forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 BRIZZO i BURRA (Stripnjak Comics)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

K.R.
New MemberBosnia and Herzegovina
224 Posts

Member since 15/12/2012

Posted - 26/09/2022 : 17:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit K.R.'s Homepage  Send K.R. a Private Message  Reply with Quote
BRIZZO i BURRA - štampano izdanjeBRIZZO i BURRA  (DEMO EP 2022)
strana a: ZEČJE UHO (stranica: 26)
strana b: ČAROBNA ŠUMA (stranica: 24)

Ova tiskovina sadrži dvije epizode iz serijala Brizzo i Burra tj. prve dvije završene. Brizzo i Burra (Brico i Bura, u nastavku BiB) su strip junaci koji su debitirali u stripu Zečje uho objavljenom kao web izdanje krajem 2019. na Helly Cherry webzinu u tri dijela pa je u njemu i referenca na sami Helly Cherry sajt (na 17. tabli gdje imamo i aktualni screenshot sajta iz tog perioda). Zečje uho je smješten u “posljednji dan ljeta 1989.” negdje na Jadranu gdje pratimo priču dvojice italijanskih turista (a rado bi više da su avanturisti) koji se slučajno upoznaju tako što - em su sjeli jedan do drugog, em čitaju istu knjigu od Umberta Eca. Tu i počinju njihove “avanture” po ovim jugoslavenskim prostorima. Prvotna i prilično “prepaljena” zamisao je bila da sve bude omaž Bonelli, kiosk stripovima i YU STRIP reviji ali u nekom magic-alternative-realism i crossover fazonu jer su generacije i estetike stripova iz tog perioda 80tih imale i prvi val kulturološkog impakta na mene. Taj 80s throwback sam već eksploatirao i ranije kroz razne kratke stripove objavljivane na web časopisu MojStrip (u periodu 2017.-2018.) od kojih su neki objedinjeni u album pod nazivom Yugoslavikejšn. BiB su isto tako dio tog univerzuma ali iz neke druge perspektive i estetike što ćemo vidjeti u epizodi Čarobna šuma.

Nove avanture BiB su u nastanku, ali za sada sam odlučio da predstavim i u non-virtualnom (te što niskobudžetnijem) obliku ove prve dvije epizode kao jednu extended play tiskovinu dok ne završim još nekoliko epizoda za jedno prošireno albumsko izdanje.

Strip će biti za nabaviti na 7. mostarskom strip vikendu https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
za koji sam uradio i plakat sa motivom kultne mostarske fontane - Fontanina:
https://ba.n1info.com/kultura/mostar-domacin-7-strip-festivala-dolaze-specijalni-gosti/

Zahvaljujem se Roniju iz Abraševića koji me je uputio na dodatne informacije o ovoj fontani a vrijedi i pogledati ovaj rijedak video grupe FONTANITI, koji su se 80tih okupljali na ovoj fontani.BRIZZO i BURRA - digitalna izdanja:
Broj 1 - http://www.hellycherry.com/2019/12/zecje-uho-strip.html
Broj 2 - http://www.hellycherry.com/2022/03/carobna-suma-strip.html

Edited by - K.R. on 12/12/1989 14:12:13
http://www.kostjaribnik.com
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000