeva je puno bolji od ovih gore junaka, a i mladji 20-30 godina..
Ja ko da zivim u Hrvatskoj ali jeste tako sto se tice bonellija. Samo ludens ili strip agent bili bi pozeljni ... Da se ne shvati lose i pogresno ali ostajem pri tome da su meni licno nepotrebni reprinti izdanja u HC knjigam(svaka cast v.cetvrtku ko voli nesumicno da to kupuje ..d.doga i zagora a to vec postoji u sto izdanja)a imamo to sve u regularnim serijama... Pobornik sam hronologije tako da me ta specijalna i vanredna izdanja pa i sto se tice Golkonde ne zanimaju tako da ako bilo koga zanima (jos bolje u Srbiji zbog postarine itd)z.serija(v.cetvrtak) i prvih desetak brojeva lms(Golkonda) nek mi se jave...Proslo je vreme dnevnika i ako je to vrsta nostalgije ne zanima me..
|
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|