Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/12/2022 : 13:08:35
|
quote: Originally posted by Curunir
Mali Vuče, to je za najmanje 5-6 godina, i to ako se nastavi ovaj ubrzani ritam. Zbilja ćeš toliko čekati? I to u ova nesigurna vremena
Ko živ ko mrtav do broja 101 |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 27/12/2022 : 14:52:00
|
Citajte malo brze vi koji se neckate... |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Mali Vuk
New Member
176 Posts
Member since 24/05/2016 |
Posted - 27/12/2022 : 19:25:26
|
@Curunir neda mi se čitati te početne epizode, dosadne su.. čekati ću sigurno morisca za čitanje. Još imam i ostala izdanja texa koja mi stoje nepročitana(veseli, kolor, maxi...) |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7507 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 02/01/2023 : 21:00:15
|
quote: Originally posted by murdo
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by jaki
Kakva je to Carsonova jaketa?
Poncho samo za ramena. Ti kauboji su bas pratili sta se nosi u Parizu i Abileneu/TX. Šiki-miki.
U stripu je jaketa normalno obojena..
[url=https://postimages.org/][/url]
A nisu uzeli striscia naslovnicu.
[url=https://postimages.org/][/url]
Samo što to nije Carson, već epizodni lik koji se zove Gentry. Nažalost, u ovoj epizodi je u završio svoju karijeru, kao i ogroman broj ostalih sporednih likova. Inače, pojam "etničko čišćenje" je šala za masakr u ovome stripu, ali bila su to neka druga vremena...
Usput, slažem se da je očigledan ogroman napredak po pitanju naracije u odnosu na ranije epizode. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 03/01/2023 15:03:33 |
|
|
goodpaso
New Member
Serbia
179 Posts
Member since 03/05/2020 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7507 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 03/01/2023 : 15:04:17
|
quote: Originally posted by goodpaso
Pitam se zasto Strip Agent ne ubacuje ``original`` naslovnice nego ove isecke? Steta.
Pa zato jer je tako objavljeno u talijanskom klasik izdanju. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2275 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 03/01/2023 : 15:48:28
|
Ok, ali loš izbor. Ja sam uzeo onu prošlu epizodu i nije mi bila nešto, više manje se svodi na ubijanje onih Mefistovih indijanaca koji em nemaju pištolje nego neke puhaljke em ne smiju ni ubit Teksa i Karsona jer ih Mefisto želi žive. Znači ima sto i nešto strana takvog neravnopravnog dvoboja...
Ali opet, da je atraktivna naslovnica, sa Mefistom, povuklo bi me pa bi uzeo ovaj broj isto, pa makar se radnja i ne popravila. Ali ovako, s tim brzacima me ne vuče. Prođem pored kioska i gledam ga i sve nešto - bi li, ne bi, ma me bi.
Glupa odluka talijanskog uredništva. Imaš tu najvećeg negativca u serijalu, a ničim ne daješ do znanja da se on pojavljuje u stripu
Kužim da će fanovi ranog Teksa ovo ionako kupiti ali ne bi li ipak bilo bolje privući i kojeg slučajnog kupca? |
Edited by - pcoro on 03/01/2023 15:50:33 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Posted - 03/01/2023 : 20:06:59
|
Slažem se da naslovnica mora biti atraktivna ali ne virujem ni da bi Mefisto na naslovnici privuka više kupaca.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30980 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 03/01/2023 : 20:45:51
|
Meni su retro naslovnice klasika baš super izbor! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2275 Posts
Posted - 03/01/2023 : 23:45:16
|
quote: Originally posted by tex2
Meni su retro naslovnice klasika baš super izbor!
Ma stani, texe, pa i meni su baš super, pogotovo ove novije šta idu u Italiji. Al šta si stvarno zadovoljan izborom ovih naslovnica za ovu priču?!?! |
|
|
goodpaso
New Member
Serbia
179 Posts
Member since 03/05/2020 |
Posted - 04/01/2023 : 00:02:18
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by goodpaso
Pitam se zasto Strip Agent ne ubacuje ``original`` naslovnice nego ove isecke? Steta.
Pa zato jer je tako objavljeno u talijanskom klasik izdanju.
To jeste tacno ali talijani su vec imali izdanja sa lepim koricama a mi nismo ni u jednoj drzavi, moracu da skupim naslovnice na gomilu i da odstampam i da gledam slike |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30980 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 04/01/2023 : 14:01:32
|
Bolje su od originalnih naslovnica prvog izdanja u Bonelli formatu. Sve te naslovnice nekadašnjih striscia imaju svoj šmek. Naravno da bi bilo bolje da je Mefisto na naslovnici, ali općenito tek u novije vrijeme se pojavljuju češće neprijatelji naslovnicama.
quote: Originally posted by pcoro
quote: Originally posted by tex2
Meni su retro naslovnice klasika baš super izbor!
Ma stani, texe, pa i meni su baš super, pogotovo ove novije šta idu u Italiji. Al šta si stvarno zadovoljan izborom ovih naslovnica za ovu priču?!?!
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2275 Posts
Posted - 06/01/2023 : 18:18:50
|
Na kraju sam popustio i kupio strip, možda i potaknut raspravom ovdje. Nije me oduševio, previše pucnjave i borbe puške vs puhaljke ili puške vs kamenje. Ali ajde, bar sam pročitao drugi službeni susret s Mefistom.
Nakon ovog, posjetio sam i temu na forumu o Mefiatu (super informativan topic) i začudio se da sad zapravo slijedi Mefistovo najplodnije razdoblje. Dakle do broja 100 Mefisto se pojavljuje još dv atri puta i onda i Yama dv tri puta u malo vremena. I onda su prošle godine do idućeg pojavljivanja...
Realno, čini mi se da us sve te epizode prilično slabe, čak i kultna Mefistov sin koju talijani drže za najbolju Teksovu epizodu.
Inače, za potvrsu genocidnosti epizode - u drugom dijelu radnje, koji se odvija par mjeseci nakon prvog dijela obračuna, Tex i Tiger prolaze staro Mefistovo uporište da nađu neki trag koji su propistili i prolaze pokraj hrpe kostura koje su prvi out ostavili
E i komentar o izdanju - lijepo je lai nekako ćutim da bi ovu priču najvolio pročitati u starim brojevima Zlatne serije. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 07/01/2023 : 00:00:22
|
quote: Originally posted by pcoro
Na kraju sam popustio i kupio strip, možda i potaknut raspravom ovdje. Nije me oduševio, previše pucnjave i borbe puške vs puhaljke ili
E i komentar o izdanju - lijepo je lai nekako ćutim da bi ovu priču najvolio pročitati u starim brojevima Zlatne serije.[/b]
E bas toooo |
|
|
Topic |
|