Author |
Topic |
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 08/11/2022 : 22:17:15
|
Danas bio na extra kratko, samo navratio na štand super stripa po kupovati ne jave zaostatke i prijateljima dio stripova, malo sam se iznenadio da nemaju baš ponudu kao prošlih godina većinom su to stvari novijeg datuma a cijene su od 10,15,20,30 kn za kiosk stripove čak i neke "starije" naslove prodaju po 20kn jer su kao glanceri, uglavnom štand je manji i nekako nije posloženi kao prije još si i prodavači pogubljeni ima ih dosta novih a i hrpa stripova je još netaspakirana pa mislim da će to puno bolje biti već sutra. Nakratko navratio pozdraviti Jakija i Columba gdje ima isto super ponude i akcije, čak i jeftinije od s.a. U Rockmarku kupio kolegi starwars prošireni izdanje likova, ženica pokupovala preko nekoliko knjiga i tako vrlo brzo mi je prošlo vrijeme nisam stigao niti ući u 5icu. Libellus ima fine ponude i akcije odmah do njih je strip centar Tino. Čini mi se bar u razdoblju dok smo mi bili da nije bila takva gužva čak bi rekao da je bilo više ljudi kad sam bio prošle godine za vrijeme korone, ali čini mi se da se ove godine puno, puno više kupuje. Žena mi je rekla da moramo nabaviti ona kolica na kotačiće sa kojima bakice idu na plac. Uspio sam malo u slikati dio štanda strip agenta. Nadam se da ću u subotu imati puno više vremena za sve obići.
|
Edited by - tihomirduras on 08/11/2022 22:29:40 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 08/11/2022 : 22:27:23
|
Na štandu Zrinski bio je rasprodani Taniguchi Čovjek iz Tundre za 79 kuna, ako nekog zanima.
Ima jako puno mangi na nekoliko štandova na engleskom.
Hangar ima Absolute izdanja super junaka i još štošta.
Columbo ima prilično toga od ČK.
Tu su i Libellus i Tino, te ponešto stripova u antikvarijatima.
Strip agent ima manje više uobičajeno.
KP SC po 15 kuna, nešto malo srpskih izdanja, Nataša 6 po 200 kuna, stariji Jeremiah integrali 120 kuna, Leonardo po 50 kuna, Mali Spirou po 30 kuna, Soda 50 kuna, Sammy stariji integrali po 90 kuna, Nova Novator 100 kuna, Blacksad čini mi se po 50 i/ili 60 kuna. |
Edited by - Peyo on 08/11/2022 22:32:46 |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2131 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Posted - 08/11/2022 : 23:01:47
|
quote: Originally posted by zeljko
Dobrodosao kapitalisto u njihov klub
Željko knjige po 3 kune, jeftinije nego na hreliću, a nove. Dođi sa auto prikolicom pomoći ću ti utrpati sve što kupiš |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Posted - 08/11/2022 : 23:02:19
|
quote: Originally posted by Milazzo
Sutra pikiram Interliber u večernjim satima. Prvi put s redovitim novčanim primanjima, a ne kao student. Veselo bu
Sretno |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18893 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/11/2022 : 23:46:44
|
quote: Originally posted by Milazzo
Sutra pikiram Interliber u večernjim satima. Prvi put s redovitim novčanim primanjima, a ne kao student. Veselo bu
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 09/11/2022 : 05:57:17
|
quote: Originally posted by Peyo
Na štandu Zrinski bio je rasprodani Taniguchi Čovjek iz Tundre za 79 kuna, ako nekog zanima.
Ima jako puno mangi na nekoliko štandova na engleskom.
Hangar ima Absolute izdanja super junaka i još štošta.
Columbo ima prilično toga od ČK.
Tu su i Libellus i Tino, te ponešto stripova u antikvarijatima.
Strip agent ima manje više uobičajeno.
KP SC po 15 kuna, nešto malo srpskih izdanja, Nataša 6 po 200 kuna, stariji Jeremiah integrali 120 kuna, Leonardo po 50 kuna, Mali Spirou po 30 kuna, Soda 50 kuna, Sammy stariji integrali po 90 kuna, Nova Novator 100 kuna, Blacksad čini mi se po 50 i/ili 60 kuna.
Smije li on prodavati to u Hr? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 09/11/2022 : 09:32:26
|
strip agent poskupio boneli stripove sa 10 na 15 kn i imaju loš raspored štanda. najveća navala na dijelu sa novim boneli stripovima je u nekom uskom prolazu pa je stalno gužva. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 09/11/2022 : 10:06:32
|
quote: Originally posted by vukozec
Bit ću večeras pred kraj Velesajmu, pa snimim situaciju.
Da, Strip-agent je skučeniji nego prije, ne puno, ali je. Ali zato se dio njihove ponude prodaje i na štandu Zagrebačke naklade u paviljonu 5. Ken Parkeri trobroji po 15 kn (lani 10) kao i Alan Fordi i slično. Diabolik 5 kn. Noviji HC albumi sniženi oko 20%, stariji 40/50/60%. Adele Blanc-sec 80 kn, nikad jeftinija, kao i stariji albumi Corta u boji. Nestor Burma kao i lani u po cijene.
Libellus standardno, sve znate. Tino pored njih prodaje i CRŠ izdanja.
Hoću knjigu prodaje hrpu mangi na engleskom, cijene od 70 do 120 kn po broju. Srpske mange u ponudi kod Columba (za osjetno popularnije cijene od spomenutih).
Hangar 7 nudi komplet Metabaruna zaboravio sam za koju cijenu, a ima i stranih Absolute i Essential knjižurina, kao i cijelu luksuznu crnu ediciju Hellboya (koja je to točno ne znam).
Razne Bonellijane ima po raznoraznim štandovima.
Na Fibrinom štandu gužva, slaganje tornjeva i kutije od banana.
Novost je paviljon 7 (nasuprot šestice). Na centralnom štandu Superknjižare izložena ponuda raznih gostujućih srpskih izdavača. Od stripova bili Komiko (izgleda da distributeri još nisu dobili onaj memo) i Makondo. Nije prevelika ponuda, max 20 naslova od svakog. Na listi piše da će biti i Darkwood i Besna kobila, ali nisam ih primjetio, možda će rotirati ponudu.
U sedmici je i Mozaik knjiga, Čovpasi su 10-15% sniženi (isto kao na webu čini mi se).
PS: Laguna ima svoj veliki štand, i to ne "gostujućoj" sedmici već usred najpopularnije petice. A kolko lani bilo kad su mi kolege forumaši, od kojih su neki možda i sami izdavači i prodavači stripova, objašnjavali kako hrvatski izdavači ne mogu dobiti štand na Beogradskom sajmu knjiga, jednako kao što srpski izdavači ne mogu dobiti štand na Interliberu. |
Edited by - vukozec on 09/11/2022 10:11:38 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Posted - 09/11/2022 : 10:15:07
|
Kad već spominješ Zagrebačku Nakladu, sad si me sjetio da je u nekim novijim knjigama koje sam kupio, urednik Bernard. Očito surađuju on i Zdenko, a vj i Davorin (Hangar7).:) |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
don_draper
Advanced Member
4368 Posts
Member since 08/06/2018 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 09/11/2022 : 12:04:33
|
quote: Originally posted by Dexters
quote: Originally posted by Paka01
Jesi li možda vidio koliko su CRŠovi Usagiji sniženi?
Nisu
Ma šta? Ozbiljno? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 09/11/2022 : 12:29:10
|
Zna li mozda netko gdje bi se moglo naci starije brojeve Strip revija Vecernjeg lista? Kakvu srecu bi morao imati da nađem nesto od toga na IL? :D Ili da potrazim po striparnicama? Ove brojeve trazim: 56, 62, 66, 67, 70, 71, 72, 73, 78, 81, 85 ->
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 09/11/2022 : 12:34:45
|
quote: Originally posted by don_draper
Je li itko vidio kakve VBZ popuste nudi na svoje stripove?
https://www.vbz.hr/shop/akcija/
Oni imaju ok ponudu, otprilike standardnu. Ja sam uspio pak uloviti čak 10 posto popusta na nove romane koji me zanimaju... Kupio sam samo Kinga Srećom pa mi je odlazak na Interliber užitak sam po sebi, a i uvijek se po antikvarijatima nađe starijih naslova po povoljnim cijenama... Ali po ovim prodajnim cijenama novih naslova - pa i naslova unazad godinu, dvije - vidi se da je izdavaštvo u škripcu... P.S. Baš su drage ove mlade, nasmiješene djevojke, pogotovo na štandu od Znanja gdje su, inače, KDS izdanja s prodajnom cijenom od 39 kn, snižena s 49 kn na 30 kn, da popust izgleda veći
- Imate li novog Kinga? - Nove knjige Pa da, imamo - Stephena Kinga. Tajne Salema. - (zbunjeno odlazi po drugu prodavačicu koja tipka, zivka i kaže da knjiga još nije stigla)
Na drugom štandu Znanja, sat vremena kasnije: - Imate li vi možda novog Kinga, Tajne Salema? - Aha, evo tamo su nove knjige. (...) - Ali nema ga tamo. - (zbunjeno pretražuje kompjuter i kaže da kod njih u paviljonu 7 nema najnovijih naslova, pitajte u drugom paviljonu )
Na odlasku s Interlibera, još jednom za kraj. Iz daljine vidim gomilu naslaganih Tajni Salema na štandu Znanja. Ona draga djevojka s početka je opet tamo, lijepo nasmiješena i ni metar i pol udaljena od Kingovih Tajni. - A, ipak imate NOVOG KINGA! - (zbunjeno se smiješi u stilu "drago mi je zbog tebe, ali ja ti nemam pojma o čemu ti pričaš") - To je ovo ovdje. (pružam joj knjigu u ruke i svi smo sretni i manje zbunjeni ) |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
Edited by - bonjovi4ever on 09/11/2022 12:35:32 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
doktor78
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
348 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 09/11/2022 : 12:55:08
|
@bonjovi4ever Ne zna čovjek bi li se smijao ili plakao, ali ovo je tačan opis većine djelatnika na sajmovima ex-YU. Majku mu, pa valjda trebaš biti iole upućen u "robu" koju prodaješ. |
Edited by - doktor78 on 09/11/2022 12:55:53 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 09/11/2022 : 13:34:34
|
Pa... tesko. Nisu to zaljubljenici u knjige nego samo radnici. Jasno, super ako ih i zanima to sto prodavaju ili cak malo pogledaju popise sta ima dolazi od novosti, ali vjerujem da ih nekih pola "samo radi tamo" i vjerojatno su im sajmovi muka (osim ako nisu bolje placeni). Treba i to razumjeti.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Posted - 09/11/2022 : 14:13:32
|
quote: Originally posted by Poli
Pa... tesko. Nisu to zaljubljenici u knjige nego samo radnici. Jasno, super ako ih i zanima to sto prodavaju ili cak malo pogledaju popise sta ima dolazi od novosti, ali vjerujem da ih nekih pola "samo radi tamo" i vjerojatno su im sajmovi muka (osim ako nisu bolje placeni). Treba i to razumjeti.
+1
To je ekipa koja je tamo zbog love. I to tko zna kakve. Upućeni su da znaju kako naplatiti i što je to knjiga, tu vj sve završava. Pa nije to teta iz knjižnice. |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 09/11/2022 : 14:31:37
|
Ma mene su te mlade najamne radnice podsjetile na nekakav suludi scenarij u kojem bi uloge bile obrnute, odnosno u kojem bih ja, na tamo nekom Kozmoliberu, nekoliko dana na štandu prodavao kozmetiku :D No šalu na stranu, ima tamo dosta antikvarijata gdje rade trgovci kod kojih se vidi da su ljubitelji knjiga, samo oni su najčešće stariji ljudi zbog čega se i ja osjećam starije :D |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 09/11/2022 : 14:45:19
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by Poli
+1
To je ekipa koja je tamo zbog love. I to tko zna kakve. Upućeni su da znaju kako naplatiti i što je to knjiga, tu vj sve završava. Pa nije to teta iz knjižnice.
Moje dugogodišnje iskustvo s jednom tetom iz knjižnice je da je teta, kad god bih ja došao u knjižnicu, odlazila na sendvič, kavu i tko zna kamo pa bih ja pričuvao knjižnicu i bavio se posudbom knjiga Nekakva logika je ovdje bila da, ako su u knjiznici dvije osobe od kojih jedna želi tamo biti a druga baš i ne, čemu da oboje budu tamo? :D Kad sam navršio oko 16 godina shvatio sam da to baš i nije logično, ali mi je tako i bolje odgovaralo. Cijela knjižnica samo moja (rijetko je tko dolazio). Tako da je moje prvo radno iskustvo počelo s kakvih 13 godina jer je teta iz knjižnice radije bila baba s placa :D |
|
|
Topic |
|