forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kupoprodaja knjiga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Qwertz
Senior Member

Croatia
1590 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 05/07/2022 : 18:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
.

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.

Edited by - Qwertz on 19/08/2022 08:20:23

Sr77777
New Member

148 Posts

Member since 04/12/2019

Posted - 05/07/2022 : 19:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Sr77777 a Private Message  Reply with Quote
Da, vrlo slično iskustvo, gotovo identičan scenarij, samo što je predmet moje prodaje bio strip od 50kn, i kojoj sam nasjeo, usprkos što sam bio sumnjičav i cijela stvar mi je bila sumnjičava ali "pao" sam na "orginalni" logo Hr.pošte odnosno stranice koja je odlično odrađena i s te strane je sve izgledalo vjerodostojno, i sve je u mom slučaju r.ezultiralo na sreću da je netko u banci čiji sam klijent zadužen za praćenje transakcija na vrijeme uočio sumnjivu transakciju, blokirao je i nakon čega u roku od oko 2 min kontaktirao me da bi me obavjestio da je to bio pokušaj prevare, da mi je kartica blokirana i da će mi banka poslati novu a da postojeću mogu uništiti, imao sam sreće. Također sam od bankovnog službenika dobio info da mi je pokušano skinuti 1950 kn zbog toga traže koliki izno imate ttenutno ma računu, - da ga ne bi prekoračili.
Pripazite se kupca koji će vam ponuditi uplatu preko Hr.pošte a pri čemu će od vas tražiti sve podatke o računu da bi vam se navodna uplata realizirala. To je pokušaj prevare.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnikCroatia
11080 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/07/2022 : 19:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kad otvoriš Njuškalo ne možeš promašiti obavijest o pokušajima prevare i poziv na oprez😉
Dobro ste prošli🤑

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Shtef
Junior Member

Croatia
315 Posts

Member since 01/09/2007

Posted - 05/07/2022 : 21:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Shtef a Private Message  Reply with Quote
Meni su se javili na oglas za teleskop. Samo kaj je kod mene bio kurir iz glsa, upsa, ili netko takav. Adresa za slanje paketa je bila ulica iz Novoga Sada, a grad Delnice. Google maps cuda radi
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
25824 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/07/2022 : 23:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ako imate više od 12 godina nije za vas ni kartica ni internet.
Vjerovatno bi i nigerijskog princa popušili.😄

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stripofil
Senior MemberCroatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 06/07/2022 : 00:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Ja se baš mislim ma tko im nasjeda na ovakve gluposti, ali eto očito ima ljudi koji su poprilično naivni.

1. ama baš nikada nemate što davati nekome svoj broj kartice ili ga negdje upisivati kada vama netko treba nešto uplatiti. Pa što će nekome vaš broj kartice??? Ako vam netko nešto treba uplatiti imate IBAN na kartici i to možete poslati i na njega on može izvršiti uplatu.

2. imate na stotine tih lažnih web stranica, vidite po linku da je to lažnjak, npr. ovdje je posta.hr.getorder.fun to je FUN domena zamaskirana u posta.hr tako da prevari nekoga. dnevno stižu stotine mailova sa lažnim obavijestima i nekakvim lažnim upozorenjima, tipa vaš mail račun će biti zaključan ukoliko ne kliknete na ovaj link i obavite prijavu i onda ti otvori lažnu prijavnu stranicu gdje moraš unijeti nekakve podatke i onog trena kad to napraviš predao si svoje osobne podatke nekome. Ista je fora i sa ovom lažnom stranicom, samo je razlika kako dostavljaju link, ovdje to rade "preko" njuskala.

3. koliko sam shvatio ti si nekome predao svoje brojeve kartice, na sreću nisi mu predao i CVV broj, ali svejedno on sada ima tvoj broj kartice. Mislim da bi bilo dobro obavijestiti banku, a ona će ti onda vjerojatno blokirati karticu i izdati novu, moguće da će te to nešto i koštati. Možeš i ne obavijestiti banku, ali onda postoji određeni rizik za tebe, nije prevelik jer lik nema CVV broj, ali svejedno postoji rizik.

4. kad smo već kod njuskala imate i ovu prevaru u điru, pa da ne nasjedne netko i na nju. Priča ide obično ovako, javi se nekakav stranac koji bi kupio upravo to što ti prodaješ za svog brata/rođaka/oca/majku... ali osoba kojoj to kupuje je u nekoj dalekoj državi i onda te on moli da ti to pošalješ u tu državu, ali prvo treba uplatiti nekakve poštanske troškove koje će ti on odmah refundirati kad uplati to što kupuje... ukratko navlakuša da na kraju on od tebe izvuće nekakve novce.

5. na njuškalu ima i još jedan tip prevare, ovaj je kad vi nešto tražite, obično su u pitanju nekretnine i najam. Ekipa postavi lažni oglas, predivan stan za smiješnu cijenu, priča ide "mi smo to kupili sinu koji je tu studirao, ali on se sad vratio doma pa bi iznajmili"... kad se odlučite unajmiti nekretninu krene priča sa nekakvim airbnb agentima i sličnim izmišljotinama, kao sve ide preko njih pa treba prvo uplatiti prvi mjesec i depozit na nekakav račun pa će ti se onda javiti taj agent, ali nema brige jer sve to nadzire airbnb (ili neka druga poznata firma)... uglavnom bježite od takvih oglasa, kad je nešto predobro da bi bilo istinito obično je prevara u pitanju.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000