Author |
Topic |
|
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 24/10/2022 : 16:03:54
|
PREDSTAVLJAMO VAM NASTAVKE AVANTURA NAJSLAVNIJEG STRIPSKOG PIRATA!
„RIĐOBRADI“ 2 i 3 na SAJMU KNJIGA po ceni od 1.540 dinara po tomu!
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 160 Štampa Kolor Serijal STARI KONTINENT
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Ri%C4%91obradi%202%20_%20Prelistavanje.pdf
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 160 Štampa Kolor Serijal STARI KONTINENT
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Ri%C4%91obradi%203%20_%20Prelistavnje.pdf
Najslavniji strip o avanturama pirata!
Klasično ostvarenje velikana stripa Žan-Mišela Šarlijea i Viktora Ibinona.
Riđobradi je strah i trepet Karipskog mora, okrutni pirat koji hara pučinom. Protagonista je brojnih uzbudljivih avantura, u kojima njegova hrabrost i inteligencija, kao i sposobnost rukovođenja omogućavaju njemu i njegovoj posadi da se izvuku i iz najvećih teškoća. Erik je njegov usvojeni sin, koji želi da pođe drugim putem, da živi pošten, častan život. Međutim, svi njegovi pokušaji da se udalji od opasnosti i života na ivici vraćaju ga u okruženje u kojem je odrastao. Iako po karakteru nisu slični, i Riđobradi i Erik su izuzetni moreplovci, zadivljujućih strateških sposobnosti, i besprekorni su borci.
Smešten u 18. vek, ovaj strip često se poziva na istorijske događaje iz tog perioda, oživljavajući pred nama neobičan svet moreplovaca s obe strane zakona, kao i kompleksne odnose između velikih sila tog doba. Sam lik Riđobradog zasnovan je na različitim stvarnim ličnostima, piratima i pomorcima (Hajrudin Barbarosa, Crnobradi, Bartolomju Roberts...). Riđobradi je stekao veliku popularnost u zemljama u kojima je nastao, ali i na prostorima bivše Jugoslavije.
„RIĐOBRADI“ 2 i 3 možete kupiti na SAJMU KNJIGA od nedelje, 23. oktobra, do nedelje, 30. oktobra 2022. godine, kao i u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu i u Striparnici „Alan Ford“ po ceni od 1.540 dinara po tomu. Posle Sajma cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.700 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 2.299 dinara po tomu.
Klub čitalaca Čarobne knjige u Nišu sticajem nepredviđenih okolnosti neće raditi, zbog čega smo odlučili da izađemo u susret svim našim vernim čitaocima u Nišu i omogućimo im besplatno slanje paketa u Niš tokom trajanja Sajma.
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 29/10/2022 : 23:58:45
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Ovo se čekalo!
Dzaba se cekalo
Kao sto sam i ocekivao, Ridjobradi 2 i 3 te Talicni 7 izgledaju ocajno uzivo, potpun dizajerski promasaj.
Samo jedan dopunski detalj koji docarava potpunu penisobolju dizajnera i urednistva u vezi Ridjobradog - sva tri integrala imaju ISTI portret Ridjobradog na hrptu /facepalm
Ne, niste lose procitali - sva tri integrala imaju ISTI portret Ridjobradog na hrptu
Ljudi ko je to kontrolisao???????????????????????? Iznogud, Bluberi, Dzeremaja, Marsupilami, Spiru pa cak i Tornjevi Boa Morija (jos jedan uradak za antologiju dizajna), sve knjige imaju razlicitu slicicu, samo ste ovde usrali...
Vec u glavi vidim koji je nadcovecanski trud ovde ulozen: "Daj mali isprskaj tu naslovnu vise, imas vec gotov fajl u Ilustratoru, samo zameni sliku za naslovnu, opali neku rendom boju umesto crvene i idemo dalje, sta mi tu filozofiras, ko da je naslovna vazna, ovo sranje se ionako prodaje samo zbog cene. Treba bre da pljuskas po Marvelu, vidis i sam kakvu su na qrcinu uvalili sa Besmrtnim Hulkom, vec 10 minuta ne mozemo da nabudzimo logo..." |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 30/10/2022 : 07:21:40
|
Nemaju istu sliku na rikni.Čemu izmišljanje lako proverivih stvari? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1945 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 30/10/2022 : 09:15:35
|
quote: Originally posted by karven
Nemaju istu sliku na rikni.Čemu izmišljanje lako proverivih stvari?
Pomesao je nesto ili nije video uzivo stripove pa pise napamet. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
Largo
New Member
284 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 30/10/2022 : 11:44:38
|
Izvinjavam se ako nisam dobro video, molim postavite slike |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 30/10/2022 : 11:54:43
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Izvinjavam se ako nisam dobro video, molim postavite slike
Video sam slike na drugoj temi, IZVINJAVAM se za taj deo komentara.
Stojim iza misljenja oko boja i dizajna |
|
|
djuk
Starting Member
Serbia
64 Posts
Member since 28/10/2011 |
Posted - 30/10/2022 : 14:40:58
|
Očajan kolor Riđobradog 3 koji se može videti i u okačenom pdfu je uživo još gori. Spečen, boje sumanute i dramatično intezivne, sve je pogrešno. Užas. |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2745 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 30/10/2022 : 16:41:33
|
quote: Originally posted by djuk
Očajan kolor Riđobradog 3 koji se može videti i u okačenom pdfu je uživo još gori. Spečen, boje sumanute i dramatično intezivne, sve je pogrešno. Užas.
nisam još vidio uživo, ali gledajući ČK pdf i francuski original (s BD-a) ne vidim razliku u koloru
|
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 30/10/2022 : 19:23:42
|
Treći integral jeste primetno intenzivnijih boja no drugi.
To je generalna zamerka i za Dzeremaja integrale... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8001 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 30/10/2022 : 19:42:32
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Treći integral jeste primetno intenzivnijih boja no drugi.
To je generalna zamerka i za Dzeremaja integrale...
Kakva generalna zamerka, da se uvek na trećem integralu neke serije intenzivira kolor??
BTW, prva dva Riđobrada imaju super kolor, treći još nisam nabavio, da nisu izvorno menjali (re)koloriste? |
|
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
380 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 30/10/2022 : 19:45:25
|
Nakon prvih vizuelnih impresija, ja sam malo i čitao. Upoređujući prevod ovih integrala sa prevodom u starijim izdanjima i prvim integralom koji je preveo Ilija Čanak, stekao sam utisak da gđa Olja Petronić ovde baš nije na svom terenu i da je najslabija karika u timu koji je priredio ovo izdanje. Prevod joj je na dosta mesta predetaljan i bukvalan, tako da se kao rezultat dobije nezgrapna i opterećujuća konstrukcija rečenice. Ostrvo mrtvih prevedeno je kao Ostrvo mrtvog čoveka - mene baš "štipa za uši". |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 30/10/2022 : 19:47:10
|
Zamerka je da su boje ispale intenzivnije u stampi.
Nemam StripAgentove integrale da uporedim sa njima, ali cu pogledati u narednim danima Strip artove, Safire i Feniks albume i postaviti slike... |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2130 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 30/10/2022 : 20:00:50
|
Pustite af da se otrezni. Dobro smo ga napili na sajmu. Aleks, šteta što i ti nisi došao.
Inače, razumem želju da se ovo izdanje odradi savršeno jer ga verovatno niko više neće raditi od srpskih izdavača...
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 30/10/2022 20:02:38 |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 30/10/2022 : 20:10:28
|
quote: Originally posted by borg
Pustite af da se otrezni. Dobro smo ga napili na sajmu. Aleks, šteta što i ti nisi došao.
Inače, razumem želju da se ovo izdanje odradi savršeno jer ga verovatno niko više neće raditi od srpskih izdavača...
Sad me brukas, nemam bas tako nizak prag tolerancije na kajsiju :) |
|
|
krsta misic
Starting Member
Serbia
90 Posts
Member since 25/07/2007 |
Posted - 01/11/2022 : 20:40:00
|
Dobro je izdanje. Vrlo korektno.
Mada imam sve albume u raznim ranijim izdanjima, uključio sam se da podržim izdavača ali tek od 3. integrala, jer nisam srećan kolorom u prvih pet albuma, mada to nije mnogo krivica ČK već Francuza koji iznova brljaju i prebojavaju te albume već 50 godina, umesto da vrate originalni kolor iz časopisa Pilote, koji je jedini savršen i najviše odgovara duhu vremena u kojem je strip nastao. Razglabao sam o svemu tome odavno na DW forumu.
Kako bilo, hvala ČK za ovaj projekat i prijavljujem se za kupovinu još naredna 3 integrala, dok je Hubinon tu.
|
Mikula, cim Limar dovede one iz pekare, neka dodje ovamo... |
|
|
|
Topic |
|