Kupujem Texa redovno ali sam razocaran u naslovnice,iskreno sam ocekivao nesto kao Zagor klasik kolor kartoline na zadnjoj strani Ovo bukvalno ko da su uzimali isecke iz samog stripa.
Kupujem Texa redovno ali sam razocaran u naslovnice,iskreno sam ocekivao nesto kao Zagor klasik kolor kartoline na zadnjoj strani Ovo bukvalno ko da su uzimali isecke iz samog stripa.
malo se još strpi..sad če bolje i bolje!
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Bilo je i dobrih naslovnica, ali ova je baš zlokobno ružna. Fulava na svim mogućim razinama - kompozicijski je grozna, boje su dosadne (smeđa, zelena, crna), moralno je upitna (jedan od glavnih junaka puca u leđa nenaoružanog starca), a ujedno je i spoiler. Doduše, i ona na poleđini prošlog broja je bila upitna - Teks puca na 4 indijanca od kojih je jedan jedini naoružan i to lasom!
U zlatnoj seriji (Omča za nevinog) se odmetnuti čejen zvao Zeleno Lice. U prvom spominjanju u ovom stripu zove se Crvena Vrpca da bi s prvim pojavljivanjem bio preimenovan u Crveni Pojas... Prvo završava epizoda s Mefistom, i to prezbrzano, zatim je cijela epizoda koja završi nešto manje zbrzano a onda imamo početak epizode sa prvim pojavljivanjem Texovog kostima Čovjek kostur.
Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu...
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Mefisto riješen jako brzo, Tiger Jack si je upisao jedan win protiv Mefista, iako bi točnije bilo da ga je pobijedila pustinja, čak ni Mefisto ni ostali vragovi ne mogu protiv prirodnih nemilosrdnih sila.
I onda kreće, UNCLE TOM priča :D hahaha.... ojebote kako stari Bonelli trolluje nove generacije :D haha
Na granici Nevade (SAKL 47b, ZS 401, SR 40b+41a), 64 str. - pedeset i četvrta Texova epizoda
Scenarij: Gian Luigi Bonelli Crtež: Francesco Gamba Naslovnice: Aurelio Galleppini
Kratki sadržaj: Spasivši nesretnog crnca Toma od linča, Tex odluči istražiti situaciju i odvojiti žito od kukolja u gradiću na južnoj granici Nevade.
Zanimljivosti: - Ova epizoda originalno je izlazila od 22.05. do 26.06.1959. u striscia seriji, dok u Bonelli formatu izlazi u veljači i ožujku 1964. godine.
Komentar: Iako naslov priče sugerira drugačije, ipak nije problem što ga na granici ne vade, već je stvar u insinuaciji lokalnih probisvijeta da crnac Tom prakticira nešto tako s bjelkinjom. Šalu na stranu, riječ je o još jednoj tipičnoj filler epizodi sa željom da se zadovolje rokovi, odnosno redoviti ritam izdavanja tadašnjeg "striscia" izdanja. Osim rasne tematike nema tu ničega originalnog u odnosu na dotadašnja Texova izdanja. Ostalo je čisti standard, pravocrtan i jasan razvoj radnje. Srećom pa barem ne vrijeđa logiku i pamet čitatelja, što se ne bi moglo reći za velik broj ovih ranih Texovih avantura. Promatrajući Gambin crtež, stječe se dojam da je bio gotovo prisiljen crtati. Likovi bez dublje grafičke karakterizacije, prazne pozadine, potpuno krive perspektive samo su neki od primjera brzinskog odrađivanja posla. Naslovnica ne postoji u klasik izdanju, redovna serija ima jednu generičku, a Dnevnik je precrtao naslovnicu regularnog broja 32, samo bez puške. Sveukupno gledano, jedna prolazna ocjena.